Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים , יש לי מגבר סנדאון 100.4

רכשתי רמקולים אינפיניטי קאפה שהם 2 אום בעיקרון , חיברתי את הכל ושומעים זוואה , ואני חושב שזה בגלל חיבור לא נכון

למישהו יש מושג איך מחברים רמקולים 2 אום למגבר 4 ארוצים ?

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם
ערב טוב חברים , יש לי מגבר סנדאון 100.4

רכשתי רמקולים אינפיניטי קאפה שהם 2 אום בעיקרון , חיברתי את הכל ושומעים זוואה , ואני חושב שזה בגלל חיבור לא נכון

למישהו יש מושג איך מחברים רמקולים 2 אום למגבר 4 ארוצים ?

המגבר הזה (אחלה מגבר אגב!) תומך 2 אוהם לערוץ. קודם כל וודא שהפילטרים בבייפאס, כלומר שאתה לא חותך תדר נמוך כמו סאב. יש שם מתגים שעוקפים את הפילטרים, דבר שני וודא שהגיין מכוון כמו שצריך.

תנסה אתזה ותגיד אם זה פותר את הבעיה או לא..

דיוויד

פורסם

אני חותך אותם על 50 הרץ ב24 דציבל הי פס . והגיין כימעת על מקסימום

ונירא לי יש פה בעיה בחיבור רמקול , אולי צריך לחבר אותו באיזו שהי צורה מיוחדת , או ללחץ על המגבר עצמו משהו

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם
אני חותך אותם על 50 הרץ ב24 דציבל הי פס . והגיין כימעת על מקסימום

ונירא לי יש פה בעיה בחיבור רמקול , אולי צריך לחבר אותו באיזו שהי צורה מיוחדת , או ללחץ על המגבר עצמו משהו

אלף כל אתה חותך אותם נמוך מידי והם נכנסים לעיוות מהר, תעלה אותם ל-80-100

שנית משהו פה לא הגיוני, אתה על מקסימום גיין ועוד מחובר ב-2 אוהם שבחיבור הזה אתה אמור להוריד גיין והרבה לעומת התנגדות של 4 אוהם.

פורסם

המגבר לא רואה 2 אוהם בדיוק כמו שהמגבר לא רואה אף פעם 4 אוהם ברמקולים רגילים. ההתנגדות תמיד גבוהה יותר ב 2-3 אוהם לפחות והטריק של JBL ואינפיניטי לגבי ה 2 אוהם הוא כדי לקבל 4 אוהם "אמיתי".

לפני שאתה רץ לחפש אשמים במגבר או ברמקולים אני ממליץ שתעבור על ההתקנה, כולל אקולייזרים למיניהם וגיינים, שאין שום סיבה בעולם שיהיו פתוחים על המקסימום. כנראה שיש לך בעייה בהתקנה, אולי פאזות הפוכות, אולי התקנת וופרים עלובה ואולי סיבה אחרת - לא יודע.

אני מציע שתגיע לאחד המפגשים או שתחזור למתקין שלך שיראה מה הוא עשה לא בסדר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
המגבר לא רואה 2 אוהם בדיוק כמו שהמגבר לא רואה אף פעם 4 אוהם ברמקולים רגילים. ההתנגדות תמיד גבוהה יותר ב 2-3 אוהם לפחות והטריק של JBL ואינפיניטי לגבי ה 2 אוהם הוא כדי לקבל 4 אוהם "אמיתי".

לפני שאתה רץ לחפש אשמים במגבר או ברמקולים אני ממליץ שתעבור על ההתקנה, כולל אקולייזרים למיניהם וגיינים, שאין שום סיבה בעולם שיהיו פתוחים על המקסימום. כנראה שיש לך בעייה בהתקנה, אולי פאזות הפוכות, אולי התקנת וופרים עלובה ואולי סיבה אחרת - לא יודע.

