Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג להדגיש בפני אנשים שמכירים אותי (ושמחזיקים ממני בתחום הרכב והנהיגה) את החשיבות של תפעול חלק ומדורג של הרכב: לחיצה והרפיה על הדוושות בהדרגה ובעדינות. לאופן התפעול הזה יש יתרון מבחינת נוחות הנסיעה ויציבות הרכב (ניצול האחיזה) אבל השאלה ששאלו אותי לאחרונה היא אחרת: האם יש לאופי הנהיגה הזה השפעה חיובית כלשהי על צריכת הדלק או על הפעולה התקינה של המכלולים במערכת ההינע?

כלומר, בהשוואה בין שני נהגים, שמשתמשים באותה כמות של "גז" אלא שהאחד 'פותח' את הגז בהדרגה וכן 'סוגר' אותו בהדרגה ובפעולה חלקה, ואילו השני מתייחס אל הדוושה כאל מתג "On\Off," האם יהיה הבדל כלשהו מבחינה מכנית (נגיד, שחיקה) או אפילו מבחינת צריכת הדלק?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני בטוח שהבנתי את שאלתך.

פיזית למצערת עצמה לא נגרם נזק אם לוחצים אותה עד הסוף ברגע או באיטיות, כנ"ל בעת העזיבה.

תגובות הרכב לעומת זאת משתנות באופן קיצוני, וההאצה חזקה גוררת אחריה מלבד צריכת דלק גבוהה גם בלאי יתר למכלולים שנדרשים לעמוד בעומס רב (קלאצ', גיר, ציריות, שחיקת צמיגים). האצה מתונה יותר מפחיתה את הבלאי והעומס המוטל על המכלולים ויכולה לשפר את צריכת הדלק עד רמה של 50% ואף יותר בהשוואה לההאצה חזקה.

הרפייה מדוושת התאוצה יכולה להעשות באיטיות או במהירות, אין לזה השפעה על הבלאי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...