Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואילו בחברה שאני עובד בה, שמחזיקה צי של 400 רכבים, קצין הרכב החליף בתחילת השנה כמאה רכבים

(מגאן, פלואנס, טידה ואחרות) ברכבי פלואנס טורבו דיזל

הנהגים מרוצים מאוד מהעובדה שפתאום האוטו זז (בטח אלו שנהגו בפלואנס בנזין העגלתית משהו)

והחברה מרוצה מהעובדה שצריכת הדלק הממוצעת ירדה בעשרות אחוזים

הנתון המדוייק מניתוח נסועה של מעל לחצי מיליון קילומטר הוא 17.5 ק"מ לליטר

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנה מתחרה חשמלית נוספת, שמגיעה מאותו בית (תוצרת רנו) שאולי תציע בעתיד אפשרות להחלפת סוללות, אבל כרגע הולכת יותר בכיוון של טעינה מהירה (תוך חצי שעה).

אמנם זה לא פתרון מלא כמו שמציעים בטר פלייס, כלומר לא מאפשר לנסוע לכל מקום בארץ עם הרכב, אבל המחיר עדיף.

הרנו זואי ZOE מציעה מחיר קניה נמוך יותר ( 100,000 שקל) , ועלות חודשית נמוכה יותר:

אפשרות להשכרת סוללה+שירותי דרך במחיר של כ 400 ש"ח לחודש. תוסיפו 100-200 שקל עבור החשמל לחודש וקיבלתם חבילה שיכולה להתאים למי שכמעט ולא עושה נסיעות ארוכות ומעדיף רכב קטן יותר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4200211,00.html

פורסם

הדבר שהכי מעניין אותי איך מנוע חשמלי יתפקד עם טורבו של בין 185-220 כ"ס(ואפילו יותר)?

האם הצריכת החשמל תהיה גבוהה יותר פי כמה וכמה כשמדובר בטורבו על פני רכב רגיל?

כי אם להגיד את האמת הייתי יותר משמח לרכוש בעתיד הלא רחוק סאאב 9-5 מנוע 2300 טורבו ולהתקין מנוע חשמלי. מבחינתי זה חיסכון אדיר בדלק.

מה גם שקיימות מערכות רבות ברכב הצורכות חשמל רב.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
הנה מתחרה חשמלית נוספת, שמגיעה מאותו בית (תוצרת רנו) שאולי תציע בעתיד אפשרות להחלפת סוללות, אבל כרגע הולכת יותר בכיוון של טעינה מהירה (תוך חצי שעה).

אמנם זה לא פתרון מלא כמו שמציעים בטר פלייס, כלומר לא מאפשר לנסוע לכל מקום בארץ עם הרכב, אבל המחיר עדיף.

הרנו זואי ZOE מציעה מחיר קניה נמוך יותר ( 100,000 שקל) , ועלות חודשית נמוכה יותר:

אפשרות להשכרת סוללה+שירותי דרך במחיר של כ 400 ש"ח לחודש. תוסיפו 100-200 שקל עבור החשמל לחודש וקיבלתם חבילה שיכולה להתאים למי שכמעט ולא עושה נסיעות ארוכות ומעדיף רכב קטן יותר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4200211,00.html

400 שקלים זה המחיר באירופה, חכה למחיר של בטר-פלייס שיהיה יותר מנופח.

חוץ מזה, זה רק אני או שהרנו מקדימה דומה ללנצ'יה אפסילון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ואם מישהו פיספס את הנקודה. רכישת/חכירת/שימוש רכב חשמלי כלשהו אינה כלכלית היום (לפי מחירי הדלק והטבת המס) בכל מקרה.

אם ניקח בקצה אחד רכב מיני עירוני כגון הרנו זואי (רכב חשמלי) ונשתמש בו בצורה הזולה ביותר (נסיעה עירונית פקוקה וטעינה איטית כל הלילה) נגיע לעלות רכישה של 100 אש"ח ועלות שימוש חודשי של כ 600 ש"ח. להשוואה, העלות של רכב מיני עירוני בנזין בעל תה"ל ידנית תהיה כ 60 אש"ח ועלות שימוש חודשי של כ 600-800 ש"ח.

