Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתח = רוחב הצינור = X

זרם = כמות המים = Y

כלומר הכמות (Y) של המים שתעבור מנקודה א' לנקודה ב' בדקה אחת תהיה אותה כמות כל הזמן כי זה מה שהצינור מאפשר היות ורוחבו הוא X.

אם נלך לפי האנלוגיה שלך אז:

מתח = גובה מיכל המים ביחס אליך, כלומר מתח כפול שווה ערך לגובה כפול.

זרם = נגזרת של שטח צינור ההולכה וגובה מיכל המים.

זה ממש לא כמו שכתבת.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

6 תאי עופרת וחומצה מספקים כ 12 וולט (בערך)

הקיבול נגזר (בפשטות) ממסת העופרת המשתתפת בתגובה הכימית ומייצגת את משך הזמן בו המצבר יכול לספק זרם מסוים, אבל עדיין המתח הבסיסי הוא 12 וולט.

מצבר כמו כל ספק כח כימי, הינו ספק מתח, נתון הזרם הינו תוצאתי בלבד ומוצאים אותו לפי ניסוי וטעיה תחת כללי התקן הרלוונטי.

מצבר משאית בעל קיבול של 225AH שיכול להגיע עד זרם של 1150A (לפי תקן IEC ו EN) "יכניס" למערכות הרכב זרם לפי מה שיצטרכו וימשכו ממנו המערכות.

אם נשים מצבר כזה על אופנוע שמסתפק בזרם של 100A להתנעה אז המצבר יספק רק 100A

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
בס"ד,

מצבר בעל קיבולת גבוהה בהרבה מהמצבר המקורי המותקן ברכב עלול לגרום נזק לסטרטר.

הנושא נבדק מול ייצרן הרכב.

כל עוד הרכב תקין ומניע במהירות, אני לא מוצא שום סיבה הגיונית למה שהיצרן אומר (אתה בטוח שהוא התכוון לסטרטר ?).

מה שאתה אומר שקול למעשה למצב היפותטי בו יש לי בבית פאזה אחת של 25A ואני רוצה להגדיל ל 40A אז אני עלול לגרום לנזק למיקרוגל :p

עדיין נשמע לך הגיוני ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנסיון, גם קיבול של פי 5 מהמצבר המקורי לא גורם לבעיות.

גם בהיילקס הפרטי שלי יש שני מצברים במקום האחד, המקורי, כבר שש שנים.

גם בשתי ניידות שירות שלנו, תכננתי והרכבתי בכל אחת עוד שני מצברים 220 א"ש של משאיות לטובת התנעה של משאיות (בזמן ההתנעה של המשאית שני המצברים מופרדים חשמלית מהניידת ומחוברים בטור בעזרת אוסף מפסקים כדי לתת מתח של 24 וולט, בשאר המצבים כל המצברים מחוברים במקביל ל12 וולט). זה עובד כבר שנים ללא כל בעיות.

פורסם

שלום לכולם ותודה רבה לכם על השירשור המאוד מעניין קראתי את כולו אבל אני מעוניין לקבל תשובה ודאית. המקרה הוא כזה. יש ברשותי משאית ישנה בעלת מתח 24 וולט כמובן. המשאית היא לא בשימוש יום יומי אבל תקינה לחלוטין. אני יודע שבזמנו היו משתמשים בשני מצברי 12 וולט עם חיבור "גשר" כזה שמחבר בין הקטבים ובעצם יוצר מצבר אחד.

העניין הוא כזה. את המשאית אני יכול להתניע פעם בשבוע ואולי פחות מזה.

אין שום טעם עבורי לקנות מצבר אחד של 24 (אם קיים כזו חייה) או שני מצברים של 12 בשביל משאית שלא זזה מהמקום אלא מתניעים אותה בשביל שהמנוע וכל מערכות האויר יעבדו.

לפיכך עלו בראשי כמה שאלות.

*קודם כל איזה סוגי מצברים צריך בשביל להניע משאית ישנה עם מנוע דיזל 7 ליטר?

*האם זה אפשרי לקנות לשני מכוניות פרטיות (שלי ושל אחי) מצברים עם אמפר גבוה ומדי פעם להוציא אותם , לחבר אותם ביחד בתא המצברים של המשאית, להתניע ולאחר כך להחזיר אותם לשימוש במכוניות הפרטיות?

*במידה ואי אפשר להשתמש במצברים של מכוניות פרטיות מסיבות כאלה ואחרות ואני רוכש מצברים במיוחד למשאית, כמה זמן הם יחזיקו במידה ומתניעים את המשאית פעם בשבוע למשך 10-15 דקות? אני יודע שזה לא מעשי לקנות מצברים למשאית שלא מזיזים אותה.

