Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר יש יבואנים שרוצים לייבא כלי רכב עם טעינה ביתית ויש כבר "לובי" שצועק שזה כך ולא בטיחותי וכו.

BP יש לה לובי והיא כן רוצה להיות זו שמכתיבה. ראה ערך עמדות טעינה ומחירי טעינה שיהיו מול טעינה ביתית..

על מה אתה מדבר?

אגסי כבר מזמן גרם למדינה לחוקק חוק כזה (יותר נכון תקנה), זה היה התנאי הראשון והבל יעבור מבחינתו כי הוא ידע שבלעדיו, אין לתוכנית העיסקית שלו תפישה במציאות, אפילו לא קלושה.

נכון להיום, יבוא רכב בטעינת רשת אסור כתוצאה מחוק שאגסי יזם (ובלי שום קשר, הוא גם מאוד, אבל מאוד, התאים למדינה).

למזלנו יש עדיין מספר גופים שלא עונים רק ללוביסטים ועסקנים וכבר ציינו שלא יוכלו להגן על המצב הזה בבג"צ, משמע מכון התקנים יצתרך לקבוע סטנדרט לשקעי הטעינה (אתם יודעים מה, מצידי שיהיה זהה לסטנדרט של בטר פלייס) וכל אזרח יוכל להתקין כזה שקע בחצרו הפרטית ולטעון שם מה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה בלי טובות של אגסי או של כל מתווך ביניים אחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ומה עם שאלות עניניות שכבר עלו בדיון אך לא נענו? להזכירכם:

אם אין צורך בטווח גדול מ-150 ק"מ בערך, מפני שיש (יהיו) כארבעים תחנות הטענה/החלפה, מדוע יצרני הרכב הרגיל מתקינים מיכלי דלק המספקים טווח כפול או משולש, בשעה שיש לא עשרות כי אם מאות תחנות דלק?

פיתוח של מה? הרכב, הסוללות, המנוע, הבקרים האלקטרוניים, מערכות טעינה, שיטת החלפת הסוללות - כל אלו כבר קיימים, מזה עשרות שנים. מה הוא אם כן הדבר שפיתוחו "יקר מאד"?

תהיה צריכה נוספת או לא תהיה? המערכת הקיימת תוכל לספק את הדרישה או לא תוכל? יהיה צורך ביצירת חשמל נוסף או לא יהיה?

אתם מציעים חבילת ק"מ במחיר ידוע מראש למשך שנים. מה תעשו אם המדינה תעלה את המס על רכב חשמלי בעקבות מעבר משמעותי של נהגים לרכב מסוג זה?

דני,

בנוגע לטווח

ברור לנו שלעיתים שיש צורך בטווח של מעל 150 ק"מ. לכן הפתרון שאנחנו מציעים כולל גם התקנה של עמדת טעינה בבית הלקוח וגם תחנות החלפת סוללה הפרוסות ברחבי הארץ. ע"י 2 אלו תוכל להגיע לכל מקום בארץ ללא הגבלת טווח.

בנוגע לפיתוח הטכנולוגיה

אתה צודק בכך שטכנולוגיית החלפת הסוללה איננה רעיון חדש, אבל על מנת שתתאים לשיווק המוני, היה צורך בפיתוח חדש לגמרי של הסוללה.

בנוגע לצריכת החשמל

אין צורך בייצור חשמל נוסף, רוב הטעינה מתבצעת בלילה כשאר הביקוש לחשמל הינו נמוך אך מיוצר באותה מידה. הרשת שלנו יודעת לנהל את הביקושים ולאגור את האנרגיה הלא מנוצלת במהלך הלילה. אנרגיה זו תשמש את המכונית החשמלית במהלך היום .

בנוגע למס על רכב חשמלי

לא קיים קשר בין המס לבין מחיר החבילה. מחיר חבילות המנוי נשאר קבוע לכל תקופת המנוי ואילו המס העומד על 10% משולם עבור המכונית בלבד.

צוות Better Place Israel

פורסם

נסיך, שים לב שאני מתיחס לרכב חשמלי פרופר ואילו הפריוס פלאג-אין בעלת מנוע בנזין בנוסף.

