Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ פיאט 500

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרוייקט חדש נכנס למוסך "דרך השטח" ואותי מינו ליושב ראש צוות תגובות ומנכ"ל יומן השיפוץ. אז מתחילים.

המדובר בפיאט 500 (שנה? דגם? עוד אין לי את כל הפרטים) של לקוח החפץ לעת עתה להישאר מאחורי הקלעים. את המכונית הוא הפקיד אצלנו, במטרה להחזירה למצבה כבימי קדם.

המכונית מיועדת לתצוגה בעיקר ולא לנסיעות, כך שרמת השיפוץ הנדרשת - גבוהה. השיפוץ מתחלק לשלוש: החלק המיכני, החלק הפנימי ופחחות וצבע, כאשר לזה האחרון, לאור ייעוד המכונית, תנתן תשומת לב מיוחדת. וזה אומר: ניקוי יסודי של המרכב והסרת כל חלודה וסימן של חלודה. הרעיון הוא כמה שפחות לחתוך ולרתך טלאים-טלאים, אלא אם אפשר (וצריך) להחליף חלקים שלמים ומקוריים, שעדיין ניתן להשיג ולקנות אותם ללא כל בעיות עבור המכונית הזו.

למעשה, זה אחד השיפוצים הקלים לביצוע, כי ניתן להשיג (כמעט) כל חלק שיעלה על הדעת עבור המכונית. כולל חלקים מיכנים, חלקי פנים, ריפודים, סמלים ומה שתרצו. מה גם שהמדובר במכונית פשוטה מאוד, מה שמקל על העבודה.

אז סדר העבודה הוא כזה:

1. ראשית עלינו להתאים מפתחות למנעולי הדלתות וההגה, כי הבעלים לא מוצא את המפתח (זה הזמן להמלצות על מנעולן!)

2. בשלב הבא: החלפת שמן וניסיון הנעה. המטרה, בדיקת מצב מיכני של המכונית - מנוע, תיבת הילוכים וכדומה, על מנת להעריך את מצבם.

3. אחרי שנעריך את מצבה הכולל של המכונית - כולל עליה על ליפט וזימון רב הפחחים לשם מתן חוות דעת, תפורק המכונית לחלוטין. כל חלק וחלק יבדק, ינוקה, ישופץ או יוחלף וכאמור, המרכב יעבור שיקום ושיפוץ מחדש. צמת החשמל תשופץ (או תוחלף) ו... אם לא שכחתי שום דבר, אז זהו בערך.

השיפוץ יקח קצת זמן, כי במקביל אנו עובדים על כמה פרוייקטים גדולים (ומי שסובל מזה הכי הרבה זה הטנדר שלי שקצת נזנח לאחרונה), וגם כי צריך להזמין חלקים מאיטליה, ובקיצור, לא יהיה משעמם.

כרגיל וכאמור, מבטיח לעדכן ולצלם כמה שיותר.

בינתיים - קבלו סיפתח:

04082011109.jpg

04082011110.jpg

04082011111.jpg

04082011112.jpg

04082011113.jpg

04082011114.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי לוח השעונים - דגם R משנת 1972-1975.

שלי היתה שנת 75 והיה לה לוח שעונים עגול

צודק. התבלבלתי. לוח שעונים של פיאט 500 L שנת 65 - 72.

במבט על הפגוש אפשר גם לראות את שרידי החיבור של המגנים שהיו יחודיים לדגם ה - L.

500L-4.jpg

:turn-l:
פורסם

שלום און,

קודם כל, בהצלחה, והמון הצלחה, אני נהנה לקרוא את יומני השיפוץ שלך, משתפים, מפורטים, מבארים כל דבר וכל התקדמות, [גם לבור כמוני במכניקת הרכב]. ממש תאוה לעיניים, והלב חומד גם הוא מתי גם אני אכנס לעסק הזה..., אז כמו שאמרתי - מחכים לעדכונים שוטפים. [ושאפו ל'דרך השטח' שהשכילו להתחבר עם דובר/יחצ"ן (רק...?) מהשורה הראשונה].

אבל... וכאן בא אבל גדול,

פרוייקט חדש נכנס למוסך "דרך השטח" ואותי מינו ליושב ראש צוות תגובות ומנכ"ל יומן השיפוץ. אז מתחילים.

...

השיפוץ יקח קצת זמן, כי במקביל אנו עובדים על כמה פרוייקטים גדולים (ומי שסובל מזה הכי הרבה זה הטנדר שלי שקצת נזנח לאחרונה), מה, אני צריך להבין, רק הטנדר שלך [אני לא רוצה לכתוב 'שלנו'] סובל? גם אני סובל, מלווה בנאמנות וקורא בשקיקה את יומן השיפוץ, מרגיש חלק מהמסע [און, אתה אשם... אתה משתף כ"כ טוב...] ופתאום באים חבר'ה חדשים ודוחקים את הרום כרמל טנדר לפינה.

כרגיל וכאמור, מבטיח לעדכן ולצלם כמה שיותר.

בכל אופן, מחזיקים לך אצבעות, ומאחלים לך הצלחה ושילך בקלות, רק מפעם לפעם תקדם קצת את הטנדר [עוד מעט בא יום עצמאות חדש:oops:].

שימוניק

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

מזכיר לי שאני צריך לרענן קצת את שלי ...

ניפוח אויר בגלגלים

אישור מוסך ויאללה לטסט... אבל למי יש זמן לזה :cry:

תמונה 038.jpg

תמונה 027.jpg

תמונה 034.jpg

תמונה 037.jpg

תמונה 028.jpg

תמונה 030.jpg

תמונה 031.jpg

תמונה 032.jpg

עדי גולדנברג 13399

פורסם

פיאט 500 זה אוטו תענוג - בון בון אמיתי

באיזו שנה החליפו את לוח השעונים הצנוע לדגם שבתמונה - ומתי הדלתות נפתחו כרגיל?

ואגב - ב10,11,12 לספטמבר מתקיים היריד באימולה איטליה - 5 ק"מ מסלול שרובו הגדול מוקדש לתוצרת איטליה

לפיאט 500 ולוספות יש עשרות דוכנים לחלקי חילוף ביצור חדש, NOS וכל מה שצריך לשיפוץ מלא - כולל ספרות מקצועית,

ערכות שיפוץ למכלולים שלמים (מנועים) , פנים חוץ - ובקיצור הכל

המחירים כבר לא זולים כמו פעם - אבל למכוניות העממיות זה עדיין סביר - מומלץ בחום גם כדי לספוג אוירה שאיו שניה לה

פורסם

מצ"ב עמוד הנושאים שפרסם המשתמש YLKLN בפורום אספנות, מתוכם 6 על שיפוץ הפיאט 500 שלו.

שיפוץ יסודי, מא' עד ת', הכולל החלפת כל חלקי הפח של הרכב.

תהנו ובהצלחה

http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=2494794

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שלום

גם לי יצא פו ושם לשפץ מנוע כזה :lol:.

המנוע הוא של ביאנקינה והוא זהה לפיאט 500.

תראו מה הביאו לי ותראו את מעשה הכשפים.

בברכה בני ל.

CIMG5608.JPG

CIMG5609.JPG

CIMG5612.JPG

CIMG5681.JPG

CIMG5723.JPG

CIMG5732.JPG

CIMG5745.JPG

CIMG5747.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...