*ושאלה אחרונה חביבה, כמה אמורים לעלות 2 מצברים כאלה שמסוגלים ביחד להתניע משאית?

רב תודות לכל העונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Cerebral Cortex כתב:

שלום לכולם ותודה רבה לכם על השירשור המאוד מעניין קראתי את כולו אבל אני מעוניין לקבל תשובה ודאית. המקרה הוא כזה. יש ברשותי משאית ישנה בעלת מתח 24 וולט כמובן. המשאית היא לא בשימוש יום יומי אבל תקינה לחלוטין. אני יודע שבזמנו היו משתמשים בשני מצברי 12 וולט עם חיבור "גשר" כזה שמחבר בין הקטבים ובעצם יוצר מצבר אחד.

העניין הוא כזה. את המשאית אני יכול להתניע פעם בשבוע ואולי פחות מזה.

אין שום טעם עבורי לקנות מצבר אחד של 24 (אם קיים כזו חייה) או שני מצברים של 12 בשביל משאית שלא זזה מהמקום אלא מתניעים אותה בשביל שהמנוע וכל מערכות האויר יעבדו.

לפיכך עלו בראשי כמה שאלות.

*קודם כל איזה סוגי מצברים צריך בשביל להניע משאית ישנה עם מנוע דיזל 7 ליטר?

*האם זה אפשרי לקנות לשני מכוניות פרטיות (שלי ושל אחי) מצברים עם אמפר גבוה ומדי פעם להוציא אותם , לחבר אותם ביחד בתא המצברים של המשאית, להתניע ולאחר כך להחזיר אותם לשימוש במכוניות הפרטיות?

*במידה ואי אפשר להשתמש במצברים של מכוניות פרטיות מסיבות כאלה ואחרות ואני רוכש מצברים במיוחד למשאית, כמה זמן הם יחזיקו במידה ומתניעים את המשאית פעם בשבוע למשך 10-15 דקות? אני יודע שזה לא מעשי לקנות מצברים למשאית שלא מזיזים אותה.

*ושאלה אחרונה חביבה, כמה אמורים לעלות 2 מצברים כאלה שמסוגלים ביחד להתניע משאית?

רב תודות לכל העונים

לפרק כל שבוע מצברים זה כן מעשי?

בכל אופן מצברים למשאית הם מינימום 165/170 AH ואתה זקוק לשני מצברים עם גשר כדי להזין מתח של24 וולט ולא 12 !!!

רק הגודל הפיזי הוא סיבה מספקת להבין שאין לך אפשרות כזאת במיקום המצבר הנוכחי ברכבים הפרטים.

מצבר הוא פריט שצריך לנהוג איתו בזהירות מירבית החומצה מסוכנת והגזים הם דליקים וכל ניצוץ בסביבתו יכול לגרום לפיצוץ המצבר.

לפרק ולהרכיב להניע לפרק ולהחזיר שוב למקום נשמע ממש לא רציני לא בטיחותי ובטח לא מעשי ויש לקחת גם בחשבון נזק לנעלי הכבל ולכאבי הגב שלבטח יתווספו....

מצבר בסדר גודל כזה עלותו 2200 ש"ח לפני מע"מ מחיר דומה אצל רוב היצרנים(מחיר ללקוח)ואתה זקוק ל2 יחידות.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• ספונסר פורום
פורסם
דברתם בעיקר על זה שהוא מזיק/לא מזיק.. האם יש יעול בדבר ?

ככל שהקיבול גבוה יותר אורך החיים יהיה טוב יותר

עם זאת כלכלית לא הייתי משקיע בקיבול גבוה מ 10% מהנידרש על ידי היצרן.

לתשומת לבכם 55AH זה לא דרישת היצרן לרכבי 1600 סמ"ק, זה מקובל בארץ אבל משלמים על כך בשרידות המצבר.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

למאך 1

תודה רבה לך על התשובה המפורטת. בקשר לשאלה האם זה מעשי לפרק את המצברים משני המכוניות הפרטיות ולשים אותם בתא המצברים בשביל להתניע את המשאית. לפי דעתי, בתיאוריה זה מעשי בהחלט. מדוע לקנות שני מצברים שעולים 2000 שקל בערך כל אחד רק בכדי להתניע משאית ולתת לה לעבוד 15 דקות, לכבות ולתת למצברים "לשבת" ללא שימוש עד לפעם הבאה? גם אם מנתקים את הכבלים בשלב מסויים הם יצטרכו טעינה בגלל שהם פשוט לא בשימוש מספיק.

