Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה ממש לא מסתכם בקדיחה של ארבעה חורים נוספים. קרא שוב את מה שכתבתי: החיישנים המקוריים אינם מתממשקים עם הרכב, הן מבחינה אסטטית והן מבחינה טכנית.

לגבי מה שכתבת למרק: אבא שלי במשך יותר משלושה עשורים נסע לאחור עם רכב באורך ממוצע של 12 מ' ללא חיישני רוורס או מצלמות, כך שפעולה זהה עם רכב שאורכו אינו עולה על שליש מזה לא אמורה להיות אתגר מהותי עבורו.

עכשיו האגו של אביך מדבר מגרונך.

אז מה אם הוא עשה רוורס עם פולטריילר או אוטובוס? המציאות מראה שגם הנהגים האלו עושים שימוש בחיישנים או מצלמות רוורס ואין בכך שום אימרה על כישורי הנהיגה שלהם. חיישני חניה זה אביזר שברגע שנחשפת אליו קשה בלעדיו, ברכב שלי יש חיישנים וברכב של אישתי אין וכשאני נוהג עליו זה חסר לי. זה לא אומר שאם אקנה היום רכב משומש ארוץ ואתקין חיישנים (ממש לא) אבל ברכב חדש הייתי שם ללא ספק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חולק עליך. לי כן יצא להתנסות בנהיגה ברכב שיש בו חיישני רוורס לאורך זמן. כיום ברכב שלי אין חיישנים כאלה וזה ממש לא מפריע לי.

לדעתי זה גימיק נחמד, אבל נהג מיומן יכול להסתדר היטב גם בלעדיו, ממש כמו HILL HOLD בתיבת הילוכים ידנית.

בכל אופן זה לא נושא הדיון והייתי שמח אם נוכל לחזור אליו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בטח אתה גם יודע לבלום "עם פימפום" כמו פעם טוב יותר מ- ABS.

בטח גם ההיגוי הנגדי שלך ויכולת השליטה שלך ברכב עדיפה על ESP.

מה קשור כישורים טבעיים לאבזור נוחות\בטיחות? עם חיישני חניה אתה יכול לתמרן לתוך חנויות צפופות יותר כי יש לך יותר מידע על הנעשה מאחור וכמה אתה קרוב לרכב מאחור. סה"כ אביזר נוחות שמשפר לך את יכולת החניה באמצעות מידע נוסף...הרי היכולת הטבעית שלך לא יכולה להוציא את העיניים שלך ולשלוח אותן לפגוש האחורי לצורך אומדן מרחק.

וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על עניין הבטיחות (ילד נמוך רץ מאחורי הרכב).

לי אישית אין לי שום בעיה לחנות בצורה מדוייקת בכול חנייה צפופה גם ללא חיישני רוורס או מצלמה. אני מתערב איתך על שוארמה שהזמן שלי ייקח לחנות רכב ברוורס לעומת נהג עם חיישני רוורס יהייה יותר מהיר ומדוייק.

אתה כנראה מתכוון לגמד ולא לילד נמוך :-D לי לא יצא להתקל בילד בגובה של גלגל מתרוצץ בכביש ללא השגחת ההורים.

הדיון כאן על חיישני רוורס ולא על ABS או ESP שאני בעדם.

איזה כייף לי :)

פורסם
לי אישית אין לי שום בעיה לחנות בצורה מדוייקת בכול חנייה צפופה גם ללא חיישני רוורס או מצלמה. אני מתערב איתך על שוארמה שהזמן שלי ייקח לחנות רכב ברוורס לעומת נהג עם חיישני רוורס יהייה יותר מהיר ומדוייק.

אתה כנראה מתכוון לגמד ולא לילד נמוך :-D לי לא יצא להתקל בילד בגובה של גלגל מתרוצץ בכביש ללא השגחת ההורים.

הדיון כאן על חיישני רוורס ולא על ABS או ESP שאני בעדם.

רכב עם ישבן גבוה+ ילד עד גיל 8 = אתה לא רואה אותו.

ה- ABS וה-ESP היו דוגמא לחידושים טכנולוגיים בתחום הרכב שמשפרים את הבטיחות האקטיבית של הרכב למרות שיש כאלו שבטוחים שהם יכולים להסתדר טוב יותר בלעדיהם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לפני כחמישה חודשים קניתי פולקסווגן פולו TSI בסוכנות "פליקס" שבתל אביב.

גם אני חשבתי להוסיף חיישני רוורס, אבל בסוף הלכתי על האופציה של מצלמת רוורס.

מוכרח לומר שאחרי התנסות רבת שנים עם החיישנים, הגעתי למסקנה שמצלמת רוורס הרבה יותר נוחה ומאוד מאוד שימושית.

המצלמה צבעונית, באיכות מאוד טובה והיא מתחברת למערכת המולטימדיה שברכב.

המצלמה מופעלת אוטומטית כל פעם שמעבירים את מוט ההילוכים ל -R .

בנוסף לא תשמע יותר את הצפצופים המעצבנים של חיישני הרוורס.

הנה תמונה של המצלמה החיצונית:

מצלמה זה דבר מצויין אבל לא צריכה לבוא במקום חיישינים אלא בנוסף

פורסם
מצלמה זה דבר מצויין אבל לא צריכה לבוא במקום חיישינים אלא בנוסף

ג'וני בוי, אני רחוק מלהסכים איתך.

לדעתי מצלמה היא ה-תחליף לחיישני החנייה המעיקים, המטרידים והמעצבנים.