תוסיף על זה את העלות הגבוהה- 200 אש"ח וכמו כן השיווק צפוי רק בשנה הבאה, אבל בכל זאת- כל תחרות מהווה עוד חשיפה ומודעות לאלטרנטיבה של רכב חשמלי וזה דבר מבורך.

מה שכן, יבוא הפריוס פלאג-אין מהווה אסמכתא לדברי הקודמים, BP לא מונעים יבוא מקביל לרכבים חשמליים מידי יצרנים אחרים.

כמו שאמרתי- זהו בסה"כ הפתרון שBP מציעה על כל המשתמע מכך, ושוב כל אחד רשאי לדעותיו ולשיקוליו אם החבילה הכוללת מתאימה לו או לא. בכל מקרה, כרגע זהו הפתרון החשמלי All around היחיד שתוכלו למצוא בארץ ובנוסף על כך היחיד בעולם כרגע שמציע את פתרון החלפת הסוללה.

אם הפתרון לא מתאים לכם ואתם רוצים להמתין לפתרונות אחרים מיצרנים אחרים, או להמתין ליבואן כזה או אחר להרים את הכפפה זכותכם- אבל לבנתיים תעזבו את BP מהאשמות כוזבות כגון מניעת יבוא רכבים וכו'.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

מה שכן, יבוא הפריוס פלאג-אין מהווה אסמכתא לדברי הקודמים, BP לא מונעים יבוא מקביל לרכבים חשמליים מידי יצרנים אחרים.

.

אתה לא קורא את הקישור לפני שאתה מגיב אליו?

לשאלת כוונת המדינה שלא לאשר טעינה ביתית ולחייב שימוש במערכת טעינה מנוהלת (כמו עמדות הטעינה של בטר פלייס)

הכוונה הזאת של הממשלה, למרות שהיא מאוד מתאימה לממשלה, היא יוזמה ודרישה של אגסי והיוותה תנאי הכרחי וראשוני ל"יציאה לדרך".

בכדי לגבות את הדרישה, הומצא (לא מלשון המצא לי מסמך אלא מלשון המצאה/ בדיה) מסמך שאין לו כל קשר למציאות, המסמך פרט סקר היתכנות שיקרי שנכתב עפ"י דרישת בטר פלייס וכלל אך ורק נתונים אשר נמסרו למחבר הדו"ח ע"י בטר פלייס.

קרא קצת על הנושא

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה לא קורא את הקישור לפני שאתה מגיב אליו?

קורא גם קורא. מדובר בכוונת המדינה לאפשר טעינה רק דרך שקעים מנוהלים.

לא מוזכרת שום יוזמה מבית BP למניעה הנ"ל וכמו כן לא צוין איסור על חברות אחרות לפתח תשתית טעינה מנוהלת משלהן.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

הבעיה היא שרוב הציבור מגיע מנקודת התנגדות כ"כ נחרצת (ובמיוחד ע"ג הפורום שבו רכב חשמלי מהווה סוג של שחיטת פרה קדושה)

אני חושב שאתה טועה כאן לחלוטין. לפחות מבחינתי, רכב חשמלי זה דבר טוב ומתבקש, ואני אשמח לראות אותו הופך למציאות, ודווקא משום כך אני מאוכזב מדברים ש-BP עושה שלדעתי מרחיקים את היום שבו זה יקרה.

במילים אחרות:

כל הטענות כאן הן אך ורק על הדרך שבטר פלייס מגשימה את החזון שלהם.

כי אם תשים לב, תראה שגם המתנגדים (לכאורה!) אומרים שבמצב של שוק חופשי בלי הגבלות, גם הם היו רוצים רכב חשמלי - אבל בתנאים אחרים ממה ש-BP מציעה. ואין הכוונה לרכב חשמלי שנוסע 1000 ק"מ בין טעינות או משהו כזה, אלא לתנאים אחרים שאפשריים מבחינה טכנית כבר היום.

הסלידה מהחשמלי והאנטגוניזם שהתעורר פה כנגד BP

לי אין שום סלידה מרכב חשמלי. להיפך. אבל בהחלט יש רגשות שליליים כלפי BP, שמצד אחד מצהירים הצהרות מאד יפות, מצד שני באים ואומרים "נענה על שאלות", ומצד שלישי - לא עונים על שום שאלה קשה. לא שלי ולא של אחרים.

