Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הייתי שמחה להתייעץ איתכם בתקלה שהתגלתה אצלי ברכב:

ברשותי דייהטסו אפלאוז 92 אוטומטית, 115,000 ק"מ.

בשל נזילת מים חמורה ורעשי בעבוע מים בסיום נסיעות לקחתי את המכונית למוסך.

במוסך קיבלתי הצעת מחיר לתיקון משאבת מים ועוד בעיות שלא היו קשורות לנזילה.

לאחר שהתקלות תוקנו המוסכניק גילה כי גם הראש מנוע שרוף ודורש החלפה.

אני רוצה לציין שהקפדתי למלא מים לפני כל נסיעה וכי המחוג מעולם לא עלה מעבר לאמצע בנסיעה.

שאלתי היא מה יכול לגרום לראש מנוע להישרף, האם זה קרה לדעתכם מנזילת מים או שזה משהו שלא בהכרח קשור?

האם בעיה בראש מנוע זה דבר שמוסכניק אמור לזהות על ההתחלה או שזה הגיוני שרק לאחר תיקון של דברים אחרים זה יתגלה?

ועוד שאלה, בכמה אתם מעריכים עלות תיקון כזה והאם שווה לתקן ברכב כזה?

אשמח לעזרתכם כי אני אובדת עצות :(

פורסם

אתם חושבים שלא שווה להשקיע בהחלפת ראש מנוע ברכב? לפי השרשור שקראתי זה עלול לגרור להחלפת מנוע?

אגב אני רוצה לציין שהרכב כבר לא נמצא במוסך הנ"ל כי הרגשתי שמשהו שם לא ממש כשורה...

פורסם

היי, תודה לכם על התגובות.

רציתי לעדכן שהיום בעקבות ביקור במוסך קיבלתי המלצה לנסות להתחיל עם ניקוי רדיאטור, כיוון שהתסמינים שיש לאוטו לא הצביעו בבירור אם מדובר בראש מנוע או ברדיאטור. בנוסף הם אמרו גם מה שנאמר כאן לגבי החלפת ראש מנוע ברכב מסוג זה שלמעשה היא לא רלוונטית ובעצם מדובר על החלפת מנוע לגמרי.

הלכתי למוסך אחר שבו החליפו את הרדיאטור, מה שעל פניו נראה כי פתר את הבעיה (האוטו לא מתחמם), המוסכניק טען כי לדעתו זו הבעיה ולא באמת הראש מנוע.

שאלתי היא איך אפשר לדעת האם בכל מקרה המנוע נפגע? האם יש איזה סימנים שאפשר לשים לב אליהם?

בנוסף שמתי לב שהאוטו "לא סוחב", לוקח לו יותר זמן להאיץ וכו' - מה זה אומר?

אשמח לשמוע את דעתכם! תודה :)

פורסם

חובה לבצע בדיקת לחץ הפוך למנוע, לפני שמתחילים להשקיע כסף בנסיונות להחליף חלקים בתקווה שאולי הבעיה תעלם.

אני לא יודע באיזה מוסכים הרכב תוקן, אבל לא נראה לי להחליף חלקים (משאבה/ רדיאטור וכו') לפני בדיקה רצינית.

מניסיון אין טעם להשקיע בנסיונות של שיפוץ ראש מנוע באפלאוז במידה ויש נזק בראש המנוע, אלא להחליף מנוע מאחר ובמנועים אלה נוצרת אכילה סביב הצילנדרים, ושיפוץ ראש מנוע לא פותר את הבעיה, וההיתחממות ואיבוד המים ממשיכים לאחר השיפוץ כך שההשקעה מיותרת.

כנסי למוסך רציני שיודע ומסוגל לבדוק את הרכב כמו שצריך שלמי סכום נמוך יחסית עבור בדיקה, לפני השקעות מיותרות במנוע שלא כדאי להשקיע בו.

בהצלחה.

יעקב סימל

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

יעקב סימל שלום רב !

תרשה לי לחלוק על המלצתך לגבי בדיקת לחץ הפוך !

ברכב זה לא מומלץ לבצע בדיקת לחץ הפוך, היכולה להחמיר את הבעייה, ולפתוח,פצעים ישנים", את שאר ההמלצות אני מוסיף ומחזק, םני למוסך אחר ואמין יותר, לדעתי ולהרגשתי, המוסך החליט שרירותית, על מנוע, כי זאת הדרך הקלה והבטוחה להרוויח על חשבונה של לקוחה תמימה, והלוואי שאני טועה.

בקרוב אדווח על מקרה דומה וזהה, של מוסך אחר בתופעה דומה.

המלצתי להתחיל בנקוי רדיאטור והחלפת טרמוסטט, ולהמשיך בבדיקה, חוסר הסחיבה יכול לנבוע גם מסיבות אחרות, לא מהנמנע שגם בגלל בעיית קרבורטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי יעקב וצביקה, תודה על ההמלצות!

אני רוצה להדגיש שלקחתי היום את הרכב למוסך אחר שעשה רושם אמין, לא איפה שאמרו לי על הראש מנוע, ושם המליצו לי על עניין הרדיאטור וקיוו שזה מה שיפתור את העניין.

לאחר החלפת הרדיאטור (לאחר פתיחה שלו נאמר לי כי הוא רקוב וחייבים להחליף ולא רק לנקות) ומשאבת מים (שעוד בוצעה במוסך הקודם) כרגע האוטו לא מתחמם, אין נזילות ונראה כי גם הבעבוע הפסיק. הבעיה כרגע היא חוסר הסחיבה של האוטו שאני תוהה אם מצביע בכל מקרה על בעיה במנוע - בעיה שאם חלילה קיימת כנראה כבר לא אטרח להחליף מנוע ברכב הזה.

פורסם

שלום רב !

לדעתי בעיית הסחיבה לא קשורה בהכרח למצב המנוע, והיא חייבת בדיקה מקצועית מהימנה ואמינה יותר.

פני אלי ללא כל התחייבות מצידך, למרות שאת מתגוררת בירושלים וגם סטודנטית, לבדיקת אפשרות ,שהבעייה בקרבורטור בכלל,

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...