Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברוב הבתים שנבנים בשנים האחרונות ישנו חיבור תלת פאזי של לפחות 20 אמפר לכל פאזה. כדי לצרוך הספק של 10 קילווואט/שעה דרוש זרם כולל של כ 30 אמפר. אם יש צורך לטעון מצבר כמעט ריק באנרגיה של כ 70 קילווואט דרושות בסך הכל 7 שעות.

1. כדי לטעון סוללה ברכב דרוש מטען, בדיוק כמו לטלפון או המחשב הנייד, כמובן למתח והספק מתאימים. יש מכוניות שמטען כזה בנוי בהן - אולם רק ל-level 1, כלומר טעינה ב-115/230 וולט חד פאזי, טעינה האורכת לפחות 20 שעות. לטעינה התלת פאזית שעליה אתה מדבר, אין מטען מובנה ברכב אלא יש צורך במטען חיצוני המובנה בעמדת הטעינה, וזו חלק מבעית העלות.

2. אם אתה מחבר את מטען הרכב לרשת הביתית אתה צריך ללמד את הצרכן לחלק את העומס. נסה לחנך ישראלים לכבות את מכונת הכביסה והמייבש בעת הם טוענים את הרכב. זה יותר קשה מאשר להעבירם לנתיב הימני. כמוכן תעריפי התעו"ז מסובכים ולכן לא נקלטו בקהל. הזקנים בינינו זוכרים דבר שנקרא "תעריף לילה" - דוד המים החשמלי היה מחובר לרשת עם קוצב זמן שאפשר להפעילו רק בלילה וכן שעון חשמל נפרד, ונהנה מתעריף מוזל. כמובן שאפשר להתקין מערכת כזו לטעינת רכב אבל זה מצריך הגדרתתעריף מתאים בחברת החשמל והתקנת מערכת מתאימה בבית, ומצד שני יגרום הגלה על טעינת רכב בשעות אחה"צ למי שזקוק לרכב בערב. בקיצור - אין פתרון אידיאלי.

3. לי יש בבית חיבור תלת פאזי 25X3 אמפר, ולפני שוע הצלחתי להפיל את המפסק הראשי בגלל צריכת יתר, וזה בלי מכונית חשמלית. סתם ליל חורף קר על הכרמל + אישה ב-mode מטבח. כנראה שעם רכב חשמלי על המערכת הביתית הייתי נזקק ל-40X3 או אפילו 75X3 אמפר, ומה שהיה עולה לי הרבה מאוד כסף בהתקנה ורישוי (חיווט מחדש של כל הדירה). כמוכן - כיון שאיני גר בקומת קרקע הרי שחיווט משעון החשמל הביתי לחניה הפרטית היה עולה לא מעט כסף, בהנחה האופטימית שוחברת החשמל ושאר דיירי הבניין היו מאשרים לי זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. כדי לטעון סוללה ברכב דרוש מטען, בדיוק כמו לטלפון או המחשב הנייד, כמובן למתח והספק מתאימים. יש מכוניות שמטען כזה בנוי בהן - אולם רק ל-level 1, כלומר טעינה ב-115/230 וולט חד פאזי, טעינה האורכת לפחות 20 שעות. לטעינה התלת פאזית שעליה אתה מדבר, אין מטען מובנה ברכב אלא יש צורך במטען חיצוני המובנה בעמדת הטעינה, וזו חלק מבעית העלות.

2. אם אתה מחבר את מטען הרכב לרשת הביתית אתה צריך ללמד את הצרכן לחלק את העומס. נסה לחנך ישראלים לכבות את מכונת הכביסה והמייבש בעת הם טוענים את הרכב. זה יותר קשה מאשר להעבירם לנתיב הימני. כמוכן תעריפי התעו"ז מסובכים ולכן לא נקלטו בקהל. הזקנים בינינו זוכרים דבר שנקרא "תעריף לילה" - דוד המים החשמלי היה מחובר לרשת עם קוצב זמן שאפשר להפעילו רק בלילה וכן שעון חשמל נפרד, ונהנה מתעריף מוזל. כמובן שאפשר להתקין מערכת כזו לטעינת רכב אבל זה מצריך הגדרתתעריף מתאים בחברת החשמל והתקנת מערכת מתאימה בבית, ומצד שני יגרום הגלה על טעינת רכב בשעות אחה"צ למי שזקוק לרכב בערב. בקיצור - אין פתרון אידיאלי.

