Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

אנו זוג שחולק יחד כבר 4 שנים רנו מגאן 2 2004 מדגם EX.

וכרגע מעוניינים להשתרג בשנתון לשנת 2008,

חשבנו עקרונית באופן טבעי על רנו מגאן 2008 כיוון שמאוד אהבנו לנהוג ברכב העכשווי, כיוון שמדובר על קניה מחברות הליסינג למינהם לצערנו הדגם יהיה ביזנס ולכן אנחנו נאלץ לוותר על מספר שיפורים שהתרגלנו אליהם בדגם ה-EX.

במקביל ראינו שסיטרואן C4 זה רכב באותה הקטגוריה +- ומאפשר לנו להנות מחוויית הנהיגה שהורגלנו אליה במגאן ואף יותר.

עקרונית הדילמה היא כזאת:

1) רנו מגאן 2008 מדגם ביזנס בסדר גודל של 45,000

2) סיטרואן C4 2008 בסדר גודל של 55,000

שני האופציות מדברות על קניה מליסינג.

נגיד והק"מ עומד על ממוצע בסביבות ה80,000

הרגלי הנהיגה שלנו:

אנחנו נוהגים בעיקר בתוך העיר ולעתים (אחת לחודש/חודשיים בערך) יוצאים מחוץ לעיר לנסיעה של בין שעה וחצי - שלוש שעות לכיוון.

בסה"כ אנחנו לא נוהגים הרבה - סביב ה- 12-15 אלף ק"מ לשנה.

נשמח לשמוע את דעתכם המקצועית על שני הרכבים / רק על אחד מהם אם לחלק מכם יש ניסיון אישי.

תודה רבה מראש.

פורסם

נהגתי על שני המגאנים תקופה ארוכה,

ההבדל בין שני הדגמים הוא שמיים וארץ [ואני לא חושב שהדגם החדש טוב יותר].

במגאן הישנה הרכב היה רך ומאוד נוח

הדגם החדש עדיין נוח אבל אין את ההרגשה של המושבים הרכים ,בדגם החדש המתלים רכים אבל הכסאות טיפונת יותר קשיחים.

בדגם הישן [ואני לא יודע אם זה עניין של משקל או גיר שונה בכיול] הרכב היה זריז יותר מהדגם החדש ,

בדגם החדש הגיר הביא לי את הסעיף על כל הרכב [הסיפור המוכר שהוא מחליט מתי להעלות הילוך ,מתי להוריד ולא תמיד בסיטואציה הנכונה].

אם יש שאלות ספציפיות על המגאן אשמח לענות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לי יש מגאן 2008 EX שקניתי מקרסו (היבואן) יש לו מדי פעם כמה רכבים בודדים בגירסה הזו. הם בדרך כלל מאדם פרטי ולא מליסינג ולכן המחיר שלהם דומה למחיר הסיטרואן.

אני נוהגת בה רק שבוע וזה רכב ראשון שבבעלותי (לפני כן נהגתי ברכבי ליסינג של אבא שלי, ניסן טידה, שברולט אוואו) אז אין לי עדיין הרבה מה לומר. הרכב בהשוואה לאחרים שנהגתי יותר מפנק ונוח, הגיר באמת דורש הסתגלות והוא כן קצת מעצבן.

אני יודעת, אגב, שגם לובינסקי היבואן של סיטרואן מוכר רכבים אלו מ2008. לנו זה היה יקר. אבל היתרון בלקנות אצל היבואן (קרסו/לובינסקי) זה שיש אחריות יבואן למשך שנתיים (סיטרואן) ושלוש (מגאן) שזה משמעותי. וכאמור, יש שם סיכוי למצוא דגמים מאובזרים מיד פרטית ולא מליסינג.

פורסם

ה-C4 עולה יותר כסף ולא בכדי, מדובר ברכב הרבסה יותר מפנק (ביחס למגאן הרגילה, לא מכיר EX), עם הנדסת אנוש הרבה יותר טובה.

למרות ששני הרכבים נתפסים בישראל בעלי אמינות מפוקפקת עדיין לדעתי ה-C4 נתפסת כהרבה יותר אמינה מהמגאן (לדעתי אפילו בשני הרכבים מותקן אותו גיר ה-AL4. הידוע לשימצה...)

למיטב ידיעתי בכל נושא הבטיחות המגאן עולה על ה-C4 למרות ששניהם נחשבים כרכבים בטוחים.

שורה תחתונה: מבין שניהן אני הייתי הולך על ה-C4, רכב יותר מפנק ואיכותי (מספיק לראות איך מגאן נראית כעבור 4 שנים לעומת סיטרואן) אבל קח בחשבון שרכבים מסוג זה בשנתונים האלו חוטפים ירידות ערך משמעותיים אז תנסה להוריד במחיר כמה שיותר...

פורסם

אני ניזונתי מכל כך הרבה דעות שליליות על הרנו מגאן (צריכת דלק גבוהה, 'עגלה'..) והתבדתי אחרי שנהגתי עליה.

כאיש משפחה אתה צריך רכב יציב ובטיחותי, מרווח ונוח לכל הנוסעים, והיא מספקת את אלו ובגדול.

ומכיון שהפער במחיר הוא דיי משמעותי, ממליצה לך ללכת על המגאן.

בהצלחה,

ענת מאוויס

פורסם

תודה רבה על השיתוף והעזרה לכל המגיבים,

לגבי קנייה מיבואן, יש למישהו מושג איך זה עובד בפועל האחריות של לובלינסקי / קרסו?

אני מתכוון למידע ממישהו שקנה מהם עם אחריות ואחרי תקופה מסוימת היה צריך לממש טיפול / תיקון שכלול באחריות, האם זה כרוך בעלות כלשהי? איך היחס במקרה כזה?

תודה רבה לכולם אני טס היום וביום ראשון אני אקרא את שאר התגובות.

פורסם

שתיהן נחמדות.

מחיר השוק של המגאן נמוך יותר, ולא בהכרח בצדק. ניתן גם למצוא מגאן מפרטי ולהוריד במחיר לאור השוק החלש.

סביר להניח שמגאן פרטית תהיה במחיר דומה לסיטרואן מליסינג.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

שתיהן טובות ולכן ההמלצה היא ללכת לפי הטעם האישי והלב.

רק שימו לב שבמגאן בדגם הביזנס מושב הנהג שונה (אין כיוון לקושיות הגב).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...