Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לBass Boost

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא צריך יש את המקוריים, הם יספיקו לך.

אליקו, סליחה. :lol: :lol: :lol:

התכוונתי תותח! :oops:

דיברת אליי? :p איזה מקוריים יש? התכוונת לחיבורים ב-HU?

ועד אז, אם אני אנתק את האחוריים מהמגבר ואשאיר רק את הסאב מחובר לערוץ שלו (כרגע הוא מחובר ביחד עם אחד מהרמקולים האחוריים), אני אשמע יותר טוב?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתק אותם מהמגבר.

ויש חיווט מקורי של היצרן בשביל הרמקולים, חבר את האחוריים דרך זה, אל תתאמץ להעביר חיווט חדש, לא שווה את המאמץ.

יספיק ל10W שהרדיו יתן להם.

בהצלחה!

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
נתק אותם מהמגבר.

ויש חיווט מקורי של היצרן בשביל הרמקולים, חבר את האחוריים דרך זה, אל תתאמץ להעביר חיווט חדש, לא שווה את המאמץ.

יספיק ל10W שהרדיו יתן להם.

בהצלחה!

מה ז"א חיווט מקורי של היצרן? הייתי צריך לקבל אותו עם הרמקולים? ואיך אני מחבר את החיווט הזה למגבר?

אני לא מבין ממש בתחום

תודה! :)

פורסם
מה ז"א חיווט מקורי של היצרן? הייתי צריך לקבל אותו עם הרמקולים? ואיך אני מחבר את החיווט הזה למגבר?

אני לא מבין ממש בתחום

הוא התכוון שהיצרן של הרכב שלך כבר התקין חיווט (כלומר, קיימים כבר חוטים) מהרדיו דיסק לתא מטען ככה שלא צריך להתקין חיווט מחדש, אז בשביל לחבר את הרמקולים לרדיו דיסק פשוט תשתמש בחיווט שקיים כבר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

עידכון: (מותר לעשות במצב כזה דאבל-פוסט?)

חיברתי את הסאב בגישור, באמת שומעים אותו עכשיו הרבה יותר טוב. אין לי מושג איך מחברים את האחוריים לחיבור המקורי של היצרן אז פשוט חיברתי אותם לשתי הערוצים של הקומפוננטים מקדימה... לא הכי טוב ובכלל לא יעיל, אבל עד שיבוא מישהו מנוסה זה מה שאני אצטרך להסתפק בו... אם יש לכם עצות לשיפור אני אשמח! :)

אגב, כל ערוץ במגבר הזה הוא 65RMS, והסאב הוא 175RMS ככה שלפחות הוא מקבל משהו נחמד, אבל הקומפוננטים 40RMS והרמקולים 80RMS ולהזכירכם מחוברים לשתי יציאות שכל אחת 65RMS... תבינו לבד את ההמשך... :D

שומעים בסדר לגמרי יחסית למערכת ב-1100 שקל...

פורסם

כיוונת את הכיוונים כמו שאמרתי? יש שיפור?

תנסה לנתק את האחוריים ולחבר את הקידמיים עם הסאב,אל תסתכל ממש על הנתונים,המגבר שלך גם 65 לא מוציא,תחבר את הקידמיים עם הסאב ותשמע,אחר כך כשיבוא "המבין" שאתה מדבר עליו,תחברו את הרמקולים האחוריים.

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

כן, כיוונתי כמו שאתה אמרת וכמו שהרבה אחרים אמרו פה בחיפוש שמצאתי. תודה רבה!

ניסיתי בהתחלה רק את הסאב והקידמיים, ושמעו סבבה איכותי אבל לא גבוה, לכן החלטתי לנסות לחבר גם את האחוריים.

אתה אומר אולי כדאי לנסות לחבר רק את האחוריים לערוצים של הקדמיים? ישנה משהו מאשר שגם האחוריים וגם הקדמיים יהיו מחוברים לאותם ערוצים?

פורסם
כן, כיוונתי כמו שאתה אמרת וכמו שהרבה אחרים אמרו פה בחיפוש שמצאתי. תודה רבה!

ניסיתי בהתחלה רק את הסאב והקידמיים, ושמעו סבבה איכותי אבל לא גבוה, לכן החלטתי לנסות לחבר גם את האחוריים.

אתה אומר אולי כדאי לנסות לחבר רק את האחוריים לערוצים של הקדמיים? ישנה משהו מאשר שגם האחוריים וגם הקדמיים יהיו מחוברים לאותם ערוצים?

תעשה חישוב כזה, אם כל ערוץ מספק כמות מסויימת של חשמל, וחיברת לערוץ רמקול אחד, מה שאומר שהרמקול הזה יקבל כמות מסויימת של חשמל, וברגע שחיברת 2 רמקולים לאותו ערוץ, אז הכוח יתחלק בין 2 הרמקולים כלומר ההספק לכל רמקול ירד.

בקיצור, אם גם האחוריים וגם הקדמיים מחוברים לאותם ערוצים הם לא יקבלו את ההספק שהם צריכים לקבל אם היה מחובר רק אחורה או רק קדימה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

הדילמה שלי עכשיו זה האם לחבר את האחוריים או הקדמיים לשני ערוצים שנותרו, מה ההמלצות? ואם אפשר הסבר למה דווקא ככה, זה יהיה מצויין...

פורסם

הרוב פה יגידו לך לחבר את הרמקולים הקדמיים בשביל ליצור במה, כי הרי שאתה הולך להופעה אתה עם הפנים להופעה לא עם הגב להופעה.

אצלי אישית הרמקולים האחוריים מחוברים למגבר, כי לפי דעתי לא שווה לחבר את הקדמיים שלי למגבר כי הם לא שווים כלום וגם כי אין לי כוח לסלול חיווט חדש למגבר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

טעות. חשמל מורכב מכמה דברים. מתח זרם והתנגדות. המתח נשאר קבוע כמעט, הזרם משתנה ביחס להתנגדות.

כשהוא מחבר רמקול לכל ערוץ, לדוגמא 4 אוהם, המגבר מוציא 65 וואט. כשהוא מחבר במקביל שתי רמקולים שכל אחד 4 אוהם, ההתנגדות הסופית היא 2 אוהם לערוץ. במצב תיאורתי המגבר יוציא כ120 וואט ב2 אוהם - בפועל טיפה פחות. אז הוא עדיין שולח את אותו ההספק לכל הרמקולים, אך שוב יש בעניין הזה המון משתנים שמשפיעים על ההספק והאיכות.

דיוויד

פורסם

לדעתי, תחבר את הרמקולים הקדמיים למגבר. האחוריים לרדיו דיסק. למה, אתה שואל? פשוט מאוד אתה יושב מקדימה. עם מגבר אתה תשמע צליל יותר נקי דרך הרמקולים הקדמיים מאשר הרדיו דיסק. הרמקולים האחוריים נועדו לנוסעים מאחור/עזר לתפוקת באס. לדעתי הנהג צריך להינות מהצליל הכי הרבה מכולם.

• תוכן חדש...