Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה, רק לי נראה שרכישת רכב חשמלי וחתימת חוזה מול בטר פלייס נשמע ונראה כמו חוזה מול חברות הסלולר ?

למה לכול הרוחות אני צריך את כול הבלאגן ? בשביל סביבה ירוקה ?

יש ל הרגשה שכול עמדת טעינה רק פוגעת בסביבה הירוקה.

איזה כייף לי :)

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו כן, אנחנו מסוגלים לסייע למוכר למצוא קונה, כיוון שאנחנו מחזיקים כבר עכשיו במאגר לקוחות שמעוניין לרכוש מכוניות חשמליות מיד שניה. ההודעה המוקדמת תסייע למוכר למצוא את הקונה המתאים.

מי יאמין לסיפור הדמיוני הזה? כבר יש לכם מאגר של מעונינים ביד 2?

הרי אין לכם מעונינים ביד 1 , אז איך יהיו מעונינים ביד 2?

יהודה,

אני אתיחס לשאלה הספציפית ואתן לך אפילו דוגמא אישית מחיי היום-יום שלי ואשליך על הדרך על כולנו.

כולם יודעים, זה לא סוד, שקשה למכור אלפא. שלי נמצאת אצלי חצי שנה ואני כבר דואג מה יהיה כשארצה למכור, יותר נכון עוד אפילו לפני שקיבלתי אותה.

מה גם שרבים מבעלי האלפאות החדשות טוענים שמדיניות הטרייד-אין של סמל"ת לא-מי-יודע-מה (בלשון המעטה), כשהנציגים של הטרייד שוחטים את המחירונים והם בעצמם אומרים ללקוחות שלפני שנתיים שילמו 200K ומעלה שאין מה לעשות ואלפא קשה למכור, שזה המצב ותתמודדו איתו.

אותי זה לא הרתיע יותר מדי מלרדוף אחרי החלום, אבל יש אנשים רבים שזה כן מונע מהם רכישה של הרכב.

מצד שני, ישנם הרבה אנשים שמעוניינים ברכב מסויים אבל ידם אינה משגת. אתה מוזמן להיכנס לשירשור על מחירי המיני ולסקר המקביל- האם הייתם קונים אחת.

אבל עזוב, אני אחסוך לך. שים לב לכמות התגובות בסגנון של "אם היה לי את הכסף- הייתי קונה. אבל אין, אבל עם המחירים החדשים אני אוכל לרכוש אחת מיד שניה בעוד שנתיים-שלוש".

וזה לא המקרה הספציפי, אתה מוזמן להיכנס לכל מני שרשורים פה ולראות את אותו הדבר.

Better Place מודעים לתופעה, הן של רתיעה מקניה עקב קשיי מכירה והן מקיום האנשים המעוניינים לרכוש רכב אבל אין מה לעשות- לא יכולים להרשות לעצמם רכב חדש.

היתרון בנושא אצל Better Place הוא- מרכז המבקרים שלהם, שבו עוברים מאות אנשים, לקוחות פוטנציאלים וכן- גם קוני יד שניה לעתיד.

אני בטוח שלא פעם הם שומעים את המשפט "הרכב מדהים, אני רוצה לרכוש אבל לא יכול להרשות לעצמי כרגע. אם היה יד שניה- הייתי קונה".

יאמר לזכותם, שלפחות יבואן אחד- Better Place כאמור, מודע למצב ועושה משהו בנידון. הם מנהלים רישום של כל אותם קוני יד שניה פוטנציאלים, גם ע"מ לעזור ללקוח ש"מוציא את הרכב" להיות רגוע בעניין המכירה וגם כדי לוודא את המשך הסחירות של המוצר שלהם.

תאמין לי, שאם סמל"ת או כל יבואן אחר לצורך העניין הזה היה מנהל רישום קונים פוטנציאליים- זה היה עוזר בקידום המכירות, בסחירות, באמון במותג ובשקט הנפשי של הלקוח.

