Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקה סרוחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קפצתי לביקור מפורום אופנועים, וברצוני ליידע ולקבל ייעוץ מכם, אשפי הרכב, בנוגע למקרה שאירע היום לבן משפחתי. פרטי המקרה חשובים ולכן , תסלחו לי , אבל בשביל לקבל את התמונה הגדולה אצטרך להאריך.אסמן באייקונים את הנקודות החשובות והחשודות במקרה הנ"ל.

תאור המקרה:

גיסי, בעקבות התבוננות בפורד פיאסטה, שנת 1996, אשר הועמדה למכירה, פנה אל הנהג והחל בבירור פרטים. מפה לשם, נראה לו הרכב שמור ומטופל והחליט לעלות לשלב הבדיקה.

בעקבות בירור פרטים בנוגע לאחזקתו של הרכב, ציין המוכר שיש ברשותו היכולת להציג את כל סדרת הטיפולים מיום רכישת הרכב. לטענתו, למרות שהרכב יד שניה, מסתבר שהבעלים המקוריים טיפלו באותו מוסך הרצליאתי בו מטופלים כל רכבי המשפחה.

הלך גיסי, עם המוכר, וכאשר גיסי נשאר ברכב, הוציא המוכר מן המשרד של המוסך את היסטורית הטיפולים של הרכב.

לאחר שנראה כי הכל תקין, ואף מושקע, החליט גיסי להוציא מכיסו 420 ש"ח לבדיקת הרכב.

גיסי ציין בפני המוכר, למרות שלא היתה לו סיבה לחשוש, כי התשלום לבדיקה יתבצע על ידו, כמובן, אך עם שני סייגים : באם יתגלה כי ישנו נזק לשסי/שלדה, ובאם יתגלה בעיה רצינית במנוע, יאלץ המוכר לשלם על הבדיקה. המוכר הסכים לכך!!!

ומה עלה בגורל הבדיקה:

שילדה - הולחמה , עוותה, ושונתה בכמה מקומות - הרכב עבר תאונה גם בחזית וגם מאחור.

מנוע - אכילת שמן, עבודה לא נקיה של הבוכנות, דרישה לטיפול דחוף בראש מנוע.

רדיאטור - קורוזיה, נזילות מים, צנרת בלויה.

וכן הלאה. בקיצור - רחוק מאוד מבסדר.

כמובן שהמוכר לא הניד עפעף וגם לאחר דיונים ממושכים, משך הוא בכתפיו ועזב את העניין בטענות של 'זו דעה סובייקטיבית' ועוד כל מיני תירוצים.

:!: א. האם התנהגות המוכר תקינה? האם יכול גיסי לפעול כנגדו בצורה כלשהיא?

:!: ב. דפי הטיפולים שהוצאו מן המוסך - עיינתי בהם ולהלן כמה נקודות מחשידות :

1. הטיפולים אינם מפורטים ואינם עקביים. 8 שנות טיפולים - הסתכמו בארבעה דפים.

בחלק מן הטיפולים מפורט אופן וסוג הטיפול אך ברובם אין איזכור אפילו להחלפת שמנים , לקילומטרז' או למחיר הטיפול.

אם כבר מוסך שומר ארכיון של טיפולים, האם הוא לא שומר אותם בהעתק מלא, או לפחות עם הפרטים העיקריים מן הטיפול (עלות, קילומטרז' וכד').

כמו כן - מקרה די נדיר ששני בעלי הרכב מטופלים באותו מוסך, ולמרות זאת טוען הבעלים העכשויים, כי לא היה לו שום מידע כאמור לגבי מצבו הנוכחי של הרכב.

כמו כן טען הוא באוזני גיסי, כי בבדיקה משנה שעברה, עת הוא קנה את הרכב מבעליו המקוריים, הכל היה תקין.באפי עולה ריח ריקבון מן הסיפור, אך כיוון שמעבר לחשדות ועובדות אלו אין לי אפשרות להוכיח דבר, לא אפרסם את פרטיו לשווא.

אשמח לעצותיכם ולדעותיכם. כמו כן באם נמצא כי המוכר סרח, אשמח לפרסם את כל פרטי הרכב והמוכר, בכדי שאף אדם תמים אחר לא ייפול ברכישתו של הרכב המדובר.

בתודה מראש, הברגול.

