Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע אם זה תקין בכלל שישלחו לי מילואים לתאריך מהחודש מאי עד ליוני?

השתחררתי באוגוסט 2011,לפי מה שהבנתי שנה ראשונה הם לא מבקשים ורק אחרי זה עושים מילואים של חודש פעם בשנה.

בערך בתאריכים האלה תיכננתי לטוס לטיול אחרי צבא והם רוצים אותי כבר שוב שם,כתוב שם למטרה תעסוקה מבצעית.

עוד לא התחלתי להינות מהאזרחות וכבר דפקו אותי עם זה!

אשמח לרעיונות ולתשובות וגם לאיך להעביר את הדבר הזה בסבבה ולא בסבל!

תודה.

Scan Speak

פורסם

השתחררתי בנוב׳ האחרון,הסבירו לנו שחצי שנה מיום השחרור אפשר לזמן למילואים לפעילות מבצעית,ולאימון אפשר רק אחרי שנה.

כמובן שיש יוצא מן הכלל.

פורסם

לא בדיוק נכון

מאתר צה"ל: הוראות קריאה לשירות מילואים פעיל (שמ"פ). אפנה אותך לסעיף מס' 2

מרווח מתום השירות הסדיר

1. לעניין הכללים הנוגעים למרווח מתום השירות הסדיר יראו גם שירות קבע,

וכן תקופות שירות מילואים בתנאי קבע ושירות חובה בתנאי קבע הצמודות

לשירות החובה, כשירות סדיר.

2. חייל ייקרא בשנה הראשונה שלאחר מועד שחרורו מהשירות הסדיר רק

לשמ"פ חד-יומי או חצי-יומי; לא ייקרא חייל מילואים לשמ"פ שאורכו

יומיים ויותר, אלא בתום שנה ממועד שחרורו מהשירות הסדיר.

3. לא ייקרא חייל מילואים לשמ"פ חד-יומי או חצי-יומי, אלא בתום 30 ימים

ממועד שחרורו מהשירות הסדיר. אולם לצורך קריאה להצבה ליחידה יכול

המרווח להיות של שבעה ימים בלבד.

4. במהלך השנה הראשונה שלאחר מועד שחרור החייל מהשירות הסדיר, ניתן

לקרוא לו לשלושה מופעי שמ"פ חד-יומי או חצי-יומי, ובלבד שלא ייקרא

חייל המילואים ליותר משני מופעי שמ"פ כאמור במהלך 180 יום ממועד

שחרורו מהשירות הסדיר.

5. על אף האמור לעיל, ניתן לקרוא לחייל מילואים המוצב ביחידת מעבר

לחמישה מופעי שמ"פ חד-יומי או חצי-יומי במהלך השנה הראשונה שלאחר

מועד שחרורו מהשירות הסדיר. אולם, לא ייקרא חייל מילואים המוצב

ביחידת מעבר ליותר משלושה מופעי שמ"פ כאמור במהלך 180 יום ממועד

שחרורו מהשירות הסדיר.

6. על אף האמור, ניתן לקרוא לחייל מילואים לאחר 180 ימים מיום שחרורו

למטרת הכשרה/ קורס/ אימון, לשמ"פ שמשכו עד 14 ימים ללא צורך

בהתנדבות החייל.

7. קריאת חייל בחריג מרווח מסדיר בשנה הראשונה שלאחר שחרורו, ללא

התנדבות החייל, הינה בסמכות ראש אגף כוח האדם.

8. במקרה שבו התנדב החייל לקריאה חריגה מהנחיות אלו, התנדבותו תאושר

על-ידי קצין בדרגת רב - סרן

הקובץ

אני אסביר לך מה קורה, כשמחליטים שיחידת מילואים מסויימת תעשה תעסוקה, או אימון, שולחים צוויםפ לכל מי שרשום באותה יחידה ולא באמת בודקים מי השתחרר מתי. לפעמים מה שקורה, זה שחבר'ה כמוך, השתחררו בתזמון כזה מהמילואים שנוצר.

המצב שאתה מתאר.

קרה לי ולחבר'ה מהמחזור שלי אותו דבר, השתחררנו בסוף מרץ, וזימנו אותנו למילואים בסוף ינואר (בגלל שזה היה כמעט שנה וזה היה אימון של 4 ימים אף אחד לא עשה מזה יותר מידיי סיפור).

