Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממש לא אמרתי שBP מתחייבים שימצאו קונה, אני גם לא אמרתי שהמתעניינים ביד שניה מתחייבים כלפי BP לרכוש רכב משומש.

מה שאני כן אומר שלפחות BP מנסים ומשתדלים בכדי שבעתיד אולי יהיה ללקוחות הקיימים קל יותר למכור את הרכב הלאה ובהווה אולי לקבל קצת שקט נפשי ולחזק את האמון במותג.

כמו שאמרתי, אם סמל"ת לדוגמא היו משקיעים רבע ממה שBP משקיעים בנושא תאמין לי שהשקט הנפשי שלי והאמון במותג היה קופץ בכמה רמות וזה לפני שנכנסתי לעניין הקונים הפוטנציאלים שרוצים אלפא אבל מוותרים מחשש שלא יצליחו למכור מאוחר יותר.

כרגע אני לא רואה אף יבואן אחר מתאמץ בנושא חוץ מBP וכמו שאמרתי לפחות על זה גם המתנגדים יהיו חייבים לפרגן.

אבל היי, מה זה משנה? הרי כל פסקה שמתחילה בצמד המילים Better Place נפסלת מקריאה אובייקטיבית על הסף רק כי מדובר בBP אז כנראה שגם ההודעה הזאת תהיה מבוזבזת וחבל מאוד.

סליחה שאני אומר את זה...

אתה נשמע כמו טוקבקיסט שלהם, אני יודע שלא בגלל הרכב שלך - אין סיכוי שבעל אלפא יכנס לרנו חחח :) אבל

יש הרבה בעיות להרבה יבואנים ו BP ממש לא אוהבי עם ישראל.

החל ממחיר הרכב שהיה אמור להיות זול בכל קנה מידה בהתחשב בהקלות שהם מקבלים, וכלה במסמך האחרון שנחשף לגבי המחירים, החלפות יד, טעינה רק דרכם ובשעות שהם בוחרים.

הם לא ראויים לנקודת שבח זה בטוח. הם רוצים להיות מונופול ונקווה שלא יאשרו להם את צורת הטעינה שלהם לשאר כלי הרכב שמגיעים עם טעינה ביתית.

קובי

:-)

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תשים לב אני נמנע מלהגיב להרבה נקודות שעולות פה.

בנושאים שבהם אני כן מגיב אני רק מציג את נקודת המבט שלי בתור צרכן. יש דברים שאפשר לבוא בטענות, יש דברים שפחות כמו הנושאים שבהם הגבתי.

הבעיה היא שרוב הציבור מגיע מנקודת התנגדות כ"כ נחרצת (ובמיוחד ע"ג הפורום שבו רכב חשמלי מהווה סוג של שחיטת פרה קדושה) שאתם פשוט נאטמים מראש ולא מוכנים להקדיש תשומת לב אמיתית ואובייקטיבית לפרטים

אז מה אם מדובר בBP ורכב חשמלי? אם היה מדובר בדלק-מוטורס שהיה מודיע על מבצע קשרי לקוחות פוטנציאליים ע"מ לנסות ולחזק את שוק היד שניה של רכביו הייתם מרעיפים שבחים.

זאת הנקודה שחורה לי וזה מה שאני מנסה לשנות בתודעה שלכם, קצת אוביקטיביות לא תזיק.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

הסיכוי הקטן לליסינג \ מכירות טובות של רכב חשמלי יתאפס בעוד כשנתיים, כשהגז מהקידוחים בים יוזרם בכמויות גדולות ויהיה עודף גז. מאחר שיקר ליצא את הגז (צינור לאירופה על קרקעית הים או מתקן הנזלה ומיכליות להובלת הנוזל), הטייקונים יממנו מסע תעמולה ושטיפת מוח להסברת היתרון ברכב מונע בגז.

תוך זמן קצר נראה שהרבה אוטובוסים ורכבים חדשים יונעו בגז טבעי.

ב"מעריב" מתוארת נסיעה ברכב מונע בגז טבעי + מיכל בנזין קטן למקרה שהגז אוזל:

"הרושם המעניין ביותר בנהיגה בטוראן אקו פיול, שמונעת בגז טבעי, הוא שאין שום דבר חשוב לדווח עליו. נהיגה במכונית הזו זהה לגמרי לנהיגה בכל טוראן אחרת שמונעת במנוע בנזין. הנהג לא מתעסק באף דבר שונה, לא חש כל הבדל ולא עושה שום דבר אחרת מכפי שהיה עושה עם מכונית רגילה מונעת בנזין....

