Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה מתרוצצת על המירקע פירסומת לדלק "משופר" של חברה ידועה.

בעבר גם לחברה מתחרה היה דלק כזה.

השאלה, האם יש מישהו שהתידלוק באחד מהדלקים הנ"ל באמת שיפר את

ביצועי הקשישות?

מדובר לא רק בשיפור פסיכולוגי אלה באמת שיפור אמיתי, אשמח לדעת-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כל החברות קונות את הדלק מאותו המקור - בתי הזיקוק.

אין הבדלים במספר האוקטן, ובודאי שלא בערך הקלורי של הדלק.

ה"חופש" היחיד של כל חברה הוא בתוספים, בוואריאציות כאלה או אחרות של הדטרגנט.

על הביצועים כדאי להתעניין אצל הג'ינג'ית מהשטיפה....

עודד

פורסם

התחלתי ולכן אסיים

האם ניתן לדעת איזה תוספים מוספים לדלק, ומה ההבדלי בין הדלקים של סונול גולד ודלק דרגון?

מישהו? - רן

פורסם

משרד האנרגיה והתשתיות פרסם רשימה של תוספי דטרגנט מאושרים, וכל חברה רשאית לבחור מרשימה זו.

את התוסף מוסיפים לבנזין במסוף הניפוק של בתי הזיקוק, בעת מילוי המכלית.

כל הוספה של תכשיר שאינו ברשימה של משרד האנרגיה והתשתיות, מהווה הפרה, והופך את הדלק למוצר לא תקני.

לסיכום: הדלק משפר ביצועים...של משרד הפרסום.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

בתקופה שיצא הדלק דרגון יצא לי לתדלק את הפזו' שלי שהיתה עם מיכל ריק לגמרי,

איך שיצאתי מהתחנה הרגשתי הבדל לטובה, כאילו שמתי דלק 98, מאז זה לא קרה :roll:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
:lol:כנראה , שהאוטו שלך התרגל, לכן לא משפיע יותר.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
בתקופה שיצא הדלק דרגון יצא לי לתדלק את הפזו' שלי שהיתה עם מיכל ריק לגמרי,

איך שיצאתי מהתחנה הרגשתי הבדל לטובה, כאילו שמתי דלק 98, מאז זה לא קרה :roll:

ההסבר פשוט, אם נניח שהתוספים המוכנסים לדלק הם תוספים ברמת ניקוי המערכת (קליין אפ) בפעם הראשונה

שתידלקת המערכת נוקתה והרגשת שיפור מסויים בתדלוק הבא כבר לא היה מה לנקות רק לשמור על הקיים,

אחרת כל אלה שמשקיעים הון בשיפור המנוע היו יכולים רק לדלק ובכל תידלוק היית משפר ומשפר את יכולת

המנוע... וסבתא ננה מוסיפה "גם יצאנית מדופלמת מצורפת יכולה לתת רק מה שיש לה..."

אגב בפעם הראשונה שהשקתי את המפלץ בנוזל ניקוי יעודי לקרבורטור של חברת LM היה שיפור משמעותי

בביצועים, היום אני מקפיד לתדלק בתחנת "דלק" כי אני מקבל הנחה שם, כך שגם הגולף וגם המפלץ מקבלים

דלק דרגון, באופן קבוע-רן

פורסם

"הכל בראש", אין באמת תוספות,

כל הדלקים של כל התחנות מגיעים מאותו מקור מאותו מיכל, ומפוזרים בתחנות הדלק המפוזרות ברחבי הארץ.

תרגיל שיווקי מוצלח שתמיד מושך אליו לקוחות חדשים שלא מודעים לכך כל פעם מחדש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מועדון סאאב ונהגת שודים אתם קצת טועים, אכן כל חברות הדלק קונות את הדלק במצב הראשוני שלו מבתי הזיקוק, אבל כל חברה מעבירה דלק זה למתקן פרטי משלה (לדוגמא מי שמכיר בחוף שמן בחיפה קיימים מתקנים של סונול פז ודלק צמודים זה לזה) שם מתווספים ה״תוספים״ של כל חברה וחברה ומשם יוצאות המיכליות אל תחנות הדלק השונות.