תתקשר לקצינת הקישור שלך ותשאל לפשר העניין ותבקש שיבטלו את הצו. אם לא יבטלו, תהייה חייב להגיע ולבטל אותו כבר במקום.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני כנראה ידחה את זה,אין להם ברירה אחרת גם או שפשוט אני לא יגיע.

בכל מקרה הקטע המבאס שם שכתוב--"חייל שלא יתייצב לתעסוקה יזומן בהמשך בהוראות יהיה לבצע את התעסוקה המבצעית עם גדוד אחר"

אם כבר מילואים אז לפחות בא לי להיות עם החברה ששירתו איתי לפחות להעביר את זה נורמלי אם כבר,אם אני ידחה את זה לא ממש בא לי שישימו אותי עם גדוד אחר.

או שאיך זה הולך אני לא כ"כ מבין.

בכל מקרה אני אבדוק עם כמה חברה אם הם קיבלו את זה גם,אם לא אין לי מה לחשוש אז?

אם כן מקסימום כולנו נדחה את זה וזהו..:roll:

נ.ב תודה על העזרה עם הציטוט.

Scan Speak

פורסם

1. האם כבר היה לך ראיון הצבה ואת יודע עם מי תצא למילואים?

2. לדעתי פנה כבר היום לקצינת הקישור ושטח את בקשתך. כדאי גם לברר מה אופי התעסוקה, יתכן שמדובר בתעסוקה יחסית נוחה שכדי "לשרוף" בה את הקצבת המילואים השנתית שלך.

3. כמי שהיה מסופח ללא מעט יחידות בשמ"פ - היו מקרים שבהם נהניתי מהיחידה, היו מקרים שמאוד לא. לכן אל תפסול לחלוטין שירות עם גדוד אחר. מה עוד שאי אפשר לדעת אם באמת יקראו לך, אבל זה הימור.

4. לא להתייצב זו בחירה גרועה מאוד. לא כדאי לך ליצור לעצמך תדמית של חייל בעייתי לפני יום השמ"פ הראשון שלך ביחידה, כיוון שצפויות לך עוד הרבה תקופות מילואים ותזקק ללא מעט טובות מהמפקדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא,לא היה לי שום ראיון הצבה ולא דיברתי עם אף אחד.

איך אני מגיע לקצינת קישור מישהו יודע? בדף שששלחו לי אין שם טלפון שלה אלה יש טלפון כללי להתקשר,זה זה?

דיברתי עם כמה חברים מהגדוד שלי והם לא קיבלו שום מכתב כזה או אחר על מילואים,ז"א כנראה שבטעות נפלתי להם שם ועל הדרך,מכיוון שאין לי שנה והם רוצים אותי למילואים של חודש(כמעט) אני נראה לי אוותר על זה לפחות עד שישלחו לחברה מהגדוד שלי גם את המכתב מילואים לפעם הבאה.

Scan Speak

פורסם

היה לך תהליך הצבה (שכולל ראיון , באורך כזה או אחר) ביום השחרור שלך בבקו"ם וכנראה גם קליטה ליחידה באותו יום (אחרי קבלת החוגר מילואים קיבלת הצבה ליחידת מילואים / יחידת מעבר ומשם ליחידת מילואים).

(אחרת היית ביחידת מעבר לשיבוץ למילואים כזו או אחרת והיו מציקים לך כבר ממזמן , אבל רק לחד יומי לשיבוץ).

אכן - תתקשר לטלפון על הצו - נשמע על פניו שאתה לא באמת חייב להגיע.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא השתחררתי בבקום אלה בגדוד שלי,לכן לא זכור לי שעשיתי ראיון הצבה,אבל בסדר אני אתקשר למספר שמופיע לי בדף ונראה.

תודה על העזרה.

Scan Speak

פורסם

תתקשר למספר שרשום לך על הצו, תגיד להם שאסור להם לזמן אותך, ושאתה מבקש שישלחו לך

ביטול של הצו. תתעקש על זה, ואל תזניח ותגיד שטויות, כי אתה תשכח ובסוף עוד תוגדר כעריק.

כמו שכתבו לך, משרד הקישור מנפיק צווים לכל החיילים שרשומים אצלו, והם לא בודקים מי השתחרר

ומתי.

