Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי כרגע סט מורל טמפו 6.5 מותקן מקדימה, הייתי רוצה להחליף את הטוייטרים לזוג שיהיו מעט יותר איכותיים ומפורטים.

מנסיונכם יש איזשהו זוג שיעשה את העבודה במחיר של עד 300 ש"ח?

פורסם

הקרוס של הטמפו באמת מסרס הרבה מיכולות הסט הזה וחבל.

לפני שקופצים לדברים מורכבים לפי תיאוריית הלאנוס, כדאי פשוט לשדרג את הקרוס, להחליף את רכיביו או פשוט לרכוש קרוס מתקדם יותר. שיפור עצום מובטח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פרויקט, פרויקט...

כל פעם שמישהו פה מפליץ, פרויקט!

זה לא פרויקט, אין פה שום דבר מסובך, להחליף קבל בקרוס בסה"כ.

לבנות אדי-פד זה קצת יותר מסובך, אבל עדיין לא פרויקט.

מניסיון, החלפתי קבל לקרוס כזה, ניסיתי אותו לפני ואחרי על השולחניים שיש לי בבית וההבדל עצום.

דבר שני, הסליל שם... פאדיחה למורל שהם שמו דבר כזה בכלל בתוך קרוס שלהם.

הסליל הוא Iron Core מי שמבין קצת, יודע שזה סוג הסליל הכי גרוע שאפשר לשים לשימוש בתור רכיב במעגל אודיו.

אם יש לך כוח, זמן, כסף וכרטיס אשראי בינלאומי, תזמין ממאדיסאונד גם סליל חדש, אם אתה רוצה באמת שיפור באיכות.

הסליל צריך להיות סליל Air Core, זה נחשב לסוג הסליל שמכניס הכי פחות השראות לאות.

לטוויטר, קבל: 12MFD

למידבאס, סליל: 0.2 mH

"פרויקט" DIY קטן ונחמד, ככה גם תלמד קצת על נפלאות הקרוסים (שיעור שמורל פספסו! :| ).

בהצלחה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

ניסיתי להבין משהו מהשרשור של איתמר אבל יש שם כל כך הרבה ויכוחים שלא הבנתי בסופו של דבר מה צריך להחליף, את הקבל והסליל שציינת בהודעה מעליי אפשר לרכוש בארץ או שחובה להזמין מחו"ל?

פורסם

תקשיב, הקרוס הזה נבנה להרוג את הסט הזה מבחינה אקוסטית!

הקבל שם הוא לא קבל, הוא בערך הלא נכון הוא חותך את הטוויטר עם הנגד: 7800 ב6.2 אום. (ג'אמפר על 0DB)

בלי הנגד: 12K Hz ב4 אום. (ג'אמפר על 3+).

המידבאס חתוך בעזרת סליל 0.4 mH. מה שאומר שהמידבאס נחתך ב1600 ב4 אום.

בקיצור משהו דפוק קורה שם.

20111112144105.th.jpg

20111112144302.th.jpg

תעשה כזה דבר, תבטל את הנגד חול הזה לגמרי, תשאיר את הג'אמפר על 3+ כמו בתמונה ותחליף קבל לקבל 12MFD.

חבר הכל ותשמע הבדל עצום. רק בעיה אחת קטנה, הסליל עדיין חותך את המידבאס נמוך מידי. תצטרך להחליף גם אותו בסופו של דבר. אפשר להזמין קבלים וסלילים מאדיסאונד הכי פשוט שיש, עושים משלוחים לארץ.

תרגיש חופשי להלחים בערביות, זה גם ככה קרוס ב10 שקל. :lol:

Volvo S40 T4 MT

פורסם

דבר ראשון תודה על הרצון הטוב, דבר שני אשמח למעט יותר פירוט כי אני הולך לעשות את זה ואני רוצה להבין בדיוק מה קורה שם, אני רואה שאצלך החלפת למעשה רק את הקבל, את הנגד ניתקת והסליל נשאר מקורי, מה ההשפעה האקוסטית של ניתוק הנגד? ומה תהיה ההשפעה האקוסטית של החלפת הסליל, ולמה אצלך לא החלפת סליל?

תודה וסליחה על החפירה.

פורסם

ההשפעה האקוסטית של ניתוק נגד?

הנגד הזה לא עשה כלום חוץ מלגרום לבעיות.

אם היו שם שני נגדים אחד בטור ואחד במקביל, אז היינו מדברים על הנחתה!

אבל במקרה הזה, הנגד הזה הוא נטל וגורם לבעיות, תעיף אותו נאחוי! :-P

כמו שאמרתי, הסליל חותך את המידבאס מאוד נמוך, בערך 1600 Hz.

לא מספיק טוב בשבילנו! אז תחליף גם סליל. ל0.2 mH, במקום 0.4 במקור.

למה אני לא החלפתי?

כי הקרוס הזה לא בשימוש אצלי ברכב. בהתחלה רציתי להחליף, אבל אז עברתי להגברה אקטיבית וזה היה מיותר.

הסט כבר מזמן לא אצלי. משהו כמו שנתיים.

אגב, הסט שהיה לי זה היה פולס, שקדם לטמפו. שניהם זהים אבל.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

ראיתי שבמדיסאונד יש הרבה מותגים של קבלים, זה משנה איזה מותג אני רוכש? אגב אם מישהו מכיר מקום בארץ שמוכר זה יעזור מאוד לא הצלחתי למצוא בשד' הר ציון.

פורסם

אני אישית לא מכיר מקומות בארץ.

יש המון יצרנים, חלקם טובים חלקם פחות, אני זוכר רק שאמרו לי שקבלים של "בניק" משפיעים לא טוב על הסאונד לעומת קבלים של חברות אחרות.

לגבי סליל, אם תקנה סליל אז תוודא שזה סליל עם חוט כמה שיותר עבה ושיהיה Air Core.

בהצלחה!

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...