Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם צמיג היה מתפוצץ מה הנהג היה עושה?

אותו דבר שהוא היה עושה ב-120.

פשוט גנבת לי את התשובה...... :wink:

תפסיקו כבר עם ההתייפייפות המטופשת הזאת בכל פעם שמישהו נתפס על מהירות, זה פורום מוטוריקה לאנשים שחובבים מוטוריקה ומה לעשות שמהירות בהחלט חלק ניכר מכך.

צמיג יכול להתפוצץ בחנייה בדיוק באותה מידה שהוא יכול להתפוצץ על 200 קמ"ש, צמיג שיתפוצץ על 100 קמ"ש יגרור את אותה תגובה של התפוצצות ב-200 קמ"ש, כך גם עליה על קליפת בננה או עליה על מסטיק....

צריך לרדת מכל העניין של שאלות ה"אבל מה אם......?".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף אחד לא צבוע ואף אחד לא מתייפייף. אני מודיע פה בצורה ברורה וחד משמעית: אני עובר את המהירות המותרת - כמו רובכם המוחלט.

התמרורים של "90" בכבישים מהירים הסלולים היטב עם 2 נתיבים לכל כיוון ושטח הפרדה מבטון מוצבים שם בתור המלצה בלבד, מדובר במהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך - או בקיצור: מהירות לא רלוונטית.

כביש 2, כביש 1, כביש 70, כביש 65 - בכולם אני ממש לא נוסע 90 קמ"ש - אבל!

"אבל" גדול, גדול מאוד. אני מעולם לא עובר/עברתי/יעבור 120 קמ"ש בכבישים אלו, למרות שב- 120 קמ"ש אני משייט בשקט בהילוך 6 על 2800 סל"ד בלבד והרכב יכול להגיע ל- 190 קמ"ש או ל- 200 קמ"ש בירידה.

אתם אנשים בוגרים ואתם צריכים לשים את הגבול האדום שלכם. את משטרת התנועה על כל מתנדביה לא מעניינים כל ההסברים האלה, מהסיבה הפשוטה שהם אוכפים את ה"עבירות" הללו כדי להעשיר את קופת משרד האוצר בפקודה, ולא כדי למנוע או לצמצם תאונות דרכים.

נסיעה ב- 200 קמ"ש מסוכנת, זאת כבר מהירות גבוהה ורוב הנהגים לא יכולים להשתלט על רכב במהירות כזאת במקרה של אובדן שליטה. ולכל אלה שבטוחים שיש את אותו האפקט בפיצוץ צמיג על 120 לעומת 200 קמ"ש מתבקשים לצרף אסמכתא או את ההתנסות שלהם בנושא הזה, למען שנשכיל.

פורסם
מעניין מי הכתב, אין פה איזה יודעי דבר? 8)

אז הנה, גם אני יודע דבר -

שמי נח אבגר הלוי, ואני עורך אתר מוטובייק.

ה"כתב" בו מדובר בכלל אינו כתב, הוא בתפקיד אחר במערכת מוטו - ואינו בוחן מכוניות או אופנועים.

אם אתה רוצה לדעת יותר, חפש בהמשך את התגובה של קינן כהן העורך הראשי של המגזין.

פורסם

האם העובדה שהנהג אינו כתב שבחן את הרכב, אלא עובד של המגזין אינה הוצאת דיבה?

אני הייתי בודק את הכיוון הזה, או לפחות מבקש הודעת תיקון/הבהרה מ ynet.

אגב גם לדעתי ההתבטאות של קינן כהן לגבי אוריינות השוטרים לא במקום בכלל. רמת השפה במגזין שלכם היא סתם בסדר, כמו של כל אדם יוצא מערכת החינוך בארץ.

מה יקרה לאותו נהג מבחינתכם, יהיה לו שימוע פנימי?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
אף אחד לא צבוע ואף אחד לא מתייפייף.

אני עובר את המהירות המותרת

אתם אנשים בוגרים ואתם צריכים לשים את הגבול האדום שלכם.

מתצער לומר לך, אתה מתייפיף בדיוק בהודעה הזאת שלך.

אתה מצהיר שאתה עובר את החוק אבל חושב שלך יש סמכות משלך להחליט איזה מהירות לא חוקית תקינה ואיזה מהירות לא חוקית מסוכנת - ואתה מסרב לחשוב שלאנשים אחרים יש את הזכות לנהוג ככה בעצמם. זה בדיוק מוסר כפול והתייפיפות.