3. לי יש בבית חיבור תלת פאזי 25X3 אמפר, ולפני שוע הצלחתי להפיל את המפסק הראשי בגלל צריכת יתר, וזה בלי מכונית חשמלית. סתם ליל חורף קר על הכרמל + אישה ב-mode מטבח. כנראה שעם רכב חשמלי על המערכת הביתית הייתי נזקק ל-40X3 או אפילו 75X3 אמפר, ומה שהיה עולה לי הרבה מאוד כסף בהתקנה ורישוי (חיווט מחדש של כל הדירה). כמוכן - כיון שאיני גר בקומת קרקע הרי שחיווט משעון החשמל הביתי לחניה הפרטית היה עולה לא מעט כסף, בהנחה האופטימית שוחברת החשמל ושאר דיירי הבניין היו מאשרים לי זאת.

1.קשקוש - בארה"ב יש טעינה של 2X115V, אשמח עם תוכל שוב לגשת לשרשור לראות את הסרט שהעלתי על הCODA

הטעינה מתבצעת על ידי 6.6KW שזה X2 110V - 20A חיבור שווה ערך 220X10AX3 שנותן פחות אבל מסוגל לטעון

ואין שום בעיה להגביר את המתח גם ל 16AX3

2.האם תוכל להסביר מדוע בקיץ הקודם חברת החשמל התלוננה שהצרכנים פשוט לא צרכו חשמל, האם זה משקף את העמדה שלך

3.ממליץ לך להזמין חשמלאי לביתך לבדוק את המעגלים, עם יש לך קפיצת מתח בגלל עומס זה בגלל חיווט גרוע בבית או ממ"טים ישנים

שחתחממים או חיבורי N רופפים. הגדלת המונה מ 3X25 ל 3X40 היא פשוטה ומחייבת רק שינוי של הממסר הראשי בבית

כל שאר הלוח נשאר כמו שהוא, מה שחברת חשמל עושה רק היא שינוי בלוח בחוץ להגדלת הצריכה ולמרות שהיום אין בכלל פקקים בלוחות החדשים אלא רק קונקטורים, אני חושב שהם לא עושים כלום חוץ מלנתק את הזרם ולהחזיר מחדש עד להחלפת המפסק הראשי.

פורסם
ואני כתושב שחי בפריפריה ליד חדרה חושב שהמחשבה הזאת ביסודה היא קשקוש דבילי שמפומפם ע"י בעלי אינטרסים שחיים בתל אביב ומדברים אל תושבי תל אביב!

בא נחיה בעיר, נזרוק את כל החרא לפריפריה.

לנו יהיה כיף והם מצידי שימותו ממיכלי אמוניה, זיהום אויר, פסולת רדיואקטיבית שמוטמנת בצורה חאפרית ועוד ועוד.

לפני חודש החלו בבנית ארובה רביעית בתחנת הכוח אורות רבין בחדרה.

המטרה היא התקנת סולקן המפחית ב 90% את פליטת הגופרית ואמצעים להפחתת מזהמים נוספים.

"עלות הפרויקט, 2.2 מיליארד דולר, כעלות מפציץ החמקן, מעידה עד כמה ממשלת ישראל משקיעה בביטחון ובהגנה על חיי תושביה". אמר שר האנרגיה והמים עוזי לנדאו. "אני שמח לעמוד שכם אל שכם עם השר להגנת הסביבה, בהובלת הפרויקט החשוב כל כך לאיכות החיים ולהגנה על חייהם של התושבים באזור. "

http://www.magazin.org.il/inner.asp?page=23&article=3388

פורסם

כתבה של טל ברונפר מאוגוסט 2011, ובה נתונים שחשפה בטר פלייס כדי לגייס עוד 300 מיליון דולר:

According to the company, the total cost of implementing its solution in Israel – including the construction of battery swap stations, charge spots and service centers – is 240 million euros. To return the investment, Better Place will need to sign up 30,000 4-year contracts – making a profit of 8,600 euros per customer travelling 25,000 annual kilometers

כלומר בטר פלייס מעריכים שההשקעה תסתכם ב 1.2 מיליארד שקל בארץ, ושהם צפויים להרויח 43,000 שקל ב 4 שנים מלקוח ממוצע כזה שעושה 25,000 קילומטר בשנה (לא כתוב כמה רווח בזמן מכירת הרכב וכמה מהמנוי החודשי).

