Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה 1.2 ספורט vs פולו 1.2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

לאחר מכירת הסיוויק 2008 החלטנו לרכוש רכב קטן יותר על מנת לצמצם את ההוצאות (דלק,טיפולים וכו׳..).

מרפרוף קצר על הסופר מיניות עלו בראשי שתי האופציות האלו, הפאביה והפולו.

קראתי המון מבחנים וקראתי כאן כמה שרשורים באתר אך קשה לי להגיע להחלטה.

הרכב ישמש את אשתי והילדים בעיקר נסיעות עירוניות אך מידי פעם לצאת לפריפריה הבין עירונית.

מקריאת המבחנים הבנתי כי הגרסה המומלצת ביותר היא tsi. התיבת הילוכים הרצויה היא אוטומטית ולכן נשללת האופציה לידני (אשתי לא מחבבת ידני).

ועכשיו לשאלת המיליון, מי מבניהם העדיפה יותר?

מדובר על הפאביה ספורט שהבנתי כי היא בר השוואה לפולו משאר גירסותיה.

מהמבחנים הבנתי כי הפאביה רועשת בעלת מתלים קשים ,ובעלת גימור ואיבזור בינוני וסביר בלבד,

ומעבר לזאת בפולו נאמר שהנסיעה חלקה נעימה ואיכות החומרים וההרכבה גבוהה .

אני מודע לכך שגרסת הספורט מאובזרת יותר אך האם שווה האבזור על חשבון הגימור הטוב של הפולו?

וכן מה לגבי סחירות וירידת הערך? מי מהם סחירה יותר ובעלת ירידת ערך נמוכה יותר?

יש לציין כי אני מעוניין לרכוש את הרכב מ״הניילונים״ האם זה כדאי?

מה דעתכם חברי הפורום? מי מבינהם העדיפה לצרכי?

תודה מראש לעוזרים, אורי.

פורסם

אורי, אחרי שנה וחודשיים / 22,000 ק"מ עם TSI (ידנית), אוכל לספר לך שמדובר באופציה מעולה, בעיקר בגרסה הידנית.

לגבי המנוע,

הוא שקט משמעותית מקודמו (ה-1.6 הותיק והרועש), חזק ממנו (למרות הספק דומה, אך יתרון מומנט ברור ל-1.2T) וחסכוני יותר (בפער מורגש בהחלט).

סתם לידע האישי - שקודה היא שמייצרת את המנוע הזה במפעל במלאדה בולסלאב (צ'כיה) - עבור הקונצרן.

לגבי נוחות הנסיעה,

הפאביה "ספורט" בהחלט נוקשה וקשיחה מהפולו הרכה יותר. יתרון הרכות (היחסית) של הפולו בא לידי ביטוי בנוחות נסיעה נעימה יותר, אך בא כנגדה בכל הקשור להתנהגות הכביש והנאה, שם לפאביה "ספורט" יתרון אחיזה, היגוי עדיף (חד ומדוייק יותר) ויותר חיוכים.

פאביה "אלאגנס" תהיה נוחה מה"ספורט" ועדיין תיתן יותר מהפולו הסעיפי האחיזה והיגוי, אם כי שם הפער פחות מורגש.

בנוסף, הפאביה - בלי קשר לרמת הגימור - מצויידת במערכת בלימה עצומה בהשוואה לפולו (288 מ"מ מול 256 מ"מ), כך שגם בנושא זה לפאביה יתרון מורגש עד מאוד, בעיקר אחרי נסיעה מאומצת ו"חזקה" מהממוצע.

איכות חומרים ותא נוסעים,

לפולו חומרים נעימים יותר משל הפאביה ברובם, גם איכות החומרים עדיפה בחלקים מסויימים - לא כולם. יש מקומות בהם הפאביה מרגישה מוקפדת ונעימה יותר, וההפך - מקומות בהם לפולו היתרון.

המושבים של ה"ספורט" טובים ותומכים בעשרות מונים מאלו ה"רגילים" של הפולו. גם מרחב הפנים ותא המטען של הפאביה עדיפים קלות על של הפולו.

הפאביה מעניקה תמורה טובה יותר לכסף - מקבל יופי של מנוע, כיול גיר חי ותוסס יותר, התנהגות עדיפה ומהנה יותר, מרחב פנים משופר קלות, מושבים מצויינים, בלמים מרשימים יותר ורשימת איבזור משודרגת.

