Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קניתי גולף שהייתה 8 שנים על הכביש,לפני 4 שנים,ואני מתכוון להחזיק בה עוד.5 שנים זה עניין אינדיבידואלי,תלוי את מי אתה שואל.אני השתדתי בזמנו לא ללכת על מנוע 1.6 וקניתי 1.8-פשוט השילדה של הגולף כבדה,זה לא כמו רכב יפני,ולכן עדיף מנוע חזק.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאבא שלי יש גולף 1.6 FSI (ה"רגיל") משנת 2006 שהחליפה גולף 2.0 מהדור שלפניה (2001).

קצת קשה לי להשוות כי הותיקה היתה בעלת גיר ידני ולנוכחית גיר אוטומטי (טיפטרוניק). אני כן יכול להגיד שיוצא לי מדי פעם לעלות איתה לירושלים והסחיבה שלה נהדרת, הנסיעה איתה מאוד נוחה ובטוחה ואף פעם לא יצא לי להרגיש שאני צריך לתכנן עקיפות או להוריד הילוכים בעליות (בקיקדאון או עם הבורר הידני).

ביום יום אני נוסע בסיטרואן C3 1.4 עם גיר ידני שאמורה להיות קלה יותר משמעותית מהגולף וההבדלים בתחושת כוח הם של שמיים וארץ, לטובת הגולף כמובן.

לגבי אמינות - הרכב מטופל במורשה ובזמן, וחוץ מטיפולים תקופתיים (טפו טפו) היא לא מבקרת במוסך.

פורסם

חבר יקר, כולם יודעים למי ניתנה הנבואה ולהגיד לך מה יהיה עוד 7 שנים + כשתרצה למכור, זה לא יותר מהימור קלוש שמבוסס על כלום במציאות. מחרתיים יכולה להיות פריצת דרך אמיתית בטכנולוגיית הסוללות ואז כל מנועי הבנזין ילכו למוזיאונים וזאת רק דוגמא קטנה. אם יתממשו תחזיות הגז האופטימיות של ישראל הרי שגם זה יכול מאוד לשנות את המצב. בקיצור - אי אפשר לדעת מה יילד יום בעולם הזה בטח לא בקצב התפתחות של הידע והטכנולוגיה. לגבי מנועי ה-1.6 הרי שהם עלו לגדולה בארץ כמיטב מסורת העדר וסביר להניח שכך גם יזנחו אותם ככל שיכנסו יותר המנועים הקטנים והחסכוניים דוגמאת הTSI, טווין-אייר וכו' של היצרנים השונים. בישראל השתרשה אופנת ה "סדאן בנזין אוטומט" בעוד שכל אירופה העדיפה את הסטיישן דיזל ידני. לך תבין את הישראלים וזה לא שהאירופאים מבינים פחות מאיתנו במכוניות...

לאט לאט מתגלים בקיעים במנטליות עדר הליסינג ויותר ויותר מכוניות ידניות וסטיישנים נכנסות לשוק כך שסביר להניח שהאופנה שהשתרשה בשנות התישעים, תעלם ולא מסכים עם החבר שטוען שה-1.6 הוא ניצחי. כשאתה פורס הבדל של עשרת אלפים שקלים במחיר על פני 7 שנים + ההבדל השנתי הוא זניח משהו קצת יותר מאלף שקל לשנה, כך שזה לא אמור להוות שיקול. אם אתה מקפיד על טיפולים בזמן, חלפים מקוריים ונהיגה נכונה, אין סיבה שהרכב לא ישרת אותך נאמנה שנים רבות רק שאתה צריך לקחת בחשבון שככל שהגיל שלו "מבוגר" יותר, כך הפער שתצטרך להשלים כדי להחליף אותו יהיה גדול יותר ולפעמים אתה יוצר לעצמך בור כלכלי שמאוד קשה לכסות אותו. קח לדוגמא מחיר של רכב בן 7-8 שנים ותשווה אותו למחיר של חדש ותראה כמה אתה צריך להשלים ותבין. המלצה חמה מניסיון - שים כל שנה בצד סכום כסף סגור שישמש אותך בעתיד להחלפת הרכב. נכון, זה נראה רחוק אבל זה מוכיח את עצמו. בהצלחה

פורסם

רכב טוב, אחזקה יקרה, חלקי חילוף יקרים ולא כדאי לך ליפול על רכב ספציפי דפוק כי אם כן אתה תאכל הרבה הרבה קש ותרגיש את זה בכיס בדיוק כמו שחבר טוב שלי הרגיש אחרי שהוא קנה את הגולף שלו...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

לשם הדיון, איזה רכב (רכב עם שנתון 2009-2011) הייתם ממליצים לי אם המטרה שלי היא להחזיק ברכב למשך הרבה זמן? לפחות 5 שנים. הרכב נועד למשפחה צעירה עם תינוק כרגע.