"when u don't know where ur going, any road will take u there"

פורסם

המוכר שקרן בכל מקרה. גם אם הוא לא ידע שהרכב עבר תאונה קשה, מה שאגב קשה להאמין, לפי מה שתיארת פה בבדיקה כ-ל מכון בדיקה היה מראה שהרכב עבר תאונה. אולי הוא פשוט קנה בלי בדיקה, או סתם ניסה לעבוד עליכם (אני מהמר על השני). אבל בכל מקרה הוא חזר בו מההסכם לגבי החזרת עלות הבדיקה, למרות תוצאות הבדיקה שמדברות בדיוק על אותן סיבות שבגללן סוכן כי הוא ישלם את הבדיקה. אגב חוץ מהשלדה שאר הדברים לא בהכרח כל כך חמורים אבל בהחלט דורשים בדיקה. אבל השלדה לעומת זאת :? .

לגבי הטיפולים, אולי הוציעו תדפיס חלקי. בכל מקרה זה לא הבעיה במקרה הזה אלא המילה של המוכר מול מה שקרה בבדיקה אח"כ. לא כל אחד מטפל ברכבו במוסך שיוכל להוציא תדפיסים כאלו.

לגבי מה לעשות, על הנייר אתה יכול להתחיל לריב איתו, לאיים בתביעה כי למעשה היה פה הסכם בעל"פ לגבי מצב מסוים ועכשיו המוכר מתנער ממנו. השאלה האם כל הבלאגאן שווה בשביל 420 שקל. נכון זה הרבה כסף, וממש מעצבן לזרוק אותו לפח אבל מצד שני אני לא בטוח שהוא יהיה שווה את כל הריצות של תביעה וכו'. אולי שווה לנסות לאיים בתביעה, אם יש אפשרות לשלוח איזה מכתב מנוסח יפה שמאיים בתביעה ודורש את עלות הבדיקה בחזרה, אולי זה יפחיד אותו והוא ישלם את הסכום. להבא עדיף לסגור משהו כזה בכתב ולא בעל"פ. אם כי גם במקרה של סגירה בכתב אם המוכר מתנער להתחיל ללכת לבית משפט זה התעסקות לא קטנה.

בהצלחה בהמשך החיפושים לרכב.

גיא

פורסם

תודה גיא, בהחלט כיסית את כל מחשבותיי ודעותי בנושא.

למרות זאת, יש לי עדיין חשד לגבי העניין עם המוסך. כיוון שאני דו"גיסט ונוהג לטפל בכלי שלי בעצמי, אני לא מכיר את הנהלים.

האם זה באמת הגיוני שהמוסך מתעד את כל הטיפולים, עד 8 שנים אחורה?

ואם כן, האם לא ניתן לפנות למוסך לקבל תיעוד מלא?

זה יכול להבהיר כמה פרטים לגבי מידת אמינותו של המוכר (ואולי של המוסך - לך תדע).

בכל מקרה, הצדק עמך, ו 420 ש"ח אינם שווים הטירחה של בית המשפט.

אבל העיקרון כן.

בכל מקרה, אפרסם בהמשך את פרטי הרכב הנידון, למקרה שמישהוא ייתקל בו בדרך לבדיקה!

סופ"ש נעים, ונהיגה/רכיבה בטוחה ומהנה.

פורסם

אני הייתי מציע שאת המכתב שגיא הציע לך ישלח על ידיד עורך דין שאתה מכיר - איזה חבר שיחתום לך על אותו מכתב ...

תאיים בתביעה + עלויות בית משפט --- דבר מרתיע כי עלויות בית המשפט יכולות לגבות ממנו עוד כספים שילכו לבית המשפט ועורך הדין שלך --- כאילו ...

מכתב כזה יאיים עליו הרבה יותר ממכתב מגיסך .

בעיקרון ההסכם הזה היה צריך להתבצע על הנייר כדי שיהיו הוכחות --- סתם הערה לפעם הבאה .

בנוגע לרכב נשמע שהשילדה קיבלה מכות רבות ולא יתכן שהוא לא ידע עליהם !

אם המוסך טוב אז הוא אמור לתייק את כל הפרטים של הטיפולים שנעשו לרכב , תנסה לברר יותר בעניין .

פאדי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

ראשית שלום אני בטוח שגיא המנהל מבין גדול ברכבים אבל בטח שלא בכל מה שקשור לתביעות..כאן אני יכול לעזור לך! ...סטודנט למשפטים.

אתה לא תובע על 420 ש"ח מה עם הזמן שלך? מה עם ההוצאות של הדלק? ומה הכי חשוב ...עוגמת הנפש!

אתה תובע על לפחות 1000 ש"ח ובבית משפט לתביעות קטנות לא צריך עו"ד.

