Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקרי "מכונית החלומות" - 150000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

אילו היו לך כ- 150000¤ , "מכונית החלומות" שהיית קונה היא:  

138 הצבעות

1. 1. אילו היו לך כ- 150000¤ , "מכונית החלומות" שהיית קונה היא:

• יונדאי קופה 2.0
    • מאזדה 6 2.0
    • סובארו B4 2.0
    • סיאט לאון טורבו ספורט
    • סיטרואן C5 2.0
    • פולקסווגן גולף 1.6
    • פורד מונדיאו
    • פז'ו 206 GTI
    • פז'ו 307 2.0 (גם SW)
    • רנו מגאן 2 2.0 (גם סניק 2)

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל הפעם ב...שבודקים אחיזה, בשביל הפעם ב....שנוסעים ממש מהר, בשביל הפעם ב...שאפשר לנהוג נהיגה ספורטיבית אמיתית, אני מוותר על רכישת מכונית עלאק ספורטיבית במחיר הזה (אל תעלבו, אנשי ה206 והלאון, אלו מכוניות ספורט סבירות ביותר יחסית).

הלכתי על B4, אם כבר, אז להנות מהנהיגה ומאיכות הנסיעה (לאבא שלי יש, נוהג עליה הרבה, רכב מצויין). למה לא סיטרואן או 307? תשאלו את בעלי עד כמה המכונית שלהם אמינה לאחר שנה על הכביש ותבינו לבד...

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חוץ מזה שלשפר את הGTI ולהוסיף לה את הסוסים החסרים לה (לא בהכרח ליישר קו עם הלאון) יעלה פחות מאשר לשפר את השלדה של הלאון למה שאני מגדיר כמספק ברכב ספורטיבי.
אני ממש בספק לגבי ההצהרה הזו. שיפור מתלים לרמה טובה בלאון לא כל כך יקר (בקרוב אצלי), ואני בספק אם שיפורי מנוע מהותיים יהיו יותר זולים.

לרוני - נסעתי על לאון משופרת מתלים (לא שלי כמובן). ההבדל מרשים. לא להספיד מוקדם מדי.

מקבל את התיקון. אולי נחפזתי להסיק מסקנות. לא נהגתי על לאון בעלת שיפורי מתלים אבל הקשתי מהקושי בשיפורי השלדה של הגולף והאיביזה.

בן דוד שלי עבר מ-VTS לאיביזה 20VT והעביר אותה מסכת שיפורי שלדה רצינית. לטענתו אחרי כל שיפורי השלדה זה עדיין לא מתקרב ל-VTS אבל זה הופך אותה לרכב ספורטיבי ולא רק מהיר. הבעייה היא שמדובר בהשקעה רצינית בשלדה.

למי שהעדיף את ה-B4 על פני ה-6 או המונדאו כנראה לא התנסה מספיק עם הרכבים האלה. ם כל הכבוד להנעה הכפולה אין לו מספיק כח להתמודד מול המתחרות הישירות שלו ודי חבל למען האמת. אני לא מדבר רק על קו ישר, גם בכבישים מפותלים ה-B4 מרגישה חלשה ולא מצליחה להביא את ייתרון ההנעה ליידי ביטוי.
לא יודע על המונדיאו, אבל אחרי חודש על ה-6 עם מנוע 2.0 (חודש נסעתי ולא ידעתי על מה אני נוסע, עכשיו דאגתי לברר), אני יכול להצהיר בלי שום חשש, בלב שלם ובסמכותיות מלאה שהאוטו ע-ג-ל-ה. נוסע פחות טוב מגולף 1.6 ישנה של ההורים שלי, ובטח ובטח פחות טוב מ-TDI של 110 סוסים. כמה אני שמח שלא בחרתי ב-6 (בחיים, לא בסקר), אפילו שהמועמדת שלי מול הלאון היתה הפרימיום ולא ה-2.0.

ממש מוזר :shock:

אני נהגתי על 6 2.0 ועל גולף 1.6 (MK4 כמדומני) וזה ממש לא בר השוואה.