ממשלת גרמניה הכריזה כבר לפני כחמש שנים על תוכנית לעידוד השימוש בכלי רכב מונעים בגז טבעי, והכריזה שזאת תהיה בתוקף לכל הפחות עד לסוף שנת ‭,2018‬ באופן שבו כל המשק יכול היה להיערך אליה בצורה מסודרת...

מחיר המכונית בגרמניה יקר ב‭3,675-‬ אירו לעומת גרסת הבנזין הזולה של המכונית, וזהו הפרש משמעותי. אלא שמגזין הרכב הגרמני הנחשב "אוטו-מוטור אנד ספורט“ בדק לאחרונה ומצא שנוכח מחיר הגז ההפרש הזה משתלם כלכלית לכל מי שנוהג יותר מ‭7,000-‬ ק“מ בשנה במשך שלוש שנים. לשם השוואה, כדי להצדיק, בגרמניה, את הפרש המחיר בין מנוע בנזין למנוע דיזל, נדרש המשתמש לנסוע מעל 28 אלף ק“מ בשנה.

היתרון הסביבתי בשימוש בגז טבעי עצום. גם יחסית למנועי אירו 5 פולטת המכונית הזו רק רבע מפליטת חד-תחמוצת הפחמן (OC) שפולט מנוע בנזין מקביל, פליטת הפחממנים (HC) נמוכה ב‭65-‬ אחוז, פליטת תחמוצות החנקן נמוכה משמעותית וכך גם פליטת דו-תחמוצת הפחמן"

יהודה

פורסם

יהודה, בתור אחד שעושה רושם של בחור עם ראש על הכתפיים בתגובותיו אני מאמין שאתה מודע לעובדה שכרגע להמר על רכב מונע בגז מהמפעל כסטנדרט להמונים שווה לאותו הימור על רכב חשמלי, כפי שהגדרתם רכישת רכב חשמלי בשלב מוקדם יותר בשירשור.

כ Petrolhead כמוכם אנימצליח להבין את הסלידה ממעבר לרכב חשמלי- הרי הפורום עוסק ברכבי ספורט, זוללי דלק ורועשים שזה מה שכולנו אוהבים והתקבצנו סביבו.

אני גם מבין את החשש מפני שמדובר בטכנולוגיה חדשה, אבל אני בטוח שיש בה עתיד. כנראה ששילוב הטכנופוביה עם האהבה לדלק בפורום עושים את שלהם.

א-ב-ל , אין מה לעשות. העתיד שלנו הוא בפתרונות מסוג זה ועל כך כולנו מסכימים. כנראה שגם אתה, יהודה, מסכים עם כך אחרת לא היית מביע תמיכה בפתרון ההנעה בגז שכמו שצויין בכתבה שצרפת- לא רלוונטי כרגע.

אם תשאירו בצד את כל העניינים האישיים בניכם ובין האוקטן 98 שזורם לכם בורידים אולי תצליחו להבין שהפתרון שBP מציעה בתחום הוא סה"כ לא רע והעיקר- זמין כבר עכשיו.

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
הסיכוי הקטן לליסינג \ מכירות טובות של רכב חשמלי יתאפס בעוד כשנתיים, כשהגז מהקידוחים בים יוזרם בכמויות גדולות ויהיה עודף גז. מאחר שיקר ליצא את הגז (צינור לאירופה על קרקעית הים או מתקן הנזלה ומיכליות להובלת הנוזל), הטייקונים יממנו מסע תעמולה ושטיפת מוח להסברת היתרון ברכב מונע בגז.

תוך זמן קצר נראה שהרבה אוטובוסים ורכבים חדשים יונעו בגז טבעי.

ב"מעריב" מתוארת נסיעה ברכב מונע בגז טבעי + מיכל בנזין קטן למקרה שהגז אוזל:

"הרושם המעניין ביותר בנהיגה בטוראן אקו פיול, שמונעת בגז טבעי, הוא שאין שום דבר חשוב לדווח עליו. נהיגה במכונית הזו זהה לגמרי לנהיגה בכל טוראן אחרת שמונעת במנוע בנזין. הנהג לא מתעסק באף דבר שונה, לא חש כל הבדל ולא עושה שום דבר אחרת מכפי שהיה עושה עם מכונית רגילה מונעת בנזין....

