Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה 2001 2.0 ליטר

אין לי שום רצון לקבל תוקפנות כמו: "איך בנאדם קודם משלם ורק אח"כ שואל?" אני בסה"כ מנסה לקבל טיפה תמונת מחיר ברורה יותר באזור שאינו ברור לי עד סופו וגם קצת לספר לכם על מקרה שקרה.

הסיפור שלי מתחיל אתמול או יותר נכון לפני חצי שנה שבה מכון הבדיקה התריע בפניי בשחור על גבי לבן: "צינורות מים יבשים". על כל פנים כמו שאתם מבינים את הרכב קניתי לפני מספר חודשים וכדי לא ליצור לעצמי חור כלכלי כבד החלטתי שכל חודש אני אטפל במערכת אחרת הדורשת טיפול ממהיר לפני שהיא תתקע אותי בצד הדרך בוש, נכלם ומחפש את המספר של הגרר. החודש הגיע תורה של מערכת קירור המנוע, וכמו שתכננתי נקבע תור ל-4 לנובמבר (שישי) השנה כמובן.

אתמול בשעת ערב מוקדמת יצאתי מאזור באר-שבע לכיוון ערד, הנסיעה התנהלה חלק ללא הפרעות מיותרות מלוח המחוונים (הכל תקין חוץ מהדלק :twisted:). כשהגעתי לערד החניתי את הרכב למספר דקות במרכז העיר, שחזרתי לרכב גיליתי שלולית די גדולה מתחת לרכב, מכיוון שהיה חשוך והייתי עייף החלטתי שזה בגלל הגשם שירד באותו בוקר. הכנסתי מפתח, הנעתי ו..שוב הכל תקין, גם חום המנוע וגם הרעש שהוא מפיק. הסתובבתי מעט בעיר ואף ביצעתי עצירות מלאות עם מנוע דולק במספר מוקדים בעיר ושוב הכל תקין ונפלא.

הגעתי לחניה של הבית שלי, עמדתי מספר דקות עם מנוע דולק ועדיין הכל תקין, כיביתי מנוע ופתחתי מיד את מכסה המנוע -רק כדי להישאר שקט- ו...שוד ושבר כל תא המנוע מלא מים ירוקים שמעלים אדי צחנה של הזנחה פושעת, בוחן עם עם חבר את אזור הפגיעה ומגלה את צינור המים התחתון באזור הבנד מחורר ונוזל (יותר נכון משפריץ). מרים טלפון מהר לשגריר וקובע אתם גרירה בשעות הבוקר המוקדמות לעבר מוסך מורשה יונדאי באר שבע.

הגעתי למוסך, המתנתי כשעה וחצי עד שלקחו את הרכב לבדיקה ובום הנה האלמנט לפניכם:

עבודות מוסך:

החלפת צינור מים עליון+תחתון תקן 50.סה"כ 115

החלפת סיליקון נוזל קירור ובנד תקן 60.סה"כ 138

ניקוי רדיאטור (עבודת חוץ) סה"כ 360

פירוק והרכבת רדיאטור תקן 1.10 סה"כ 253

חלפים:

נוזל קירור מנוע כמות 1 מ.לצרכן 179.02 הנחה 30% סה"כ 125.31

סיליקון כמות 1 סה"כ 40.00

בנדים כמות 4 מ.לצרכן 7.00 סה"כ 28.00 ש"ח

צינור מים עליון כמות 1 מ.לצרכן 111.09 הנחה 30% סה"כ 77.76

צינור מים תחתון ידני כמות 1 מ.לצרכן 111.03 הנחה 30% סה"כ 77.72

תרמוסטט כמות 1 מ.לצרכן 152.14 הנחה 30% סה"כ 106.49

לפני מע"מ: 1321.28 ש"ח

מע"מ: 211.40 ש"ח

סה"כ: 1532.68 ש"ח

ואני עוד חשבתי שלהחזיק קוריאנית זה כלכלי יותר מלהחזיק אמריקאית בת גילה....
:oops:

פורסם

1. המחירים סבירים בהחלט למוסך מורשה, אז אם אתה מודאג, לפחות מהבחינה הזו לא הכניסו לך את האלמנט.