אז כן תתבע בהחלט ..אבל לפני זה אני מציע לך שתלך לעו"ד רק במידה ויש לך חבר כזה או משהו במשפחה שישלך לו מכתב ..ובוא הוא מאיים על תביעה במידה ולא יחזיר לך סכום מלא..הוא בוודאי יבהל ויעשה את שלו. מקווה שעזרתי לך.

פורסם
ראשית שלום אני בטוח שגיא המנהל מבין גדול ברכבים אבל בטח שלא בכל מה שקשור לתביעות..כאן אני יכול לעזור לך! ...סטודנט למשפטים.

אתה לא תובע על 420 ש"ח מה עם הזמן שלך? מה עם ההוצאות של הדלק? ומה הכי חשוב ...עוגמת הנפש!

אתה תובע על לפחות 1000 ש"ח ובבית משפט לתביעות קטנות לא צריך עו"ד.

אז כן תתבע בהחלט ..אבל לפני זה אני מציע לך שתלך לעו"ד רק במידה ויש לך חבר כזה או משהו במשפחה שישלך לו מכתב ..ובוא הוא מאיים על תביעה במידה ולא יחזיר לך סכום מלא..הוא בוודאי יבהל ויעשה את שלו. מקווה שעזרתי לך.

סטונדנט למשפטים יקר.

עלה בדעתך לשאול אם יש לאיש מסמכים כלשהם ? אם אין נייר כתוב / זכרון דברים / משהו בסגנון ,זו מילה כנגד מילה .

בית המשפט עשוי לפסוק (אם בכלל יסכים לדון בנושא , בבתי המשפט בכלל ובתביעות קטנות בפרט הדבר הראשון בסכסוכים כספיים הוא לנסות לכופף את שני הצדדים לפשרה) לרעת התובע ,ולחייב אותו גם בהוצאות.

אם אותו מוכר באמת שקרן כפי שמשתמע מההודעה המקורית ,לא יקשה עליו גם לשקר באותו סגנון לשופט... :idea:

החיים זה לא "אלי מקביל"

Objection your honor :!:

סחתיין :!:

:twisted:

פורסם

עוד משהו : לא הגיוני שהמוסך הוציא את הסטוריית הטיפולים גם של הבעלים הראשון בהוראת הבעלים השני.

על פי חוק אסור לו לעשות את זה כי זה קניינו של הבעלים הראשון.

בכל מקרה,בנוגע להתחייבות על השאסי, חשוב להעלות את זה על הכתב, רצוי בנוכחות עד.

אני לקחתי בזמנו בתור עד את בעל מכון הבדיקה....

לדעתי כרגע אין מה לעשות, כל אחד מאיתנו הפסיד 400 ש"ח בדיקה ברכב הראשון שהוא רכש, מטעויות לומדים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מנהל כללי יקר עם כל הכבוד ויש כבוד.. אומנם החיים זה לא אלי מקביל אך במקום לחשוב מה לומר לי..תנסה ללמוד ממישהו עם מעט יותר ניסיון כי אחרי הכל האגנדה שלי ושלך משותפת.

לכל מה שאמרתי יש צידוק ..האדם שבצע את הבדיקה זקוק אך ורק לקבלה שמוכיחה שהוא הוציא 440 ש"ח וטו לא! כיום ישנה מגמה רחבה של בתי המשפט להוקיע נוכלים בכלל וסוחרי רכב בפרט. ואנא ממך אני יודע מהם החיים ללא הציניות שלך לגבי מהם..והערות אישיות מיותרת.

פורסם
מנהל כללי יקר עם כל הכבוד ויש כבוד.. אומנם החיים זה לא אלי מקביל אך במקום לחשוב מה לומר לי..תנסה ללמוד ממישהו עם מעט יותר ניסיון כי אחרי הכל האגנדה שלי ושלך משותפת.

לכל מה שאמרתי יש צידוק ..האדם שבצע את הבדיקה זקוק אך ורק לקבלה שמוכיחה שהוא הוציא 440 ש"ח וטו לא! כיום ישנה מגמה רחבה של בתי המשפט להוקיע נוכלים בכלל וסוחרי רכב בפרט. ואנא ממך אני יודע מהם החיים ללא הציניות שלך לגבי מהם..והערות אישיות מיותרת.

שים לב שלא מדובר בסוחר רכב אלא באדם פרטי (שקרן , אבל פרטי).

צריך להוכיח שנגרם נזק, וזה לא יהיה כל כך קליל. אפשר יום חופש בעבודה או משהו אחר קל זה לא יהיה.

