Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AlfaSud חגגה 40 השבוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק לפני 40 שנה, 3 בנובמבר 1971, בתערוכת טורינו הוצגה לראשונה אלפאסוד !

לא נרחיב על ההיסטוריה של המכונית המדהימה זו, אבל חשוב לציין שהיא לא רק הייתה מכונית הכי זולה של אלפא, מכונית ראשונה ,עבור יצרן האיטלקי, בעלת מנוע בוקסר והנעה קדמית, היא למעשה הייתה מכונית שאיפשרה להמוני חובבי הגה לחלות במחלה שאין לה מרפא - אלפא וירוס !

יומולדת שמח סוד !

קצת תמונות:

1972 – 1976 , 1186סמ"ק, 63כ"ס

Alfa_Romeo-Alfasud_1.2_1971_800x600_wallpaper_01.jpg

מתכנן אלפאסוד, אוסטרי - רודולף חרושקה 2.6.1915 – 4.12.1995

at4.jpg

אלפאסוד טיאי - ספורט להמונים

סה"כ יצרו 185665 יח'

alfasud_ti.jpg

Alfasud 1,5 Sprint של ג'וג'יארו 1976-1989

אחת המכוניות קופה היפות ביותר

Alfa_Romeo-Alfasud_Sprint_1.5_Veloce_1979_800x600_wallpaper_02.jpg

AlfaSud 1980-1983

מבחר מנועים גדל, כבר לא מחלידה במהירות האור ומאוד פופולארית בישראל של תחילת שנות ה - 80

Alfasud+Ti+1.5.jpg

מועדון אלפא רומיאו ישראל (ע"ר) המועדון הרשמי לבעלי מכוניות אלפא רומיאו וחובבי המותג בישראל. נפגשים כל שבוע מאז 2003 בימי שישי, רחוב יוחנן הסנדלר 1 הרצליה פיתוח. חפשו אותנו גם בפייסבוק!

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשבילך רפי, תמונות ממפגש מועדון אלפא רומיאו ישראל ביום שישי 4.11.11, בבקשה:

DSC01177-1024.jpg

DSC01196-1024.jpg

מועדון אלפא רומיאו ישראל (ע"ר) המועדון הרשמי לבעלי מכוניות אלפא רומיאו וחובבי המותג בישראל. נפגשים כל שבוע מאז 2003 בימי שישי, רחוב יוחנן הסנדלר 1 הרצליה פיתוח. חפשו אותנו גם בפייסבוק!

פורסם

קצת על ההיסטוריה של האלפאסוד בישראל -

בעיות היצור במפעל החדש שליד נאפולי (דרישה של ממשלת איטליה מאלפא - בעצמה חברה ממשלתית באותה עת) הגבילו מאוד את היצוא. ב- 1972 יוצרו רק כעשרים אלף יחידות, והסוד מצאה את דרכה לשווקי יצוא מרכזיים (דוגמת אנגליה) ולישראל רק בקיץ 1973.

שתי מכוניות ראשונות לישראל יוצרו במחצית 1973, ועברו רישוי במהלך חודש יולי. השיווק המסחרי החל כדגם 1974, והמכוניות הראשונות עלו לכביש בסוף אוגוסט 1973. מאז ועד דצמבר 1982 יוצרו ויוצאו לישראל לא פחות מ- 6,200 סודים למיניהן (לא כולל ספרינט ותריסר סטיישנים).

ושני משפטים על הסוד עצמה. קבוצת הפיתוח שלה כללה את הרושקה המנוסה (אוסטרי, אבל עם שם צ'כי - "אגסי") כמהנדס ראשי, ובחור אחד בן 29 בשם ג'ורג'טו ג'וג'ארו כמעצב. לג'וג'ארו, עם ותק של כעשור בתעשייה, היתה זו העבודה הראשונה על רכב לייצור המוני במסגרת החברה החדשה שהקים (איטל דיזיין). המרכבים הראשונים סופקו לאלפא כבר ב- 1968, וכמעט ולא עברו שינוי מאז ועד להשקה.

Alfasud 1.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

בסוף 78 ישבתי בה באולם של קפריש . מאד צרם לי החיבור של ידית הרמת מכסה הבגג' עם פופ ריבטס של חלונות אלומיניום. יצאתי עם ג'ולייטה 79 1.8 שהיתה תערובת של קללה וברכה כל יום מ-10 החודשים עד שהחלפתי בסוברו GFT שהיא פחות בהכל אבל בלי עצבים.

פורסם

למרות שחזרתי לסוד לא מזמן , כבר התרגלתי לעובדה שאין לי הגה כוח, וזה פשוט כיף לנסוע ברכב הזה.

אה כן לא היתי מתנגד גם למזגן וחלונות חשמל חח.

תמונה 593.jpg

פורסם
טוב שהורדת את המדבקה מאחור ניראת מדהים

תודה רפי, ראיתי את הרכב שלך הוא נראה מעולה

האמת שאני אוהב יותר את האיבזורים של שנות ה 70.

ולכן הזמנתי ידיות חדשות לדלתות של שנות ה 70.

מה לא עושים בשביל להחזיק מפתח מקורי חדש לדלת עם הסמל של התילתן (:

תמונה 594.jpg

פורסם

קצת מים שחדרו דרך גומיית חלון שכנראה לא ישבה במקום,וכנראה במודל 83 שבה יש דלת אחורית עם חלון מתרומם ,זה לא סיבה לפסול את הרכב.

היתה לי בעבר סוד 83 חומה שהיתה בת 15 בערך , ולא זכור לי כניסה של מים אפילו מהדלת.

אני עכשיו מחפש גומיות לדלתות להחליף כי אצלי הן בנות איזה 30 ולא הוחלפו מעולם.

פורסם

הרכב הזה הוא הפנטזיה המוטורית שלי.

מקווה שמי שיש לו סוד שומר עליה טוב בכמה שנים הקרובות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

היי fantic84 , האוטו נראה מדהים, עוד סוד שניצלה והגיעה לבעלים טובים :wink:

מחכים כבר לראותה חזרה במפגשים בהרצליה.

בהצלחה.

שי ורד

• תוכן חדש...