Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

Mitsubishi Magnum L200 שנת 2000 - בעיה בקלאצ'


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוצאתי רישיון לפי חצי שנה על רכב ידני, ואבא שלי משחרר לי את הטנדר עבודה בערבים.

הוא אמר לי לפני כמה ימים שהוא מרגיש שהקלאצ' נהרס, ש"הוא נותן גז אבל האוטו לא נוסע"

 

אז יש לי כמה שאלות לגבי קלאצ' והתפעול שלו:

1. איך אני יודע אם הקלאצ' נהרס או נפגם ?

 

2. איך נוהגים בצורה שתשמור על הקלאצ' ?

 

3. אבא שלי אמר לי שברכב שלו(טנדר) מתחילים את הנהיגה בהילוך שני, כי הרכב חזק ובסביבות ה-35 מעבירים לשלישי, ב-55 לרביעי וכו' - זה דבר נכון לעשות ? או שזה מגביר את הפגיעה בקלאצ' ?

 

4. האם באת מעבר הילוכים רצוי להוסיך גז כדי לשלב את ההילוך בצורה יותר חלקה ?

 

תודה רבה :-D

פורסם

1. בהאצה חזקה בהילוך גבוה (שלישי ומעלה), ובמיוחד אחרי החלפת הילוך אם מרגישים שהסל"ד (טורים) עולים אבל הרכב לא צובר מהירות - המצמת מחליק.

2. ביציאה מהמקום בעת שילוב מצמד משתמשים במינימום גז, נמנעים מהחזקת מצמד בנקודת חיכוך לזמן ממושך, בהמשך נהיגה דואגים להתאים את סל"ד המנוע לסל"ד בתיבת הילוכים בכל החלפת הילוך. לא מחזיקם את המצמד לחוץ בעמידה ברמזור, אלא משלבים לניטורל. מצמד מופרד אך ורק כשהיד מעבירה הילוך, בכל שאר הזמן הוא משולב.

3. לדעתי, טעות. וזה גורם לבלאי מיותר של המצמד. אפילו שלמנוע יש מספיק מומנט ואין לו בעיה לזנק מהמקום בהילוך שני, כדאי לזנק בהילוך ראשון ולאחר מספר מטרים בודדים ובמהירות של כ 10 קמ"ש להעביר לשני.

4. כמבון, אך בצורה מבוקרת. בשום אופן לא להוסיף יותר מידי.

 

 

פורסם

מזה אומר אם כשאני מעביר הילוכים ושומר על הסל"ד (בעיקר במהירויות בינערוניות) אז ההעברות חלקות למשעי, אבל אם יש הבדלי סל"ד או כשאני עוזב את הגז בפתאומיות אז יש רתע ורעש כזה של תקתוק. משהו בציריה או קלאץ' לא תקין ?

×
×
  • תוכן חדש...