Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעל רנו מגאן 2001 אוט'!!! לא מזמן נדלקה לי נורה בפנל בצורת גיר ותחתיה רשום AUTO, היא נדלקת רק בהנעה ראשונית (כלומר רק אחרי שהרכב היה במנוחה כמה שעות)!!!

לאחר קריאה מרובה בפורום על הבעיה, אני מגלה כי היא די נפוצה בגדמים הללו והיא נעוצה בשסתום לחץ שמן בגיר/סולונואיד!!!

כבעל רכב מודאג פניתי לאחד המוסכים בירושלים אשר הציעה בדיקה ממוחשבת חינם ומתמחה בטיפולי גיר אוטומטי. תוך שניות ספורות הוא חיבר את מכשיר הקריאה וקבע כי הבעיה היא בסולונואיד!!! שאלתי אליו היתה איך הוא יכול לדעת שהבעיה היא לא בשסתום?! ועל כך הוא ענה כי שניהם אותו הדבר!!!! עכשיו למיטב ידיעתי סלונואיד הוא משהו סלילי ואני לא כל כך בטוח שהוא יכול לשמש כשסתום?!

מה דעתכם בנושא?

תודה על כל תשובה!!!!:shock:

פורסם

לרוב הבעיה היא בווסתי לחץ שמן, אתה יכול לקרוא להם איך שתרצה, בסופו של דבר מדובר על אותו רכיב.

יש בתיבה הזאת 8 שסטומים, הבעיה בדר"כ בשניים מהם האחד שסתום שנקרא evm והשני נקרא evlu.

פורסם

אינני יודע איפה רכבך עבר שיפוץ גיר ומתי, אבל מה שכן אני יודע (מנסיון עם רכב דומה וממה ששמעתי וראיתי), שלא לכל מכון גירים יוצא שיפוץ מוצלח (אם בכלל צדקו באבחנה...).

תחום קצת בעייתי. איני אומר שאין בעלי מקצוע טובים, אבל צריך לחפשם.

alfa 156 2.5.

פורסם

תלוי גם בהיקף השיפוץ, סוג החלפים, והשמן שנעשה בו שימוש.

אני רק יכול להמליץ לך מנסיון שאם אכפת לך מהרכב ואתה הולך להשאר איתו לאורך זמן, במקרה הזה כדאי לבצע את השיפוץ במוסך מורשה בלבד למרות שזה מגיע ל 9 אלף שקל. אם יצא לי אני יסרוק לך חשבונית עם פירוט של החלפים שמחליפים.

אני בספק אם המכוני גירים מחליפים את כל המכלולים כמו במורשה וגם אם כן, אלו חלפים תחליפיים שלא תמיד ברמה של המקורי.

מנסיון ראיתי את ההבדל בין שיפוץ במכון רגיל למוסך מורשה.

פורסם

ממש לא,

אתה לא יודע מה מצבו, גיר שעמד פרק זמן ארוך יכול גם לפתח קורוזיה, התייבשות של אטמים וכו'.

נתקלתי במוסך שפירק והרכיב 3 תיבות שונות מפירוק באותו רכב עד שהתייאש ועשה שיפוץ מקיף.

בקיצור לא מומלץ.

פורסם

למה לעשות שיפוץ או החלפה אם הבעיה היא רק בסולונואיד??? העסק נשמע לי ממש יקר ומיותר!!!

סליחה על הבורות!!!

פורסם

בדרך הכלל הבעיה היא רק בשסתום EVM ולא בשסתום של הקלאץ'

בתור התחלה לא משפצים אלא מחליפים שסתום, מאבחן מנוסה גם יודע לקרוא לפי הלחצים אם באמת צריך שיפוץ או רק שסתום וזאת בהתאמה לגיל הרכב ולשיפוץ האחרון שבוצע

לאור העובדה שכבר שופץ הגיר לא הייתי מרחיק לכת לשיפוץ חוזר אלא אם כן יש עדיין אחריות על השיפוץ

כדאי לבדוק

• תוכן חדש...