Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי לפני כשבוע פולקסווגן פולו TSI חדשה מצ'מפיון.

רציתי לשמוע רשמים/תגובות מאנשים אשר המירו את הגלגלים 15" שבאים עם הרכב לצמיגים/ג'נטים 17".

אני יודע שבעקרון הרכב מסוגל לעבוד עם 15-17 אינצ', ורציתי לדעת אם עושים על זה בעיות בארץ.

במיוחד מעניין אותי אם הם ביצעו את האישור במשרד הרשוי בקלות, או שמדובר בסרט עם הרבה בירוקרטיה.

בנוסף אשמח לקבל רשמים לגבי התנהגות הכביש לאחר המעבר ל17.

תמונות כמובן יתקבלו בברכה גם :)

פורסם

פשוט מאוד הסיפור הזה. אתה הולך למשרד הרישוי או למכון הטסטים, מבקש את המידה החוקית לגאנטים 17 לסוג הרכב שלך לדעתי זה 205 40 17 לא סגור על זה במאה אחוז אבל נראה לי משהו בסגנון הזה, בכל מקרה בGTI מגיעים 17 תבדוק מה יש שמה אני מניח שזו המידה שתוכל לשים אצלך. בכל מקרה אתה משלם אגרה של בערך 33 שקלים חדשים ומשנה ברישיון את מידת הצמיגים. אישית האוטו נראה מדהים אם גאנטים 17 ובגלל החתך הנמוך שמגיע ספציפית בפולו ובגלל גודלו הקטן של הרכב הגאנטים נראים גדולים יותר מאשר הם באמת. בכל מקרה שיהיה לך ברור שאתה תשלם בצריכה של הדלק.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

למה שישלם בצריכת דלק מוגברת? הרי הקוטר של הצמיג נשאר זהה.אין שום הבדל בצריכה ,רק נסיעה קשה יותר

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

שלום ובוקר טוב

ראשית מזל טוב על הרכב , רכב מאוד מהנה .

גם אני רכשתי כזאת לפני שלושה חודשים בערך והחלפתי את הג'אנטים המקוריים במידה 17

המידה המאושרת לפי המלצות יצרן הינה R17\40\215 קיבלתי אישור כתוב וחתום מצ'מפיון מוטורס

ואיתו הלכתי למשרד הרישוי שם מסרתי את האישור , בדקו שמה שרשום באמת תואם את המציאות ואת הספרים בארץ

והוציאו לי רשיון חדש .

התנהגות הרכב :

האחיזה השתפרה פלאים , כניסה לסיבובים במהירות גבוהה יחסית אינה מורגשת

האוטו יושב טוב יותר .

לעומת זאת בגלל החתך הנמוך יותר מרגישים את הכביש

צריכת הדלק אולי עלתה במעט אבל לא ממש ערכתי בדיקה מדוייקת ככה שאני לא רוצה לומר סתם , אבל לא משהו

מורגש במיוחד הרכב חסכוני מאוד .

בהצלחה .

פורסם

מה שאתה מרגיש זה בגלל משקל הגלגל.

לכל גוף מסתובב יש מומנט אינרציה שמושפע ממשקלו.

ככל שמומנט האינרציה שלו גבוה יותר ככה צריך להשקיע יותר כוח כדי שהוא יאיץ.

גלגל במידה 17 כבד משמעותית מגלגל במידה 15, ולכן גם מומנט האינרציה שלו גבוה יותר.

צריך להשקיע יותר כוח כדי להאיץ אותו לכן גם יותר דלק.

בנוסף לכך, כאשר הוא נמצא כבר במהירות מסויימת, צריך להשקיע יותר כוח כדי להאט אותו.

מה שיגרום לך לשחיקה מוגברת בבלמים.

אבל אם אתה אוהב את הלוק שלו עכשיו, זה שווה כל שקל.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

קודם כל תודה על ההסבר , השכלתי .

בנוגע לשחיקת הבלמים , הרכב בחול נמכר עם המידות האלו כך שאני מניח שהיצרן לקח בחשבון את העניין הזה .

פורסם

קדם כל המון מזל טוב על הרכב !

וברוך הבא למועדון :-o!

לפני מספר חודשים גם אני רכשתי פולו TSI חדשה (תמונה מצורפת) , וכמובן ישר רציתי לשים לה ג'אנטים "17, אך אחרי שיקולים מספר בסוף נשארתי עם ה- "15.

והנה הנימוקים שלי:

1. אחרי נסיעת מבחן בפולו עם "17 הבנתי שלמרות שהחתך הנמוך מאושר על ידי היצרן ומתאים לכבישים בגרמניה, הוא לא ממש

מאפשר נוחות נסיעה טובה בכבישים בארץ. בגלל החתך הנמוך מרגישים כל מהמורה וגבשוש בכביש, כאלה שגורמים לך לקלל

מעט, ולאחל איחולים ציוריים וגרפיים ביותר לעובדי מע"ץ.

2. כמו שאמרו קודמי, חשבון הדלק שלך יעלה, ולאו דווקא בגלל המשקל של הג'אנטם, אלא בעיקר בגלל שפשוט לא תוכל להתאפק

מלנהוג בסגנון נהיגה ספורטיבי, משיהו שמעלה "פלאים" את חשבון הדלק בקטנה המוגדשת.

3. חתך נמוך בצמיגים = שחיקת צמיג מהירה יותר = החלפת צמיגים ברווחי זמן קצרים יותר = הוצאה כספית משמעותית !

4. צמיגים בחתך נמוך מאבדים אחיזה מהר יותר בכביש משובש מאשר צמיגים בחתך גבוה, משיהו רלוונטי ביותר לכבישי הארץ.

5. צמיגים בחתך נמוך לא מתמודדים טוב עם עומס הנוצר בזמן האצה בגלל מחסור בפיתול- דבר הגורם לפרפור גלגלים וכל החסרונות הגלומים בכך.

6. צמיגים בחתך נמוך מצטיינים באחיזה, אבל רק על כבישים חלקים וסלולים היטב !

אחרי כל השיקולים האלה, בסוף נשארתי עם ה "15 הנוחים , כי בסופו של דבר היתרון היחיד של ג'אנטים "17 עם צמיגים בחתך נמוך בארץ הוא יופי+ קצת פוזה המלווים בהמון הוצאות כספיות ונוחות נסיעה ירודה.

לשיקולך! :wink:

זמין 8)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

משום מה חשבתי שה"ג'נט" המקורי שמגיע עם האוטו, או יותר נכון הדבר השחור הזה שמכוסה בטסה פלסטיק, מיוצר מחומרים לא הכי איכותיים ולכן הגלגל שוקל הרבה. נניח שאני מחליף את ה"ג'נט" המקורי באחד שהוא אפטרמרקט באותו הגודל (15") אבל מיוצר מחומרים איכותיים וקלים יותר, אני לא ארגיש שיפור בזריזות של הרכב? ולפי ההסברים של החברה פה גם שיפור בצריכת הדלק?

ונניח שאני לא מדבר שטויות - למה אף אחד לא מדבר על ג'נטים 16" ככה בין לבין, שהחתך של הצמיג יהיה טיפה יותר אגרסיבי אבל האוטו עדיין יהיה נוח לנסיעה יומיומית?

(יש לי גם פולו TSI שנת 2011 ושואף להפוך אותה לקצת יותר ספורטיבית)

• תוכן חדש...