אתה מרשה לעצמך לנהוג מעל החוק ומגביל את עצמך ב 120 - קח בחשבון שמשהו אחר ירדה לעצמו לנסוע מעל החוק ויגביל את עצמו ל 210. כשאתה מרשה לעמצך לקבוע חוקים ולא לאחרים זה מוסר כפול, בדיוק כמו שתגדיר לעצמך למי מותר לך להרביץ, את מי מותר לך להרוג ושאנשים אחרים לא יכולים להרשות לעצמם להחליט ככה...

פורסם

אני בטוח שיש ניידות שעפות ב-200קמ"ש והנוהגים בהן גם פחות מיומנים מכתב רכב. אבל כנראה שבעל המאה הוא גם בעל דעה בטיחות וסיסמאות הולכים לפח.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

חברים

• המהירות 90 שנקבעה בישראל בשנות השישים - מקומה בפח הזבל של ההיסטוריה, התקדמנו מאז שנות דור !!!
  • בואו לא ניתמם, רובינו עוברים על המהירות המקסימלית, בהרבה, וזה רק מראה כמה החוק מטומטם
  • בד"א כביש 1 תוקנה המהירות ל 110 קמ"ש (לא שזה עוזר למסכן)
  • לדעתי (ולדעת רובכם) אכיפת המהירות בצורה כל כך ברוטאלית כמו בארץ משיגה רק כסף לקופת המדינה
  • הלוואי והמשטרה תשקיע רק חצי מהאנרגיה בעבירות מסכנות חיים (רמזור אדום, נהיגה בשיכרות, רכבים לא תקינים)
  • קינן - תחשבו איך עושים קמפיין או ספין מהסיפור הזה (הרי באותו יום סיכוי טוב שאיזה שיכור דרס מישהו, או נתפסו 20-30 נהגים חוצים צומת באור אדום, וכן שוחררו ממעצר נהגים שהרגו או פצעו אחרים, או שהשיגו עסקאות טיעון על 90 עבירות תנועה) שווה לשים פעם אחת בפרצופה של המשטרה ושר התחבורע את האמת על התוצאות האמיתיות של המתחולל בכבישים

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

בפעם המיליון - לא משטרת ישראל קובעת את מהירות הנסיעה המותרת.

תבואו בטענות לשרי התחבורה לדורותיהם, תניחו למשטרת ישראל.

110 קמ"ש זה לא מאד רחוק מאירופה; ברוב מדינות אירופה המהירות מוגבלת ל 120-130 קמ"ש והאכיפה הרבה יותר אינטנסיבית.

במקום לטחון עד אין קץ את עיניין אכיפת המשטרה, עדיף לפעול להעלאה מדורגת של המהירות המותרת, באמצעות הפעלת לחץ פוליטי, כי רק כך זה עובד במדינה הזו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה מצהיר שאתה עובר את החוק אבל חושב שלך יש סמכות משלך להחליט איזה מהירות לא חוקית תקינה ואיזה מהירות לא חוקית מסוכנת - ואתה מסרב לחשוב שלאנשים אחרים יש את הזכות לנהוג ככה בעצמם. זה בדיוק מוסר כפול והתייפיפות.

אני מבין לאיפה אתה חותר, אבל לא מבין מה הבעיה.

אני בסה"כ טוען שאין שום בעיה לעבור את המהירות המותרת (לראיה עיניין ה- 120), אבל לא צריך להגזים ולהגיע ל- 200 קמ"ש, משום שלדעתי זוהי מהירות מסוכנת. אני טוען X, אתה טוען Y, יבוא מישהו ויטען Z ובסה"כ מדובר בדעות של אנשים - לגיטימי לחלוטין, מפה ועד צביעות הדרך ארוכה. אני לא שוטר ומצידי תיסעו גם על 300 קמ"ש, זאת כבר בעיה שלכם.

מעבר לזה זה ברור שאני עובר על החוק. החוק מטומטם, איך אפשר שלא לעבור עליו? גם כשיפעילו את המצלמות אני אסע 120, פשוט אני אאט לפני המצלמות. דופקים אותנו עם הדלק, עם מחירי אגרת הרישוי, עם המיסים של רכב חדש, עם מחירי ביטוח החובה... אז שידפקו אותנו גם עם המהירות. אתם יודעים מה? אנחנו אשמים. במקום שנעשה משהו אנחנו עסוקים בלשבת בבית ולכתוב בפורום. אם כל אחד היה משקיע את האנרגיה הזאת בניסוח של מכתב למשרד התחבורה בעיניין המהירות והצפת תיבת המייל, הדואר, הטלפונים אולי משהו היה משתנה כאן.