דני

פורסם

ומי הפראייר שכל 100 ק"מ ילך ויעצור להחליף (מינימום 5 דקות) סוללה? הטכנולוגיה שלהם עדיין לא בשלה רק בגלל הסוללה.

עד שלא תהייה מכונית שתוכל לנסוע מאות ק"מ ללא טעינה לא יהיה לטכנולוגיה זו עתיד. - שיפותחו סוללות מתאימות אז כן.

בנוגע למימן ולגז, אלה אכן טכנולוגיות שיכולות להחליף במידי ולתת טווח נסיעה כמו בנסיעה על בנזין רגיל.

אך בארצנו יש בעייה עם גז - בגלל בעיות בטחוניות אסור לרכב כזה להכנס לחניון. למה?? שאלה טובה.

1. מה שבטר פלייס טוענים (ובצדק) הוא ש95% מהנסיעות שלך הן פחות מ100 ק"מ ולכן לא תידרש בהן החלפה בכלל. רק הטעינה הלילית הקבועה בבית תספיק.

בנסיעות החריגות אתה אכן תידרש לעבור בתחנת ההחלפה כל ~100 ק"מ. זה ניג'וס, כולם (כולל בטר פלייס) יודעים את זה, אבל לדעתי זה חסרון שאפשר לחיות איתו.

1א. לדעתי האישית כדי שאנשים יסכימו לחיות עם החסרון הנ"ל (וחסרונות אחרים של המכונית הזו כפי שכבר נטחנו פה במאות הודעות) יהיה צריך להציע להם משהו בתמורה. כלומר עלות תפעול זולה משמעותית מרכב בנזין מקביל. זה לא קורה.

2. מאות ק"מ ללא טעינה = מצברים גדולים מאוד ששוקלים מאות ק"ג ועולים עשרות אלפי דולרים. ע"ע טסלה רודסטר.

טכנולוגיית הסוללות התפתחה די לאט במאה השנים+ האחרונות ואין מה לצפות לסוללת פלא שתספיק ל500 ק"מ ותעלה 5000$ בעשורים הקרובים.

אם היה צפי כזה אז כל פרוייקט בטר פלייס היה מיותר לגמרי כי הוא פותר בעיה שכביכול תיפתר בקרוב. (אבל כאמור, היא לא תיפתר)

3. מימן זו טכנולוגיה בעייתית מהרבה סיבות, למשל הבריחה המהירה שלו מהמיכל גם כשהרכב בחניה. ולמשל העובדה שנדרשת הרבה יותר אנרגיה לייצר אותו מאשר מפיקים ממנו בשימוש ברכב. (חוק שימור האנרגיה+חוסר יעילות של כל מערכת הנדסית). פתרון ריאלי זה לא.

4. גז - צריך להבחין בין גפ"מ (גז פחמימני מעובה. תוצר זיקוק של... נפט) לגז טבעי (יוצא מהאדמה. למשל בקידוחים "תמר" ו"לוויתן". יש לישראל רזרבות לכמה עשורים בודדים)

4א. הסיבה שגפ"מ אסור בחניונים היא לא בטחונית אלא בטיחותית. הגפ"מ (בעיקר פרופאן. C3H8) כבד מהאוויר ולכן במקרה דליפה יצטבר בחניון ובתנאים מסויימים יהיה פיצוץ.

4ב. גז טבעי למיטב ידיעתי הוא קל מהאוויר (מתאן, CH4) ולכן הבעייה הנ"ל לא קיימת.

ונציגי בטר פלייס - אני עדיין מחכה לתשובה על השאלות בהודעות 382, 383, 384 בשרשור זה. תודה מראש...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הבעיה עם חיוב כל המכוניות בטעינה מנוהלת היא שזה פשוט מוקדם מדי בשלב הזה.

עדיין הכמויות של הרכבים החשמליים בארץ שואפות לאפס עגול, כך שאין שום עומס על רשת החשמל. רוב המכוניות האלו צורכות בזמן הטעינה קצת יותר ממפזר חום ביתי, וברור שכמויות של כמה אלפי מכוניות לא יזיזו שום דבר לכאן או לכאן.