Agassi claimed that by 2016, “plus or minus a year”, more electric cars would be sold than their gasoline counterparts. The current projections published by the company are much more sober, starting with an optimistic 0.1% share of total car sales this year (about a 1,000 cars), 0.2% in 2012 and then a gradual, one-percent-a-year rise – from 1% in 2013, to 4% in 2016 and 8% in 2019, which is quite a distance from Agassi’s ludicrous statement.

אגסי טען בעבר שבשנת 2016 (פלוס מינוס שנה), ימכרו יותר חשמליות מאשר מכוניות בנזין. עכשיו הוא טוען שב 2016 רק 4% מהמכוניות שימכרו יהיו חשמליות, ובשנת 2019 רק 8%.

http://www.thetruthaboutcars.com/2011/08/better-place-announces-business-plan-signs-israeli-lease-deal/#more-407065

להזכירכם בתסקיר שהוצג למדינה חישבו שבשנת 2020 יהיו כאן 2 מיליון רכבים חשמליים, כאשר לפי ההערכה המעודכנת נראה שבמצטבר ימכרו בסך הכל 100,000 מכוניות כאלו עד 2020. לכן במקום 14% תוספת לכושר ייצור החשמל, ידרש בערך 1% תוספת וגם זה בשנת 2020 ולא כרגע.

פורסם

בטר פלייס מתכננת למכור לפחות בהתחלה את מרבית הרכבים לליסינג.

אם לחברות שרוכשות רכבים מליסינג היה בוער בעצמותיהן להוזיל עלויות של הרכב הצמוד, הן כבר מזמן היו עוברים לאופציית הדיזל-ידני.

אבל אף חברה מעולם לא הלכה על האופציה הזאת ומוסרים לעובדיהם רכבים שדוקא נחשבים לזללנים, אז מי יתחיל עכשיו להפוך עולמות בחברה שלו רק בכדי מה? לתדמית הירוקה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפני חודש החלו בבנית ארובה רביעית בתחנת הכוח אורות רבין בחדרה.

המטרה היא התקנת סולקן המפחית ב 90% את פליטת הגופרית ואמצעים להפחתת מזהמים נוספים.

"עלות הפרויקט, 2.2 מיליארד דולר, כעלות מפציץ החמקן, מעידה עד כמה ממשלת ישראל משקיעה בביטחון ובהגנה על חיי תושביה". אמר שר האנרגיה והמים עוזי לנדאו. "אני שמח לעמוד שכם אל שכם עם השר להגנת הסביבה, בהובלת הפרויקט החשוב כל כך לאיכות החיים ולהגנה על חייהם של התושבים באזור. "

http://www.magazin.org.il/inner.asp?page=23&article=3388

נו כרגיל אמרנו כבר מדינת חלם, בואו נבנה ונזהם עם פחם במקום להשקיע 2.2 מילארד דולר בחוות טרמו סולאריות בנגב, מערכות סולאריות נוספות, שבשבות רוח בגולן, ועדיין לא נגיע אפילו לחצי מ2.2 מילארד דולר .

אלי גליקמן, מנכ"ל חברת חשמל: "מדובר בפרויקט מאתגר ומורכב הנדסית, לצד היותו פרויקט בעלות שלא נודעה עד כה כדוגמתה, בו משקיעה החברה כ- 8 מיליארד ש"ח.

הפרויקט משקף ומגלם את עמידת החברה במחויבויותיה לרשויות איכות הסביבה, ובביצועו, אנו מבטיחים לאזרחי המדינה כי יוכלו להמשיך ליהנות מחשמל אמין וזמין, אך גם נקי וידידותי יותר לסביבה.

