Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב משפחתי קומפקטי שיחזיק שנים רבות, 7+.

לא מעוניין להחליף את האוטו כל שנתיים.

עשיתי המון מבחני נסיעה, ועד עכשיו האוטו שהכי אהבתי הוא הגולף. פשוט חוויה מדהימה.

אני לא הולך לקנות רכב חדש, אלא מחפש רכב יד שניה בשנתון 2009-2011.

מעדיף גם לקנות את סוג המנוע החדש TSI, שממה שהבנתי גם יותר חסכוני בדלק.

השאלה שלי היא כזאת, האם גולף, בתור רכב, יכול לתת לי אמינות במשך זמן כה רב?

לכמה בעיות אני צריך לצפות?

האם זה נכון בכלל לקנות רכב גרמני שהמחשבה היא לתקופה ארוכה?

תודה מראש

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם אחזקה ונהיגה נכונה הוא יחזיק לך גם 10 שנים בלי בעיות.

המושג אמינות תלוי 99% במחזיק הרכב ו-1% ברכב עצמו.

קורים מקרים שמייצרים רכב דבילי או אחד שנוטה להתקלקל ,אבל כיום ברכבים מודרניים התופעה מינימלית.

תן לי להבהיר לך את זה פעם אחת ולתמיד ,ה"אמינות" תלויה בך ולא בגולף.

טיפולים במוסך שמשתמש בחלקים מקוריים ,שמנים איכותיים ובקיצור מוסכניק טוב.

ביצוע טיפולים בזמן.

אחזקה שוטפת נכונה ,בדיקת שמנים ומים ,לחץ אוויר בגלגלים וכו'...

נהיגה רגועה (לאו דווקא איטית ,רגועה) ,ללא בלימות כל שנייה האצות או נסיעה בסל"ד גבוה והילוך נמוך באופן תדיר.

כל אלה יבטיחו לך שהרכב יחזיר לך אהבה בחזרה ,ואחרי 7 שנים כאשר תרצה למכור אותו ,אתה גם תקבל מחירון.

במידה והרכב מצא חן בעיניך והתאים לצרכים שלך ,קנה אותו בלי לחשוב פעמיים על "אמינות" ,כי בעולם המודרני המושג הזה כמעט ואיננו קיים בהקשר שאליו מכוונים המשתמשים בו.

שיהיה בהצלחה.

ניקו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רכב מעולה, איכותי ונוח מאוד, הדגם עוד לא בן 3, כך שהערכות למה יקרה כשהרכב בן 7 הן חיזוי, הבעיות שנשמעו לגביו זה מוח גיר ומצמדים שהלכו מוקדם מדי, לדעתי זה לא צריך להיות שיקול ברכישה.

כמי שקנה מהחברה, ממליץ לך לבדוק ביד 2, יש כמה רכבים למכירה, עם ק"מ נמוך וחסכון של 30-40K, שים לב שדגם ההיליין (TSI 160 ולא 122) מכויל שונה מהשאר, הייתי בודק מה יותר מתאים, התוספת כסף לרמת GENERATION מאוד גבוהה יחסית למה שאתה מקבל.

פורסם
עם אחזקה ונהיגה נכונה הוא יחזיק לך גם 10 שנים בלי בעיות.

המושג אמינות תלוי 99% במחזיק הרכב ו-1% ברכב עצמו.

קורים מקרים שמייצרים רכב דבילי או אחד שנוטה להתקלקל ,אבל כיום ברכבים מודרניים התופעה מינימלית.

תן לי להבהיר לך את זה פעם אחת ולתמיד ,ה"אמינות" תלויה בך ולא בגולף.

טיפולים במוסך שמשתמש בחלקים מקוריים ,שמנים איכותיים ובקיצור מוסכניק טוב.

ביצוע טיפולים בזמן.

אחזקה שוטפת נכונה ,בדיקת שמנים ומים ,לחץ אוויר בגלגלים וכו'...

נהיגה רגועה (לאו דווקא איטית ,רגועה) ,ללא בלימות כל שנייה האצות או נסיעה בסל"ד גבוה והילוך נמוך באופן תדיר.

כל אלה יבטיחו לך שהרכב יחזיר לך אהבה בחזרה ,ואחרי 7 שנים כאשר תרצה למכור אותו ,אתה גם תקבל מחירון.

במידה והרכב מצא חן בעיניך והתאים לצרכים שלך ,קנה אותו בלי לחשוב פעמיים על "אמינות" ,כי בעולם המודרני המושג הזה כמעט ואיננו קיים בהקשר שאליו מכוונים המשתמשים בו.

שיהיה בהצלחה.

ניקו.

אני מודה לך על התשובה המפורטת.