פורסם

1. בזמני היה גוף שנקרא קפ"צ - קצין פניות הציבור. משהו דומה לנקח"ל אבל לפתרון בעיות דחופות\מיידיות. אם לא תצליח ליצור קשר עם היחידה שקראה לך, או הקישור המטפל בך והמילואים יהיו קרובים, ובהנחה שהגוף עדיין קיים - זו הכתובת.

2. לא בהכרח תוצב עם חבריך מהסדיר. יידות מילואים נבנות מהיסוד והרבה פעמים מצניחים לתוכן מבחוץ אנשים ככל שנדרש למלא את התקנים. זה יכול להיות טוב או רע - עניין של מזל.

3. יתכן שקראו לך לתגבור של גדוד אחר מאותה חטיבה או אוגדה ושתעשה את השמ"פ עם גוף שאינו יחידת המילואים האורגנית שלך. מדובר בתופעה שכיחה מאוד, במיוחד אם אתה בעל מקצוע מבוקש (זמני זה היה נהגים חובשים וכו', איני יודע היכן החסרים כיום). אישית, כקצין בעל מקצוע ספציפי, קראו לי לא פעם לגדודים אחרים כאשר בעל התפקיד המקביל אלי לא היה יכול לצאת לשמ"פ מסויים, ולעתים אפילו קראו לי במסגרת מאגר של בעלי אותו תפקיד. במסגרת המילואים נתקלתי בלא מעט חוגרים שנקראו בצורה דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרגע ייצא לי לברר עם כמה אנשים לא מהפלוגה שלי אלה מפלוגה אחרת וגם להם שלחו מילואים בתאריך כמו שכתוב אצלי לאותו מקום.

בכל מקרה אמרתי לכמה מהם שאסור להם לשלוח לנו עדיין מכתבים ושנתקשר לבטל את הצו הזה,לפחות אני יודע שאני לא היחיד בעניין :roll:

Scan Speak

פורסם

בגדול ניתן לעשות מילואים עם חתימה על טופס התנדבות.

הקטע הוא שחוץ מזה יש עוד כמה הגבלות על זימון חייל מילואים לביצוע שמ"פ בהתנדבות, וקצינות הקישור חוגגות על חוסר הבקיאות של חיילי המילואים.

יש חוסר בחיילים? אין בעיה, הקצינה מזמנת חיילים שבתכל'ס אסור לה (ימי שמ"פ גבוהים, סטודנטים, מרווח מהשמ"פ האחרון לא תואם וכו' וכו')

הגיוס הנ"ל מורשה בתנאי, כמו שאמרתי, על הקצינה להודיע לך שאתה לא מחויב במילואים האלה והם בגדר התנדבות.

פה שיטת המצליח נכנסת באמת, פשוט לא מודיעים לך שאתה על תקן מתנדב ומקווים שתגיע. אם כבר הגעת דוחפים לך את הטופס התנדבות בין כל שאר הטפסים ואם נפלו על חייל שחותם בלי לקרוא על המסמכים הם זכו.

אם לא- נו טוב, טרטנו חייל מילואים לשווא, בזבזנו מזמנו, יום עבודה, דלק, עצבים ועל הדרך גרמנו לו לשנוא את המערכת. אבל היי, יש פיתיה היום, בואו מהר לפני שיגמר הקטשופ......:roll:

ואני מדבר מנסיון

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אם השתחררת בגדוד שלך, אתה שייך למצבה של הגדוד שלך. ולכן מילואים תעשה רק בגדוד שלך.

אתה לא מחוייב למילואים בשנה הראשונה. תתקשר לבסיס (תן ת.ד צבאי ב144, יביאו לך את המספר) ובטל אותם.

הם ממש לא יתווכחו איתך. היו לא מעט קבילות בנושא. כל הבסיסים עוברים רענון. בסך הכל הנפיקו גיוס מילואים אוטומטי. לא יותר.

תהנה מהחופש

פורסם

שאלת בכותרת למה, והתשובה היא בגלל החרדים.

כל פעם שאנחנו מגיעים לצהלים וזה קורה איזה 3 פעמים בשנה (טוב לפחות פעמיים) אנחנו צוחקים על זה שכל אחד מאיתנו סוחב בן דוד אחד, חרדי אחד וצפונבון אחד על הגב :)

• תוכן חדש...