לפולו יתרון מהותי אחד על פני הפאביה - 5 כוכבי בטיחות במבחני ריסוק, כאשר יתרון האיכות הקל של הפולו אינו סיבה אמתית, הגיוניות או נכונה לפסילת הפאביה והעדפת הפולו על פניה.

קח את שתיהן לנסיעת מבחן, תחווה, תנסה ותבחר במי שמוצאת חן בעיניך - אין טוב מזה.

בסופו של יום ודבר אתה קובע מה נכון וטוב עבורך. לא אני או כל אחד אחר מחבריי הפורום. אך ורק אתה.

בהצלחה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אורי, אחרי שנה וחודשיים / 22,000 ק"מ עם TSI (ידנית), אוכל לספר לך שמדובר באופציה מעולה, בעיקר בגרסה הידנית.

לגבי המנוע,

הוא שקט משמעותית מקודמו (ה-1.6 הותיק והרועש), חזק ממנו (למרות הספק דומה, אך יתרון מומנט ברור ל-1.2T) וחסכוני יותר (בפער מורגש בהחלט).

סתם לידע האישי - שקודה היא שמייצרת את המנוע הזה במפעל במלאדה בולסלאב (צ'כיה) - עבור הקונצרן.

לגבי נוחות הנסיעה,

הפאביה "ספורט" בהחלט נוקשה וקשיחה מהפולו הרכה יותר. יתרון הרכות (היחסית) של הפולו בא לידי ביטוי בנוחות נסיעה נעימה יותר, אך בא כנגדה בכל הקשור להתנהגות הכביש והנאה, שם לפאביה "ספורט" יתרון אחיזה, היגוי עדיף (חד ומדוייק יותר) ויותר חיוכים.

פאביה "אלאגנס" תהיה נוחה מה"ספורט" ועדיין תיתן יותר מהפולו הסעיפי האחיזה והיגוי, אם כי שם הפער פחות מורגש.

בנוסף, הפאביה - בלי קשר לרמת הגימור - מצויידת במערכת בלימה עצומה בהשוואה לפולו (288 מ"מ מול 256 מ"מ), כך שגם בנושא זה לפאביה יתרון מורגש עד מאוד, בעיקר אחרי נסיעה מאומצת ו"חזקה" מהממוצע.

איכות חומרים ותא נוסעים,

לפולו חומרים נעימים יותר משל הפאביה ברובם, גם איכות החומרים עדיפה בחלקים מסויימים - לא כולם. יש מקומות בהם הפאביה מרגישה מוקפדת ונעימה יותר, וההפך - מקומות בהם לפולו היתרון.

המושבים של ה"ספורט" טובים ותומכים בעשרות מונים מאלו ה"רגילים" של הפולו. גם מרחב הפנים ותא המטען של הפאביה עדיפים קלות על של הפולו.

הפאביה מעניקה תמורה טובה יותר לכסף - מקבל יופי של מנוע, כיול גיר חי ותוסס יותר, התנהגות עדיפה ומהנה יותר, מרחב פנים משופר קלות, מושבים מצויינים, בלמים מרשימים יותר ורשימת איבזור משודרגת.

לפולו יתרון מהותי אחד על פני הפאביה - 5 כוכבי בטיחות במבחני ריסוק, כאשר יתרון האיכות הקל של הפולו אינו סיבה אמתית, הגיוניות או נכונה לפסילת הפאביה והעדפת הפולו על פניה.

קח את שתיהן לנסיעת מבחן, תחווה, תנסה ותבחר במי שמוצאת חן בעיניך - אין טוב מזה.

בסופו של יום ודבר אתה קובע מה נכון וטוב עבורך. לא אני או כל אחד אחר מחבריי הפורום. אך ורק אתה.

בהצלחה :-)

תודה רבה על התגובה המהירה!

מהגרסה הידנית אפשר לשכוח, לא אצליח לשכנע אותה. אם הדבר היה תלוי בי לא הייתי מהסס לבחור בידני.

האם הדברים שאמרת קבילים גם לגרסה האוטומטית?

ראיתי באתר kml (בודק צריכת דלק אמיתית של רכבים) וראיתי שהצריכה של הפאביה שם היא 1:12 לעומת הפולו שהיא 1:14, הגיוני?

לגבי הרעש מהמנוע של הפאביה, האם זה דברי אמת?