אני כאדם שומר מאוד על המכונית ודואג לכל הטיפולים בזמן, וגם נוהג בעיקר "רגוע".

שאלה נוספת, הגופף מגיע עם גיר DSG. קראתי הרבה בפורום על בעיות עם גיר.

זה משהו שאמור להדאיג אותי אחרי שהאחריות נגמרת?

פורסם

גולף היא בחירה טובה אבל יש בעיה עקרונית ב"שיטה" שלך.

גם מבחינת ערך הרכב ושדרוגו לרכב חדש וגם מבחינת כמות התיקונים שתידרש כתוצאה מבלאי טבעי(סטרטר/ אלטרנטור/ רדיאטור וכו'), 7 שנים הם המון זמן, לא כל שכן לרכב שהוא כבר בן שנתיים (ז"א כבר 9 שנים על הכביש).

קנה רכב כמה שיותר חדש ומכור אותו מקסימום אחרי 5 שנים מיום עלותו לכביש וככה תהנה מ:

1. תתחמק מרוב התיקונים שיתרחשו כתוצאה מבלאי טבעי

2. הרכב עדיין יהיה מספיק צעיר ובעל ערך בכדי לשדרג אותו בקלות יתירה.

3. הרכב יהיה מספיק זקן בכדי שבהתאם לשנתון, למספר הידיים ולנסועה, יחשב כמציאה ויחטף מהר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
גולף היא בחירה טובה אבל יש בעיה עקרונית ב"שיטה" שלך.

גם מבחינת ערך הרכב ושדרוגו לרכב חדש וגם מבחינת כמות התיקונים שתידרש כתוצאה מבלאי טבעי(סטרטר/ אלטרנטור/ רדיאטור וכו'), 7 שנים הם המון זמן, לא כל שכן לרכב שהוא כבר בן שנתיים (ז"א כבר 9 שנים על הכביש).

קנה רכב כמה שיותר חדש ומכור אותו מקסימום אחרי 5 שנים מיום עלותו לכביש וככה תהנה מ:

1. תתחמק מרוב התיקונים שיתרחשו כתוצאה מבלאי טבעי

2. הרכב עדיין יהיה מספיק צעיר ובעל ערך בכדי לשדרג אותו בקלות יתירה.

3. הרכב יהיה מספיק זקן בכדי שבהתאם לשנתון, למספר הידיים ולנסועה, יחשב כמציאה ויחטף מהר.

תודה רבה.

אגב, מה לגבי הגרסה האוט' הבסיסית עם מנוע 1.6 הישן?

האם לדעתכם כדאי לוותר על ה TSI ולקנות עם המנוע הישן בהתחשב שמדובר בהבדל של כ 10,000 ש"ח ביניהם?

האם עוד 5 שנים הרכב יהיה בכלל מבוקש עם מנוע כזה?

וגם, האם ההבדל בדלק יהיה משמעותי בין שני המנועים? אני נוסע כ 10-15 אלף לשנה.

כמו כן אין היצע רב של הרכב עם TSI. רוב האוטומטיות הם עם 1.6.

תודה מראש

פורסם

היי

לגיסתי גולף פלוס 1.6 DSG 2010

צריכת דלק של 1/11 נסיעה לא רגועה בכלל.

שנה וחצי על הכביש עוד לא ראה מוסך

לי יש אוקטביה 1.6 2010 MPI 6 הילוכים

נסיעה לא רגועה

נסעה 32 אלף, עוד לא ראתה צריכת דלק 1/11.5מוסך

לאוקטביות הגיר קצת דופק בפקקים - ממש טיפה אין לי מושג אם זה ישאר ככה כי זה די מההתחלה

לחבר אוקטביה 1.4 טורבו 2010 ארבעים אלף ק"מ

אותן דפיקות קטנות בגיר בפקקים אך לא יותר מזה

צריכת דלק 1/13.5 בנסיעת ליסינג חסרת רחמים

גולף רכב מהנה לנהיגה מפואר יחסית גם בדגמי הבסיס ובעל סחירות טובה

נדמה לי שיש מבצע רציני על ג'טה - תבדוק אולי שווה לקנות חדשה

פורסם

תודה.

אשמח אם מישהו יכול להייעץ לי לגבי המנוע.

אם אני אקנה עם מנוע 1.6 הישן, אתם חושבים שיהיה לזה שוק בעוד נגיד 5 שנים?

אני מצפה שעוד 5 שנים מנועים מסוג זה לא ישווקי בכלל.

תודה מראש

פורסם

בארץ אתה לא יכול לדעת ,ה1.6 הוא מנוע שאוהבים בארץ ויש סיכוי (לצערי) שיהיה קיים ונפוץ בעוד הרבה שנים ,אבל אם יש לך אפשרות לרכוש את ה-TSI המוצלח לך עליו בלי להסס ,המנוע הזה הוא בהחלט מנוע מדהים ושווה את ההפרש שציינת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מסכים עם ניקו, למנוע אלף ששמאות יש כאן חיי נצח...

