Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הרכב לא הניע.

הזמנתי את שירותי הגרירה מהביטוח.

הגיע.

קבע המצבר לא תקין.

ברכב מצבר 74A בן פחות משנה של VARTA (אמרתי לא נחסוך.. נשים משהו טוב - כמובן שטעיתי ולא נוגע בזה יותר בחיים).

בקיצור נסעתי למקום שבו רכשתי (כרגע לא אפרסם את שמו - כי אני לא בטוח אם נהג כראוי או לא).

בדק, אמר לי מייד - המצבר לא תקין. אני שם לך חדש.

הוא מביא לי מצבר של STARTUP - שזו חברה בת של VARTA - רק מאיכות נמוכה יותר (אחריות 12 חודש).

ביקשתי מצבר VARTA BLACK כמו שהיה לי - והוא אמר שאי אפשר - והמדיניות היא או המצבר מהאיכות הנמוכה או מצבר משומש ולדעתו עדיף לי החדש.

טוב, בקיצר שמתי, נסעתי.

נראה לכם הגיוני?

לדעתי היה מגיע לי את אותו המצבר ב-ד-י-ו-ק אבל חדש.

(* מה שכן ב-ורטה הזה אני לא נוגע יותר. כמה שצחקתי על השנפ, לפחות הוא החזיק עד יום אחרי סוף האחריות ולא שנה לפני :mm_nah:)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקריאה בפורום ומהתגובות של בכיר מ VARTA שעונה כאן לפעמים.

הבנתי שכל המצברים בדיוק אותו הדבר בפנים, האריזות השונות רק לצרכי שיווק, קביעת מחירים ומתן אחריות.

אם היה לך מצבר וורטא עם שנתיים אחריות, ושמו לך עכשיו סטרטאפ, יש לך את פתק האחריות ותקבל עליו את האחריות המלאה.

בפנים המצבר אותו הדבר, אוהת טכנולוגיה וכו, אין לך מה לדאוג.

ואם VARTA הלך לך אחרי פחות משנה, ו שנפ הלך לך בדיוק אחרי תום האחריות שזה או שנה או שנתיים, יכול להיות שיש לך בעיה ברכב. מצבר לא אמור להחזיק תקופת זמן כזו קצרה, אולי המצבר קטן מידי לצרכנים, אולי האלטרנטור לא תקין וכו..

תבדוק את זה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

א. הסיפור עם השנפ היה בצחוק - ובה לומר שהשנפים החדשים לא מחזיקים כמו פעם. בכל מקרה מדובר בניסיון עם רכבים שונים. המצבר מתאים יופי צופי לרכב והרכב תקין לחלוטין.

ב. אם סטראט-אפ וורטה אותו דבר אז למה הוא לא נתן לי ורטה? הרי הוא לא צריך להאריך לי את האחריות? תחשוב על זה...

לדעתי יש פה בעיה:

א. או שהמשווק לקח את המצבר ורטה שלי, יילך לחברה ויזדכה עליו ויקבל חדש של ורטה שהוא יכול למכור ביותר כסף.

ב. או שבעצם כל הסיפורים האלו של מנכ"ל טלרון על זה שזה אותו מצבר עם תקופות אחריות שונות - הוא לא ממש נכון ולמעשה מצברי ורטה עולים יותר כסף מסיבה אחרת, כי אצלי הוא לא היה צריך להאריך את האחריות.

פורסם

נשמע לי לא תקין , מצד שני אף פעם לא ראיתי אותיות קטנות בהסכם אחריות של ורטה .

