Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אני יעבוד אקטיבי על המגבר הנ"ל, זה לא יספיק למידים לכן עכשיו הוא אצלי בתור 2 ערוצים מגושר.

האם הוספת מגבר קטן רק לטוויטרים באה בחשבון?

אפשרי, אני עשיתי את זה.

לדעתי תמכור את המגבר הנוכחי שלך,תחפש מגבר 4 ערוצים חזק.

עדיף שתגביר את הסט על אותו מגבר כי יהיה לך אותו אופי סאוונד,ועדיף שלא בגישור כי העיוות יהיה יותר נמוך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כואב לי הלב למכור את המגבר אני מעדיף להוסיף מגבר נוסף.

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

גנסיס ST-60 יכול לסגור את נושא הטויטרים שלך עכשיו ולדורי דורות.

קומפקטי,אמין,בהיר ועושה עבודתו נאמנה.

סייג קטן-לבדוק תאימות המגבר לטויטרים שלך ולגוון הצליל שאתה מחפש.

לדעתי הצנועה,אחד ה-מגברים לטויטרים.נסה לחפש ביד 2.

לאדי מהצפון יש מגבר גנסיס שמגביר טויטרים סופרימו. תענוג!

מפרט:

http://www.autodesign.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-2-%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%92'%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A1-ST60-Genesis/p-58.htm

ליאור

פורסם

או במקום לעבור לאקטיבי לנסות לנחית את הטוויטרים עם LPADים... עולה גרושים, פותר את הבעיה, חוסך מגבר, חוסך RCA חוסך חתכים בידיים ומציל את הארנק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אדי אם זה כל כך פשוט אז למה כולם עוברים לאקטיבי?

חוסר ידע...

הLPAD זה סה"כ הוספה של שני נגדים ממש לפני הטוויטר (או ישר אחרי היציאה של הקרוס לטוויטרים) שעושה פעולה של הנחתה.

בהרבה מאוד סטי קומפוננט - הבעיה היא לא נקודת החיתוך אלא חלוקת העוצמה בין המידבאס לטוויטר - LPAD פותר את הבעיה הזו.

ברוב המקרים המעבר להגברה אקטיבית מתבצע בגלל הצורך לשנות את חלוקת ההספקים ולא את נקודות החיתוך.

כמו מפגרים אנחנו רצים להוסיף מגבר, חיווט, עיבוד אות באלפי שקלים - במקום פשוט להנחית את הטוויטר בכמה שקלים בודדים...

כשאתה לוקח רכיבים שאתה לא יודע מה נקודת החיתוך המומלצת עבורם ומדובר ברכיבים שלא ממש נועדו לעבוד יחדיו - הגברה אקטיבית היא הפתרון הכי כדאי ונכון, לעבוד בצורה פסיבית במקרה כזה יגמר בעבודה סזיפית מאוד שתוציא לך את המיץ.

אבל בסט שני חלקים מאוזן ע"י יצרן? פשוט תנחית את הטוויטר ותגמור עם זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ומה אם הבעיה היא בחיתוכים?

אם LPAD מנחית , אני הרי יכול להוריד את הטריבל במכשיר, זאת אותה הפעולה? אותה התוצאה?

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

לא זו לא בדיוק אותה התוצאה.

הLPAD מנחית את הטוויטר (רמקול) בצורה גורפת לעומת המידבאס - אתה מקבל כאן איזון הספקים נכון יותר בין הרמקולים בסט שלך.

בשביל להשיג תוצאה כזו בעזרת איקולציה אתה צריך אקולייזור מאוד מפורט ומאוד מדוייק.

עדיף להנחית את כל הטוויטר ואז אולי להוסיף טיפונת בקצה העליון שלו אם חסר.