לעומת זאת, שני המצברים הללו יכולים לעבוד כל יום ולשמש שני מכוניות פרטיות. אז כן, בתיאוריה זה בהחלט מעשי.

במציאות, הדברים שונים לגמרי. מצברים למשאית הם לא באותם מימדים כמו מצבר של מכונית פרטית. אז גם אם לא היה מטריד אותי עניין האמפר הגדול במכונית פרטית עדיין לא הייתי יכול להתאים את המצבר של המשאית במכונית פרטית מפעת המימדים שלו.

את כל זה ראיתי היום כשהלכתי לברר מחירים לכאלה מצברים. על 100 אמפר ביקשו 900 שח ועל 110 מבקשים בערך 1300 עם אופציה להנחה. לפי מה שהוא אמר בחנות, עם כאלה סדר גודל מצברים משתמשים למשאיות. לא היה לו מצבר יותר חייתי מ 110 אמפר. כנראה שמצבר של 165 או 170 זה צריך להיות מצבר להתניע מנועים של טנקים או D-9

בכל מקרה, תודה רבה על התשובה.

חג שמח ושהיה לכולנו רק אור (עם מצבר 55 אמפר או 110):wink:

דרך אגב, אפרופו מנועים ישנים. באיזה דרגת שמן אתם ממליצים להשתמש במנוע ישן כזה? האם 10-30 מינראלי שמיועד למנועי בנזין ודיזל קלים יעשה את העבודה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבחור בחנות לא דייק. הוא פשוט לא מחזיק מצברים למשאיות והיה ראוי שיהיה הגון יותר ולא ינסה לדחוף את מה שיש לו בלי להתחשב בנזק שייגרם לך.

מצבר לוולוו FL 7 ליטר: 140 א"ש.

למשאיות הגדולות יותר ולאוטובוסים הולכים מצברים גדולים יותר, 175 א"ש ו220 א"ש.

פורסם

Cerebral Cortex כתב:למאך 1

תודה רבה לך על התשובה המפורטת. בקשר לשאלה האם זה מעשי לפרק את המצברים משני המכוניות הפרטיות ולשים אותם בתא המצברים בשביל להתניע את המשאית. לפי דעתי, בתיאוריה זה מעשי בהחלט. מדוע לקנות שני מצברים שעולים 2000 שקל בערך כל אחד רק בכדי להתניע משאית ולתת לה לעבוד 15 דקות, לכבות ולתת למצברים "לשבת" ללא שימוש עד לפעם הבאה? גם אם מנתקים את הכבלים בשלב מסויים הם יצטרכו טעינה בגלל שהם פשוט לא בשימוש מספיק.

על אותו משקל של מדוע לקנות משאית רק כדי לתת לה לשבת ללא שימוש-כל אחד והשיקולים שלו.

אני עדיין מתעקש כאיש מקצוע לא פחות מ165/170 AH ורצוי לגשת לחשמלאי אחר מזה שהמליץ לך על 100AH.

בכל אופן מסרתי לך הערכת מחיר ואפילו מדוייקת למצברים אלו(חלק מהמחירונים של המצברים אני זוכר בע"פ רק מרוב שימוש) ולא היה זה ניסיון למכור לך מצברים!!!

בכל אופן כאן המקום להעלות מחשבות בקול רם גם אם הם רק בתיאוריה אך לפני פעולות מעשיות כדי להקשיב כאן גם לאחרים

נסיון של אחרים הוא בחינם והוא לרוב מועיל .

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

מצבר לוולוו FL 7 ליטר: 140 א"ש.

אני עדיין מתעקש כאיש מקצוע לא פחות מ165/170... כדי להקשיב כאן גם לאחרים נסיון של אחרים הוא בחינם והוא לרוב מועיל .

חנן, אולי תספר לנו ממה אתה מתפרנס? :wink:

דני

פורסם

אין שום ביעה בלהתקין מצבר בעל קיבולת יותר גדולה... אבל הוא התקלקל יותר מהר מכיוון שלא יקבל טעינה מלאה והתפורר יחסית מהר...

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=Lime]Cooperative galil eliyon[/COLOR][/SIZE] [/FONT][/CENTER]

• ספונסר פורום
פורסם
אין שום ביעה בלהתקין מצבר בעל קיבולת יותר גדולה... אבל הוא התקלקל יותר מהר מכיוון שלא יקבל טעינה מלאה והתפורר יחסית מהר...

לא נכון

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...