אמנם גרסת ה 2.0 של ה-6 אינה חורכת כבישים אבל יחסית ל-B4 או לגולף 1.6 לצורך העניין היא עדיפה לדעתי ולדעת חברים שיצא להם להשוות.

אולי משהו לא היה בסדר ב-6 שעליה נהגתה. אחרת קשה לי להבין איך אתה טוען כזו טענה.

אני לקחתי את ה-6 בכמה עליות קשות שנחשבות אצלי אבן בוחן לרכבים עליהם אני נוהג והיא עמדה בכבוד במבחן. שוב, לא ממש מפלצת תאוצה אבל משכה בכבוד יחסית לרכב משפחתומטי טיפוסי.

פורסם
מקבל את התיקון. אולי נחפזתי להסיק מסקנות. לא נהגתי על לאון בעלת שיפורי מתלים אבל הקשתי מהקושי בשיפורי השלדה של הגולף והאיביזה. בן דוד שלי עבר מ-VTS לאיביזה 20VT והעביר אותה מסכת שיפורי שלדה רצינית. לטענתו אחרי כל שיפורי השלדה זה עדיין לא מתקרב ל-VTS אבל זה הופך אותה לרכב ספורטיבי ולא רק מהיר. הבעייה היא שמדובר בהשקעה רצינית בשלדה.
1.לא רצוי להסיק מהאיביזה ללאון, זה ממש לא אותו רכב.

2. מהגולף ללאון זה כן אותו רכב אבל עם נקודת התחלה שונה. הלאון שאני נסעתי עליה היא בעלת קפיצים+הנמכה, בולמים, מוט קדמי עליון+קדמי תחתון+אחורי. לא יודע אם זה נקרא מסכת רצינית, וזה עדיין לא מביא להתנהגות של קארט, אבל זה עלה פחות ממה שלדעתי יעלה להביא את ה-GTI ל-165 סוסים, שזה אותו יחס הספק/משקל של הלאון.

אולי משהו לא היה בסדר ב-6 שעליה נהגת. אחרת קשה לי להבין איך אתה טוען כזו טענה.
ה-6 היתה בסדר גמור, דנדשה עם 1500ק"מ על השעון כשקיבלתי אותה (ו-5700 כשהחזרתי :twisted:). אולי פשוט הסטנדרט שלי לעגלה עלה קצת, או שזה הגיר (הידני) המציק שהיה לה, ואולי בגלל שעל הגולף 1.6 לא נסעתי מזמן. אבל זה בטח נסע פחות טוב מה-TDI, וממש ממש ממש לא הרגיש אפילו 'מהיר'. במקרה הטוב היה 'סביר' למשפחתומטית. לא שהתקשיתי בעליות (והיו, ברוך השם לא מעט כבישים הרריים), אבל ציפיתי ליותר מ-2ל' מודרני.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
מקבל את התיקון. אולי נחפזתי להסיק מסקנות. לא נהגתי על לאון בעלת שיפורי מתלים אבל הקשתי מהקושי בשיפורי השלדה של הגולף והאיביזה. בן דוד שלי עבר מ-VTS לאיביזה 20VT והעביר אותה מסכת שיפורי שלדה רצינית. לטענתו אחרי כל שיפורי השלדה זה עדיין לא מתקרב ל-VTS אבל זה הופך אותה לרכב ספורטיבי ולא רק מהיר. הבעייה היא שמדובר בהשקעה רצינית בשלדה.

2. מהגולף ללאון זה כן אותו רכב אבל עם נקודת התחלה שונה. הלאון שאני נסעתי עליה היא בעלת קפיצים+הנמכה, בולמים, מוט קדמי עליון+קדמי תחתון+אחורי. לא יודע אם זה נקרא מסכת רצינית, וזה עדיין לא מביא להתנהגות של קארט, אבל זה עלה פחות ממה שלדעתי יעלה להביא את ה-GTI ל-165 סוסים, שזה אותו יחס הספק/משקל של הלאון.

.

ואיך הגעת לחישוב הזה?

206 GTI:

138 סוסים. 1070 קילו.

