Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמן רב שאני חורש את השוק למצוא אחת כזאת

אני מחפש מחד את הנוחות והפינוק של הC5

ומאידך את החיסכון (היחסי) בדלק של מנוע הסולר (HDI)

מהר מאד התברר לי שזו משימה כמעט בלתי אפשרית

הדרישות שלי היו:

רכב מטופל כמו שעון במוסך מורשה

כמות ידיים נמוכה

שנתון מאוחר ככל האפשר במסגרת התקציב (2004-2005)

ק"מ סביר

לא מסוחר רכבים

רצוי: רמת הגימור הגבוהה ביותר

כל האקזמפלרים אותם ראיתי(בפרסום, לא ראיתי אף אחת בפועל) היו משנת 2002/ק"מ מוגזם/מסוחר/מוזנחות

לפני כשבוע מצאתי בדרך נס (נושא לפוסט נפרד יבוא בעז"ה)

את הרכב המיוחל

C5 2004

יד ראשונה:-D

פרטית

מטופלת בזמן במוסך המרכזי

ללא תאונות

עם כ300,000 ק"מ:x

אני הולך בעזרת השם לראות את הרכב השבוע

איזה דברים עלי לבדוק?

על מה אני צריך לשים לב במיוחד?

ובכלל אין הרבה מידע ברשת על דגם הדיזל

לעומת ההרי המידע על הC5 הבנזיני

אדגיש כי הוחלף גיר לפני 100,000 ק"מ

בענין המחיר

המוכר דורש 27,000 והוא קצת גמיש

מה דעתכם?

פורסם

היי

אני נסעתי על C5 שנתיים

שנת 02 רכשתי ב18.000 עם 125,000 קמ"ש הגעתי ל150,000 לפני שבועיים

לצערי נקרעה הטיימינג במהלך הנסיעה

הלך ראש מנוע והחלטתי לא לתקן ומכרתי ב-4000 ש"ח

בסופו של דבר לא הפסדתי הרבה בגלל המחיר שרכשתי אותה

אבל תחשוב טוב לפני שאתה נכנס לזה

פורסם

אני גם חשבתי ללכת על הסיטרואן,

אבל כל מי שדיברתי איתו הצביע על האמינות המפוקפקת של הצרפתיות.

קח בחשבון שהן נמכרות הרבה מתחת למחירון...

Honda Civic 5D, 2009, Black

VW Bora TDI, 2002, White- נגנבה...

פורסם
אני יכול לומר שאני גם בחנתי את הנושא של רכישת מגאן\C5 דיזל בשל החיסכון בדלק, והחלטתי לרדת מהעניין. רכישת רכב עם כ"כ הרבה קילומטרים ומוניטין אמינות כ"כ גרוע לא נשמע לי רעיון כ"כ טוב.

היה לך נסיון עם רכב כזה?

או "שמעת" שלא כדאי לך?

היי

אני נסעתי על C5 שנתיים

שנת 02 רכשתי ב18.000 עם 125,000 קמ"ש הגעתי ל150,000 לפני שבועיים

לצערי נקרעה הטיימינג במהלך הנסיעה

הלך ראש מנוע והחלטתי לא לתקן ומכרתי ב-4000 ש"ח

בסופו של דבר לא הפסדתי הרבה בגלל המחיר שרכשתי אותה

אבל תחשוב טוב לפני שאתה נכנס לזה

אתה כבר בעל נסיון,

הרכב שלך היה בנזין או דיזל?

יש לך מושג מדוע הרכב שפך מנוע?

אני גם חשבתי ללכת על הסיטרואן,

אבל כל מי שדיברתי איתו הצביע על האמינות המפוקפקת של הצרפתיות.

קח בחשבון שהן נמכרות הרבה מתחת למחירון...

ושוב, זה מתוך נסיון או מתוך שמועות?

נקווה שהמשך התגובות יהיו קצת יותר מעודדות

פורסם

פשוט תרד מזה, ואני אסביר מדוע.

נניח והנסועה שלך ממוצעת, כלומר 17K ק"מ בשנה - החיסכון לא גבוה מספיק בכדי להצדיק רכב כזה.

נניח והנסועה שלך מעל הממוצע כ-50K ק"מ בשנה - החיסכון אולי משמעותי אבל הרכב בתוך שנתיים עם 400K ק"מ:shock: לא מומלץ.

בעיקרון רכב עם 300K ק"מ זה רכב שמזמין צרות, צרות הללו יוצאות יקרות מאוד ברכב דיזל, ועוד יותר יקרות כאשר מדובר בסיטרואן עם מערכת הידראולית...

על הכוונת: משאבת סולר, מזרקים, שיפוץ מנוע, מערכת הידראולית - צנרת לחץ, בולמי זעזועים, חישנים לרוב, ועוד...

כל אחד מהאמור מעלה ייגרור אותך להוצאות גדולות מאוד.

אני במקומך הייתי מחפש C5 שנת 2005 ומעלה [צורה חדשה אשר עברה שידרוג של הרבה מערכות מתחת לפני העור ומראה אמינות טובה יותר], בעלת ק"מ נמוך ככל האפשר ומשלם עוד קמת על דלק.