יש לציין שגם לי יש מצבר ורטה והיו לי גם בעבר ואני מופתע לשמוע שככה הם מתנהלים . אם זאת באמת הדרך שהם פועלים בה אני כבר לא ארכוש את המצברים שלהם .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

גם אני מאוד הופתעתי לרעה. וזה עוד אחרי שקניתי 3 מצברים מהמותג והמלצתי כמו מפגר עליהם כאן בפורום. :oops:

מסתבר שזול לא סתם מתחיל ב-ז'... :lol:

פורסם

על הפתק של האחריות מצויין משהו? אולי משפט מתחמק כמו "בכפוף לתקנון" או "בכפוף לתנאי האחריות"

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

תבדוק את מצב הטעינה אצלך ברכב וגם זליגת זרם אצל חשמלאי מקצוען כי גם בדברים הפשוטים האלה לא נשארו הרבה חשמלאים שיודעים לבצע את הבדיקות לפי הספר.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם המתקין (לפחות שאני רכשתי ממנו) טען את אותו הדבר שהמצברים אותם מצברים אחרי ששאלתי אותו, ומה שמשנה זה תקופת האחריות שאתה מקבל.

הסיבה לדעתי שקבלת סטארטאפ ולא ורטא זה בגלל שיש למתקין מלאי מצומצם של ורטא מכיוון שהמצבר יקר יותר אז קונים אותו פחות.

והוא מעדיף לספק מצברים ממה שיש לו מלאי גדול יותר.

בשורה התחתונה קבלת את אותו המצבר רק באריזה שונה, הטכנולוגיה אותה טכנולוגיה.

מכאן להגיד לא לקנות יותר וורטא כי הם לא ממשים את האחריות שלהם זה שגוי ולא נכון.

קבלת מצבר חדש.

ממה שאני יודע ומנסיון שלי, האחריות מחייבת את המתקין להביא לך מצבר תקין. אם זה משומש או חדש זה לבחירה ולשיקול דעתו.

כאן הביאו לך חדש, הרווחת.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
היום הרכב לא הניע.

הזמנתי את שירותי הגרירה מהביטוח.

הגיע.

קבע המצבר לא תקין.

הוא מביא לי מצבר של STARTUP - שזו חברה בת של VARTA - רק מאיכות נמוכה יותר (אחריות 12 חודש).

ביקשתי מצבר VARTA BLACK כמו שהיה לי - והוא אמר שאי אפשר - והמדיניות היא או המצבר מהאיכות הנמוכה או מצבר משומש ולדעתו עדיף לי החדש.

אני לא מבין למה הסכמת - אבל אחרי שהסכמת

שלח מכתב תלונה לאיגוד הצרכנים הישראלי.

נשמע לי תמוה - לקנות מוצר עם אחריות וכשאתה בא לממש אותה מוסרים לך מוצר נחות יותר.

והסיפורים על חברת בת או לא חברת בת הם בולשיט

אם היית רונה מצבר של סטרט אפ מההתחלה מה הוא היה שם לך כתחליפי? מצבר של חברה-מומצאת-אחרת?

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני לא מבין על מה התלונה.

הלך המצבר? מבאס, קורה.

הלכת לקבל שירות וקיבלת מצבר חדש, שאם נאמין למנכ"ל טלרון שמשוטט כאן ובטוחני שיגיב בשרשור מדובר באותו המצבר בדיוק הממותג שונה משיקולי תמחור ותו לא.

גם אם כן וגם אם לא, אין זה סביר שמצבר, שאין לו אורך חיים ידוע, יוחלף בחדש מאותו הסוג ואותה החברה בכל פעם שיפגם.

כשרוכשים מצבר רוכשים אחריות. רכשת ורטא מקורי? קיבלת 20 חודשי אחריות. רכשת סטארטאפ? שילמת 50 שקל פחות וקיבלת אחריות ל 12 חודשים, בחירה שלך.

ואגב, ורטה לא המציאה את הגלגל, אני בטוח שאתה זוכר בפורום אודיו את סיפור הפולס-אודיו-תחנה-מרכזית ב 500 ש"ח ולעומתו את ה Z4200 של מאק אודיו ב 1,000 ש"ח ומדובר באותו המגבר בדיוק.