הנושא יתחיל להיות רלוונטי כשיהיו פה 100,000 מכוניות או יותר.

כרגע היה נכון לדעתי לאפשר ליצרנים שונים עם פתרונות שונים לאפשר לצרכנים להתנסות בחוויה ולראות לאן השוק הולך.

מקסימום היו מחייבים בעתיד את כל הרכבים הנטענים שנמכרו כבר לשנות את התקע והכבל אצל מתקין שקיבל הסמכה.

טויוטה אומרים בכתבה שעלות ההטענה של הפריוס-פלאג-אין היא 1.7 שקלים בלבד. הבעיה, אם אכן יחייבו אותם בטעינה מנוהלת- היא לא אם מישהו יקח עוד 0.5 שקל קופון לכיס שלו, אלא עלות של 4900 שקל להתקנת עמוד הטעינה של בטר פלייס (ותשלום חוזר כשעוברים דירה) וכנראה עלות נוספת בשינוי התקע של הטויוטה.

ואם כבר מדברים על הפריוס פלאג אין, לדעתי זה לא פתרון אטרקטיבי ביחס לפריוס הרגילה.

לשלם עוד 50,000 שקל בשביל שיפור קטן בצריכת דלק זה לא משתלם.

גם ככה עלות הדלק של הפריוס הרגילה היא כ 6000 שקל בשנה (לנהג שנוסע קילומטרז' ממוצע). אפילו אם דגם הפלאג אין יחסוך חצי מזה, בחיים לא תחזירו את ההשקעה.

פורסם

צוות BP, אני מודה לכם על כי עניתם לשאלותי.

אבל עדיין לא נחה דעתי:

ברור לנו שלעיתים שיש צורך בטווח של מעל 150 ק"מ. לכן הפתרון שאנחנו מציעים כולל גם התקנה של עמדת טעינה בבית הלקוח וגם תחנות החלפת סוללה הפרוסות ברחבי הארץ. ע"י 2 אלו תוכל להגיע לכל מקום בארץ ללא הגבלת טווח

זו לא תשובה, זו חזרה על דברים שכבר נאמרו. אני חוזר על השאלה: כל מה שאמרתם כאן נכון שבעתיים לגבי מכונית רגילה, מפני שלה יש אלפי תחנות תדלוק ולא עשרות תחנות החלפה. ואף על פי כן, יצרני המכוניות מתקינים מיכלי דלק המספקים טווח משולש ולפעמים יותר, ממה שאתם מציעים. למה הם עושים את זה? הרי במקום מיכל הדלק אפשר היה להגדיל את נפח תא המטען, לשפר את גודל וצורת תא הנוסעים - דברים שקונים בהחלט מתחשבים בהם. אז למה כל חברות הרכב משקיעות בדבר שלטענתכם אינו נחוץ?

בנוגע לפיתוח הטכנולוגיה: אתה צודק בכך שטכנולוגיית החלפת הסוללה איננה רעיון חדש, אבל על מנת שתתאים לשיווק המוני, היה צורך בפיתוח חדש לגמרי של הסוללה

מה זאת אומרת "פיתוח חדש לגמרי של הסוללה"? סוג (כימי) חדש של סוללה? אתם לא פיתחתם דבר כזה. קופסת פלסטיק שבה שמים אותה? מחבר מהיר? זה עולה מליארד דולר? אני מזכיר לכם שמכונית עם סוללות מתחלפות כבר פעלה באופן מסחרי לפני למעלה ממאה שנה. מה הוא הרכיב החדש שפיתוחו כל כך יקר?

בנוגע לצריכת החשמל: אין צורך בייצור חשמל נוסף....

אם כך, מדוע אמרתם ש:

מעבר לתחבורה חשמלית יהווה מאיץ מאוד גדול של תהליך הגברת הייצור של אנרגיה מתחדשת

???

בנוגע למס על רכב חשמלי: לא קיים קשר בין המס לבין מחיר החבילה. מחיר חבילות המנוי נשאר קבוע....