מה שחשוב לי הוא קודם כל אמינות ובטיחות, אח"כ עלות אחזקה, דלק, כו'.

וכן, חשוב לי גם נוחות נסיעה. כאשר לקחתי את הגולף לנסיעת מבחן כמעט התאבתי בו בכל מה שקשור לאיכות הנסיעה.

פורסם
הגולף אינה קלילה - מנוע 1.6 יתאמץ יותר ע"מ להזיז אותה ובאופן פרדוקסלי אף עשוי לצרוך יותר דלק ממנוע 2.0 ליטר - זה נכון.

אני אמנם ממש לא ממליץ בימינו לרכוש מנוע 2.0 (אם הוא בכלל עוד נמכר), אבל גם ה-TSI החדשני הוא כמו שרשמו מעלי קצת הימור - אף אחד לא יודע מה יהיה הבלאי (ובהתאם לכך השוק) שלו אחרי 7 או 9 שנים.

ההמלצה של bagira היא לפי דעתי הגיונית מאוד - עלות אחזקה של רכב ישן (במיוחד גולף) היא יקרה וצריכה להוות פרמטר בשיקול הכלכלי שלך לא להחליף רכב בתקופה קצרה יותר.

ממליץ לך להתעלם מההודעה הזאת, ה1.6 סוחב מצויין, יותר טוב מרוב המשפחתיות שיש, וברוב הזמן לא תמצא את עצמך מעל 2500 סל"ד, והרכב הוא הכי קל בקטגורית ההצ"בק, לפי אתר אוטו רוב ההצבקים הם סביב ה 1.3 טון הגולף 1.1 טון, אין מצב שמנוע 2 ליטר יצרוך פחות.

אלא אם כן אתה מחפש לעלות עליות תלולות ב120+, אין לך צורך במנוע אחר, שיקולי סחירות הם אחרים וקשה להעריך עכשיו.

פורסם

ה1.6 עם המנוע הרגיל מתניידת בסדר גמור יחסית לקטגוריה, לאחרונה רכשנו כזו ממודל 2008 עם גיר טיפטרוניק (לא DSG) כך שלהערכתי ה DSG יתן ביצועים הרבה יותר טובים.

ראיתי שיש מבצעי רכישה של 1.6 DSG ב119900, לדעתי עדיף לך לקנות כזה חדש מאשר TSI משומש אם אתה לא מחפש מפלצת מיאוצים.

אני מציע לא להצהיר הצהרות כמו 7 שנים כי דברים משתנים בחיים, לטובה ולרעה וגם לפעמים אתה מקבל החלטות של רגע וקונה רכב חדש מהיום להיום.

רכב טוב, אחזקה יקרה, חלקי חילוף יקרים ולא כדאי לך ליפול על רכב ספציפי דפוק כי אם כן אתה תאכל הרבה הרבה קש ותרגיש את זה בכיס בדיוק כמו שחבר טוב שלי הרגיש אחרי שהוא קנה את הגולף שלו...

נשמע כאילו הלעיטו אותך בסטיגמות, תבצע השוואת מחירים של חלקים נפוצים ולא נפוצים ושעתון עבודה מול : קרסו (רנו), סובארו,טויוטה, מאזדה , פיאט, פיגו-סיטרואן ותחזור עם הלסת שמוטה.

אני בכלל לא מדבר על SAAB שבחתימה שלך שהוא אחד הרכבים היקרים לאחזקה ביותר בנמצא ובעל הסחירות בין הגרועות בנמצא

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ראיתי שיש מבצעי רכישה של 1.6 DSG ב119900, לדעתי עדיף לך לקנות כזה חדש מאשר TSI משומש אם אתה לא מחפש מפלצת מיאוצים.

אני באמת חושב על זה ברצינות עכשיו. איפה קראת על המבצע הזה?