אתה לא מרוצה מהמותג? זכותך, בפעם הבאה תרכוש וולטא או שנפ. מנסיוני למצברים העממים (כלומר כל עוד לא מדובר בג'ל \ פריקה עמוקה וכו') יש אורך חיים הנע בין 3 ל 5 שנים. אני הייתי הולך על המצבר הזול ביותר.

בשורה התחתונה - נדפק המצבר, הלכת לממש אחריות, שמו לך מצבר חדש ושלחו אותך לדרכך. אני לא רואה עם זה בעייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר. בוא אני אגיד לך למה הרגשתי לא טוב עם זה.

מנכ"ל טלרון טוען שזה אותו מצבר בדיוק. מכאן שעלויות הייצור של סטראט-אפ וורטה זהות.

ההבדל הוא במשך האחריות.

שמחליפים מצבר באחריות - לא מאריכים את תקופת האחריות - לכן תיארוטית, לפי מה שהוא אומר - זה לא אמור לשנות לו כלכלית אם הוא שם לי ורטה או סטארט-אפ. ובכל זאת הוא שם לי סטארט-אפ.

למה?

אני אדם הגיוני ואפשר לשכנע אותי. ויכול להיות שאני סתם מתלונן.

לדגואמ שלך: אם היית קונה מאק-אודיו והוא היה מתקלקל והיה בא המוכר ונותן לך את ה-פולס אודיו בזמן שיש לו מק-אודיו חדש על המדף - היית לוקח? לא.

אם היה לך צמיג מחברת X והוא היה מתקלקל עקב פגם בייצור והפנצ'ריה הייתה שמה לך צמיג תוצרת שקר-כלשהוא -חברת בת של חברת X 0 שזה "אותו דבר בדיוק רק יותר זול" במקום - היית לוקח? לא.

לעניות דעתי והבנתי -

אם קניתי מצבר סטארט-אפ - ויש לי תקלה תוך 12 חודשים - אני אמור לקבל סטארט-אפ חדש.

אם קניתי ורטה - ויש לי תקלה תוך 20 חודשים - אני אמור לקבל ורטה חדש.

זה לא פרס או הטבה - שילמתי יותר כסף על המותג מסיבה מסויימת. כי חשבתי שהוא שווה משהו ומייצג משהו.

האחריות היא משהו שנכתב על ידי היבואן - ולדעתי מגיע לנו נורמות יותר גבוהות מ:"התקלקל? קח משומש מהמחסן ואם ניתן לך חדש עושים לך טובה".

תהיה בטוח שמצברים מהיבואן הזה אני לא אקנה יותר, אלא אם כן מישהו יצליח לשכנע אותי שככה מקובל.

בזמנו שהמצבר של שנפ הלך לפני תקופת האחריות - קיבלתי מצבר זהה 1:1 חדש. וזה היה חודש לפני תקופת האחריות. פה המצבר בן פחות משנה.

שוב, אני אדם הגיוני - מוכן לקבל הסבר הגיוני ללמה הוא נתן לי סטארט-אפ ולא ורטה.

החזרה על המנטרה של:"ההבדל הוא רק באחריות" - לא הגיוני - כי במקרה שלי האחריות לא משחקת תפקיד - לכן יש ככל הנראה עוד הבדל שבגינו אני משלם יותר על מצבר של ורטה. (ושילמתי אז עוד 150 או 200 שקל אקסטרה על המותג).

והיו לו מצברים של ורטה במלאי. זה מקום שעובד חזק מאוד עם מצברים ואין לו בעיה של מלאי על שום מצבר - מקטנוע ועד משאית.

פורסם

אתה צודק היו צריכים לתת לך מצבר תמורת מצבר, כמו זה שקנית, אם היית קונה סטארט-אפ, והמצבר היה מתקלקל היו שמים לך ורטה?

אלא אם כתב האחריות אומר אחרת.