אבל צר לי לומר לך, לדעתי בתקציב שלך אתה לא יכול להרשות לערמך רכבים כאלו..

אני ממליץ לך לבדוק מאליבו 98-97 מנוע 3.1L V6, תאמין לי שמבחינת נוחות לא יחסר לך כלום ומבחינת אמינות גם כן.

פורסם

רכישת סיטרואן C5 היא כמו הימור. אני מכיר הרבה אנשים שאכלו מרורים עם הרכב ולא הפסיקו לבלות במוסך ולעות זאת אנשים שהגיעו לטיפולים שגרתיים וזהו.

ע"פ הק"מ שציינת, לא מדובר במציאה גדולה. כדאי לנסות מודל יותר חדש, עם הרבה פחות ק"מ והסטוריית טיפולים מסודרת, ככה גם תידע האם יש לה עבר עשיר או לא.

פורסם

הרכב אצלי היה בנזין ולא סולר

לא יכול להגיד שלא נהניתי מהרכב

כאבי הגב שהיו לי ממש נעלמו במלך הנהיגה :-)

בנוסף בגלל המחיר שרכשתי אותה לא התבאסתי יותר מדי

אין לי מושג למה נקרעה הטיימינג החלפתי אותה 30,000 קילומטר לפני (מיד בקניית הרכב)

בכל מקרה יש הרבה יתרונות אך גם הרבה חסרונות

למרות כל מה שאני כותב בחיפושיי אחרי רכב אני מדי פעם פוזל בשקט לרנו ולסיטרואן..

קשה לוותר על הנוחות....

בהצלחה

פורסם
פשוט תרד מזה, ואני אסביר מדוע.

אני במקומך הייתי מחפש C5 שנת 2005 ומעלה [צורה חדשה אשר עברה שידרוג של הרבה מערכות מתחת לפני העור ומראה אמינות טובה יותר], בעלת ק"מ נמוך ככל האפשר ומשלם עוד קמת על דלק.

אבל צר לי לומר לך, לדעתי בתקציב שלך אתה לא יכול להרשות לערמך רכבים כאלו..

אני ממליץ לך לבדוק מאליבו 98-97 מנוע 3.1L V6, תאמין לי שמבחינת נוחות לא יחסר לך כלום ומבחינת אמינות גם כן.

1.C5 דיזל צורה חדשה זה בילתי ניתן להשגה

2.אני מחפש דווקא C5 דיזל ולא בנזין בשביל לחסוך בדלק, ואתה מציע לי מאליבו? ברצינות..

פורסם

2.אני מחפש דווקא C5 דיזל ולא בנזין בשביל לחסוך בדלק, ואתה מציע לי מאליבו? ברצינות..

קסארה פיקאסו.

פורסם

1. לא אמרתי דיזל, תחפש בנזין.

2. אני יודע שאתה מחפש דיזל, אך עדיין לא רשמת מה הנסועה שלך ומה התקציב. אני גם יודע שאתה מחפש רכב גדול, נוח ומפנק ולכן הוצע המאליבו. וכן, אני רציני.

3. לא יזיק לך להיות מנומס למי שמנסה לעזור לך:idea:

מצידי תקנה C5 עם 400K ק"מ ותפשוט את הרגל אחרי חודשיים:!:

שיהיה בהצלחה

פורסם

סלקום, קיבלת מספר עיצות אך אתה מתעלם מהן, תרשה לי להאיר את עינך בעוד מספר פרמטרים:

-לפני שיהיה אפשר לעזור לך כדאי שתספר מהי וכמה הנסועה הצפויה (עירוני/בין עירוני), דרישות מיוחדות (מטען?) וכמה זמן אתה מתכנן להחזיק ברכב.

-בניגוד לתפיסה המקובלת אני חושב שרכב דיזל לא כל כך חסכוני, ולפני שיקפצו, תרשה לי להסביר:

*אין הפרש כיום בין סולר לבנזין כך שפה אין רווח.

*נסועה צפויה גדולה אצל אדם פרטי משמעה בדרך כלל שחלקה הגדול הוא בין עירוני, בנסועה כזו ההפרש בין צריכות הדלק של המנועים קטן יותר. (הענתיקה שלי עשתה 1 ל 13 בין עירוני לפני שהחלפתי צמיגים וזה רכב בנזין עם מנוע 2.4) להבדיל, אם חלק גדול מהנסועה הצפויה שלך הוא עירוני אז מנוע דיזל עדיף תודות למומנט הרב שלו בסל"ד נמוך והנצילות הגבוהה יותר תודות לטכנלוגיה מרובה ומורכבת יותר (טורבו-צ'רג'ר לדוגמה).

-הטכנלוגיה המרובה והמורכבת שקיימת במנועי דיזל יקרה יותר לתחזוקה.