ואם ניקח בקצה האחר רכב משפחתי המיועד לנסיעה בין עירונית (רכב חשמלי) כגון הפלואנס המוצעת של BP (שהוא היחידי המסוגל להתחייב על טווח נסיעה בין עירוני) ונשווה אותו לפלואנס דיזל נגלה הפרש קטן לטובת הדיזל (אין לי כוח לחפש את כל הנתונים, הם מופיעים בשירשור זה)

אחזור על זה שוב: בטכנולוגיה הנוכחית ומחירי הדלק כיום כמעט ואין שום יתרון לרכב חשמלי אלא חסרונות רבים (קיימים ופוטנציאלים).

פורסם

בצרפת גם שכירת הסוללה תעלה 79 אירו לחודש )(בדיוק כמו רשל ה-Zoe) אבל המחיר לא כולל החלפת סוללות ושאר השירותים של Bette Place. לפיכך כעת צריך לפתוח לשרשור ענף שבו נדון בכדאיות ובהצדקה של רכישת מנוי לשירותים אלה במחיר 800 ש"ח לחודש ומעלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"אתמול חתם שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו, על תיקון לתקנות משק החשמל, שמהוות את המסגרת החוקית לטעינת מכוניות חשמליות. לפי התקנות, אסור יהיה לטעון מכוניות משקע ביתי אלא רק ממערכת טעינה מנוהלת (3 Mode). בשטחים הנמצאים בבעלות פרטית ייפרשו את התשתית חברות פרטיות, כמו בטר פלייס וג'ינרג'י, ובשטחים ציבוריים, כמו ברחוב - חברת החשמל תתקין עמדות טעינה."

http://www.themarker.com/dynamo/1.604740

עכשיו יש טעם לפרוייקט, לפחות עבור אגסי, משפחת עופר ובוזזת ותיקה יותר כמו ח"ח.

פורסם

שלום לכולם, ראינו שעלתה כאן בדיון התייחסות לכתבה שעלתה הבוקר בדה מרקר בנושא השוואה של מחירי הדלק מול מחירי החשמל בהקשר למכוניות חשמליות ורצינו לתת את התייחסותנו לנושא ולספק נתונים והשוואות שלא הופיעו בכתבה.

הכתבה משווה בין עלויות רכישה ואחזקה של הפלואנס החשמלית שלנו, פז'ו איון (מכונית חשמלית קטנה, עם 4 מקומות, שמתוכננות להיות משווקת בישראל בקרוב) והמשפחתית טויוטה קורולה וקובעת כי החשמלית משתלמת יותר בנסיעות ארוכות!

בחישוב העלויות השונות שנעשה בכתבה חסרים כמה מרכיבים אשר הופכים את החיסכון של הנהגים במכונית החשמלית פלואנס ZE אפילו לגדול יותר בהשוואה לאחרות, והופכות אותה למשתלמת יותר גם בנסיעה שנתית נמוכה יותר מהממוצע הישראלי (הממוצע הישראלי הוא כ-20,000 ק"מ בשנה)

אם נוסיף לחישוב השוואת העלויות את החיסכון החודשי בעלויות ביטוח וטיפולים יזומים למכוניות (אשר בשני המקרים זולים יותר במכונית החשמלית) נמצא כי ההוצאות של המכונית החשמלית זולות ב-107 ש"ח בכל חודש מהוצאות נסיעה בטויוטה קורולה, בנסיעה שנתית של 20,000 קילומטרים. בחישוב עלויות של 30,000 קילומטרים בשנה, נראה כי החשמלית חוסכת 126 ש"ח בכל חודש, סה"כ חסכון של 6,048 לאורך 4 שנות המנוי, וזה בהנחה כי מחירי הדלק ישארו כפי שהם היום, במקרה (הצפוי) של עליה במחירי הדלק, החסכון יגדל, כי מחיר החבילה נשאר קבוע ל- 4 שנים, גם אם יהיה שינוי במחירי החשמל. (מצורפת טבלה מלאה של ההשוואה)

בחישובי עלויות המכונית, הפלואנס ZE זולה ב-1000 ש"ח מהטויוטה קורולה, ואף מגיעה ברמת גימור גבוהה יותר (GPS מובנה, מערכת מחשוב חכמה, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט ועוד), כך שהנהג מקבל מכונית משודרגת יותר בעבור מחיר נמוך יותר.