בשנים הקרובות חברת החשמל תהפוך להיות חברה ירוקה ותספק חשמל באמצעי ייצור נקיים ביותר, כפי שנהוג במדינות המובילות בעולם בתחום זה.

לפי דעתי מה שרוצים להגיד - אל תדאגו, סידרנו עוד גובים ב 8 מילארד שקל שהפראייר שיממן הוא הציבור כי הכי קל לרכוב עליו, והחוצפה של הכתבה שנציגי אור עקיבא וקיסריה לא הגיעו לטקס ולרשום שם חיים בהכחשה, הוא רק סמן עד כמה השחיטות במדינת ישראל עוברת כל גבול.

אין שום דבר ירוק בפחם מר אלי גליקמן- מנכ"ל חברת החשמל ( אלא שחור עם כבר ), אין שום דבר ירוק בהשקעה חסרת תועלת וחסרת עתיד בפחם שהעתודות שלו נגמרות משנה לשנה בקצב מסחרר, ולשר אלי לנדאו, לפי דעתי השר הכי גרוע בהיה בתקופת המדינה,

כרגיל, אירופה - גרמניה וספרד - שני מדינות מערביות החליטו להשקיע את מיטב כספם באנרגיה אלטרנטיבית ורק אנחנו החכמים , הנאורים ויודעים את התורה משקיעים בטכנלוגיה חסרת ערך, מזהמת, ואובסליטית מהעולם.

פורסם
אל תשכח שנכון להיום חשמל מרוח ושמש עולה פי 3 מחשמל פחמי.

אני לא מסוגל לדמיין את עם ישראל מתנדב לשלם עוד 1000 שקל בחודש על חשמל רק בגלל שזה נקי יותר.

אז מה האלטרנטיבה ?, זיהום, בעיות בריאות?. בהחלט אתה צודק, אבל האם יש כיוון מחשבה אחר ? בינתיים לא, דובר גם על פתיחת נושא תעלת הימים, עלות חשמל שתעלה גרושים למדינה ובסופו של דבר תתרחש שמחירי הנפט יזנקו פלאים, אבל איש לא חושב קדימה

פורסם
כלמי שמדבר על שקע תלת פאזי רגיל שוכח שני דברים:

1. חיבור של שקע כזה לרשת ביתית רגילה יחייב שדרוג שלה כיון שמזגן+טעינת רכב+כמה מכשירי חשמל ביתיים יגרמו לעומס יתר ונפילת פיוים. לשדרוג כזה עלות משמעותית כיון שהו מחייב חיווט מחדש וכן רישוי של חברת החשמל.

2. יש מוכניות הכוללת מטען מובנה - אולם מטען זה מיועד רק לטעינה איטית (מהסוג שמצריך יממה לטעינה מלאה). לטעינה יותר מהירה - דרבה 2 ומעלה - יש צורך במטען חיצוני המהווה חלק מעמדת הטעינה, וגם הוא חלק מעלותה. לכן לא מדובר ב"שקע תלת פאזי של חשמלאי יכול להתקין" אלא ברכיב יותר יקר. אין לי מושג בכמה.

1. עומס יתר? בחייאת.

אז תכוון את הטיימר של המכונית החשמלית שלך להטען אחרי חצות וזהו.

בשעות הקטנות של הלילה כמעט כל החיבור הביתי שלך פנוי, ותפיסת ~חצי מהיכולת שלו לטובת הטעינה לא תפריע לך.

2. עלות המטען - לגבי ניסאן ליף מדובר ב~אלף פאונד בריטי כולל התקנה. יקר.

אגב טעינה איטית (מוד 1) משקע 230V/10A (השקע של הקומקום נניח) לוקחת 11 שעות לטעינה מלאה. לדעתי ניתן לחיות עם זה בהנחה שברוב הימים לא מנצלים את מלוא הקיבולת בכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שמעו, במלוא הכנות, אין לי מושג על מה חלקכם מדברים!

אני מנהל בית מודרני עם כל אביזר חשמלי שיש בכל בית ואולי אפילו עוד כמה שאין בכל בית (הרבה מאוד וואטים שעובדים 24/7 לחמם אקוריומים וטרריומים של זוחלים), בלי שום הכוונה מיוחדת מראש או מניעה לא להשתמש במוצר מסוים, מעולם בכל השנים לא הקפצתי ממסר פחת כתוצאה מעומס.