אבל הם לא. ואני גם בטוח שאם סמל"ת לדוגמא היה מנהל רישום כזה ונציג היה כותב את אותו הדבר בדיוק כמו נציגי BP לא הייתם תוקפים את העניין כ"כ מהר ועוצרים לחשוב על זה בעצמכם. אבל מה לעשות, קל מאוד לאהוב את הסמל של אלפא ולהגרר אחרי גל האנטגוניזם נגד BP ולהתלהם בלי לחשוב על מהות הדברים לעומק...

שורה תחתונה- בעניין הזה BP מקבלים ממני נקודת זכות ועל כך אני מוריד בפניהם את הכובע.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

"למשל לקוח שעבר לבית פרטי ובחניה שלו כבר קיימת נקודת חשמל, לא ישלם שום תשלום נוסף בגין העברה והתקנה מחדש. לקוח אשר עובר לבית חדש, בו מסיבות שונות, ההתקנה היא מורכבת ומסובכת, ישלם את מחיר ההתקנה בסכום שלא יעלה בכל מקרה על 4,900 ש"ח.

נקבע כי במדינת ישראל טעינה של מכונית חשמלית חייבת להיעשות משקע טעינה אשר אושר ע"י מכון התקנים הישראלי ועומד בסטנדרט התקינה הבינלאומי. תקנה זו נעשתה כדי להגן על ביטחון הציבור ולמנוע כל מיני מקרים של של אילתורים של שקעים חשמליים, היכולים להוות סכנה חמורה לציבור. בטר פלייס מתקינה ללקוחותיה עמדות טעינה תיקניות, אשר פותחו בישראל ועומדות בתקנים הכי מחמירים בעולם, ללא כל עלות לצרכן!"

כמה חוסר הבנה במילה אחת, רגע עם יש לי שקע ואני עובר לבית בלי שקע, אז יעלה לי עד 4900 שקל, וכמה עולה נקודת שקע של חשמלאי רגיל? 400 שקל - 500 שקל ? למה אצלכם תעלת האצבע עשויה ברזל משוריין ? ועם יש לי שקע בחניה , האם החוטים של 1.5 קוואטקט מספיקים לעמדת טעינה או צריך להשחיל חוטים חדשים של 2.5 כי עם לא צריך חוטים של 2.5 אז מספיק גם כבל מאריך, אז די לקשקש את השטות, סכנה לציבור, עמדה תיקנית, רק אתם BP יודעים הכי טוב בעולם

ויצרניות קטנות וחסרות שם כגון טויטה שמי בכלל קונה רכבים שלהם, או פזו או מיצובישי, ניסן, חברות עלומות שם

משתמשות בטעינה מסוכנת מאוד וחסרת אחריות, באמת כל שאר העולם מפגר ורק היהודים הטובים יודעים הכי טוב!.

פורסם

פרינס, לא קראתי את נוסח ההסכם, אבל אני מאמין שבמונחי המסמך "נקודת חשמל" משמעה נקודה מאושרת על ידי BP, ולא נקודת חשמל ביתית רגילה או שקע כח כלשהו אחר.

האמת שכלקוח פרטי לא הייתי חותם על כזה חוזה מבלי להתייעץ עם עו"ד, ורבים היו נוהגים כמוני אני מניח. זה כבר היה מסבך את הרכישה עוד יותר ומעלה את מחירה לצרכן...

מאור העלה נקודה נכונה והלוואי ויבואני רכב אחרים היו עושים אותו דבר - רשימה של מעונייני יד 2.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אגב, שמתם לב שלפנינו הרכב הראשון בעולם (למיטב ידיעתי) שנהיגה בו כרוכה בהסכמה ל-EULA (הסכם משתמש סופי למוצר תוכנה)?

לכאורה, אם אני נותן את הרכב לנהגים של השטיפה/VALET/מוסך (לצורך העברת טסט)/מה שזה לא יהיה אז אני אמור לקבל את הסכמתם לתנאי ההסכם של תוכנת OSCAR של בטר פלייס.

מקסים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נסיך, עדיין לא הבנת שלא מדובר בנקדת חשמל ביתית רגילה אלא בעמדת טעינה לרכב, התקן ייעודי שחייב לעמוד בתקנים מסויימים. אם לא הבנת זאת אני ממליץ לך לחזור ולקרוא את השרשור מפוסט מס' 1 ולהבין את העניין.

