Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם במקרה הזה כל פרסום הוא פרסום טוב. אולי הקוראים היו חושבים אז "הנהגים של הגה נוסעים כמו מופרעים, לא יפה", במקום "הנהגים של הגה נוסעים כמו מופרעים, כבוד!" :wink:

בכל מקרה, לא מפתיע אותי שזה סתם ניסיון להמציא כותרות טיפשיות, וממש לא מפתיע אותי שהאנשים שמתעסקים בכתיבת ידיעות מפגרות כאלה הם לא מקצועיים בעליל - נתקלתי כבר ביותר מדי ידיעות בסגנון שהוכחו כשיקריות או מסולפות במקרה הטוב.

בכל מקרה, משתתף בצערו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום לכולם,

למי שעוד לא יודע, אני קינן כהן, העורך של המגזינים "הגה" ו"מוטו" (...) ציין כי הוא עובד מגזין רכב וכי המכונית ברשותנו לצורך מבחן דרכים (...) כרגע המעשה החמור של המשטרה נמצא בבדיקת הדוברות שלה, בבדיקת דסק החדשות ב-YNET ונראה מה יסגר בסוף (...) תכל'ס לפחות היו מציינים את שם המגזין

קינן, בתור התחלה אדגיש כי אינני סובל שוטרי תנועה כלל וכלל, משום שלדעתי הם משמשים כגובי שטח עבור המיסים שדורש מהנהגים משרד האוצר באמצעות חוקי תנועה מטופשים (חוק האורות ביום וחוק המהירות עד 120 קמש). מבחינתי שוטרי מתנ"א מתנהגים בגסות רוח ומשתמשים בכל האמצעים העומדים לרשותם ע"מ למלא את פנקס הדוחות, גם חלוקת דוחות פיקטיביים לנהגים (ופה שוב אדגיש כי זוהי דעתי במסגרת חופש הדמוקרטיה בלבד).

כפי שעולה מתגובתך ניתן להבין כי אותו נהג ציין במפורש בשיחתו עם השוטר שהוא עובד במגזין רכב, והמכונית ברשותו לצורך מבחן דרכים. לדעתי המשטרה לא עשתה (הפעם) בכוונה ולא פרסמה ידיעה מרעישה כדי למשוך קוראים ו/או כדי להוכיח שהיא מתפקדת, אלא השוטר פשוט לא הבין בתמימות את הנהג העבריין. הזכרת את נושא האוריינות האקדמית, אם לומר את האמת ומבלי להעליב אף שוטר (אחרי הכל כל עבודה מכבדת את בעליה), רוב השוטרים בחרו לעבוד במשטרה מכיוון שאין להם בגרות, שלא נדבר על תואר אקדמי - לכן הם לא למדו את הדברים האלה - ולדעתי השוטר חשב שהנהג העבריין בוחן את הרכב כעת (אפשר לקרוא לזה גם כשל בהבנת הנשמע). במידה והיה פה כשל של הבנת הידיעה לעיתונות שהוציאה המשטרה ע"י כותב מסויים, צריך לזכור שיש כותבים שלא יודעים לכתוב ו/או להבין את הנקרא. גם זה קורה.

בשום פסקה בתגובתך לא התייחסת למהירות בה נסע הנהג העבריין. אני תמיד אומר שלנסוע 120 קמ"ש בכביש של 90 ואפילו של 80 קמ"ש במכוניות של היום זה לא נורא בכלל ושיש לאכוף מהירות מופרזת רק מעל 120 קמ"ש, או לחלופין להעלות את המהירות המותרת בכבישים מתאימים ל- 120 קמ"ש, אבל אני לא חושב שיש הצדקה לנסוע 201 קמ"ש ובמיוחד ברכב שלא שייך לכם. בעלי הרכב יודעים שאתם נוסעים בצורה כזאת בזמן שהם השאילו לכם אותו לצורך מבחן דרכים? במידה והרכב נמצא בהשאלה אצלכם זה אומר שאפשר לקרוע אותו בצורה כזאת? מעבר לכך, האם אתה חושב שזה בטיחותי לנסוע על 201 קמ"ש בכבישים של מדינת ישראל? אם צמיג היה מתפוצץ מה הנהג היה עושה?

פורסם

STIO: זו פחות או יותר התגובה המיתממת ביותר שהייתה פה בזמן האחרון.

יבואן שנותן רכב לנסיעת מבחן יודע בוודאי שיקרעו אותו.

השוטרים שהיו בשטח הם ממש לא אלה שהוציאו את ההודעה לעיתונות. מי שכן הוציא, סביר שלא עשה זאת בשל אי הבנה, אלא כי זהו תפקידו - למשוך כותרות. הוא גם הצליח.