בית המשפט לא ממש פוסק פיצוי עוגמת נפש בסוכמי עתק, לא מזמן מישהו עם רכב חדש שהיה 60 פעם בשנה! במוסך ובסוף מכר בהפסד קיבל 3000 שקל (בערך) עוגמת נפש, על 60 ביקורים במוסך בשנה. כמו כן הוא קיבל את ההפרש ממחיר המחירון שהוא מכר את הרכב. אם נקביל את זה אלינו אז ההפרש מהמחירון זה ה420 שקל במקרה שלנו. ועוגמת נפש על 60 ביקורים במוסך של 3000 שקל היא אפסית. וכאן יש יותר הוכחות על עוגמת נפש, איבוד זמן וכו'.

בקיצור זה לא כל כך קליל, אבל בכל מקרה הייתי מתחיל מלאיים בתביעה הרבה פעמים זה עוזר, לא עזר? אז הייתי שוקל בשנית מה לעשות.

לסיכום - אין לנו מה לריב פה בנושאים משפטיים, לא פירטתי הרבה בתחום (גם אם יש מה) אם שואל השאלה ירצה יותר הסברים ישאל ואז נמשיך משם. בגדול יש אפשרות לתבוע, לא הייתי מצפה למיליונים (גם אם תמיד דורשים יותר במטרה לקבל פחות) וצריך לקחת בחשבון שמדובר בהרבה התעסקות, ימי עבודה וכוו' שילכו לצורך זה. אם יש זמן - למה לא.

גיא

פורסם

לדעתי תביעה לא משמ תעזור אלא רק תעשה לו כאב ראש .

כמו שכבר הצעתי בהתחלה , מכתב מעו"ד שהוא חבר או קרוב משפחה שבו אתה מבקש החזר כספי אחרת אתה תפנה לבית המשפט עם תביעה מירמה + הוצאות יספיקו כדי לשכנע את הבן אדם .

פאדי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אני מצטרף לדעתו של הסטודנט למשפטים. אגרה של בית משפט לתביעות קטנות היא בסביבות 70 ש"ח ...התביעה תהיה בגין נזקים כוללים של 1,000 ש"ח. יש סיכוי לא רע שהנתבע כלל לא יופיע (אם בנוכל עסקינן) וחוזה יכול להיות גם בע"פ (קיבול דרך התנהגות) והחשוב מכל (גיא) משפטים זה לא מדע מדויק ומקרה פלוני שונה לחלוטין ממקרה אלמוני אע"פ שקווי המקרה דומים.

בלי שום קשר צבור אנרגיה וכוחות משום שמדובר עדיין בסוג של טירטור.

בלי שום קשר בהצלחה במציאת רכב וביומך בבית המשפט.

פורסם

לא כל כך קשור אבל אחרי שקראתי את התגובות האחרונות אני גאה להיות בפורום הזה ומבין למה הוא כל כך רציני...גיא דבריך נכונים בהחלט ואני מצטרף לדעתך.

פורסם

מכיוון שאתה לא מכיר את הנסיון שלי , אז הבטחון שלך לא במקומו...

למרבה הצער ,עקב העומס -נוטה בית המשפט ללחוץ בכל כוחו (הצעות שאי אפשר לסרב להן) לסיים את התביעות מחוץ לכתלי בית המשפט.

אחד כמו המוכר ,שכבר הוכיח שאין לו מצפון , לא יתקשה לעמוד כחומה בצורה מול התובע , והסיכוי לקבל את כספו חזרה הוא זעום.

מה יצא מזה ? הפסד יום עבודה נוסף לפחות ,אגרה ,ריצה ,דמי חנייה , עצבים...

לא שווה.

אם בתי המשפט היו אכן משכן הצדק - הייתי תובע גם את האמ-אמא של הנוכל.

במצב הנוכחי - בזבוז אנרגיה.

וסליחה אם נפגעת- לא הכוונה.

פורסם

לפי דעתי יש רק מילה אחת:

סוחר !!!

בטח עשה קומבינה עם המוסך ש"ימציאו" לו היסטוריית טיפולים שלא הייתה ולא ניבראה...

אל תדאג-הוא יקבל את שלו,שאתה מייצר קארמה רעה-היא חוזרת אליךץ

שככח מזה וכך תייעץ לגיסך-לא שווה את האנרגיות שלכם.

בהצלחה בבדיקה הבאה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

העניין עדיין בטיפול ובבדיקה - אעדכן אתכם בהמשך.

לבינתיים, בשאיפה שהקארמה הרעה באמת תחזור אליו, הנה פרטי המוכר:

רכב מסוג פורד פיאסטה

שנה - 1996

מספר רישוי - 67-969-19

צבע - אפור מטאלי

למוכר קוראים עודד, והוא ממוקם באזור הרצליה/מרכז.

• תוכן חדש...