Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה הערות:

1. רובנו לא יודעים לאיזה מהירות מתוכננים (ובנויים) כבישי הארץ. היא גבוהה מהמהירות המותרת, אבל לא ידוע לנו בכמה. אני די משוכנע שמרבית הכבישים המהירים מתאימים לנהגיה ב-120 קמ"ש, אולי ב-150 קמ"ש, אבל אני בטוח שאף כביש בארץ לא מתוכנן, שלא לדבר על בנוי, ל-200 קמ"ש.

2. בהרבה שרשורים קודמים דובר על כך שהסכנה לא נובעת מהמהירות האבסולוטית אלא מהפרשי מהירויות בכביש (כמובן, במגבלות מבנה הכביש והרכב). מי שנוהג ב-120 קמ"ש בכביש מהיר ישראלי אינו סוטה בהרב מהמהיו הממוצעת. מי שנוסע 200 קמ"ש - חורג מאוד.

3. הוזכר מצב הרכב הבספציפי - אין מה להרחיב.

4. מהירות האכיפה בישראל דומה לזו שבמדינות רבות באירופה (סביב 120 קמ"ש). ההבדל הוא שאצלנו המהירות המותרת היא 110 קמ"ש ויש סטיה מותרת מוצהרת של 10 קמ"ש, ובאירופה מותרת מהירות 120 עם סטיה של 1-8 קמ"ש.

5. הכבישים בהם נהיגה במהירות לא מוגבלת, ואפשר להתקל בנוסעים ב-200 קמ"ש, ה הם מעטים, למעשה מדובר בכמה אלפי ק"מ ברשת האוטובאהנים בגרמניה. ומדובר בכבישים המותאמים לכך (רוחב, מבנה עקומות, טיב התשתיות והציפוי) ועם נהגים מחונכים (שומרי נתיב ימני ומרחק). אצלנו עם כבישים דו נתיביים עם ציפוי לא אחיד ומתנחלים בנתיב השמאלי נהיגה במהירות חריגה הופכת הרבה יותר מסוכנת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל אני חייב לומר שאני מצדיע לך,

היה לנו לפני המון זמן ויכוח לגבי מהירות נסיעה באחד השרשורים בפורום ואני זוכר שעמדת נחרצות על זה שאסור לעבור את המהירות המותרת בכבישי ארצנו הקטנטונת ושהמהירות ההגיונית בכבישי ארץ ישראל היא 90-100,משהו באיזור הזה.

לפי צורת הכתיבה שלך ניתן להסיק שהדעה שלך השתנתה פלאים.

מעניינת אותי הסיבה לכך.

ועכשיו לנושא הבאמת רציני:

כולכם פה סתם בלבלני שכל,90 אחוז מהפורום הזה חובב הגה מושבע,כולנו רק יודעים לדבר מאחורי המקלדת ואתם לא מבינים כמה כח יש לנו על מנת לעשות איזשהו שינוי במדינה הזאת.

לא הייתם רוצים שפרוייקט המצלמות החדשות ייכשל?

כל היום אנחנו רק מדברים כמכה שהמהירות פה לא הגיונית ויודעים מה באמת לא חוקי?

לא חוקי שמדינת ישראל קובעת שבשנת 2012 מהירות המותרת תהיה זאת שקבועה בחוק.

כולנו יודעים מזמן שזאת מסחטת כסף אז למה אף אחד לא רוצה לעשות משהו בנדון כבר?

אתם יודעים שהציבור בסופו של דבר זה שמשפיע לא משנה מה.

ושום מחאה מטומטמת לא תעזור,יודעים מה יעזור?

אם לפני כל מצלמה יהיה שלט שיש מצלמה באיזור ואז נראה כמה כסף תכניס המדינה,ממה שידוע לי(לא בטוח ב100 אחוז) יש מדינות בעולם שלפני כל מצלמה,אם זה רמזור או לחלופין מצלמת מהירות יש שלט לפני המודיע לנהג שיש מצלמה בהמשך.

למה לא לעשות בארץ את אותו הדבר?

