Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז בעיקרון המחשב הולך להיות מחשב רוב הזמן מחשב שולחני לכול דבר ואני הולך לחבר אותו למסך חיצוני. אבל מדי פעם שהוא יהיה נייד הדרישה שלא יהיה מסורבל(מקסימום 13.3 אינץ) ובמשקל של מקסימום 2 קילו(עדיפות לפחות).

זמן סוללה- לפחות 4-5 שעות.

מבחינת ביצועים- לא הולך להיות מחשב גיימרים אבל שיהיה לו ביצועי גרפיקה מינימלים(מבחינתי כרטיס מסך מובנה מהדור החדש יעשה את העבודה) ושידע להריץ הרבה פעולות לא כבדות בו זמנית(סרט HD +הרבה לשוניות של מסמכי אופיס+ דפדפן אינטרנט במקסימום)

המחשב יקנה בארה"ב עצמאית. התקציב הוא 800 דולר פחות או יותר.

המחשבים שחשבתי עליהם:

dell latitude 6320- refurbished

http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-latitude-e6320-2520m.htm

asus u36sd-

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19050

toshiba r835

http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=1216

וגולת הכותרת - macbook air refurbished 2010

http://store.apple.com/us/product/FC503LL/A

אני יותר נוטה לכיוון המאק והדל. האסוס והטושיבה ניראים לי קצת יותר מצועצעים.

הבעיה שהמאק עולה ב-150 דולר יותר, ובתכלס חוץ מהפוזה, מבחינת הדרישה לביצועים שלי, ומבחינת איכות בניה הוא יתן יותר מהדל?

בעיקרון אני מאוד מרוצה מהדל הנוכחי שלי כרגע, הסוללה שלו היא עדיין מקורית ועדיין עובדת בהספק כמעט מלא למרות שעברו 3 שנים, והתקווה שלי היא שגם הדל לטיטוד יתן את אותה איכות ואפילו יותר.

האם מאקים גם מחזיקים זמן סוללה טוב כעבור כמה שנים?

וכמובן אם יש לכם עוד הצעות אני אשמח לשמוע(חוץ מלנובו שאני פשוט לא אוהב את המחשבים שלהם)

תודה מראש

פורסם

האייר יתן:

1. כרטיס מסך עדיף בהרבה

2. במקום דיסק קשיח SSD - כלומר דיסק קשיח מהיר פי 3

3. זמן סוללה עדיף

4. מסך עדיף

אחד זה מחשב אולטרה נייד מעולה , השני הוא 13" נחמד ושמנמן.

היה לי אייר מהדור הזה - עד היום (גם עם מחשב חזק משמעותית כרגע מהעבודה שהוא בעיקר הכרח מבחינת זה שאני צריך תחנת עבודה ניידת אשכרה) - זה הלפטופ הכי טוב שהיה לי אי פעם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מבחינת זמן סוללה - הטכנולוגית סוללות של אפל + SSD + מעבד חסכוני מאוד בחשמל = זמן פעולה מעולה על סוללה.

לגבי אורך חיים - תלוי איך תדאג לה.

אצלי בלפטופ אחרי 4.5 שנים היא היתה במצב חדש (עדיין החזיקה קרוב מאוד לטעינה המקורית) , אצל אחי אחרי 3 שנים היה צריך להחליף סוללה (והיא עלתה בדיוק כמו כל דל או IBM). אבל אלו היו סוללות ישנות - החדשות בעלות אורך חיים טוב בהרבה.

בכלליות אפל מובילה חזק מאוד את הקטע של טכנולוגיות סוללות והיא תמיד בקדמת הטכנולוגיה הזו - הלפטופים המקים שלי - תמיד שמרו על חיי סוללה מרשימים מאוד לאורך הכי הרבה זמן.

מה שכן - במחשב כ"כ קטן - הסוללה מובנית עמוק בתוך המחשב והיא לא איזה משהו טריוויאלי להוציא ולהחליף עצמית.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני חושב שלהשוות מחשב מתוצרת אפל למחשב של טושיבה זה בדיחה לא מצחיקה.

אני מחזיק כרגע שני מחשבי מקבוק פרו, אחד מהדור האחרון שהושק לפני חודש, ואחד מהדור של הקיץ שעבר.

קשה לתאר איזו הרגשה מדהימה לעבוד על כל אחד מהם.

פורסם

אישית יש לי שני מחשבי ASUS (נטבוק שמתקרב לגיל 3 ו-U35J בן קצת פחות משנה) ואני מרוצה מהם מאוד.

אבל להשוות למקבוק - מדובר בעולם אחר. מצד שני תביא בחשבון שלמקבוק מערכת הפעלה שונה ועליך לבדוק אם התוכנות הדרושות לך קיימות למק או שעליך להשקיע יותר ברכישתן או ללמוד תוכנות אחרות, או - האפשרות הנוספת - להשקיע עוד כ-$100 ברשיון ל"חלונות" שתותקן במקביל למערכת ההפעלה של המק.

ועוד עניין שליביו מדגיש הוא ה-SSD, אמנם יותר מהיר אבל נפחו יותר קטן. בדוק אם הנפח מספק את צרכיך (או שיהיה עליך להשקיע בכונן חיצוני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אישית יש לי שני מחשבי ASUS (נטבוק שמתקרב לגיל 3 ו-U35J בן קצת פחות משנה) ואני מרוצה מהם מאוד.

אבל להשוות למקבוק - מדובר בעולם אחר. מצד שני תביא בחשבון שלמקבוק מערכת הפעלה שונה ועליך לבדוק אם התוכנות הדרושות לך קיימות למק או שעליך להשקיע יותר ברכישתן או ללמוד תוכנות אחרות, או - האפשרות הנוספת - להשקיע עוד כ-$100 ברשיון ל"חלונות" שתותקן במקביל למערכת ההפעלה של המק.

ועוד עניין שליביו מדגיש הוא ה-SSD, אמנם יותר מהיר אבל נפחו יותר קטן. בדוק אם הנפח מספק את צרכיך (או שיהיה עליך להשקיע בכונן חיצוני).

חייב להוסיף ש-SSD זו המצאה גאונית.

על המחשב בבית יש לי כונן SSD ופשוט נדיר לראות איך מרגע הדלקת המחשב לא מספיקים לספור 12.5 שניות והמערכת הפעלה כבר טעונה לגמרי.

אחרי שהתרגלתי לזה אני הולך לחברים ונראה לי מוזר כשצריך לחכות לווינדוס שיעלה.

פורסם

עד כמה שהבנתי, לא חייב ווינדואס מקורי על מנת לעשות על מנת להתקין אותו בנוסף למאק OS.

כמה שאלות נוספות, איך המחשבים המוחדשים שלהם? האם הם באותה איכות כמו המחשבים הרגילים?

המחשב שאני מעוניין בו, הוא עם 2 ג'יגה זיכרון פנימי, האם זה מספיק? כי במחשב הנוכחי שלי (core 2 duo 1.8 , 2 giga ddr2) אני די סובל מאיטיות בזמן עבודה מקסימלית ע"פ הצרכים שלי.

פורסם

ה2 גיגה זיכרון זו קצת מגבלה באמת (וזה חשוב שתדע שבאייר - בגלל הגודל שלו - זה לא ניתן לשדרוג).

זה תלוי באופי השימוש שלך.

לשימוש בסיסי (מייל , כתיבת דברים , סרטים ומשחקים לייט) זה לא יהווה בעיה , וכל איטיות של הזיכרון תמחק לגמרי ע"י הSSD.

אם אתה צריך כלי עבודה יותר כבד - זה יתחיל להגביל אותך.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...