יחס הספק משקל: 0.129. (0.12 כ"ס, ל קילו אחד).

ליאון טורבו:

180 כ"ס, 1290 קילו.

יחס הספק משקל: 0.138.

0.138*1070 = 148 כ"ס.

148 כ"ס ויחס ההספק\משקל של ה 206GTI שווה לליאון.

Back to the original - NC again.

פורסם

.

ואיך הגעת לחישוב הזה?

206 GTI:

138 סוסים. 1070 קילו.

יחס הספק משקל: 0.129. (0.12 כ"ס, ל קילו אחד).

ליאון טורבו:

180 כ"ס, 1290 קילו.

יחס הספק משקל: 0.138.

0.138*1070 = 148 כ"ס.

148 כ"ס ויחס ההספק\משקל של ה 206GTI שווה לליאון.

קודם כל 1070 זה משקל XS אם זכור לי נכון אז GTI באזור 1050 אבל זה כסף קטן.

לא הבנתי את סוף החישוב שלך אבל ה-GTI זקוקה לעוד כ 8 סוסים להשוות אבל אין ספק ששיפור אטמוספירי הוא קשה בהרבה משיפור מנוע מוגדש.

לכן הדגשתי שמבחינתי ה-GTI לא צריכה ליישר קו עם הלאון בהספק פשוט ראוי קצת לתגבר אותה כדי שתוכל למשל להשתוות לקליאו 172 ביכולת (ואל תתחילו עם חישובי הספק משקל שוב כי אלה מנועים בעלי אופי שונה וזו השוואה לא הוגנת) לא צריך הרבה שיפור בשביל זה.

בינינו 206GTI היא לא VTS מבחינת שילדה וגם כאן דרוש שיפור, אבל אם נשקיע נאמר 10K על GTI או 10K על לאון אני הייתי מעדיף את ה-GTI המשופרת ע"פ הלאון.

פורסם
בשביל הפעם ב...שבודקים אחיזה, בשביל הפעם ב....שנוסעים ממש מהר, בשביל הפעם ב...שאפשר לנהוג נהיגה ספורטיבית אמיתית, אני מוותר על רכישת מכונית עלאק ספורטיבית במחיר הזה (אל תעלבו, אנשי ה206 והלאון, אלו מכוניות ספורט סבירות ביותר יחסית).

:mm_yeah:

התלבטתי בין הסניק המבריקה, ל-SW היפייפיה (אני כל כך אוהב סטיישן) לבין ה-C5.

בחרתי בסיטרואן. הנוחות שהיא מספקת מדהימה כל פעם מחדש.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

206GTI ללא ספק ,מבחינת ההנאה היא אמורה להשאיר את כולם מאחור

כולל את הסיאט שהיא מכונית מהירה אבל לא מרגשת וזה כל ההבדל הגדול!

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
ואיך הגעת לחישוב הזה?

206 GTI:138 סוסים. 1070 קילו. יחס הספק משקל: 0.129. (0.12 כ"ס, ל קילו אחד). ליאון טורבו:180 כ"ס, 1290 קילו. יחס הספק משקל: 0.138.0.138*1070 = 148 כ"ס. 148 כ"ס ויחס ההספק\משקל של ה 206GTI שווה לליאון.

צודק. אני בטעות חישבתי לכמה צריך להוריד את הלאון כדי להשוות ... :oops: סחתיין על הבדיקה.

ובכל זאת יחס המשקלים יהיה פחות לטובת ה-GTI בחיים אמיתיים (כולל נהג ודלק). בהתחשב בזה שכל אחוז בהספק אטמ' עולה בדם יזע ודמעות, ובהתחשב בזה שמראש חלק מהדם הזה כבר נשפך ע"י מהנדסים צרפתיים כדי להוציא את אותם 138 סוסים, עדיין ההפרש הזה יכול להיות יקר מאוד.

האמת שאני בכלל לא בעד השוואת נתון ההספק בלבד, יש גם הרבה עניין של מומנט וגמישות וגיר (לא שאני יודע איזה מהשתיים יותר טובה בעניין).

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...