אני מציע שתגיע לאחד המפגשים או שתחזור למתקין שלך שיראה מה הוא עשה לא בסדר.

איתמר.

יש מונח שקוראים לו Impeadance Rise, לכל סליל יש את ההתנגדות הנומינאלית שלו במצב עומד, ברגע שנכנס סיגנל לרמקול ההתנגדות עולה בתדרים שונים, כמו כן גם עולה ככל שהסליל מתחמם. לפעמים ההתנגדות יכולה לעלות עד 50 אוהם.

שלא נדבר שהמגבר יציב ב2 אוהם. זה לא אמור להשפיע כלל על הצליל.

כמו שאמרו, תחתוך באיזור ה80-100 ותסדר את הגיינים. כמעט עד הסוף זה ממש לא בריא. תבדוק גם את הכיוונים ברדיודיסק שלך.

וודא גם שהרמקולים מחוברים כמו שצריך, יכול להיות שחיברת פלוס ומינוס הפוך והם עובדים בפאזה הפוכה, ובכך מבטלים צלילים..

פורסם

נכון, והעכבה הגבוהה ביותר מתקבלת בתדר ה FS של הרמקול. לכן לרמקול יש את מה שנקרא "עכבה נומינלית" שמתארת את ההתנגדות שהמגבר רואה רוב הזמן (הסבר צולע ולא מדוייק בעליל אבל ממחיש טוב את הרעיון).

נושא ההתנגדויות (כמו 99% מהמונחים של עולם האודיו) לא ברור לרוב האנשים ונוטים להסיק מסקנות שגויות בגללו. במקרה של פותח השרשור אין קשר בין זה שסליל הרמקול הוא בעל התנגדות של 2 אוהם לבין זה ששומעים רע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני התקנתי את הרמקולים בעצמי , וחיברתי אותם גם בעצמי , וחיברתי כמו שצריך + ל+ ו - ל - .

השאלה היתה אם יש איזה חוקים בחיבור רמקול של 2 אום , או שמחברים בצורה רגילה

כי בנתונים של הרמקול רשום 2 אום ועל הקופסה רשום שהרמקול מתאים גם ל4 אום ואפשר לחבר אותו ישירות לרדיו דיסק .

וגם אכשיו כשאני מדליק מערכת יש בום קטן , וליפני זה לא היה , אז משהו פו לא מתאים למשהו או שאנח טועה?

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

אין קשר לרמקולים, שיהיו גם 0 אוהם. צליל "פופ" בהדלקת \ כיבוי מערכת הוא לפעמים תקין ולפעמים נובע מתקלה באיזה רכיב או סתם מינוס רופף.

כל זמן שמדובר ברעש חלש יחסית לא הייתי מתייחס לזה. בד"כ כשיש תקלה היא מחמירה, ואז גם הרבה יותר קל לאתר מאיפה היא מגיעה.

סתם שאלה: האם מדובר ברדיו-דיסק של פיוניר?

איתמר.

פורסם

טאמפינג כיבוי יכול לקרוא בדרך כלל מכך שאות הפעלה ממשיך לפעול על המגבר גם לאחר כיבוי

ואז יש פריקה שנשמעת כמו טאמפ...

בדרך כלל אפשר לפתור את זה בריליי על הרימוט

אני לא הייתי פוסל את הכיוון של איתמר מכיוון שזו בעיה מוכרת במכשירי פיוניר שעלולה לקרות לאחר משחק של הכנסה והוצאת RCA ללא כיבוי מכשיר בין לבין

בהצלחה

דרור

פורסם

תודה על האזרה

ושחכתי לציין שהמגבר שלי מחובר לרדיו דיסק מקורי של קורולה דרך מנחט אודיסון . וגם מה שמטריד אותי זה שהבום הזה בא רק אחרי שחיברתי את האחוריים ,

אבל עכשיו אני שומע שיפור בצליל , אולי צריך לתת לרמקול לעבוד זמן מסויים

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

• תוכן חדש...