מה לגבי עלויות אחזקה וירדת ערך, מי מבינהם תחסוך לי יותר?

במה מתבטא ההבדל באיכות החומרים בין הפאביה לפולו?

האם הגרסה האלגנס עדיפה בשבילי על פני הספורט? בספורט אני מקבל תמורה טובה יותר

פורסם

אורי, כתבתי כי המנוע הנוכחי (1.2TSI) שקט משמעותית מקודמו (ה-1.6 הוותיק, עליו דובר כי הוא רועש).

ה-DSG7 בפאביה מכוייל מעט שונה, הוא מעט עצבני-מהיר יותר בתגובות. נאמר כי בפולו הכיול מרגיש אדיש-רגוע יותר.

בנוגע לסחירות, לפאביה היה שוק ער עד מאוד (בעיקר ל"ספורט"). לאחרונה החלו מבצעים כאלה ואחרים על גרסאות הבסיס (ה-1.4 הידני) - גם באיביזה ובימים אלו גם בפולו - ואין ספק כי זה פגע באופן מורגש בשוק המשומשות.

אין לדעת מה צופן העתיד לצערנו, אבל בהסתמך על העבר כנראה שלפאביה היתרון בכל הקשור לסחירות וביקוש.

את התמורה הטובה ביותר תקבל מהפאביה "ספורט", היא הבכירה מבין הפאביות בכל הקשור לאיבזור, גם זאת ציינתי קודם לכן כמובן.

הפאביה "אלאגנס" תהיה זולה וגם נוחה יותר. כמובן שתקבל ירידה קלה באבזור - אין ציפוי עור להגה / בלם יד / ידית הילוכים, מושבים רגילים, חישוקי 15' (במקום 16') וישנן רק 4 כריות אוויר - מול 6 כריות אוויר ב"ספורט". מעבר לזה, הן דומות באיבזור.

היתרון של הפולו בקשור לאיכות הוא במרקם החומרים. הם נעימים יותר ונאים יותר לעין.

יש נקודות בהן לפאביה היתרון על הפולו (למשל דיפונים עבים ונעימים בדלתות האחוריות של הפאביה, מול דיפונים דקיקים בפולו) - ונקודות בהן לפולו היתרון איכות על פני הפאביה. זניח בניגוד למה שנאמר כאן ע"י כל מיני גורמים.

אני אישית הייתי בוחר ב"ספורט" - העדפה האישית שלי היא מושבים תומכים, אחיזה עדיפה והתנהגות מחודדת יותר.

לא סבלתי כלל וכלל מנוחות הנסיעה של ה"ספורט" - אומנם נוקשה וקשיחה אך היא קשיחה נוקשה וסופגת - ולא מרסקת עצמות כפי שנהוג לעשות ממנה. ממש, אבל ממש רחוק מהמציאות.

יתכן והעדפות שלך שונות משלי - מן הסתם - ויש סיכוי גבוה שלך ה"אלאגנס" תהיה עדיפה בכל הקשור לנוחות,

ולכן עבורך היא תהווה אופציה נעימה וטובה יותר מאשר גרסת "הספורט" - למרות הפער המסויים באיבזור (קח בחשבון שאם יש לך זמן להמתין, תוכל להזמין "אלאגנס" עם 6 כריות אוויר תמורת תשלום של כ-2K נוספים).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אורי, כתבתי כי המנוע הנוכחי (1.2TSI) שקט משמעותית מקודמו (ה-1.6 הוותיק, עליו דובר כי הוא רועש).

ה-DSG7 בפאביה מכוייל מעט שונה, הוא מעט עצבני-מהיר יותר בתגובות. נאמר כי בפולו הכיול מרגיש אדיש-רגוע יותר.

בנוגע לסחירות, לפאביה היה שוק ער עד מאוד (בעיקר ל"ספורט"). לאחרונה החלו מבצעים כאלה ואחרים על גרסאות הבסיס (ה-1.4 הידני) - גם באיביזה ובימים אלו גם בפולו - ואין ספק כי זה פגע באופן מורגש בשוק המשומשות.

אין לדעת מה צופן העתיד לצערנו, אבל בהסתמך על העבר כנראה שלפאביה היתרון בכל הקשור לסחירות וביקוש.

את התמורה הטובה ביותר תקבל מהפאביה "ספורט", היא הבכירה מבין הפאביות בכל הקשור לאיבזור, גם זאת ציינתי קודם לכן כמובן.