אני לא אומר שצריך להשחית את המצלמות האלה,אבל צריכה להיות פה איזשהי מידה מסויימת של שוויון בין הנהגים לבין החוק.

רוצים לדפוק אותנו עם 300 מצלמות חדשות? סבבה תהיו הוגנים ותשימו שלט לפני כל מצלמה שנדע שאנחנו מתקרבים לעבר סכנה,אף אחד (כמעט) לא נוסע על רכב מתפרק לפני 20-30 שנה וכל רכב נורמלי יכול לשייט לו במהירות של 130 קמ"ש לפחות,(לי אישית נראה שהירות 150 לשיוט קצת יותר הגיונית אבל מה זה משנה).

צריך לעשות משהו,כי אם לא נעשה בקרוב נשמע בפורום על הרבה שלילות לחינם שחלק מאיתנו יקבלו,וכן אני מאמין שאני אהיה אחד מהם,רק צריך לקוות שיעדכנו את המצלמות החדשות בWAZE.(אולי אז אני לא אהיה חלק מהסטטיסטיקה).

פורסם
ברור שלא, כל מתייפיפי הנפש והצבועים שמציפים את הפורום הזה יכולים להגיד מה שהם רוצים אבל ברור ששום מגזין רכב לא בוחן רכבים במהירויות חוקיות ואני מדבר על שום מגזין ובשום מקום בעולם.

אני עדיין לא מבין מה כל האנשים האלה ששונאים מהירות, מכוניות, נהיגה ספורטיבית או "מסוכנת" כמו שחברינו השוטרים הסמויים בפורום קוראים לה עושים פה אם אתם לא אוהבים מכוניות או נהיגה. ולא, נהיגה במהירות החוקית לא מהנה ב99 אחוז מהזמן.

בשביל לקרוא מי הזמין אלטו/פיקנטו/ספארק ועוד מרעין בשין אשר מציפים את כבישינו..

ובייחוד בכדי לראות איזו צריכת דלק ניתן להשיג עם אותן "יצירות פאר".

ויש גם את חסידי VW ושות', שגם הם צריכים מזבח להעלות בו קורבנות לאלי הרכב הגרמנים.. :roll:

פורסם

viper, בוודאי שיש שילוט לפני מצלמות בחו"ל, מפני שהכוונה לעצור מבעדך להאיץ ולגרום לך להאט.

פה מטרת המצלמות אינה קשורה להצלת חיים בשום דרך. מטרתן היחידה היא גביית כסף מאזרחים והעשרת קופת המדינה. חד וחלק.

SRONIS, לאור ההתממות וגלגול העיניים של חלק מהנהגים כאן, אני ממליץ שלהבא במבחני רכב, תנהגו ב90 קמ"ש ולא יותר ותחוו דעה על סמך זה. גם כאשר יש מבחנים למכוניות ספורט . כי מאד כיף לקרוא ולהשכיל ממבחן מיקצועי וריאלי, אבל לגלגל עיניים ולהגיד

אני נוסע כחוק (קשקשיאדה כי אף אחד לא נוסע כחוק - גם אני בפוקוס שלי שאינה נמנית על המכוניות הספורטיביות ביותר בקבוצה כפי שיודעים, אבל עדיין מגיע ל 120 קמ"ש בכביש החוף נחשב לעבריין תנועה כמו 99.9% מכלל הנהגים בארץ).

במידה ואכן היה מדובר על כתב רכב (ואני יודע שלא), זהו פשוט סיכון מיקצועי שהוא לוקח. לא צריך לסקול אותו, ולא צריך גם לוותר לו. נסע - נתפס. נגמר העניין. מאחר שלא מדובר על כתב, אלא מישהו מהמערכת שלקח את הרכב - הוא סתם מטומטם שנתפס ללא צורך במהירות מטורפת.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

נסיעה ב- 200 קמ"ש מסוכנת, זאת כבר מהירות גבוהה ורוב הנהגים לא יכולים להשתלט על רכב במהירות כזאת במקרה של אובדן שליטה. ולכל אלה שבטוחים שיש את אותו האפקט בפיצוץ צמיג על 120 לעומת 200 קמ"ש מתבקשים לצרף אסמכתא או את ההתנסות שלהם בנושא הזה, למען שנשכיל.