המשטרה עסוקה בלסלף עובדות ולהוציא הודעות שקריות לתקשורת? הרכב לא היה במבחן? אתם שוכחים דבר אחד:

המשטרה בארץ לא ממש מתפקדת (זה ניסוח עדין) - פריצות לדירות, פריצות וגניבות כלי רכב... שום דבר לא נאכף בצורה נורמלית והחגיגה בשיאה, ואם קורה נס ותופסים מישהו אז משחררים אותו לחופשי - כל המערכת רקובה מהשורש. המשטרה עסוקה בלשרת את משרד האוצר ויוצאת ללקט עבורו כסף מהנהגים בכבישים, למרות שהיא יודעת שהחוק מטומטם. אני אגיד לכם משהו יותר חמור: מתנדב של מתנ"א (שכן שלי) עוצר נהגים על מהירות שנסעו 120 בכביש של 90 ומחלק דוחות של 750 ש"ח, ואח"כ בזמנו הפנוי נוהג ברכבו הפרטי על 120 קמ"ש בדיוק באותו הכביש ובאותה המהירות שהוא תפס נהג מסכן יום קודם. זה נקרא צביעות, אתם יודעים מה? מגה צביעות. אז עד שהמשטרה תופסת מישהו שנסע על 200 קמ"ש שזה כמעט פי 2 ממה שמותר והוא עוד עובד במגזין רכב, היא חייבת להוכיח שהיא עושה משהו לציבור. פה קבור הכלב.

פורסם

חן

את סדר העדיפות של מאמצי האכיפה קובע ראש מתנ"א (באם אינני טועה), זכורים לי ראשים רציניים כמו שחר איילון שעשו עבודת קודש בנושא הפניית מאמצי אכיפה לכיוונים נכונים, בנוסף, כיול סף התפיסה של עבירת מהירות גם היא אך ורק בידי המשטרה, בתקופות עמוסות שלהם באירועים לאומיים, או סתם עומסי עבודה, הם מעלים את הסף גם ל 140 (מידע פנימי), מה רע כזה סידור של חצי "עצימת עין" על "עבירה" שהיא שריד של עיוות היסטורי משנות השישים (לפני 50 שנה !!!)

בנוסף, אתה צודק לגבי הפוליטיקה, הכתובת של הבקשה להעלאת מהירות מירבית, כמו גם טיפול סביר בתשתיות המחורבנות במדינה אמורות להיות מופנות לפוליטיקאים, דווקא שם אני לא רואה שהם ס"ופרים מישהו ממטר" ובגלל זה הצעתי לקינן את השורה האחרונה בפוסט שמעליך.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
אני מבין לאיפה אתה חותר, אבל לא מבין מה הבעיה.

אני בסה"כ טוען שאין שום בעיה לעבור את המהירות המותרת (לראיה עיניין ה- 120), אבל לא צריך להגזים ולהגיע ל- 200 קמ"ש, משום שלדעתי זוהי מהירות מסוכנת. אני טוען X, אתה טוען Y, יבוא מישהו ויטען Z ובסה"כ מדובר בדעות של אנשים - לגיטימי לחלוטין, מפה ועד צביעות הדרך ארוכה. אני לא שוטר ומצידי תיסעו גם על 300 קמ"ש, זאת כבר בעיה שלכם.

אני אומר צביעות על העובדה שאתה מרשה לעצמך לעבור על החוק מצד אחד - וקובע את החוק מהצד השני (בטענה שמעל 120 זה מוגזם).

ברגע שהגדרת לעצמך מהירות נורמלית הגבוהה מהחוק - המוסר הישר שלך אומר שכל אחד יכול לקבוע את המהירות הנורמלית בשבילו, וכך איינך יכול להטיף מוסר למי שעובר את החוק כמוך אבל קובע רמת מהירות גבוהה יותר.

אם אתה מרשה לעצמך לעבור על החוק ומתנגד שאחרים יקבעו לעצמם - זה לא מוסר ישר אלה צביעות!

פורסם

אם אתה מרשה לעצמך לעבור על החוק ומתנגד שאחרים יקבעו לעצמם - זה לא מוסר ישר אלה צביעות!