יש לציין פרט חשוב נוסף – טויוטה קורולה היא מכונית חסכנית מאוד ביחס למשפחתיות האחרות. בכתבה שפורסמה לפני שבוע, ע"י אותו כתב בדה מרקר- http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.1656286 נמצא כי המכוניות הפופולאריות יותר, כגון מזדה 3 ויונדאי i30 הן בזבזניות הרבה יותר. אם נשווה את העלויות של החשמלית לשתי מכוניות אלו נמצא חסכון אף גדול בהרבה – של 248 ש"ח ועד 518 ש"ח לחודש! (מצורפת טבלה)

ומה לגבי הפז'ו איון? מדובר במכונית בעלת 4 מושבים בלבד ובעלת סוללה קבועה – כלומר, אין לה יכולת לנסוע למרחקים ארוכים בלי לעצור לטעינה של שעות על הדרך. היא טרם החלה להימכר בישראל ופורסם כי היא צפויה להימכר השנה הזו. העלויות שחושבו גם אינן כוללות עלויות של עמדת טעינה, התקנה ואחזקה כך שקשה להשוות בין העלויות.

ופרט אחרון בנושא המחירים – אנחנו יודעים להציע גם חבילות "הכל כלול" (157,500 ש"ח למכונית + 75,000 ק"מ, ללא עלות נוספת לאורך כל התקופה) – אם נחשב עלויות אלו נגיע לחסכון של עוד כ-300 ש"ח בחודש, נוסף על החסכון הקיים.

צרפנו טבלאות השוואה לנוחיותכם.

ולכל המעוניינים – קיימות אצלנו גם הצעות נוספות שיכולות להוזיל לכם את העלויות. אתם מוזמנים לבקר אותנו באולם התצוגה בגלילות ולקבל פרטים נוספים!

צוות Better Place Israel

השוואת TCO.png

טבלה יונדאי.png

טבלה מאזדה 3.png

טבלת השוואה בין זואי לפלואנס.png

פורסם

ופרט אחרון בנושא המחירים – אנחנו יודעים להציע גם חבילות "הכל כלול" (157,500 ש"ח למכונית + 75,000 ק"מ, ללא עלות נוספת לאורך כל התקופה) – אם נחשב עלויות אלו נגיע לחסכון של עוד כ-300 ש"ח בחודש, נוסף על החסכון הקיים.

נראה לי שעכשיו אתם בכיוון נכון יותר. מה תהיה עלות לכל ק"מ נוסף על ה-75,000 ?

(או, מה עושה מי ש"סיים" את הקצבה הנ"ל?)

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

:?

אתם רושמים את כול הנתונים שנוח לכם לפרסם, אבל את אלו שלא, אתם פשוט מעלימים עין. אבל אין לי מה לבוא בטענות, אתם עסק, וכעסק אתם רוצים להראות את היתרונות ולא את החסרונות .

אז בואו אני אציין בהשוואה שלכם לקורולה, כמה פרטים שפספסתם "בטעות".

1.חוץ מביטוח, טיפולים ועלות חודשית(חשמל, דלק, וואטאבר) יש התקנה של מערכת הטענה ביתית - 4800 שקל.

2. ההוצאה מספר אחד בקניית רכב חדש, זה על ירידת ערך, בעוד שאפשר להעריך את ירידת הערך של הטויוטה, את הירידת ערך של הפלואנס אי אפשר, ולאור העובדה שצריך לחתום אתכם על הסכמים והתחייבויות שונות ומשונות, להגיד שתהיה לרכב שלכם ירידת ערך מטורפת זה לא הימור פרוע כלל.

ואם נתעלם ממה שרשמתי, אני חושב שכול בנאדם ישמח לשלם תוספת של 126 שקל בחודש בשביל הזכות לא לחבר את הרכב שלו כול יום לחשמל, ולדאוג חס וחלילה מה יקרה במידה והוא נוסע לאילת.

בקיצור, אני מחכה כבר שתתחילו לשווק לליסינג בהנחה משמעותית. לאזרח הפרטי יהיה לכם קשה מאוד להגיע עם מחירים כאלה. ואם אתם מצליחים למצוא כמה שטיפשים מספיק, אז מגיע להם.

פורסם

בטר פלייס תסלחו לי אבל להבנתי TCO זה מושג המדבר על Total Cost of Ownership כלומר מכיל בתוכו את עלות הקניה והערך של הרכב בזמן המכירה. בתחשיב שלכם מול הקורולה אין התייחסות לערך יד שניה של הרכב.

ערך יד שניה של קורולה ידוע פחות או יותר.

לעומתו, ערך יד שניה של פלואנס חשמלית מרופא, אינו ידוע כלל.

יש כמה פרמטרים עיקריים שישפיעו:

אמינות הרכב כמשומש ועלות התיקונים-

מצד אחד, רכב חשמלי אמין יותר בגלל שהמנוע פשוט בהרבה ובגלל שאין גיר.