הרבה אנשים לא אוהבים להתנסות במוצרי הטורבו החדשים ומעדיפים ללכת על הדגם הישן והמוכר

better safe than sorry

מה גם שהוא עדיין יוצע בדגמי ליסינג במחיר נמוך יותר ממנועי הטורבו שכנראה יעלו במחיר הודות לביקוש הגדל

לא נראה לי שזה יעלם בשנים הקרובות ולאף אחד אין עדיין מידע על מנוע טורבו 1.2 שעשה מאתיים אלף ק"מ בחמש שנים

פורסם
היי

לגיסתי גולף פלוס 1.6 DSG 2010

צריכת דלק של 1/11 נסיעה לא רגועה בכלל.

שנה וחצי על הכביש עוד לא ראה מוסך

לי יש אוקטביה 1.6 2010 MPI 6 הילוכים

נסיעה לא רגועה

נסעה 32 אלף, עוד לא ראתה צריכת דלק 1/11.5מוסך

לאוקטביות הגיר קצת דופק בפקקים - ממש טיפה אין לי מושג אם זה ישאר ככה כי זה די מההתחלה

לחבר אוקטביה 1.4 טורבו 2010 ארבעים אלף ק"מ

אותן דפיקות קטנות בגיר בפקקים אך לא יותר מזה

צריכת דלק 1/13.5 בנסיעת ליסינג חסרת רחמים

גולף רכב מהנה לנהיגה מפואר יחסית גם בדגמי הבסיס ובעל סחירות טובה

נדמה לי שיש מבצע רציני על ג'טה - תבדוק אולי שווה לקנות חדשה

אני בעליה של גולף פלוס, הרכב מעולה, 4 שנים על הכביש.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

תודה רבה על תגובות.

כמה שאלות שנותרו לי

ההבדל בדלק בין במנוע ה 1.6 הישן ולבין ה TSI הוא כ"כ גדול?

כלומר, אם אני נוסע 10-15 אלף ק"מ לשנה, האם ההבדל יהיה מורגש דרמטית שווה את ההפרש במחיר ביניהם?

בנוסף, שמעתי מכמה אנשים שהגולף עם 1.6 "לא זז". זה נכון?

תודה מראש

פורסם

אגב, האגרה והביטוח (מקיף) על גרסת ה TSI יעלו יותר גם נראה לי לא?

אגב 2: יש עכשיו מבצע בצ'מפיון על דגמי גולף? יש פרטים? אולי שווה לי לקנות בכלל חדשה?

פורסם
בנוסף, שמעתי מכמה אנשים שהגולף עם 1.6 "לא זז". זה נכון?

הגולף אינה קלילה - מנוע 1.6 יתאמץ יותר ע"מ להזיז אותה ובאופן פרדוקסלי אף עשוי לצרוך יותר דלק ממנוע 2.0 ליטר - זה נכון.

אני אמנם ממש לא ממליץ בימינו לרכוש מנוע 2.0 (אם הוא בכלל עוד נמכר), אבל גם ה-TSI החדשני הוא כמו שרשמו מעלי קצת הימור - אף אחד לא יודע מה יהיה הבלאי (ובהתאם לכך השוק) שלו אחרי 7 או 9 שנים.

ההמלצה של bagira היא לפי דעתי הגיונית מאוד - עלות אחזקה של רכב ישן (במיוחד גולף) היא יקרה וצריכה להוות פרמטר בשיקול הכלכלי שלך לא להחליף רכב בתקופה קצרה יותר.

פורסם
הגולף אינה קלילה - מנוע 1.6 יתאמץ יותר ע"מ להזיז אותה ובאופן פרדוקסלי אף עשוי לצרוך יותר דלק ממנוע 2.0 ליטר - זה נכון.

אני אמנם ממש לא ממליץ בימינו לרכוש מנוע 2.0 (אם הוא בכלל עוד נמכר), אבל גם ה-TSI החדשני הוא כמו שרשמו מעלי קצת הימור - אף אחד לא יודע מה יהיה הבלאי (ובהתאם לכך השוק) שלו אחרי 7 או 9 שנים.

ההמלצה של bagira היא לפי דעתי הגיונית מאוד - עלות אחזקה של רכב ישן (במיוחד גולף) היא יקרה וצריכה להוות פרמטר בשיקול הכלכלי שלך לא להחליף רכב בתקופה קצרה יותר.

האם 5 שנים היא תקופה ארוכה מידי?

• תוכן חדש...