אני לא רוצה להעליב חלילה, אבל יכול להיות שיש לך בעיה של הבנת הנקרא? אם תוכל לצטט לי את הפסקה בה רשמתי שאני מתנגד שאחרים יקבעו לעצמם מהירות מקסימלית אני אשמח, מכיוון שאני בטוח שרשמתי בסה"כ שמהירות של 200 קמ"ש מסוכנת וסייגתי זאת ע"י מילת המפתח "לדעתי", קרי דעה שלי = המחשבה שלי, ונתתי סימוכין בדמות אפשרות של פיצוץ צמיג.

פורסם

המהירות המירבית היא המהירות המירבית כחוק, אם בא לך לנסוע רק 120 שיבושם לך, אתה יודע שאתה מסתכן כי אתה עובר על החוק, וזה בעצם אותו הדבר אם תחליט לנסוע 160 או 200.

אני לא מתחסד ולא מנסה להטיף לאף אחד אבל מי שעובר על החוק יודע מה יכולות להיות ההשלכות ואני לא מדבר על פיצוץ צמיג או עקיצת דבורה, אני מדבר על ניידת שמחכה בצד. אני עובר על החוק מדי יום ואני יודע מה הסיכון שאני לוקח, ואם יעצור אותי שוטר אני אצטרך לבלוע את זה כמו גדול, וכן לפחות פעם בשבוע אני מוצא את עצמי על 150 קמ"ש ופעם ב... אני משייט לי בין ה200 ל260.

בעיה שלי.

haters will hate

פורסם
כן ,תביא לי בבקשה קישור של רכב שמתהפך ב8 קמ"ש וכתוצאה מכך עף לצד השני של התנועה.

עכשיו תפעיל את הראש ותחשוב כמה פעמים ולאיזה מרחק יעוף רכב שהתהפך ב8 קמ"ש וכמה פעמים יסתובב ולאיזה מרחק יעוף רכב שהתהפך ב201 קמ"ש.

אז תחפש בעצמך, אם אתה כל כך מתעקש. למה שאטרח במקומך?

מכונית בשבילך היא כנראה מעין חד-קרן מסתורי עם קרינת מיקרוגל שיוצאת מהאוזניים,

ואוי ואבוי אם תלחש לו מילים בשפה הלא נכונה - הוא עלול להתהפך, להתגלגל,

לשלוח קרני לייזר מהעיניים וליצור שואה גרעינית.

לא צריך להפעיל את הראש, מספיק סטטיסטיקה.

יש בעולם מספר כבישים בהם חלק ניכר מהתנועה נע בה במהירות של 200 קמ"ש

בשני הכיוונים, והסטטיסטיקה מצביעה על כך שבאותם כבישים אין מספר חריג של תאונות,

קטלניות או לא. שוב, אתה מוזמן לבדוק את הסטטיסטיקה ולהפסיק להפעיל את הראש.

ואם נמשיך בסטטיסטיקה - כפי שאמרו לפניי, נפח התנועה בארץ גדול יחסית

והצפיפות גבוהה, ולכן המגבלה של 110 קמ"ש בכבישים בין עירוניים היא הגיונית ובגבולות הסביר.

זה לא קשור ליצור המוזר הזה ששמו "אוטו".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם יורשה לי להגיב, מקריאת השרשור עולה שיש פה לא מעט אנשים ש200 קמ"ש זה מהירותם הממוצעת..

אז כמה דברים:

1. לא, זה לא מהירות סטנדרטית. אם אתה לבד במדבר ויש לך ראות של כמה מאות מטרים לפחות לכל כיוון- סע איך שמתחשק לך. אם לא- לא מספיק שאתה שומכר, יש מסביבך "סתם" נהגים צעירים ונהגות פחות צעירות!

2. אם זה לא רכב שלך, כלומר ברור לך שלחץ האויר בצמיגים נכון, אין בעיות בלמים, ועוד נושאים (הגה, ראות, דוושות) שרק בעל הרכב מכיר- אל תבקר בכלל בצד הימני של מד הקילומטרז'.

3. על הרבה רכבים חדשים, בעיקר ממשפחת הליסינג, מולבשים צמיגים שלא מתאימים להתגלגל במהירויות כאלה. אז לפני שאתם לוחצים על הדוושה, תתכופפו רגע לצמיג ותוודאו שהצמיג ראוי לנסיעה כזו. לא מזמן ראיתי מאזדה 3 חדשה שעל הצמיג מוטבעת האות P, מהירות עד 150 קמ"ש. מה זה 150 קמ"ש? מהירות בכביש 6, לא?

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...