עם המבצע הזה ההבדל בין יד שניה לבין חדש הוא לא כזה משמעותי... ופה אני מקבל רכב חדש בתול שאני יד1.

אני ממש מודה לך התשובה המפורטת. נתת לי נקודת מבט דיי טובה להסתכל על הדברים.

פורסם

עוד שאלה בבקשה. מה לגבי סיאט איביזה 5 דלתות? מה בעצם ההבדלים הבולטים בין הגולף לאיביזה?

פורסם

אז המבצע שראיתי לפני שבוע שבועיים הסתיים.

במבצע ההוא היה 1.6 ידני ב109900 ו1.6 DSG ב119900

איביזה זה רכב מקטגוריה נמוכה יותר, מקביל לפולו.

אין בכלל מה להשוות לגולף, הגולף ליגה אחרת לגמרי.

אם כבר עברנו לסיאט, בדוק את הלאון 1.8TSI במחיר מאוד אטרקטיבי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המבצע של גולף 1.6 ב-125 אלף שקלים כולל מערכת דאבל דין של קנווד עם מצלמת רוורס, GPS, דיבורית בלוטוס ואולי עוד משהו ששכחתי.

שווה לשאול האם ניתן לקבל הנחה שמותנית בויתור על המערכת.

אני ממליץ לך לבדוק את הטויוטה אוריס, משפחתית קומפקטית מרווחת ונוחה, מצויידת ב-7 כריות אויר וזכתה ל-5 כוכבי בטיחות. אמינות טובה מאז המעבר לגיר האוטומטי הרגיל. גם היא מוצעת במבצע בימים אלה עם חבילת איבזור שכוללת ריפודים בהירים, סאנרוף וחישוקי מגנזיום בקצת פחות מ-130 אלף שקלים.

בהצלחה.

פורסם

קצת צורב לי להוציא סכום כ"כ גדול על רכב

מה קורה אם אני הולך על גולף עם הצורה הישנה שנת 2008, אם אני מוצא אותו במצב טוב.

האם שווה בכלל? גולף 1.6 שנת 2008 עולה כ 80 אלף. כמובן שזה לא כמו חדש, אבל עדיין, מדובר ב 40 אלף ש"ח פחות שזה פשוט המון...

פורסם

ראיתי היום את המודעה שבעיתון, הגולף שבמבצע כוללת גם איבזור מקורי כגון : הגה ובלם יד מצופים עור , מנגנון אנטי דרדור (לא יודע אם זה משהו מיוחד) ועוד כל מיני דברים.

בקשר לגולף 2008, זה מאוד תלוי באיזה חודש עלתה על הכביש,שנת המודל 2008 מתפרשת ממאי 2007 עד דצמבר 2008.

אני רכשתי לפני כ3 חודשים למשפחה גולף 2008 1.6 עם 13 אלף ק"מ שעלה באוג' 2008, רכב במצב ניילונים מאיזה זקן בצפון תל אביב . הבעיה שהמחירון המשוקלל שלו היה כמעט 100K בגלל תוספת סאן רוף,ק"מ נמוך וכל מיני דברים נוספים למרות שזו גרסת טרנדליין. הרכב נמכר בפחות מזה מכיוון שהיה ללא טסט.

אם אתה קונה רכב לתקופה כ"כ ארוכה , זה לא אמור לשנות לך אם אתה קונה חדש, במקרה שלנו הרכב הוא לשנתיים שלוש וזו גרסה שעלתה במקור למוכר הרכב 140K וחסכה כ30K בהשוואה לחדשה, לכן הקניה כן היתה משתלמת לתקופה בהשוואה מול חדשה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בסוכנות בעפולה הסבירו שמדובר בטרנדליין עם מערכת של קנווד בהתקנה מקומית.

לדעתי כדאי לך לבדוק האם ניתן לקבל הנחה בתמורה לויתור על המערכת. גולף 1.6 באיזור 120 אלף שקלים נשמע לי כמו עיסקה טובה.

אם המטרה היא חיסכון במחיר אז גם גולף משומשת תעשה בדיוק את אותה עבודה, קצת פחות מרווחת וזריזה וגם מעט פחות חסכונית אבל חסכת גם במחיר הקנייה. אני אישית לא הרגשתי בהבדלים של שמים וארץ בין ה-5 ל-6.

• תוכן חדש...