מכאן שלא כל התחנות מקבלות את אותו הדלק מבתי הזיקוק ישירות.

אין לי מושג מה בדבר שיפור ביצועים אך אני יכול להעיד על עצמי ועוד כמה חברים (מספר לא מבוטל) שלעומת תדלוק בכל מיני תחנות פרטיות והחברות האחרות, תצרוכת הדלק משתנה לטובה כאשר מדובר בדלק ה״מתוסף״, אין לי מספרים מדוייקים אך אני אבדוק את העניין לעומק ואדווח.

פורסם

סקובידו, איש באמונתו יחיה !

יש כלל האומר, כל עוד עובדים עלייך וזה לא עושה נזק, וטוב לך אפילו פסיכולוגי זה הכל תקין !

ראה גלולות פלסבו !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה,

אני מעריך את דעתך ונסיונך כאיש מקצוע,

ראשית רק ציינתי עובדה לגבי תהליך הגעת הדלק מבתי הזיקוק ועד התחנות שאני יודע שהוא מדוייק כי גם מנגנוני בעבודה בתחנת דלק וגם חוץ מזה יצא לי לעבוד במתקן סונול לתקופה קצרה (אומנם בלי קשר לדלק אבל עדיין ראיתי את התהליכים).

דבר שני אתה רואה לאורך השרשור תגובה/ות (כבר לא זוכר כמה היו) שכן מורגש לאנשים שיפור גם אם הוא היה חד פעמי הורגש.

כמו שחלק לא מבוטל מהמוסכים (אפילו המורשים) ממליצים להשתמש בתוסף, אפילו כאשר זה לא מחוייב בחשבון הסופי (אין אינטרס מכירה) ומנגד הדעה הרווחת בפורום היא שאין להשתמש בתוספים כלל.

בקיצור כמו שאמרת איש באמונתו יחיה אבל בוא נשאיר את הציניות והסרקזם בבית גם ככה לא חסר למדינה שלנו יופי..:wink:

בשביל העובדה שגם אני מתלבט אם הדבר הוא פסיכולוגי או לא, ציינתי שאבצע בדיקה כמו שצריך מספרית ואז אחזור עם התוצאות ויעזור מאוד אם עוד חלק מחברי הפורום הצופים בשרשור יעשו גם כן.

נ.ב

עכשיו נזכרתי שבאחת מתוכניות הרכב המפורסמות (כמעט בטוח שזאת הייתה טופגיר) גם כן בדקו עניין זה של הדלק המתוסף ונחש מה? הפלציבו עובד גם על הדיינו!!

אז בברכת שבת שלום לכולנו אני אלך לחפש את הקטע ביוטיוב.

פורסם
מועדון סאאב ונהגת שודים אתם קצת טועים, אכן כל חברות הדלק קונות את הדלק במצב הראשוני שלו מבתי הזיקוק, אבל כל חברה מעבירה דלק זה למתקן פרטי משלה (לדוגמא מי שמכיר בחוף שמן בחיפה קיימים מתקנים של סונול פז ודלק צמודים זה לזה) שם מתווספים ה״תוספים״ של כל חברה וחברה ומשם יוצאות המיכליות אל תחנות הדלק השונות.

אתה טועה. במתקנים המדוברים אין דלקים אוטומטיביים המשונעים לתחנות דלק. כל הניפוק של הדלקים האוטומטיביים מבוצע במסופי הניפוק של בתי הזיקוק, ואנשי בתי הזיקוק הם אלו המוסיפים את הדטרגנטים.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

scoob את הדברים שכתבתי כתבתי בעקבות הכרות קצרה של 7+ שנים בתחום הדלק.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...