שוב אתם חוזרים על דברים שכבר נאמרו ואינכם עונים לגופו של ענין. אני מזכיר לכם כי השאלה היתה, מה תעשו אם המדינה תעלה את המס על רכב חשמלי בגלל ירידה בהכנסות מס בעקבות מעבר משמעותי של נהגים לרכב חשמלי. אני שב ומזכיר כי לתשובה היה חוזה חתום, ואע"פ כן שינתה המדינה את הכללים לאחר מעשה. מה תעשו אתם במקרה כזה? כיצד תוכלו לעמוד בהתחייבותכם על מחיר החבילה? האם תספגו הפסדים ללא הגבלה?

אשמח לשמוע תשובות גם לשאלות מספר 1 ו-3 באותה תגובה (מספר 351).

תודה מראש,

דני

פורסם

הוזכר פה גז טבעי, ואני באמת שואל בשיא הרצינות.. זה נראה "מושלם", למה זה לא מקודם קצת?

סך הכל להוסיף עוד "משאבת דלק" בכמה תחנות ולהתחיל למכור רכבים וערכות הסבה.

ואם רכבים גדולים שימכרו מראש מוסבים לגז יקבלו את ההנחה של רמת זיהום 2, זה גם ישתלם מאוד ללקוחות חוץ מעניין הגז טבעי שקצת יותר זול מדלק.

אפילו בטר פלייס יכולים לעשות את זה, להוסיף תחנות גז במתחמים של התחנות החלפה, אולי אפילו לייבא דגמים מוסבים כמו שהם מייבאים את הפלואנס, וככה לקדם כל תוכנית לצמצום הזיהום וחסכון ולא רק תוכנית אחת של הסוללות, שעם כל הכבוד יש מצב שהיא לא תצליח.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני אענה לך:

יצרני המכוניות מתקינים מיכלי דלק המספקים טווח משולש ולפעמים יותר, ממה שאתם מציעים. למה הם עושים את זה?

כי זה מרגיז להכנס לתחנת דלק כל יומיים. אז פעם בשבוע זה סביר יותר. ברכב החשמלי תותקן לך עמדת טעינה בבית ואולי גם בעבודה. ואז רוב הנסיעות שלך יוכלו להתבצע מבלי לעצור בתחנת "דלק" בכלל. עושה הרבה נסיעות ארוכות? אז באמת תרגיש ניג'וס, ואולי הרכב לא בשבילך בשלב זה

מה זאת אומרת "פיתוח חדש לגמרי של הסוללה"? סוג (כימי) חדש של סוללה? אתם לא פיתחתם דבר כזה. קופסת פלסטיק שבה שמים אותה? מחבר מהיר? זה עולה מליארד דולר? מה הוא הרכיב החדש שפיתוחו כל כך יקר?

אתה ממש ממעיט בערכו של המאמץ ההנדסי הנדרש, וכמהנדס זה די מרגיז אותי. לא פשוט לפתח מנגנונים שונים שיתאימו אחד לשני, תפיסת הסוללה ברכב, הוצאתה וטעינתה בתחנות, שהכל יתבצע ללא מגע אדם, בלי בעיות בטיחות, בלי לשחוק את המצבר ובאמינות מוחלטת. בוודאי כשזה מנגנון חדש שעוד לא נצבר נסיון איתו. כנ"ל לגבי התוכנה של מחשב הרכב, כנ"ל לגבי עמודי הטעינה על כל התקנים הנדרשים מהם וכו' .תזכור שגם חלק גדול מהכסף זה לא רק שלב הפיתוח אלא גם הפריסה של התשתית- 40 תחנות ואלפי עמודים.

אני מזכיר לכם כי השאלה היתה, מה תעשו אם המדינה תעלה את המס על רכב חשמלי בגלל ירידה בהכנסות מס בעקבות מעבר משמעותי של נהגים לרכב חשמלי.

את הרכב כבר קנית וכבר שילמת את ה 10% מס קניה למדינה. אחר כך כבר לא יגבו ממך מס.

בברכה

פורסם

נראה לי שעליית מחירי הדלק האחרונה היא התשובה הכי טובה לשאלה הטיפשית שמוצגת בכותרת.

עדיין יקר לכם בטר פלייס? לא משתלם? אז כנראה שהדלק עדיין זול מידי :)

פורסם
הוזכר פה גז טבעי, ואני באמת שואל בשיא הרצינות.. זה נראה "מושלם", למה זה לא מקודם קצת?