על הפחית שלך, אתה לא יכול להשתלט לא ב-120 ולא ב-90.

מרצדס, עם כל הבקרות שלה, אפשר לנהוג אותה ב-200 כמו כלום. היא נבנתה בשביל זה.

וצמיגים לא מתפוצצים כשהם תקינים.

וכן, התפנצ'ר לי צמיג לחתיכות על 100 פלוס פלוס פלוס (B4 3.0R Spec B) בכביש 1. אתה יודע מה קרה?

כלום.

האוטו התחיל למשוך קצת, ועצרתי בצד.

ככה פשוט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כמה הערות:

רובנו לא יודעים לאיזה מהירות מתוכננים (ובנויים) כבישי הארץ. היא גבוהה מהמהירות המותרת, אבל לא ידוע לנו בכמה. אני די משוכנע שמרבית הכבישים המהירים מתאימים לנהגיה ב-120 קמ"ש, אולי ב-150 קמ"ש, אבל אני בטוח שאף כביש בארץ לא מתוכנן, שלא לדבר על בנוי, ל-200 קמ"ש[...]הכבישים בהם נהיגה במהירות לא מוגבלת, ואפשר להתקל בנוסעים ב-200 קמ"ש, ה הם מעטים, למעשה מדובר בכמה אלפי ק"מ ברשת האוטובאהנים בגרמניה. ומדובר בכבישים המותאמים לכך (רוחב, מבנה עקומות, טיב התשתיות והציפוי) ועם נהגים מחונכים (שומרי נתיב ימני ומרחק). אצלנו עם כבישים דו נתיביים עם ציפוי לא אחיד ומתנחלים בנתיב השמאלי נהיגה במהירות חריגה הופכת הרבה יותר מסוכנת.

זוהי גם דעתי, אם כי זה לא ממש "מזעזע" אותי שמישהו נוסע על 200 קמ"ש וזה בפירוש לא נחשב בעיני כאיזושהי עבירה חריגה או מסוכנת במיוחד, רק לא כל כך בריא, זה הכל. גם בכביש הפתוח יש כזה דבר מהר מידי. כפי שציינת, מדברי חלק מהחברים ניתן לחשוב שכל כבישי גרמניה הם עם הגבלת מהירות "פתוחה" ובפועל מדובר רק על קטע (אמנם לא קצר) של האוטובאהן - וזהו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
על הפחית שלך, אתה לא יכול להשתלט לא ב-120 ולא ב-90.

מרצדס, עם כל הבקרות שלה, אפשר לנהוג אותה ב-200 כמו כלום. היא נבנתה בשביל זה.

וצמיגים לא מתפוצצים כשהם תקינים.

וכן, התפנצ'ר לי צמיג לחתיכות על 100 פלוס פלוס פלוס (B4 3.0R Spec B) בכביש 1. אתה יודע מה קרה?

כלום.

האוטו התחיל למשוך קצת, ועצרתי בצד.

ככה פשוט.

+1

מכר נסע באודי, בעלת צמיגים לא חדשים ואחד מהם התפוצץ ב180 קמ"ש. לא קרה כלום, הוא עזב את הגז ונתן לרכב להאט ולאחר מכן עצר בצד.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אתם פשוט מדהימים, כל העולם חושב הפוך מכם ואתה יודעים הכל. אין אף מדינה בעולם שמתירה נסיעה במהירות של 200 קמ"ש (חוץ מהמיתוס על גרמניה), לא על 180 ולא על 150. נוסיף לזה את שלל הבעיות שיש לנו בארץ (כבישים צפופים, חוסר אחריות של נהגי ישראל, אם מישהו רוצה שבחור כמו VIPER ינהג על הכביש במהירות 200 קמ"ש שיבושם לו, זה אותו בחור שחושב שלגנוב אדום זה לא כל כך נורא, וקו הפרדה רצוף זו רק המלצה) מתכון לאסון.