לגבי בטיחות - כביש 1 הוא בוודאי לא הכביש היחיד בישראל שדי בטוח לנסוע בו במהירויות גבוהות, גם ב-200 קמ"ש כשהוא פנוי. פיצוץ צמיג (טוב שלא אמרת "אבן אחת קטנה") הוא אירוע כ"כ נדיר עד כדי זניח, צריך לרדת מהמקרה הזה אחת ולתמיד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

stio,

אני אגיב בקצרה, השבת בפתח...

אני לא התייחסתי לא למהירות ולא לכביש ולא לתנאי הדרך מכיוון שזה לא הסיפור כאן.

אגב, אמרתי שיש דברים שנמצאים בבדיקה, אחד מהם הוא תוקפו של הדו"ח לאור נסיבות הגשתו.

שבת שלום לכולם.

קרמבו

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

בשום פסקה בתגובתך לא התייחסת למהירות בה נסע הנהג העבריין. אני תמיד אומר שלנסוע 120 קמ"ש בכביש של 90 ואפילו של 80 קמ"ש במכוניות של היום זה לא נורא בכלל ושיש לאכוף מהירות מופרזת רק מעל 120 קמ"ש, או לחלופין להעלות את המהירות המותרת בכבישים מתאימים ל- 120 קמ"ש, אבל אני לא חושב שיש הצדקה לנסוע 201 קמ"ש ובמיוחד ברכב שלא שייך לכם. בעלי הרכב יודעים שאתם נוסעים בצורה כזאת בזמן שהם השאילו לכם אותו לצורך מבחן דרכים? במידה והרכב נמצא בהשאלה אצלכם זה אומר שאפשר לקרוע אותו בצורה כזאת? מעבר לכך, האם אתה חושב שזה בטיחותי לנסוע על 201 קמ"ש בכבישים של מדינת ישראל? אם צמיג היה מתפוצץ מה הנהג היה עושה?

אני מסכים! לנסוע 120 (ולדעתי גם יותר) בכביש כזה בתנאים המתאימים (יבש, ראות טובה של צהרים, תנועה דלילה) זה בהחלט סביר, אבל לעשות מסע צלב לארץ המאתיים קמ"ש ולחפש איפה נמצא המנתק הקדוש זה כבר מוגזם ולפי דעתי יש בכך סכנות בטיחותיות, אף על פי שרוב הנהגים עושים מידי יום ביומו דברים לא פחות מסוכנים והרבה יותר טריוויאליים, כמו התעסקות במסיחי דעת גם בנהיגה אטית, אבל עדיין אין שום הצדקה לנהיגה כזאת. גם במדינות עם הגבלות מהירות גבוהות מאוד שאנחנו מבכרים את תרבות הנהיגה שלהן יום וליל - יש הגבלות מהירות ואין הגבלת מהירות "פתוחה."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שלום לכולם,

למי שעוד לא יודע, אני קינן כהן, העורך של המגזינים "הגה" ו"מוטו".

הנהג שנתפס אמש הוא אכן אחד מאנשי המגזין שלנו, עד כאן נכון מאוד.

התירוץ "הי, אני כתב רכב ולכן אני נוהג כך" הוא אכן מטומטם להדהים ולכן גם לא נאמר שום דבר כזה לשוטרים.

מה כן נאמר? שאלה טובה.

ברשיונות הרכב מצויין שם החברה שלה שייכת המכונית, כאשר נשאל לסיבת הימצאות המכונית ברשותו ציין כי הוא עובד מגזין רכב וכי המכונית ברשותנו לצורך מבחן דרכים. הוא לא אמר שהוא בוחן אותה באותו זמן, לא מבצע מבחן ולא בדיקה ולא נעליים. הדבר היחיד שהוא אמר היה על מנת להסביר מדוע יש ברשותו מכונית שאינה רשומה על שמו. ומי שחושב שזה היה יכול להיות רעיון טוב להתחיל לשקר לשוטרים, שיהיה בריא - ובעיקר שיעשה את זה על חשבונו.

אז מה כן יש לנו כאן?

משטרה תאבת פרסום שלא בוחלת בלקחת את העובדות לסלף אותן כדי ליצור ציעמס שיקרוץ לעורכי דסק החדשות, מה שדי מתמיהה בהתחשב באחוזי האוריינות של העובדים בשרותיה (אוריינות, עבור השוטרים בפורום - היכולת לקרוא ולכתוב. לקרוא ולכתוב - היכולת המוחית לעבד סדרת אותות פונטיים לכדי משמעויות לוגיות, עזבו, לא משנה...).