פורסם

בדיוק בגלל זה עדיף להשקיע במצבר איכותי,ולשכוח ל 10 שנים מה זה מצבר

בפעם הבאה תקנה מצבר של אופטימה.

• רעיון טוב! 1

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני הייתי מעדיף לקבל סטארט-אפ חדש ולא וורטה משומש, ולכן מתקשה להסכים שרימו אותך.

בעיניי, השירות שקיבלת הוא סביר והוגן - קיבלת מצבר חדש ושווה ערך למה שהיה לך, ולא מצבר משומש במצב, גיל והסטוריה עלומים.

הוורטה שהיה לי באוטו מת אחרי 4.5 שנים, ככה שאני גם לא מסכים לרמיזת ה"זול לא סתם מתחיל בז'".

אם אקנה מצבר, יותר סביר שהוא יהיה שוב וארטה מאשר שנפ.

בדיוק בגלל זה עדיף להשקיע במצבר איכותי,ולשכוח ל 10 שנים מה זה מצבר

בפעם הבאה תקנה מצבר של אופטימה.

אני לא חושב שכלכלית, זה משתלם.

:turn-l:
  • ספונסר פורום
פורסם

שלום

1. כל מותגי טלרון זהים לחלוטין למול אותו מקט יצרן שרשום עלהם (קל להשוואה באתר VARTA)

לאותו קיבול יש תמיד אותו מק"ט, למעט למצבר 60AH לרכב יפני, שם הזרם נמוך ב 30 אמפר מסיבה שאינה ידועה לי וזה ממש לא משמעותי.

2. מצבר בקופסה שחורה של ורטה שממותג StartUp או במותג אחר של טלרון, זול משמעותית ליבוא מאותו מצבר שממותג VARTA ולכן אם נותנים מצבר חדש באחריות אז לפחות נותנים מצבר שעלה לטלרון פחות. כשאנו מחליפים במצבר שעבר חידוש (משומש) איננו מבחינים בין המותגים מאחר ועלות חידוש של כל המצברים זהה.

3. בכתבי האחריות של כל מפיצי המצברים ובכלל זה של טלרון כתוב שבמקרה של תביעת אחריות מוצדקת, ניתן לתת מצבר חליפי שדומה בתכונותיו הטכניות למצבר המקורי שנירכש, אין מחויבות למותג מסוים או אפילו להתאמה בין התוצרים. תאורטית ניתן כנגד מצבר ורטה מקולקל לתת מצבר וולתא מחודש, זה כמובן לא קורה מטעמים ברורים. כמו כן אין התחייבות למתן מצבר חדש אפילו יומיים לאחר מועד המכירה למרות שהמקובל בשוק ובטלרון לתת מצבר חדש זהה בששת החודשים הראשונים מהקניה.

4. עלות אחריות המצבר הינה משמעותית מאד ממחיר המצבר. זה נכון בכל מקום בעולם ובמיוחד בישראל בה חשמלאים רבים מחליפים מצברים למרות שהתקלה במקורה ברכב, לכן הקפדה על כתב האחריות היא בעלת משמעות כלכלית כבדה למשווק המצברים.

5. מהות ההחלפה באחריות היא לתת מצבר אחר עם אחריות עד תום האחריות של המצבר המקורי שניקנה.

לסיכום (שלי לפחות), תמורת המצבר ממותג VARTA קיבלת מצבר זהה וחדש למרות שלפי תנאי העיסקה בין הצדדים היית אמור לקבל מצבר מחודש.

בהנחה שהתקלה במצבר אינה נובעת מבעיה ברכב שלך, סטטיסטית הרווחת שנת שימוש חינם.

אני רוחש כבוד רב למותג VARTA למרות זאת אם קיבלת מצבר זהה עם מדבקה אחרת, לא אמורה להיות לכך משמעות מעשית מבחינתך, זה לא חולצת לקוסט אורגינלית, שבה אם במקום תנין רקום כריש, אז זה תיראה מגוכך.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...