ממשלת גרמניה הכריזה כבר לפני כחמש שנים על תוכנית לעידוד השימוש בכלי רכב מונעים בגז טבעי, והכריזה שזאת תהיה בתוקף לכל הפחות עד לסוף שנת ‭,2018‬ באופן שבו כל המשק יכול היה להיערך אליה בצורה מסודרת...

מחיר המכונית בגרמניה יקר ב‭3,675-‬ אירו לעומת גרסת הבנזין הזולה של המכונית, וזהו הפרש משמעותי. אלא שמגזין הרכב הגרמני הנחשב "אוטו-מוטור אנד ספורט“ בדק לאחרונה ומצא שנוכח מחיר הגז ההפרש הזה משתלם כלכלית לכל מי שנוהג יותר מ‭7,000-‬ ק“מ בשנה במשך שלוש שנים. לשם השוואה, כדי להצדיק, בגרמניה, את הפרש המחיר בין מנוע בנזין למנוע דיזל, נדרש המשתמש לנסוע מעל 28 אלף ק“מ בשנה.

היתרון הסביבתי בשימוש בגז טבעי עצום. גם יחסית למנועי אירו 5 פולטת המכונית הזו רק רבע מפליטת חד-תחמוצת הפחמן (OC) שפולט מנוע בנזין מקביל, פליטת הפחממנים (HC) נמוכה ב‭65-‬ אחוז, פליטת תחמוצות החנקן נמוכה משמעותית וכך גם פליטת דו-תחמוצת הפחמן"

יהודה

ומה רע בכך, השימוש בגז בשימוש מקומי רק יוזיל את העלויות, התלות בנפט גם תירד כי אין צורך במזוט ובסולר (פחות נפט), ואיכות האוויר תשתפר אבל מעט אבל יהיה שיפור , עם תסתכל על זה תראה כי גם בטר פלייס טטען את המצברים שלהם מתחנות חשמל מופעלות על גז כמו תחנת חגית ( אם אני לא טועה) ליד יקנעם לדוגמא.

אני רוצה לחזור לנקודה של Maor Bracha , לפי דעתי כאשר אתה מעלה נקודה בתור צרכן, הנקודה הזאתי איננה נכונה כלל.

בתור צרכן אתה צריך לקבל את המחיר הטוב ביותר למוצר הטוב ביותר, כאשר אומר לך בתור צרכן ששטראוס מוכרת פסק זמן ב 6 שקלים במקום 2 שקלים הדבר פוגע בך בתור צרכן, אבל שאני אומר לך שקם מונופול שמסנדל מחירים ומונע בגופים אחרים וחברות רכב אחרות לשווק את הרכבים שלהם בטענות מפגרות כגון " כבל מאריך- סכנה לאנושות" , אז אתה בתור צרכן הנפגע הכי גדול!

ולכן אתה לא יכול לתת פידבק חיובי למדינה או לגוף בעל אינטרס לפגוע בך בתור צרכן ולמנוע ממך את השירות והמוצר הטוב ביותר עבור כספך.

שבטר פלייס תלך למשרד התשתיות ותגיד אני בעד תחרות ולפי דעתי צריך לאשר גם תקן טעינה מספר 2 ולא רק 3 והמדינה תעשה זאת, אז נגיד, בטר פלייס בהחלט תומכת בתחרות, ובעד סביבה נקיה, אבל שהיא מאושרת מכך שמהמדינה מסנדלת את שאר היבואנים, ומי לא היה מאושר שהוא מקבל בלעדיות, אז כיצד זה משפיע עליך ?

פורסם
.

כ Petrolhead כמוכם אנימ צליח להבין את הסלידה ממעבר לרכב חשמלי- הרי הפורום עוסק ברכבי ספורט, זוללי דלק ורועשים שזה מה שכולנו אוהבים והתקבצנו סביבו.

אני גם מבין את החשש מפני שמדובר בטכנולוגיה חדשה, אבל אני בטוח שיש בה עתיד. כנראה ששילוב הטכנופוביה עם האהבה לדלק בפורום עושים את שלהם..

הנחת היסוד שלך מוטעית מיסודה!

קארס פורום הוא פורום שדן בכל האספקטים המוטורים בלא כל קשר ל"ספורטיביות".

תריץ חיפוש על פיקאנטו, תראה איזה כמויות של מלל עברו פה על רכב שחף מכל מחשבות ספורטיביות.

אין גם שום חשש מטכנולוגיה חשמלית.