יש כאן גם כתב שממהר לצטט הודעות משטרה בלי לבדוק עובדות, אבל זו כבר בעיה אחרת לגמרי.

כרגע המעשה החמור של המשטרה נמצא בבדיקת הדוברות שלה, בבדיקת דסק החדשות ב-YNET ונראה מה יסגר בסוף.

תכל'ס לפחות היו מציינים את שם המגזין...

ולמה שנאמין דווקא לאחד מאנשיך ולא למשטרת ישראל ?

היית שם, שמעת הקלטה של השיחה בין הכתב\צלם או מי שזה לא יהיה מטעמכם על מנת להציג את השוטרים או YNET כמסלפי עובדות.

הרתיחה אותי במיוחד ההיתייחסות לרמת האוריינות של שוטרי משטרת ישראל, מאדם בתפקידך ממש לא הייתי מצפה שלתגובה כזו, שמבוססת על סטריאוטיפים שעבר זמנם ובטל קורבנם.

בסך הכל מדובר באנשים בעלי התפקיד השנוא ביותר עלי אדמות, שצריכים לשבת כל יום 8 שעות בניידת ולספוג קללות וגידופים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ממקורות יודעי דבר, לא כתב ולא בטיח, סתם ספין של המשטרה לתפוס כותרות.

תחליף מקורות...

התקשורת אוהבת להוציא דברים מהקשרם ולנפח כותרות, אין פה שום דבר חדש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

המכונית הייתה ברשותו לצורך מבחן רכב.

כל זמן שהיא ברשותו מבחינתי הוא בוחן את הרכב, גם אם הוא נסע איתה לסופר.

קרמבו רשם שהוא עובד של המגזין, זה מספיק.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הרתיחה אותי במיוחד ההיתייחסות לרמת האוריינות של שוטרי משטרת ישראל, מאדם בתפקידך ממש לא הייתי מצפה שלתגובה כזו, שמבוססת על סטריאוטיפים שעבר זמנם ובטל קורבנם.

בסך הכל מדובר באנשים בעלי התפקיד השנוא ביותר עלי אדמות, שצריכים לשבת כל יום 8 שעות בניידת ולספוג קללות וגידופים.

למה הרתיחה אותך? להכפיש שמו של מגזין (עכשיו יש את שם המגזין בכתבה) או לעשות ספינים של מידע בשביל כותרות זה בסדר.

ותודה לאל שכל היום שוטרי תנועה מקבלים קללות וגידופים, חס ושלום הם היו עושים את העבודה שלהם ומונעים תאונות ועבירות תנועה מסוכנות ויפסיקו לשבת על התחת עם ממל"ז ולתפוס נהגים בישורות עם ראות קילומטרים קדימה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

לוגיקה הגיוניות סך הכל...

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מה שדי מתמיהה בהתחשב באחוזי האוריינות של העובדים בשרותיה (אוריינות, עבור השוטרים בפורום - היכולת לקרוא ולכתוב. לקרוא ולכתוב - היכולת המוחית לעבד סדרת אותות פונטיים לכדי משמעויות לוגיות, עזבו, לא משנה...).

לא מכובד. טוב ששוטר עצר את הנהג במהירות מטורפת כזו המסכנת את הסובבים אותו.

פורסם

אם כול הכבוד אני לא חושב ש TOP-GEAR ושאר תוכנית הרכב נוסעים במהירויות חוקיות כשהם בודקים רכבים במיוחד ספורט.

בתור מנוי למגזין הגה כבר 11 שנה עוד מאט,הרי תמיד מתדברים על התנהגות,תת-היגוי, איך בודקים את זה? לוקחים פניה במהירות 50 קמ"ש?

לדעתי,לנהוג בכזאת מהירות ניתן היה רק אם הכביש פנוי,והתנאים מאפשרים זאת,אני בטוח שאם אותו בוחן רכב היה נוסע אם עוד רכבים הוא לא היה מגיע לכאלה מהירוית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה זאת הצדקנות הזאת? ואם לא מדובר בכתב אלא במישהו מצוות המגזין שקיבל אותו לסיבוב ואין לו שום קשר לכתבה?

קרמבו, אני מציע שתכתוב ללא שגיאות כתיב לפני שאתה מחלק לאחרים ציונים באוריינות.

לא ראיתי שום שגיאת כתיב משמעותית, אבל שיהיה.

לא מכובד. טוב ששוטר עצר את הנהג במהירות מטורפת כזו המסכנת את הסובבים אותו.

לא יודע את נסיבות המקרה, אבל מעניין אם המהירות המטורפת מסכנת את הסובבים אותו גם כאשר לא הייתה אף מכונית אחרת בטווח של חצי קילומטר ממנו. :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...