הפאביה "אלאגנס" תהיה זולה וגם נוחה יותר. כמובן שתקבל ירידה קלה באבזור - אין ציפוי עור להגה / בלם יד / ידית הילוכים, מושבים רגילים, חישוקי 15' (במקום 16') וישנן רק 4 כריות אוויר - מול 6 כריות אוויר ב"ספורט". מעבר לזה, הן דומות באיבזור.

היתרון של הפולו בקשור לאיכות הוא במרקם החומרים. הם נעימים יותר ונאים יותר לעין.

יש נקודות בהן לפאביה היתרון על הפולו (למשל דיפונים עבים ונעימים בדלתות האחוריות של הפאביה, מול דיפונים דקיקים בפולו) - ונקודות בהן לפולו היתרון איכות על פני הפאביה. זניח בניגוד למה שנאמר כאן ע"י כל מיני גורמים.

אני אישית הייתי בוחר ב"ספורט" - העדפה האישית שלי היא מושבים תומכים, אחיזה עדיפה והתנהגות מחודדת יותר.

לא סבלתי כלל וכלל מנוחות הנסיעה של ה"ספורט" - אומנם נוקשה וקשיחה אך היא קשיחה נוקשה וסופגת - ולא מרסקת עצמות כפי שנהוג לעשות ממנה. ממש, אבל ממש רחוק מהמציאות.

יתכן והעדפות שלך שונות משלי - מן הסתם - ויש סיכוי גבוה שלך ה"אלאגנס" תהיה עדיפה בכל הקשור לנוחות,

ולכן עבורך היא תהווה אופציה נעימה וטובה יותר מאשר גרסת "הספורט" - למרות הפער המסויים באיבזור (קח בחשבון שאם יש לך זמן להמתין, תוכל להזמין "אלאגנס" עם 6 כריות אוויר תמורת תשלום של כ-2K נוספים).

שוב תודה על התגובה המהירה.

אך נשארה שאלה בפי, הייתכן כי הפאביה צורכת יותר דלק מאשר הפולו? לפי האתר kml פאביה-1:12 פולו-1:14.

יכול להיות שמדובר בדגם הספורט,האם הוא צורך יותר?

פורסם
האם כל המידע שנתת לי קביל גם לפאביה האוטומטית dsg?

מדבריך הבנתי שאתה משתמש בגרסה הידנית

על ה-DSG7 :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

טוב אז עדכון קצר,

פאביה ספורט לא ניתן להזמין עד להודעה חדשה ( תאריך צפי רק במאי).

את האלגנס אפשרי להזמין אך יקח חודש לפחות.

את האמיבט אפשר להזמין יחסית במהירות.

הפולו גם כן אפשרי להזמין מהר יחסית(תוך שבועיים).

לחכות לדגם האלגנס יהיה קשה כי הצורך ברכב יחסית דחוף.

בשל כך מה האופציה הטובה יותר להזמין? פולו 1.2 או פאביה 1.2 אמביט?

פורסם
טוב אז עדכון קצר,

פאביה ספורט לא ניתן להזמין עד להודעה חדשה ( תאריך צפי רק במאי).

את האלגנס אפשרי להזמין אך יקח חודש לפחות.

את האמיבט אפשר להזמין יחסית במהירות.

הפולו גם כן אפשרי להזמין מהר יחסית(תוך שבועיים).

לחכות לדגם האלגנס יהיה קשה כי הצורך ברכב יחסית דחוף.

בשל כך מה האופציה הטובה יותר להזמין? פולו 1.2 או פאביה 1.2 אמביט?

אני עשיתי את הנסיעת מבחן שלי בפאביה אמביאנט 1.2TSI DSG ונהניתי מאוד מהנסיעה שלו, אם האבזור הנוסף לרמות האלגנס והספורט לא משמעותי מבחינתך זה אופציה טובה מאוד.

פורסם
אני עשיתי את הנסיעת מבחן שלי בפאביה אמביאנט 1.2TSI DSG ונהניתי מאוד מהנסיעה שלו, אם האבזור הנוסף לרמות האלגנס והספורט לא משמעותי מבחינתך זה אופציה טובה מאוד.

האם הפאביה בגימור האמיאנט \אלאגנס עדיפה על הפולו?

האם בפאביה אלאגנס הבקרת אקלים היא דיגטאלית או מכאנית כמו באמביאנט?

• תוכן חדש...