פורסם

אתה קצת מגזים, לא? גם אני לא מת על הרעיון של לחפש את המנתק, אבל בין נסיעה ב-200 בכביש הפתוח לבין מעבר באדום ועבירות אחרות - המרחק גדול. הסיכון שנהג ב-200 לוקח על עצמו לא גדול מהסיכון שלוקח נהג במהירות רגילה עם צמיגים קצת יבשים או לא מנופחים כראוי, נהג שעוצר על נתיב הנסיעה בעיר ומפריע לתנועה, נהג שמתעסק עם דברים אחרים בנהיגה (וכרגע תיארתי 90% אחוז מהנהגים לפחות) - כל אלו גרועים ברבה מנסיעה ב-200 בכביש הפתוח ששוב אני לא מצדיק אותה.

פורסם
אתה קצת מגזים, לא? גם אני לא מת על הרעיון של לחפש את המנתק, אבל בין נסיעה ב-200 בכביש הפתוח לבין מעבר באדום ועבירות אחרות - המרחק גדול. הסיכון שנהג ב-200 לוקח על עצמו לא גדול מהסיכון שלוקח נהג במהירות רגילה עם צמיגים קצת יבשים או לא מנופחים כראוי, נהג שעוצר על נתיב הנסיעה בעיר ומפריע לתנועה, נהג שמתעסק עם דברים אחרים בנהיגה (וכרגע תיארתי 90% אחוז מהנהגים לפחות) - כל אלו גרועים ברבה מנסיעה ב-200 בכביש הפתוח.

אשמח לדעת את חוקי הפיזיקה שעומדים מאחורי הקביעה שנסיעה במהירות 200 קמ"ש לא שונה ממהירות של 120 או 140 קמ"ש, זמני תגובה, מרחק בלימה, אימפקט פגיעה וכו'. נצרף לזה את חוסר המשמעת הקיצוני של נהגי ישראל : חוסר ציות לתמרורים, הצמדות וחוסר שמירת מרחק, עקיפות מסוכנות, וכמובן אי התאמה של שאר הרכבים על הכביש למהירויות גבוהות כל כך, נקבל אסון.

אגבף מסכים עם הדוגמאות שנתת, אבל זה לא זה או זה, אלא 200 קמ"ש בתוספת לבעיות שתיארת.

פורסם

מה שאתה אומר נכון, אבל חשוב לזכור שבכביש הפתוח (דו-מסלולי רחב ובלי תנועה) הנהג לא נדרש להגיב לסיכונים באותו אופן כמו בדרך עירונית, או בכבישים "צדדים" וחד-מסלוליים: אין הולכי רגל החוצים את הכביש, אין מגבלות שדה ראיה, אין תנועה חוצה\נגדית, אין חסימות של נתיבי הנסיעה ואין אלמנטים שיוצרים האטה או התנגדות כמו צמתים וכדומה ואם ישנם - ניתן לדעת על מיקומם מראש (על ידי שילוט והכרת הכביש) וגם לראות אותם מרחוק הודות לשדה הראיה הפתוח. גם הרכב לא נדרש להפגין את יכולותיו הדינמיות כיון שהנסיעה היא בסך הכל ישרה. עם נהג ורכב מתאימים - זה לא כזה סיפור.

פורסם
מה שאתה אומר נכון, אבל חשוב לזכור שבכביש הפתוח (דו-מסלולי רחב ובלי תנועה) הנהג לא נדרש להגיב לסיכונים באותו אופן כמו בדרך עירונית, או בכבישים "צדדים" וחד-מסלוליים: אין הולכי רגל החוצים את הכביש, אין מגבלות שדה ראיה, אין תנועה חוצה\נגדית, אין חסימות של נתיבי הנסיעה ואין אלמנטים שיוצרים האטה או התנגדות כמו צמתים וכדומה. גם הרכב לא נדרש להפגין את יכולותיו הדינמיות כיון שהנסיעה היא בסך הכל ישרה. עם נהג ורכב מתאימים - זה לא כזה סיפור.

אבל יש נהגים חדשים על הכביש, זקנים וזקנות, וסתם נהגים גרועים.