מתמטיקה פשוטה. נאמר וחסכת 5-6 אש"ח לשנה בצריכת הדלק עם C5 דיזל, תיקון פעם בשנה של (בחר לך) משאבת סולר, מערכת הזרקה, צנרת לחץ וכו' יקטין מאוד את החסכון. אהם, עכשיו מאליבו נראת כרעיון לא רע כלל וכלל.

אם אין לך מגבלות מטען וחניונים תת קרקעיים אז בדוק את אופציית הגז.

פורסם
1. לא אמרתי דיזל, תחפש בנזין.

2. אני יודע שאתה מחפש דיזל, אך עדיין לא רשמת מה הנסועה שלך ומה התקציב. אני גם יודע שאתה מחפש רכב גדול, נוח ומפנק ולכן הוצע המאליבו. וכן, אני רציני.

3. לא יזיק לך להיות מנומס למי שמנסה לעזור לך:idea:

מצידי תקנה C5 עם 400K ק"מ ותפשוט את הרגל אחרי חודשיים:!:

שיהיה בהצלחה

סליחה אם נשמעתי לך כלא מנומס, אני מכבד ומוקיר תודה לכל מי שעונה לי באשכול

לעניינינו,צריכת הדלק של המאליבו היא לא הגיונית עבורי כיוון שכ60% מהנסועה שלי היא עירונית

כנ"ל C5 בנזין, אותם ניתן למצוא בכמויות

סלקום, קיבלת מספר עיצות אך אתה מתעלם מהן, תרשה לי להאיר את עינך בעוד מספר פרמטרים:

-לפני שיהיה אפשר לעזור לך כדאי שתספר מהי וכמה הנסועה הצפויה (עירוני/בין עירוני), דרישות מיוחדות (מטען?) וכמה זמן אתה מתכנן להחזיק ברכב.

-בניגוד לתפיסה המקובלת אני חושב שרכב דיזל לא כל כך חסכוני, ולפני שיקפצו, תרשה לי להסביר:

*אין הפרש כיום בין סולר לבנזין כך שפה אין רווח.

*נסועה צפויה גדולה אצל אדם פרטי משמעה בדרך כלל שחלקה הגדול הוא בין עירוני, בנסועה כזו ההפרש בין צריכות הדלק של המנועים קטן יותר. (הענתיקה שלי עשתה 1 ל 13 בין עירוני לפני שהחלפתי צמיגים וזה רכב בנזין עם מנוע 2.4) להבדיל, אם חלק גדול מהנסועה הצפויה שלך הוא עירוני אז מנוע דיזל עדיף תודות למומנט הרב שלו בסל"ד נמוך והנצילות הגבוהה יותר תודות לטכנלוגיה מרובה ומורכבת יותר (טורבו-צ'רג'ר לדוגמה).

-הטכנלוגיה המרובה והמורכבת שקיימת במנועי דיזל יקרה יותר לתחזוקה.

מתמטיקה פשוטה. נאמר וחסכת 5-6 אש"ח לשנה בצריכת הדלק עם C5 דיזל, תיקון פעם בשנה של (בחר לך) משאבת סולר, מערכת הזרקה, צנרת לחץ וכו' יקטין מאוד את החסכון. אהם, עכשיו מאליבו נראת כרעיון לא רע כלל וכלל.

אם אין לך מגבלות מטען וחניונים תת קרקעיים אז בדוק את אופציית הגז.

חיים

הנסועה שלי היא כ60% עירוני עם עליות וכיכרות כל שני מטר..

והקילומטרז' השנתי כ30,000

אני מחפש רכב מרווח, בטיחותי, נוח, חסכוני, ועם תא מטען גדול, בתקציב בזוי של כ30K

מה אתה יכול להציע לי? (חוץ מC5 דיזל:roll: )

פורסם

מצטער, סך כל הדרישות שציינת אינן אפשריות בסכום הרכישה המדובר. סיטרואן C5 דיזל (אם תמצא) כנראה תעלה לא מעט בתחזוקה ותיקונים עם הנסועה הצפויה (100K כל 3 שנים זה ממש לא מעט).

מה שאני יכול להציע לך הוא להסיר/לשנות חלק מהדרישות ואז יהיה אפשרי למצוא רכב מתאים.

בנוסף, אני מציע שתשקול את אופציית התדלוק בגז. עלות ההמרה היא כ 8 אש"ח והמחיר שתשלם בעבור הגז יהיה מקביל ל 3 ש"ח לליטר בנזין (נכון להיום). אאל"ט, ישנו גולש עם מאליבו (או רכב אמרקאי מקביל) בפורום הטכני שביצע את ההמרה ולפי מה שהוא כתב זה משתלם לו כלכלית עם הנסועה שלו, נסה ליצור עימו קשר כדי לראות אם זה יתאים לך.

פורסם

תנסה קסארה פיקאסו דיזל, נוח, מרווח, חסכוני הרבה יותר מה-C5 והכי חשוב, אמין.

אם תמצא אחת עם פחות מ-200K ק"מ זה מעולה.

ועוד ישאר לך הרבה עודף מהתקציב..

• תוכן חדש...