כל הטענות כאן הן אך ורק על הדרך שבטר פלייס מגשימה את החזון שלהם.

בנוגע לשימוש בגז, הלווי וזה היה קורה, רק כולנו יודעים שברגע שהפופולאריות תעלה (והכנסות המדינה ממס ירדו), פתאום יקרה למחירי הגז בדיוק מה שקרה למחירי הסולר.

רק לפני קצת יותר מעשור אני אישית תידלקתי סולר בשקל לליטר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, יכול להיות שיש משהו בדברייך אבל אני בטוח שהנקודות שציינתי משפיעות לפחות על חלק מהאוכלוסיה. בין אם ע"ג הפורום ובין אם "בחיים האמיתיים".

תענה לי על השאלה הבאה, עם יד על הלב:

אם נציגי OPC שגולשים כאן בפורום היו מפרסמים הודעה שהם מנסים לבצע מעקב אחרי אנשים שבאמת מעוניינים ברכב אבל ידם אינה משגת ע"מ לעניין אותם בעתיד ברכב מיד שניה, גם כדי שהם אולי יוכלו להנות מהרכב בעתיד, גם כדי לנסות לעזור ללקוחות במכירה ועל הדרך לנסות העלות את האמון במותג. איך היית מגיב? היית מקבל את זה בפרגון כנסיון נחמד להגדיל ראש ולתת משהו קצת מעבר או שהיית שולל ישר?

פורסם

פרגון מוחלט, אחלה יוזמה ואין לי גם כלום נגד היוזמה הזאת של בטר-פלייס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יפה, אני מאוד מעריך את תשובתך הכנה.

אבל על זה בדיוק אני מדבר, תחזור כמה עמודים אחורה ותראה את התוקפנות שעלתה כלפי נציגי BP כשהם דיווחו על כך.

התקופנות הזאת נובעת בדיוק מהסיבות שפירטתי, כמו התוקפנות בנושא הזה כך גם בנושאים אחרים.

גם כשיש משהו טוב הציבור מסרב להפריד לרגע בין הסלידה מהחשמלי והאנטגוניזם שהתעורר פה כנגד BP ולחשוב בהגיון, אם לא יעצרו לרגע ויסתכלו על הנקודות האלה בצורה אוביקטיבית לא נגיע לשום מקום ועל זה אני מקווה שתסכים איתי.

פורסם
גוף מסחרי המנסה לקבוע לאנשים איזו מכונית חשמלית לקנות ואיך לטעון אותה, מרויח את האנטגוניזם כלפיו ביושר.

הנה שוב חזרנו לתגובה שהשארתי פה בשלב מוקדם יותר.

BP לא מונעים מיבואנים אחרים לייבא רכבים או להרים תשתית יעודית לרכבים חשמליים משלהם. BP מציעים לצרכן את הרכב שלהם עם החבילה שלהם, אתה רשאי לדעותיך בנושא וכל אחד יעשה חושבים בפני עצמו אם המתכונת שBP מציעים מתאימה לו או לא.

המחסום לא עובר בBP, אלא אצל יבואנים אחרים שפשוט לא טורחים להרים את הכפפה...

פורסם

הישועה לדעתי לא תגיע מגז, ברור שאם ישראל תמצא משאב טבעי (אפילו נפט מזהם) המחירים של התדלוק ירדו, אבל רוב המחיר הוא עדיין מס למדינה ולכן הקלה מסוימת כן, ישועה לא.

כשאתם בוחנים איזה פתרון טכנולוגי ניתן לישום וכדאי, צריך להתעלם מכל מיני הטבות מס ותמריצים ועידודים שהממשלה יוזמת.

התמריצים האלה (הקלה במס קניה להיברידי וחשמלי, הקלה בשווי שימוש, הפחתת מס הבלו מגז גפ"מ) נועדו כדי לעודד תחילתו של מעבר לטכנולוגיה חדשה בעלת יתרונות (זיהום אוויר מופחת), או כדי לאפשר ליזם חדש להכניס רגל לשוק שלא קיים (בטר פלייס שמקימה תשתית במאות מיליונים מכספיהם של עידן עופר ומשקיעים מחו"ל).

מן הסתם, כדי שטכנולוגיה תתפוס ותשנה את צי הרכב של ישראל, היא צריכה להוכיח כדאיות כלכלית גם כאשר המדינה גובה מס מלא.

אז כל עוד יש כמה אלפי רכבים מונעים בגז או אלפי רכבים מונעים בחשמל, לעומת 2 מיליון מכוניות על בנזין- ישארו ההטבות.