ואילו היית בודק מה קובעים יצרני הרכב - הרי שגם הם דורשים עמדות טעינה מתאימות לרכב, אם כי בחלק מהדגמים יש אפשרות לטעינה איטית משקע סטנדרטי (שאורכת הרבה מאוד שעות, עד כדי כך שהרכב מושבת ליום).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואם הטעינה מכבל ביתי כל-כך ארוכה ולא כדאית, מה איכפת ל- BP ?

למה הם מתנגדים ? ואיך זה שבחו"ל חיים יופי עם הפתרון הפשוט ?

בכל מקרה אם הם צודקים, הרי הלקוח יהיה הראשון שיסבול ויבקש את הפתרון הנוח יותר, למה להחליט בשביל הלקוח ?

פורסם

עד כמה שאני מבין - זה החוק בישראל, ואם עדיין לא אז זה יהיה החוק. ולא רק בישראל אלא במרבית מדינות המערב. פשוט, התקן הבין-לאומי עדיין לא סופי.

חוץ מזה - אתה מכיר מישהו שיהיה מוכן להשבית רכב ל-18-24 שעות לצורך טעינה מחיבור חשמל סטנדרטי?

וזה בלי לדבר על הסכנות הבטיחותיות של חוט חשמל גלוי בשטח ציבורי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עד כמה שאני מבין - זה החוק בישראל, ואם עדיין לא אז זה יהיה החוק..

שכחת לציין שזה החוק כי זאת הייתה דרישה ראשונית ובסיסית של אגסי בכדי בכלל להתחיל עם המיזם הזה.

טוב שאני פה להזכיר לך.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עד כמה שאני מבין - זה החוק בישראל, ואם עדיין לא אז זה יהיה החוק. ולא רק בישראל אלא במרבית מדינות המערב. פשוט, התקן הבין-לאומי עדיין לא סופי.

חוץ מזה - אתה מכיר מישהו שיהיה מוכן להשבית רכב ל-18-24 שעות לצורך טעינה מחיבור חשמל סטנדרטי?

וזה בלי לדבר על הסכנות הבטיחותיות של חוט חשמל גלוי בשטח ציבורי.

אני אדגיש לך שוב "למשל לקוח שעבר לבית פרטי ובחניה שלו כבר קיימת נקודת חשמל,"

בטר פלייס אומרים שאם יש לך לנקודת חשמל בחניה זה מספיק טוב, האם יש לך ידע איזה סוג חוטים צריכים לשם טעינת הרכב?, האם ראית פעם עמדת חניה בבית שיש לו שקע שיש לו חוטים 2.5 ? במקום 1.5?.גם לך בבית פרטי יש שקע תל פאזי?

רוב הרכבים הסטנדרטים כגון ניסאן ליף מספיק שקט טעינה רגיל של בית , שקע סטנדרטי על פי תקן חוק החשמל 16A מאושר על ידי מכון התקנים, אין ולא יהיה שום הבדל בטיחותי בין מכונת כביסה לבין הרכב, האם יש לך גם עמדת טעינה מבוקרת במכונת הכביסה שלך ? אני לא חושב, אז שאלה, מה יותר מסוכן, מים וחשמל ? או כבל מעריך שיוצא מהרכב שלך לשקע בקיר ?.

ומדוע כבל חשמל בשטח ציבורי עם מדובר על חניה פרטית? האם גם צינור גז שעובר לך בבית פרטי לא יותר מסוכן? במידה וכבל חשמל נקרע או יש קצר, למערכת החשמל יש מערכת הגנה, איזה מערכת הגנה יש לגז ?

פורסם

פרינץ, מה שבארץ נקרא "חניה פרטית בטאבו" נמצא בד"כ בחניון הפתוח לגישה של כל מאן דבעי.

וכל אותם רכבים אשר "מוכנים לקבל" חיבור לשקע רגיל יעשו זאת רק לטעינה איטית מאוד.

אם תשים לב - בכל מקום בעולם שבו מדובר על עמדות טעינה מדובר בעמדות ייעודיות המסוגלות לספק זרם הרבה יותר גבוה משקע A16 ביתי רגיל.

