Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר אמר לי היום, שמי שנוסע עם מכוניתו בסל"ד נמוך דרך קבע, אז עלול להיווצר פיח בשסתומים. רציתי לדעת אם מה שאמר לי נכון. תודה.

פורסם

לגבי שאלתך הארוכה , התשובה היא קצרה וקולעת ,נסיעה בסלד נמוך בתנאי נסיעה עירונית לזמן קצר מאד , כמו נסיעה מהבית לגן הילדים הקרוב או לסופר הקרוב, ולזמן קצר, גורם לפיוח מהיר לטוח הארוך והקצר, של השסתומים ותא השריפה במנוע, הדרך לצלצולים ולבלאי מנוע, קצרה מאד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב !

כ1000 סבובים לדקה בסרק, וכעד 2500 בערך, סבובים לדקה בנסיעה עירונית, בהתאם לסוג הרכב, גודל המנוע וסוג תיבת ההלוכים, ידנית או אוטומטית .

בברכה

צביקה

פורסם

מדוע?

יש לי מנוע 2000 מוגדש, אז מה אתה אומר שרצוי שאני אסע באיזור ה3000 סל"ד כדרך קבע?

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

ליאון גובה הסלד לא השאלה כאן, תנאי הנסיעה העירונית, והנסיעות הקצרות, המכונות "עצור וסע", הם הנסיעות ההרסניות למנוע שמקצרות את חיי המנוע, וגורמות לבלאי מואץ, לפיוח המצתים ושמן המנוע, ולהצטברות מואצת של פיח בתא השריפה והשסתומים, שנובעים מנסיעה של מנוע קר, עם תערובת דלק עשירה, בגלל העשרת דלק ממחשב הניהול של המנוע, בגלל חיישן טמפרטורה המשדר למחשב שהמנוע קר.

נסיעה במנוע קר , שעדיין לא הגיעה לטמפרטורת עבודה, בתנאי נסיעה עירוניים מפוקקים שבו מצערת המנוע פתוחה חלקית, מאיצה את הצטברות הפיח בשסתומים, כפי ששאל פותח השרשור.

בברכה

צביקה

פורסם

האם ניתן לבצע פעולות מנע, כמו התנעת הרכב לפני הנסיעה והמתנה להגעת הטמפ', או שמא נסיעה סולידית בסל"ד נניח עד 3000 אך רצופה יעילה יותר? למעשה משום שרכבי מוגדש אני נוהג שלא לעבור את ה3000 סל"ד כל עוד המנוע לא חם בכל מקרה ע"פ הבנתי עד כה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

לדעתי צריך להחליף שמן מנוע בתדירות גבוהה יותר מהרגיל לרכב שבהם רוב הניסעיות הם למרחקים קצרים,

וכמובן לתת למנוע לעבוד כמה דקות לפני שמתחילים בנסיעה (שלא תמיד מתאפשר :) )

פורסם

שלום רב !

חימום מנוע בבוקר לפני התחלה הנסיעה ,מיותרת ,לא מומלצת, ומגבירה את הנזק!

אין צורך להמתין במקום, וניתן להתחיל בנסיעה בין שלושים שניות ועד דקה מההתנעה, בנסיעה איטית בסלד נמוך ובהילוך נמוך. במידה והרכב מגיע לטמפרטורת עבודה מהירה, בנסיעה מתונה, הנזק הוא שולי, כבוי מנוע תוך זמן קצר ממהתנעה, טרם הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה , היא הגורם המואץ לבלאי מהיר, ולפיוח השסתומים ותא השריפה.

הגדלת תדירות החלפת השמן, מטמלצת בכל מקרה , ברכבים עם נסיעות קצרות.

איני מתייחס לרכב מוגדש, משום שאיני בקיא בתכונותיו.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...