זה רק "בלון ניסוי" קטן.

מחירו של קילו גז גפ"מ יקפוץ ב 3.3 שקל ברגע שיגבו עליו מס מלא. כי אם לא יגבו מס וכולם יסעו ברכב כזה, למדינה יהיה חור בתקציב וידאגו להשלים אותו בדרך אחרת (למשל כל עובד ישלם עוד 500 שקל מס הכנסה). אגב גפ"מ מזהם יותר מגז טבעי ודומה לבנזין מודרני.

ושאלה לנציגי בטר פלייס-

במבחני הדרכים מצוין גודל סוללה של 22 קוט"ש, ואילו באתר שלכם מדובר על 24 קוט"ש. מה הנתון הנכון?

האם הסוללה היא 24 כאשר 2 קוט"ש נשארים כרזרבה?

אם זה רזרבה:

האם אי השימוש ברזרבה נועד כדי להאריך את חיי הסוללה?

האם נהג שיתקע יזכה לנציג בטר פלייס שישחרר מרחוק את השימוש ברזרבה?

גיל מלמד כתב במבחן שערך לפלואנס, שהוא ניצל 105% מהמצבר. האם זה מה שהתרחש?

מה יקרה למצבר ישן יותר שכבר מכיל רק 22 קוט"ש עם 0 רזרבה? האם נהג כזה לא יוכל לסחוט עוד כמה קילומטרים במקרה של תקיעה?

מדוע אין סעיף בחוזה שמבטיח את התמורה שאתם תספקו לנהג? אני מתכוון למספר תחנות ההחלפה שיפרסו ויתפקדו, לזמן ההמתנה המקסימלי בתור לתחנה, לטיב המצבר שעשויים לקבל בזמן ההחלפה (באתר שלכם מוזכר שנהוג להכיר במצבר בעל קיבולת שירדה ל 80% כמצבר שסיים את תפקידו. האם אקבל מצבר בעל 85% טווח ולא אוכל להתלונן על כך?).

בתודה מראש.

פורסם

BP לא מונעים מיבואנים אחרים לייבא רכבים או להרים תשתית יעודית לרכבים חשמליים משלהם. BP מציעים לצרכן את הרכב שלהם עם החבילה שלהם, אתה רשאי לדעותיך בנושא וכל אחד יעשה חושבים בפני עצמו אם המתכונת שBP מציעים מתאימה לו או לא.

בנושא הזה אל תהייה בטוח כל כך.

כבר יש יבואנים שרוצים לייבא כלי רכב עם טעינה ביתית ויש כבר "לובי" שצועק שזה כך ולא בטיחותי וכו.

BP יש לה לובי והיא כן רוצה להיות זו שמכתיבה. ראה ערך עמדות טעינה ומחירי טעינה שיהיו מול טעינה ביתית.

ומי הפראייר שכל 100 ק"מ ילך ויעצור להחליף (מינימום 5 דקות) סוללה? הטכנולוגיה שלהם עדיין לא בשלה רק בגלל הסוללה.

עד שלא תהייה מכונית שתוכל לנסוע מאות ק"מ ללא טעינה לא יהיה לטכנולוגיה זו עתיד. - שיפותחו סוללות מתאימות אז כן.

בנוגע למימן ולגז, אלה אכן טכנולוגיות שיכולות להחליף במידי ולתת טווח נסיעה כמו בנסיעה על בנזין רגיל.

אך בארצנו יש בעייה עם גז - בגלל בעיות בטחוניות אסור לרכב כזה להכנס לחניון. למה?? שאלה טובה.

קובי

:-)

פורסם

קובי, אם אתה כ"כ בטוח לגבי הלובינג של BP תהיה בטוח שגם היבואנים הותיקים לא פראיירים, הוא לא זקוקים להגנה שלנו.

אם היבואנים באמת מתחילים להזיז עניינים היינו שומעים זאת בעיתונות, לאור השקט התעשייתי שמגיע מכיוון היבואנים האחרים אפשר רק להבין שלא מעניין אותם להכנס להרפתקה הזאת ואין את מי להאשים אלא אותם. אם באמת היו מעוניינים הם לא היו נשארים אבודים בתחום הלובינג.

אפילו רכב אחד לצורכי תקינה, ניסוי, לפחות להציג בפני מהנדסי מכון התקנים (או איזה גוף מאשר שזה לא יהיה) - היה מגיע.