פורסם

מדובר כאן על כביש ריק (פחות או יותר) ובנהג חובב הגה ולא סתם נהג מן המניין (בלי להיכנס לשאלה האם הוא כתב רכב או לא), אף אחד לא אומר שזו צריכה להיות מגבלת המהירות או שנהגים חדשים או מבוגרים צריכים לנהוג כך.

פורסם

UOUO אתה בן אדם חוצפן שאוהב לסלף את המציאות,

אני אספר לכם למה הבחור מתכוון כשהוא מנסה להכפיש את שמי בפורום ולא בדיוק יילך לו.

באחד השרשורים שפתוחים פה יצא לנו להתווכח קצת לגבי המהירות,כמובן בגלל אנשים כמוהו המדינה חולבת מאיתנו כספים ומשום מה אני חושב שהוא מתחזה מטעם המדינה/משרד התחבורה כי לא משנה מה הבחור משתלח פה בהרבה אנשים בגלל הדברים הנכונים שהם כותבים פה ודוגל בחוקי התעבורה של מדינת ישראל כאילו הם דבר קדוש.

רשמתי שלפני כמה שנים,גיל 18-19 כשכולכם מתלהבים מהרשיון עדיין ורק קיבלתם את האוטו הרציני הראשון,במקרה שלי לאון טורבו אדומה והייתי שמח עד השמים.

בכל אופן רשמתי ששוטרים ברכב סמוי התחילו ללחוץ איתי ונגררתי לסיטואציה(להזכירכם גיל 18-19) המקרה נמשך ב2 צמתים באיזור תעשיה בשעות הלילה המאוחרות ויצא לי בטעות לעבור באדום,בדיוק שניה(אפילו פחות,שניה זה יחסית הרבה)אחרי שהתחלף הצהוב,ניסיתי לתפוס את הצהוב בקיצור ולא הצלחתי.

באותו השרשור הבן אדם השתלח בי על כמה שאני עבריין וכדומה כי עברתי באור אדום,למרות שאני ממשיך לרשום כמה פעמים שאני לא עושה יותר שטויות כאלה והוא כמובן נתפס על משהו שרשמתי שקרה בגיל 18.

בכל מקרה תצא מהסרט שלך,אתה סתם יפה נפש שכמובן בחיים "לא עושה" עבירות תנועה,ואתה נהג לתפארת מדינת ישראל.

תמשיך להיצמד לחוקים המטומטמים של השלטון הדפוק הזה ותהנה מהם.

אני כן אסע 150 אם מתאפשר לי כי יש לי רכב שמאפשר את זה ויותר זורם לי לנסוע במהירות כזאת בזמן שאתה תתקע לי את הנתיב השמאלי במהירות 90.

ומי שרוצה לבדוק קצת סטטיסטיקה, יבין שרק 5 אחוז מהתאונות נגרמות עקב מהירות גבוהה,נקודה!

כל פעם שאתם שומעים משהו על מהירות מהתקשורת תדעו שמשטרת ישראל פרסמה את "הנתון", זה סתם ספין על מנת להצדיק את החארטות שהם עושים בכבישים.

הרי הרבה יותר קל לעמוד עם אקדח שמצלם מהירות מאשר ללכת ולהתעסק בדברים רציניים יותר,ויודעים מה רציני יותר,שיחת טלפון מילד/אשה שמרגישה מאויימת מבעלה ואחרי זה שומעים על רצח בגלל שכמובן פנו למשטרה לפני זה והמשטרה לא עשו שום דבר.

עוד משהו,רשמת שיש נהגים חדשים,מבוגרים,זקנות שנוהגות וכו',כמובן שרשמת את זה בנימת זלזול מסויימת כלפי אותם האנשים כי אתה בטוח שהם לא יודעים לנהוג.

מי הפך אותך למומחה לגבי מי יודע לנהוג ומי לא,אתה חושב שאתה נהג יותר טוב מנהגים חדשים,מבוגרים וכו'?

אתה מתנשא שחי בסרט ואני מנסה להבין מאיפה נובעות כל התגובות המוזרות שלך.

ללא ספק אתה קשור באיזשהי צורה למשטרת ישראל,כנראה מתנדב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...