מצד שני, אם הולך רכיב קטן בבקר של המנוע החשמלי, ואף אחד בארץ לא יודע להתעסק עם זה ואומרים לך במוסך "אתה צריך להחליף בקר". כמה עולה כזה רכיב? אולי 10,000 שקל? מחשב רכב למשל עשוי לעלות כמעט 10,000 שקל. ואני מניח שבשנים הראשונות לא יהיו בקרים מתוצרת חילופית ולא יהיו בקרים "מפירוק" והלקוח יהיה בבעיה. בקר זאת רק דוגמא, יש הרבה מערכות שהן ייחדויות לרכב החשמלי ואין תחרות בשוק החלפים עליהם, ולאיש אין מושג מה העלות הצפויה (להבדיל מעלות גיר או מנוע של רכבי בנזין).

איכות השירות שתספקו-

האם תחנות ההחלפו יעבדו חלק או שיהיו תורים? האם ניתן יהיה לטעון בכל מקום בקלות? האם המצברים שתספקו יתנו טווח של 100% או ידרדרו עם הזמן לכיוון 75% ? מי שירצה לקנות רכב יד שניה יסתכל על המוניטין שצברתם וזה ישפיע על המחיר שהוא יהיה מוכן לשלם עבור הפלואנס המשומשת.

פשיטת רגל עסקית-

אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם בטר פלייס תפשוט רגל חס וחלילה. מי יתפעל את תחנות ההחלפה? כי סביר להניח שכונס הנכסים יכריח את בטר פלייס למכור את הנדל"ן ולמכור את אלפי הסוללות שברשותה לכל הנהגים (כדי להשיג קצת מזומן לנושים).

זהו סיכון עסקי שאמור להיות על כתפי המשקיעים- לא על כתפי הלקוחות.

התקדמויות טכנולוגיות שיתרחשו-

להבדיל מרכבי הבנזין בהם ההתקדמות מדור לדור היא מתונה, בענף הרכב החשמלי יש הרבה סטארט אפים והרבה חדשנות.

האם בעוד 4 שנים יהיה דור חדש של מצברים שנותן יותר טווח, יותר ביצועים, טעינה מהירה יותר, אורך חיים משופר, מחיר מוזל וצורה שמשאירה יותר מקום בבגז' ?

כי לדעתי סביר להניח שאכן יהיה שיפור, גדול יותר או פחות.

מה זה יעשה לערך של פלואנס "דור ראשון" אפשר רק לנחש.

פורסם

רק שאלה, נגיד ויש לי את הבדיחה פולאנס (אני לא סובל את רנו באפן כללי ובטח שלא חשמלי)

למה אני לא יכול להטעין אותה לבד אם יש לי תשתית תלאת פאזי בבית?

למה אני צריך להתחתן עם החברה?

ההיח וקניתי פורד F350 אני לא חייב להתחתן עם קבוצת דלק, אני יכול לתדלק גם ב"פז" "סדש" "סונול" "דור-אלון" ו"טן"

אני לא מחיוב לתדלק רק אצל "דלק" למרות שקניתי מ"דלק מוטורס" של תשובה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

בטר פלייס, דבר נוסף:

אתם צריכים לעשות השוואת עלויות לרכב הכי חסכוני שיש בקטגורית המשפחתיות.

הסיבה היא שהנהגים שאליהם אתם פונים הם כאלו המחפשים מכונית זולה לאחזקה, ונהגים כאלה יבחרו בקורולה אם הם שמרנים, ואם הם כבר אמיצים להסתכל על טכנולוגיות אחרות, הם יסתכלו גם על פלואנס דיזל, או רכבי הייבריד. נהגים שמחפשים פרמטרים אחרים כמו ביצועים, בגז' גדול או עיצוב ממילא לא רואים בפלואנס החשמלית אופציה.

סביר שיש איזה 1000 איש בכל הארץ שיעדיפו חשמלית בגלל החדשנות והפחתת הזיהום ולא מעניין המחיר- אבל כמו שאגסי אמר המטרה היא להביא את מהפיכת החשמל ללקוח הממוצע, לכל בית.

אגב לגבי ערך יד שניה, שכחתי להוסיף שתלוי גם במחיר בהם תימכר הפלואנס ששרתה בציי רכב וחברות ליסינג.

אם נתתם להם הנחה גדולה בקניה, הם עשויים למשוך את כל השוק יד שניה לכיוון מטה ולהשפיע גם על רכבים שהיו בשימוש פרטי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...