חשבתי אולי אני יוצא דופן אז שאלתי גם 2 חברים, את אחי ואת הורי אם אי פעם קפצה להם הרשת הביתית כתוצאה מעומס, הסתכלו עליי כאילו אני משוגע.

אולי לפני 40 שנה עם הפקקים ההם שהיינו מחליפים בהם חוט ברזל בעוביים שונים אבל היום, מדובר בזכרון נשכח.

פורסם

אם לחברות שרוכשות רכבים מליסינג היה בוער בעצמותיהן להוזיל עלויות של הרכב הצמוד, הן כבר מזמן היו עוברים לאופציית הדיזל-ידני.

אבל אף חברה מעולם לא הלכה על האופציה הזאת ומוסרים לעובדיהם רכבים שדוקא נחשבים לזללנים, אז מי יתחיל עכשיו להפוך עולמות בחברה שלו רק בכדי מה? לתדמית הירוקה?

מי שקובע איזה רכבים אלו חברות הליסינג ולא המעסיקים (למרות שהם יכלו להתאגד).

מנק׳ המבט של חברת הליסינג דיזל ידני יעלה להם יותר בכך שהרכב יסע יותר קילומטרים ולכן גם יותר טיפולים שגם ככה יקרים יותר בדיזל וגם יותר ירידת ערך במכירה עקב הק״מ.

תנאים אלה מייצרים שוק שמייטיב מאוד עם ב״פ.

פורסם

שמע, אני לא מכיר איך זה עובד מבפנים אבל אני כן מבין קצת במו"מ עיסקי ואני יכול להגיד לך שאם קצין הרכב של קומברס מתקשר לחברת הליסינג שאיתה הם עובדים ומודיע לו (לא שואל, לא מבקש, מודיע) שהחל מחודש הבא כל רכב שיוצא ממכרז יוחלף אך ורק בט"ד ידני, אין שום חברת ליסינג שתעיז אפילו לחלום לעשות לו שריר ולא להביא לו את הרכב שהוא דורש.

בחברות הפרטיות הגדולות אין רכבי ט"ד ידניים לא כי הליסינג לא מוכן לתת להם אלא בגלל שהחברות, מסיבותיהן שלהן, לא דורשות את הרכבים האלה.

פורסם

למה מתמקדים כול כך במתי לטעון את המכונית?

זה לא שבטר פליים יקבלו את החשמל לסוללות שלהם מאוגרים שמסובבים גלגל,גם הם יטענו את הסוללות בדיוק כמו בבית-אין שום הבדל...

פורסם
שמע, אני לא מכיר איך זה עובד מבפנים אבל אני כן מבין קצת במו"מ עיסקי ואני יכול להגיד לך שאם קצין הרכב של קומברס מתקשר לחברת הליסינג שאיתה הם עובדים ומודיע לו (לא שואל, לא מבקש, מודיע) שהחל מחודש הבא כל רכב שיוצא ממכרז יוחלף אך ורק בט"ד ידני, אין שום חברת ליסינג שתעיז אפילו לחלום לעשות לו שריר ולא להביא לו את הרכב שהוא דורש.

בחברות הפרטיות הגדולות אין רכבי ט"ד ידניים לא כי הליסינג לא מוכן לתת להם אלא בגלל שהחברות, מסיבותיהן שלהן, לא דורשות את הרכבים האלה.

אבל עובדה שזה לא קורה.

הרי רוב העובדים היו מסכימים בשמחה להחליף לדיזל ידני אם מכסת הק"מ היתה עולה בהתאם.

למעסיק לא צריך להיות אכפת אם הוא משלם אותו דבר.

בחברה שאני עובד בה, שאלתי למה אין רכבים כאלה (זה היה אחרי ששכרתי פוקוס דיזל בספרד שצרכה 1:20 ותדלוק אחד על 1000 ק"מ - הנה קשר לנושא השרשור...) ונאמר לי שחברת הליסינג פשוט לא מציעה אותם וזהו. ודווקא יש הגבלה חזקה על הקילומטראז.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...