בכדי לתת לך קצת יותר פרספקטיבה על הנושא - בחלק מהסטים ההבדל בעוצמות בין הטוויטר למידבאסים יכול גם להגיע ל12 דציבל שזה אומר שהטוויטר צורח פי כמה וכמה מהמידבאס - להנחית אותו כמעט עד לאפס דרך הרדיו דיסק זה פשוט לסרס את האות בנוסף לכך.

אם אתה מנחית את הטוויטר אתה תקבל תוצאה הרבה יותר ברורה ומפורטת מאשר לסרס את המקור.

אני כותב את זה מנסיון שהרי בניתי כבר כמה וכמה קרוסים פסיביים והתנסיתי גם בLPAD סטטי על בסיס נגדים קבועים וגם בLPAD אקטיבי על בסיס ראוסטט (מערך נגדים משתנה).

ברגע שאתה מתכנן קרוס פסיבי נכון ויש לך רכיבים שנועדו לעבוד אחד עם השני ואתה יודע את נקודות החיתוך הרצויות - אין שום סיבה ללכת על הגברה אקטיבית - בתנאי שיש לך הגברה חזקה מספיק, כמובן.

Pioneer TS-X150

פורסם
תוריד כמה טונים מהאינטרנט של 2k, 3k וכו.. תחבר את הטוויטרים ליציאה של הHigh במגבר הפנימי של הקלריון, תחתוך ב3K ותנגן טון 2K. אם אתה שומע את הטון בטוויטרים סימן שהחיתוך לא תקף למגבר הפנימי, אם אתה לא שומע את הטון סימן שהקרוס כן תקף למגבר הפנימי :)

עדיין ישמעו את האות , תלוי בסלופ , גם אם הוא 24 דציבל לאוקטבה אמורים לשמוע ... זאת לא דרך טובה

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא רק זה - לתדר יש כפולות (הרמוניות) - 2K גם ישמע קצת ב4K וב8K ללא סינון וללא חיתוך - השאלה היא עד כמה המכשור שלך יעיל בחיתוך ובסינון התדרים.

אני רוצה לראות מישהו מעלה לי תמונה של RTA שבה מתבצע הדבר הבא -

הHU מנגן טרק של תדר נושא ספציפי.

הRTA מראה רק את התדר הזה וכל השאר לא רואים בכלל.

אם מישהו מסוגל להעלות לי דבר כזה אני אשמח לראות - ואני לא מדבר על מדידה מתוך הHU עצמו אלא על מדידה עם מיקרופון - מדידה של הרמקולים.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לך כאן מחשבון LPAD מאוד קל וברור - רשום בדיוק איך לחבר את הנגדים ולאיזה נגד צריך לתת איזה בערך בשביל להנחית X בהתנגדות Y.

http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm

Pioneer TS-X150

פורסם

כמו שאמרתי ברוב הסטים חוסר האיזון בהספקים הוא פשוט הזוי - לא ברור לי מה היצרנים עושים או לפחות באיזה הספקים הם בוחנים את הסטים כי כנראה שלהגביר אותם הם לא ממש ניסו.

אולי רוב הסטים הפשוטים מאוזנים בכלל להגברה פנימית של HU ובגלל זה כשאתה שם אותם סוף סוף על מגבר חיצוני הטוויטרים זועקים הצילו - יכול להיות, סתם סברה.

אני נתקל בסטים הטובים בסטייה של 3 עד 6 דציבלים ברוב המקרים.

בסטים פשוטים יותר אני לא אתפלא בכלל אם הסטייה תהיה ב12 דציבל.

ההמלצה שלי - תתחיל בלבנות לכל טוויטר שני LPADים - אחד במינוס 3 דציבל והשני במינוס 6 דציבל.

אם ה3 לא יספיק ברוב המקרים ה6 כבר יעשה את העבודה

וגם - יש לך יכולת להנחית את טוויטר שמאל ב6 ואת טוויטר ימין ב3 ולראות אם זה גם תורם לך קצת באיזון או יותר נכון במרכוז הבמה... כמו לשחק עם הבאלאנס רק ישירות דרך הטוויטרים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...