סך הכל להוסיף עוד "משאבת דלק" בכמה תחנות ולהתחיל למכור רכבים וערכות הסבה.

ואם רכבים גדולים שימכרו מראש מוסבים לגז יקבלו את ההנחה של רמת זיהום 2, זה גם ישתלם מאוד ללקוחות חוץ מעניין הגז טבעי שקצת יותר זול מדלק.

אפילו בטר פלייס יכולים לעשות את זה, להוסיף תחנות גז במתחמים של התחנות החלפה, אולי אפילו לייבא דגמים מוסבים כמו שהם מייבאים את הפלואנס, וככה לקדם כל תוכנית לצמצום הזיהום וחסכון ולא רק תוכנית אחת של הסוללות, שעם כל הכבוד יש מצב שהיא לא תצליח.

אין בעיה להפוך כל סוג של דלק ואת הטכנולוגיה הקשורה בו חדשנים וזולים ככל שיהיו, מכדאי לחסר תועלת ע"י הפוליטיקאים, וכן פקידי האוצר הם גם פוליטיקאים אבל האחריות מתחילה מהראש.

הבנזין כל כך יקר לי בתקופה האחרונה שהוא משפיע על חיי לרעה, אני פחות מטייל מבלה או סתם יוצא, כל נסיעה מחושבת.

אז נכון שהבנזין יקר בכל העולם אבל עדיין על כל ליטר שאני משלם המדינה בוזזת 40% לכיסה, ואל תספרו לי שאני רואה תמורה,

אני רואה נאדה.

אם הממשלה נבחרה כדי לשרת את הציבור למה אני רואה פה היפוך תפקידים ?

אני לא רוצה לשלם שקל אחד אפילו ממחיר הדלק לממשלה, מוותר על הסיבוב שהוא עושה אצלם להשקעה ברווחתי, כי זה אפילו לא סיבוב,

הכסף נמוג התאייד איפשהו בין שאר הפרוייקטים המגלומניים של נבחרי הציבור.

הסולר היה שקל וחצי לליטר ובגירה זוכר מחיר עוד יותר נמוך, גז טבעי הוא פתרון מצוין ואז הגיעו הבוזזים בחסות משרד האוצר-רה"מ והרסו גם את החלקה הזו, גם מחיר החשמל לטעינת רכב יהיה תלוי בגחמה של נבחרת הבוזזים הלאומית.

זאת הסיבה.

פורסם

1. האמנם ביצועי רכב עם מנוע חשמלי ~95 כ"ס עולים או משתווים לביצועים של רכב בנזין חדיש עם מנוע מוגדש 120 כ"ס, או לא מוגדש 200 כ"ס....

דני,

אנחנו מקווים שהבנו את שאלתך כראוי....

היתרון של מנוע חשמלי זה בגרף המומנט שלו ביחס לסל"ד כלומר זמינות כוח מסלד נמוך ולכן אין צורך במכשיר (הגיר) שהופך מהירות לכוח או כוח למהירות, מפה ייתרונו של מנוע חשמלי ביחד עם מיעוט חלקים, משקל נמוך ואורך חיים

צוות Better Place

פורסם
ושאלה טכנית נוספות, הסקרנות, נו...

תוכלו לתת פירוט טכני לגבי מערכת חימום תא הנוסעים ברכב?

האם מדובר בגוף חימום חשמלי פשוט דרכו זורם האוויר? או גוף חימום טבול בנוזל עם "רדיאטור חימום" כמו במכוניות רגילות? או שבכלל יש שימוש במשאבת חום (כלומר מדחס המזגן גם מחמם בדומה למזגן ביתי, ע"י שימוש בברז 4-דרכי)?

wil שלום,

מערכת החימום עובדת בעזרת גוף חימום שיושב במיכל מיים ובצמוד לו משאבה שמעבירה את המיים החמים לרדיאטור פנימי (ממש כמו ברכב רגיל) כך שההבדל המהותי הוא מקור האנרגיה, ברכב בנזין נוזל קרור המנוע וברכב חשמלי מערכת חימום עצמאית.

צוות Better Place

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...