2. תגיד תודה שהצינור רק היה סדוק ולא קרוע. מים ירוקים הגיעו והמנוע התקרר. אם הצינור היה קרוע והמנוע היה מתחמם הנזק שהיה נגרם יכול היה להסתכם בלמעלה מפי 3. תלוי מה היו מוצאים אחרי שהיו פותחים ראש מנוע

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
שאלת תם: ניקוי הרדיאטור היה מחוייב המציאות, או בגדר המלצה לעשות "על הדרך"?

יחד עם הפו"ה זה כבר חצי מהמחיר.

וזה הפגם היחיד שאני רואה בחשבונית, שאחרת היא סבירה לחלוטין.

אם זה היה נחוץ, הרי שאין ברירה, למרות שהמחיר קצת גבוה

(אני מכיר מקומות שאפשר לקבל בהם רדיאטור תחליפי חדש מהקרטון+פו"ה בלא הרבה יותר מזה)

אם זה הושחל על הדרך, הרי שזה האלמנט שחיפש השואל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אני ממש לא רואה כאן אלמנט. אני דווקא רואה כאן מחירים די הוגנים (למעט, אולי, ניקוי הרדיאטור שלא ברור אם היה הכרחי ואין שום ערובה לאיכות הניקוי והצדקת המחיר).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למה לא טיפלת ישר בצינורות מים היבשות? זה היה מונע את הבעיה של אתמול לא?
לזה אני קורא ההזנחה הפושעת שלי, ומרפי זה שבדיוק השבוע קבעתי יום שאני אבוא להחלפה של הצינורות הארורים הללו אך לצערי הקור הקדים אותי :wink:.

ניקוי הרדיאטור היה מחוייב המציאות, או בגדר המלצה לעשות "על הדרך"?
הם טוענים שהוא נורא מלוכלך ואם כבר אז כבר, האמת שזה רדיאטור בן 10 שמועלם לא עבר ניקוי כזה או אחר.

מדוע הוחלט על ניקוי הרדיאטור [ מהווה שליש מהמחיר ] ?
כמו שעניתי לקודם :-)

אני ממש לא רואה כאן אלמנט. אני דווקא רואה כאן מחירים די הוגנים
לא רשמתי שחייב להיות כאן "אלמנט", זאת גם אחת הסיבות שפרסמתי את הסיפור הנ"ל. רציתי לקבל קצת חוות דעת ומושג מאלו שעברו כבר את תקופה "הרכב הראשון" + "התקלה הראשונה שלי". אחרי שקראתי את כל התגובות נראה שחוץ מהניקוי הכל תקין אז נראה לי שיצאתי במזל וטוב שכך.

העיקר שקבילתי שיעור קצר לחיים בנוגע להזנחה 8).

פורסם

גם לי נראה מחיר סביר , במיוחד בהתחשב שבוצע במוסך מורשה.

תמשיך לעקוב בבקשה אחרי מפלס המים (בצורה יותר קפדנית, לפחות בימים הראשונים שלאחר התיקון, ואח"כ בדיקה של שגרה).

alfa 156 2.5.

פורסם

כמו שכולם אמרו, מחיר הוגן. הסבירו לך מדוע היה צריך לנקות את הרדיאטור? הרי לא היתה פה סתימה.

אותי מצחיק החיוב על הבנדים...

פורסם
הסבירו לך מדוע היה צריך לנקות את הרדיאטור?

הם אומרים שהרדיאטור נורא מלוכלך "ואם כבר, אז כבר".

פורסם

המחירים שלהם די הוגנים,לגבי הרדיאטור אני בתור באר שבעי הולך לבן אדם אחד בכל הנושא של רדיאטורים ואגזוזים וזה "שמי אגזוזים".

לגבי המקצועיות שלהם יש מה לדבר,פעם אחת טיפלתי שם ואני לא אחזור לשם בחיים! חוסר מקצועיות הזוי. (וזה "מורשה").

זאת דעתי לגבי המוסך הזה.

פורסם
אותי מצחיק החיוב על הבנדים...

לא מצחיק בכלל ומאד מקובל.

גם כשאני, שעושה עבודות כאלה בעצמי ניגש לקנות את החלפים, אני לא מקבל את הבנדים בחינם.

אז בטח מוסך שקונה כאלה בארגזים, לא יכול לתת אותם מתנה לכל לקוח מזדמן.

תראה בכל טיפול 10K שמחייבים באיזה חצי שקל על טבעת אטימה לפקק ריקון שמן.

גם אם הם היו מחלקים את השייבות העלובות האלה בחינם, תאמין לי שהם לא היו פושטים רגל.

אבל חשבון זה חשבון.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...