Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כן נהגת בניסן טידה והיה צריך להפעיל רגל יחסית קשה עבור הדוושות.

השבוע קיבלתי את המגאן שקניתי (אחרי שהוחלפו 2 צמיגים אחוריים ובוצע כיוון פרונט) ואני תוהה האם מה שאני מרגישה זהרק הסתגלות לדוושות החדשות או רעידות.

 

מה שקוה הוא שהדוושו מאוד מאוד רגישות. גם הגז וגם הברקס. בטידה כשהורדתי רגל מהגז, נניח כשרציתי להפחית מהירות לקראת רמזור או משהו כזה בלי לשים ברקס האוט המשיך להחליק דימה בעדינות זמן מה. במגאן זה לא קורה. האוטו ככה טיפונת מקפץ ולא מחליק ואני מחזירה רגל לדוושה כדי להתקדם. השאלה שלי - האם הדוושה כ"כ רגישה שגם הורדה אולי לא עדינה של הרגל יכולה לגרום לתופעה הנ"ל?

 

אותו הדבר לגבי הברקס, אם לחצתי "חזק" מדי ואני מנסה להוריד לחץ אז האוטו גם כן קופץ קצת.

 

שני הדברים לא היסטריים והנוע לידי לא חשה בהם, אבל לי זה מציק ואני תוהה אם זה רק הדוושו שיותר רגישות ולקחת עוד מה ימים להסתגלות או שזה מצריך מוסך?

 

תודה

פורסם

הבית מצערת במגאן 2 הוא אלקטרוני , לכלוך יכול לגרום לתגובה איטית (מהרגע שלחצת עד שאת מרגישה תגובה)

ולפעמים כן מורגש שהאוטו דוהר קדימה, צריך להתרגל

פורסם

התבלבלתי חברים...

 

אני אנסה לתאר שוב את התחושה בנהיגה:

 

כאשר אני נוסעת בכביש מהיר ללא צורך בהאטות והאצות הכל טוב.

כאשר צריך להאט, אז ההרגשה היא שצריך ללחוץ מעט מאוד על הברקס (והרגל די נותרת באוויר) ואם לחצתי חזק מדי (ולצורך העניין ההבדל בין לחיצה חלשה ללחיצה יותר חזקה הוא מזערי מבחינת התחושה שלי ברגל) אז הרכב כאילו "מגמגם" עד שהמהירות יורדת והוא מתאזן.

 

דבר דומה קורה לי עם דוושת הגז:

אני רגילה שכדי להאט את הרכב אני משחררת לאט את דוושת הגז וגם כאשר הורדתי רגל לחלוטין מהדוושה (בניסן טידה) הרכב עדיין המשיך לגלוש קדימה טיפונת עד שאו עצרתי בברקס או הסתיימה הסיבה בעטייה האטתי וחזרתי לתת גז כרגיל. במגאן, הפחתת הלחיצה על דוושת הגז שוב גרומת לרכב "לגמגם" עד להתייצבות במהירות קבועה.

 

בשני המקרים שתיארתי אני תוהה האם פשוט עוד לא למדתי את הניואנסים של הדוושות ברכב הספציפי הזה, והרגל שלי פשוט "קשה" עם הדוושות או שזו תקלה שדורשת תיקון/בירור.

 

לציין שהרכב נמסר לי (אחרי קניה) לפני מס' ימים. הוא נרכש מהיבואן קרסו, עבר טיפול 90.000, החלפת רצועת טיימינג, החלפת 2 צמיגים, כיוון פרונט, וטסט טרם למסירה.

 

תודה

פורסם

כמעט אותו דבר גם במגאן שלי. אני הגעתי מדייהטסו אפלאוז ידני, כך שההבדלים שחשתי אולי יותר גדולים.

 

מבחינת הבלם - מאוד מאוד עדין, וגם נגיעה קטנה בו מפיקה בלימה די חזקה. יותר מזה - גם לחיצה קלה קבועה עליו יוצרת בלימה הולכת ומתגברת גם אם לא לוחצים יותר חזק. זה גרם לי הרבה פעמים לעצור הרבה לפני איפה שכיוונתי. זה עדיף מלעצור אחרי איפה שכיוונתי. :) הקפיצות הן הורדות ההילוכים, עד כמה שהצלחתי לעקוב אחרי זה (שיחקתי עם D / M). די התרגלתי לזה אחרי כמעט חודש על הכביש.

 

מבחינת הגז - קצת קשה לי להגיד כאן כי כאמור באתי מרכב ידני, אבל גם כאן הרגשתי שהדוושה עדינה יחסית ונותנת הרבה גז. גם זה דווקא די מוצא בעיני.

 

בסה"כ אני חושב שדי התרגלתי לדוושות ועכשיו ההאצה והבלימה נעימות ונוחות.

מצד שני, יכול להיות שבמוסך יכולים לכוון בשבילך את דרגת הרגישות של הדוושות אם זה לא נוח לך.

פורסם

אה, ראיתי שהתבלבלתי לגבי הגז ואת התכוונת להורדה של הרגל ממנו - אצלי אין את הגמגום הזה בזמן הורדת הרגל מהגז, ככל שזכור לי.

פורסם
אה, ראיתי שהתבלבלתי לגבי הגז ואת התכוונת להורדה של הרגל ממנו - אצלי אין את הגמגום הזה בזמן הורדת הרגל מהגז, ככל שזכור לי.

 

 

תודה, אני אחכה עוד כמה ימים ואראה אם זה מסתדר.

×
×
  • תוכן חדש...