אני מציע לך לקרוא מה הדרישות של הרשויות האמריקאיות לטעינת רכב. וכאמור - אלה הרשויות האמריקאיות, לא הישראליות שנכנעות לאגסי. אותן רשויות עצמאיות דורשות את עמדות הטעינה הייעודיות. ו-כן - אפשר לטעון את הליף גם משקע רגיל, בקצב שכל שעת טעינה תתן טווח 8 ק"מ בתנאים אופטימליים. אם זה הקצב שאתה רוצה - תהיה לי בריא.

פורסם

1. מה זה בכלל העסק שלך (או של BP) באיזה קצב אני טוען את האוטו שלי?

אני רוצה לטעון אותו בשקע שטעינה מלאה תיקח שבוע ותאפשר לי נסיעה של 12 ק"מ.

נו, אז מה? מה זה העסק שלכם?

השקע בטיחותי ותיקני? דרישות הרכב הן שניתן לטעון אותו בשקע רשת רגיל?

אז מי שמך לקבוע עבורי מה מותר לי לעשות ומה אסור לי לעשות?

כל ממשלות ישראל לדורותיהן חטאו בבולשביזם העלוב הזה שהן חושבות שהן יכולות לקבוע איזה חרויות אפשר לשלול מהאזרחים עפ"י גחמות שלהן. במשך עשרות שנים היה אסור ליבא לישראל טלפונים אלחוטיים (חוץ מאשר דגמים מפגרים ופרימיטיביים) כי משרד התקשורת הסכים לאיזה בקשה הזויה של משרד הבטחון.

זוכרים שאסור היה ליבא לתקופה מסוימת I-PAD (ממש לאחרונה)?

כל ההחלטות הטיפשיות האלה, סופן בפח האשפה של מדינת ישראל ורק האזרחים סובלים מההחלטות האוויליות האלה כל עוד הן בתוקף.

2. 5 מייל לשעה (או בתרגומך 8 קמ) זה בזרם אמריקאי של 110V.

3. דרישות הרשות האמריקאית היא אך ורק לעמדות טעינה מהירה, בטעינת רשת אין כלל וכלל שום דרישה משום סוג שבעולם!!!

4. להגיד "תהיה לי בריא" זה קל, במיוחד כשבתחבולות פוליטיות אסרו עלי לצרוך תרופות.

כאמור, איסור טעינת רשת בישראל היה תנאי ראשוני ובל יעבור של אגסי.

פורסם

כיון שהויקיפדיה מקור מאוד קל קלריאה - ממליץ לך לקרוא על בעיות הבטיחות הנובעות מחיבור ביתי רגיל.

פורסם

אתה קראת את הקישור שנתת לי?

כי אם כן אתה יודע שמה שכתוב שם הוא "מדריך לחאפר המצוי איך להמנע משריפת הבית".

מי הדביל שיעשה שקע לטעינת הרכב שאין עליו ממסר פחת?

מי האידיוט שיעשה שקע לטעינת הרכב שיש עליו עוד צרכנים בעלי הספק גבוהה?

מי הדביל שיסע עם הרכב בעוד הוא מחובר לרשת החשמל?

כל מה שצריך לעשות הוא לקבוע תקן מינימום לשקע לטעינת רכב וכל חשמלאי יתקין לך אותו תמורת 400 ש"ח ושלום על ישראל.

פורסם

חברים לומר את האמת וללא ציניות, בשרשור הזה דיברנו ועדיין מדברים על המון נושאים חשובים ביותר רובם בפן הפונקציונאלי של המוצר.

אמינות, בטיחות, טווח נסיעה, נוחות, חסכון (או אי חסכון), שירות טכני, התחייבות חוזית ועוד המון נקודות, אשר עוקפות את כל המסך האפור של המיתוג בסיבוב ובאמת יורדות לעומק הקורה של כל הפרוייקט הזה.

השרשור הספציפי הזה הוריד לי אישית את המשקפיים הורודים מהפרצוף וגרם לי לקרוא את האותיות הקטנות.

על כך המון תודה לקארספורום. :-D

נ.ב. מישיהו יודע מה קרה לנציגי בטר פלייס, נראה לי הם יצאו אתמול בסביבות השעה 16:30 להפסקת התרעננות ולא חזרו. :|

זמין 8)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...