לגבי טווח הנסיעה ועצירה כל 100 ק"מ, ראה תגובתי המוקדמת:

אבל בוא נדבר על זה תכל'ס מבחינה מספרית כדי לתת תמונה טובה יותר. היום כיסיתי יחסית הרבה- 98 ק"מ.

מבחינת חישוב של רכב חשמלי:

בבוקר יוצאים מהבית עם 100%- נניח 150 ק"מ כדי שיהיה עגול.

נסיעה לעבודה: בערך 25 ק"מ, נשארנו עם 125 ק"מ. במידה והרכב הוא רכב עבודה, או שאני מכסה מעל 20K אני זכאי לעמדה בעבודה ככה שבמהלך היום אני קופץ חזרה ל150 ק"מ ב100% אבל נתעלם מזה כרגע ונמשיך עם הנתון של 125 ק"מ.

חזרה הביתה: עוד 25 ק"מ, נשארו עם 100. אבל רגע, חיברתי את הרכב לעמדת טעינה בבית. בנתיים אני מתקלח, אוכל משהו ונכנס לשנ"צ קל. בוא נקח את זה כ3 שעות, ונלך על נתון נמוך מאוד ביחס לנתונים שBP מציגים- נניח וקיבלתי טעינה ששווה ל30 ק"מ בלבד (כשבמציאות אקבל יותר כאמור). זה מחזיר אותי ל130 ק"מ, איבוד של 20 ק"מ במהלך היום כשעד כה כיסיתי 50.

את שאר ה48 ק"מ איבדתי על איסוף החברים, יציאה לאיזור מסויים, משם לאיזור אחר ואח"כ פיזור והביתה.

חזרתי הביתה כשבסוללה 82 ק"מ במאגר, ישר לטעינה ובבוקר אקבל 100% וחזרנו להתחלה.

שים לב שבמציאות גם הטעינה שאקבל ב3 שעות תהיה שווה להרבה מעל 30 ק"מ, אבל כדי לתת תמונה שלא תעורר התנגדות הלכתי על נתון נמוך.

עוד פרט מעניין שהעלה בי חיוך היום והיה משפיע על אחוז החשמל בסוללה כשאגיע הביתה;

כשיצאתי מהחניון בת"א, שם הרכב עמד שעתיים וחצי, זיו רוזנקר (כן, "האח של" המוכר פה כ Ziv) פלט "ואיי, איזה אדיר! ואני חשבתי שהם סתם דיבורים" והפנה את תשומת ליבי לשורת חניות עם עמודי טעינה צמודים.

אז שים לב שהנתון של 82 הוא אם נתעלם מכך שבמציאות אקבל יותר מ30 ק"מ בטעינה של 3 שעות, מהעובדה שדיי הרבה לקוחות באמת יהיו זכאים לעמדה בעבודה שתאפשר להם לצאת מהעבודה עם 100% סוללה ומעצם קיום עמוד טעינה בחניון התל אביבי שהיה מאפשר עוד כמה ק"מ למאגר במהלך השעתיים וחצי שנרכב שהה שם.

בשורה התחתונה- BSS הינו מקרה קיצון ואני בספק אם משתמש ממוצע ישתמש בו אפילו פעם בחודש.

פורסם

הנה התשובה שלך

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1833824

מתוך הכתבה

לשאלת כוונת המדינה שלא לאשר טעינה ביתית ולחייב שימוש במערכת טעינה מנוהלת (כמו עמדות הטעינה של בטר פלייס) ענה רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס כי "עלות טעינה מלאה של פריוס פלג-אין מרשת החשמל הביתית היא 1.7 שקל בלבד בהתאם למחיר החשמל כיום בישראל. כל סטיה ממחיר זה כתוצאה ממיסוי או גוף שמנהל את הטעינה לצורך גריפת רווח כלכלי, פוגע בכלי רכב אלו. אנחנו מעוניינים שלקוחותינו יהנו משימוש חופשי, מטעינה חופשית, משימוש ומכירת הרכב כמשומש ללא הגבלות".

זה התשובה לצרכן, לא עמדות מנוהלות ולא סיפורים אחרים שמנסים להאכיל אותנו, עם אתה בתור צרכן מבין אז הגענו לנקודה, כנראה מי ששקוע בקונספט של BP שוכח שמי שנפגע בסוף הם אלו שישלמו את המחיר על בלעדיות, במקרה זה אנחנו הצרכנים והסביבה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...