Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורית בקרת מנוע 206.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו 206 1.4 ידנית 01'.

בנסיעה היום פתאום נדלקה נורית בקרת מנוע ולא נכבית (פעם כשהיתה תקלה עם אחד המזרקים אז היה היבהבה).

האוטו נוסע כרגיל, לא הבחנתי בשום שינוי בפעולת המנוע.

האם חוסר בשמן הגה יכול לגרום לה להידלק?

אם לא יש למישהו כיוון? בכל מקרה מתכנן בימים הקרובים להתחבר למחשב לבדוק מה קרה, השאלה היא האם אפשר להמשיך בנתיים לסוע איתו או שעדיף להעמיד אותו עד החיבור למחשב?

פורסם

ערב טוב

אם אתה לא מרגיש בשינוי בהתנהגות הרכב , סוחב טוב, טורים יציבים בסרק, אתה יכול לקחת את הזמן ולהגיע למוסך

כשזה מתאפשר לך, אין דרך לנחש מה הסיבה שהנורה דולקת אלא להתחבר לסורק במוסך.

בברכת הנותן מקבל

פורסם

עדכון:

לאחר שבוע שנסעתי עם הנורה דולקת 10 דקות לפני שאני מגיע למוסך, לאחר תדלוק אני מניע את האוטו והנורה לא נדלקת כאילו לא קרה כלום.

במוסל חובר האוטו למחשב והתברר שהנורה נדלקה בגלל שהרכב מזהם יתר על המידה. לדברי המוכניק הרכב מזהם אבל בגלל שהנורה נכבתה מעצמה אז בנתיים אפשר להמשיך לסוע אבל במקרה ותדלק שוב לא תהיה ברירה אלא להחליף ממיר קטליטי. מה העלות של הדבר+-?

כמו כן יש נזילת שמן הגה מהחיישן של הלחץ שמן הגה, וצריך להחליפו, האם יש חליפי או רק מקורי? כמו כן מה המחירים?

תודה ושבוע טוב ערן.

פורסם

לא כ"כ מהר. אמר שרק את תחזור הנורה קבוע והמחשב יראה את אותו הדבר אז לא תהיה ברירה אלא להחליפו.

בחזרה לשאלתי. כמה אמור לעלות ממיר וכמה אמור לעלות חיישן שמן הגה?

תודה מראש ערן.

פורסם

יש סיבה לכך שאני שואל. גם אם נדלקת הנורה באופן קבוע יש בערך 100 דברים שאתה יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה לפני שתדבר בכלל על החלפת ממיר קטליטי, שעלותו כעלות הרכב שלך בערך.

אשמח אם תפרט מה היתה התקלה שנרשמה במחשב והאם מדובר במוסך מורשה יבואן, אם אתה מפחד לומר איפה בדיוק נבדק הרכב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא מפחד לרשום, לא מוסך ממורשה יבואן, מוסך רגיל, את הקוד תקלה אין לי, זה מוסכניק שאני סומך עליו בעיניים עצומות.

איזו עוד סיבה יש לאוטו לזהם חוץ ממיר קטליטי שלא עושה את עבודתו נאמנה?

פורסם

אני לא יודע עם 206 נכלל במספר הרכבים הזה,אבל ישנם מספר רכבים שבעת סגירה לא טובה של מכסה מיכל הדלק,נדלקת נורה.

יכול להיות שכאשר תדלקת לאחרונה סגרת את המיכל לא כראוי,דבר שתקנת הפעם ולכן הנורה כבתה.

אל תמהר לשלם על משהו לא ודאי.

פורסם
לא מפחד לרשום, לא מוסך ממורשה יבואן, מוסך רגיל, את הקוד תקלה אין לי, זה מוסכניק שאני סומך עליו בעיניים עצומות.

איזו עוד סיבה יש לאוטו לזהם חוץ ממיר קטליטי שלא עושה את עבודתו נאמנה?

המון סיבות, בצע חיפוש על תקלות Anti Pollution למיניהן במכוניות PSA. זה יכול להיות חיישן שמזייף, פיוח קל של מעברי האוויר המשניים לממיר ועוד הרבה. לא כל התקלות דורשות טיפול מיידי כאשר הרכב עובד עגול ללא איבוד כח או זיוף, כפי שכתב לך אמנון למעלה.

אני למשל חושב שנורת התראת Anti Pollution היא סגולה למעבר חלק בטסטים, כך שקשר אוטומטי בינה לבין "מזהם יתר על המידה" הוא לא רציני.

האם המוסך שלך מתמחה במכוניות PSA? סריקת תקלות צריכה להתבצע ממחשב ייעודי לרכב הנבדק כדי להגיע לקודים המדויקים; אני שמח שאתה סומך על המוסכניק שלך, אבל ההמלצה שהוא נתן לך עלולה לעלות לך ביוקר מבלי לפתור את הבעיה האמיתית.

אתר מוסך מומלץ באזורך שמתמחה במכוניות PSA וגש אליו לבדיקה אם וכאשר הבעיה חוזרת. יש כמה מוסכים מומלצים כאלה בפורום.

בהצלחה וסע בביטחה,

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,יתכן מאוד שהמוסך צודק,ממיר קטליטי שכבר איבד מביצועיו לאחר 11 שנה זה לא דבר נדיר,ההפך.

ולאחד המגיבים כאן לגבי עלות הממיר,ניתן להרכיב ממיר חליפי איכותי במחיר של 1000 ש"ח ברכב הנ"ל.

אורן

פורסם

אורן בוקר טוב, נכון, אבל תסכים איתי שיש כמה דברים לבדוק לפני שרצים להחליף ממיר. כל עוד פה'ש לא ציין מה נבדק (ונשלל), הצעתי לו לא לרוץ.

לגבי עלות ממיר חלופי, השכלתי, תודה.

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה על התשובה, מה המחיר לגבי חיישן של הלחץ שמן הגה? יש כזה חליפי או רק מקורי?

במקרה וחסר לי שמן הגה איזו נורה תדלק לי?

שלום,יתכן מאוד שהמוסך צודק,ממיר קטליטי שכבר איבד מביצועיו לאחר 11 שנה זה לא דבר נדיר,ההפך.

ולאחד המגיבים כאן לגבי עלות הממיר,ניתן להרכיב ממיר חליפי איכותי במחיר של 1000 ש"ח ברכב הנ"ל.

אורן

• תוכן חדש...