עם התקנת מצלמת רוורס איכותית, אתה לוסך מעצמך את כל תופעות הלוואי של החיישנים (הצפצופים המעיקים והחוסר ידיעה כמה אתה קרוב / רחוק מהעצם) ומקבל מבט על הקורה בקרבתך בלייב.

אסכים ואחזק שגם המצלמה אינה מדוייקת במאת האחוזים, אך נותנת לך מספיק קנה מידה כדי לדעת עד כמה אתה קרוב / רחוק מהעצם מאחוריך ומעצמים הנמצאים לצידך (ברדיוס מסויים).

יצא לי ה"עונג" בלהחנות רכבים עם חיישני חנייה מקורים (סדרה 3, סדרה 5, A6, A4, יטי וכדומה) - והיה מעיק יותר להסתמך עליהם מאשר על המראות והעיניים. ברב המקרים הם התחילו צפצפו בלי סוף בכחצי מטר מרחק מהעצם (ולעיתים גם יותר).

זה נותן לך אומדן ראשוני ומסויים - במידה וזה רכב שאינך מכיר וחושש מעט - ולאחר הם פשוט חסרי טעם.

מנגד, יצא לי להחנות יטי עם מצלמה (בנוסף לחיישנים) ו-CRZ, וזה היה פשוט קליל, זריז ומדוייק - בלי כל הרעש, צפצופים ומהומה שעושים חיישני החנייה שאתם מחבבים עד כדי כך.

ביטי זה בהחלט הרגיש מועיל והכרחי (בניגוד ל-CRZ) - קשה להסתגל למראות הצד הקטנות והגבוהות שלה בהשוואה למראות השמנות של הפאביה, המקנות שדה ראייה עדיף. זו גם הסיבה שביטי שלנו החלטתי ללכת על מערכת שמע משודרגת יחד עם מצלמת ר

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
רכב עם ישבן גבוה+ ילד עד גיל 8 = אתה לא רואה אותו.

ה- ABS וה-ESP היו דוגמא לחידושים טכנולוגיים בתחום הרכב שמשפרים את הבטיחות האקטיבית של הרכב למרות שיש כאלו שבטוחים שהם יכולים להסתדר טוב יותר בלעדיהם.

אתה יודע מה ? אני אבדוק מחר מה הגובה או המידות המינימום שאני מסוגל לראות בצורה וודאית בזמן נסיעה ברוורס (רוצה להיות שפן נסיונות :-D).

איזה כייף לי :)

פורסם

אלעד,

חבל על הניסיון בלנסות שיביאו את מה שרתה רוצה מהמפעל וזאת כי זה מבחינת המפעל/היצרן וכן התפעול בארץ מסבך וזאת כי יש רכב אחד,שתי מנועים ושתי רמות גימור בלבד שכך מגיעות לארץ.מה שאתה מבקש מצריך לפתוח אישורים לרמת גימור שונה וכן אישורי ייבוא לכך ומכס שמשנים הכל ולכן זה כך.

עד כמה שזכור לי להייליין יש את הRCD510 שאליו ניתן לחבר חיישנים גרפים בין אם נסתרים לגלויים,בדוק מול דוד (אני מנחש כי אתה עובדים מול העוגן).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
מצלמה לא נותנת מרחק מדויק כמו חיישנים.

למצלמה יש שנתות על המסך (לפחות אצלי) שמסמנות מרחק.

אני מוצא את החיישנים והמצלמה יעילים בעיקר בנסיעה לאחור מול מכשולים נמוכים שלא רואים אותם במבט או בראי.

אני לא חושב שזה אסון גדול חיישני רוורס לא מקוריים, החירור היחיד שעושים זה בפלסטיק הפגוש, מאחורי הפגוש יש הכנה בכל הגולפים/מבוססי גולף למיניהם. (חורים עגולים להעברת החיווט והכל)

כמה עולה טיגואן דרך אגב ? (יטי הוא לא רצה בגלל שזה סקודה)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יש התעסקויות שלא ניתן להימנע מהן. הקודנית היא אחת מהן. כל מה שאפשר לעשות במפעל, אני מעדיף אותו על פני משהו שהותקן ע"י עובד מקומי שלך תדע איזו הכשרה הוא עבר ועד כמה המוצר באמת יכול להתממשק עם הרכב - הן מבחינה אסטטית והן מבחינה טכנית.

כבר יצא לי לראות על מכוניות חדשות התקנות של חיישני רוורס שראוי היה להוריד לזה שהתקין אותם את הידיים, וממש אין לי חשק שזה גם מה שיהיה ברכב החדש של אבא שלי.

בגלל זה צריך לדעת לבחור מתקין כזה שיעשה עבודה טובה.

בבוא היום אשמח להמליץ לך על מישהו (שהוא במקרה גם חבר פורום מוערך) שיתקין לך מה שתרצה (כולל קודנית, חיישני רוורס וכו') ואתה תצא כל כך מאושר שלא תאמין שזה לא מקורי :-D

עוד משהו מגניב ל-VW:

VW_GOLF_5_V_6_VI_rear_view_camera_badge_RVC_RNS_510_MFD3_genuine.jpg

זוהי מצלמת רוורס מוסלקת בתוך הסמל האחורי ושאתה שם ברוורס אז הסמל נפתח:

פורסם
כמה עולה טיגואן דרך אגב ? (יטי הוא לא רצה בגלל שזה סקודה)

זה לא רלבנטי - הוא פשוט נעול על ג'טה. ניסיתי להציע לו גם סיאט אלתיאה וגם לרעיון הזה הוא סירב. אל תנסו למצוא אצלו היגיון בדברים האלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...