Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר,חשמלאי רכב בדק לי אורות דרך ברכב. ובטעותו,לא בטעות הכניס לי פיוז 20 לבית פיוזים.כתוצאה מכך נידלקה לי מנורת ה"בדוק מנוע". אמרתי לעצמי דבר כזה אני יבדוק במוסך המרכזי: מוסך סוזוקי במ"מ אשדוד ברחוב האשלג.

קבעתי תיאום ושעה להגיע בטלפון ל3 וקיבלתי שירות רק ב4 ומי יודע כמה...

אמרו לי פתח כרטיס... והחתימו אותי על פתיחת כרטיס אשר היה רשום בה: רשות מבעל הרכב לבדוק נורת בקרה(צ'אק אנג'ן = בדיקת מנוע), ולמטה היה כתוב 0.00 שקל לתשלום!!!

לאחר בדיקת המוסך גילו שזו בעיה של פיוז והוציאו את הפיוז.

הם חיברו את המחשב מגלה התקלות ובדקו...

אמרו לך למשדר לסגירת הכרטיס שלך... ושם הפתיעו אותי :evil:.

70 שקל על עלות הבדיקה (ואני חייב לציין שבדקו לי כבר את נורת הבקרה שמה בחינם פעם אחת).

השאלה שלי היא: האם מותר למוסך (מורשה) ליגבות תשלום על לא משנה מה, מבלי לשתף את בעל הרכב לפני-כן?

לדוגמה: "שמע אדוני דבר כזה צריך לעלות כך וכך כסף... וכדומה... ואז להתחיל במלאכה...".

מה שאני מבקש זה מי שאומר שכן חייב לשלם,ולא מדע אישית או חובבנית שיסביר מדוע ולמה (מקורות לדעתו).ומי שחושב לא צריך לשלם על דבר כזה, כנ"ל.

תודה.

מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? מה שאהוב עליך עשה לחברך!

פורסם

במקרה כזה מוסך יכול לנקוט באחת משתי טקטיקות:

1. לחייב אותך במחיר בדיקה (ויש לציין שיצאת בזול, 70 ש"ח זה מחיר סימלי ביותר עבור סריקת תקלות במוסך מורשה).

2. לבוא לקראתך ולברכך ב"סע לשלום" מחוייך בתקווה שהוא קנה את אמונך ויזכה לראות אותך בטיפול הבא.

במקרה הזה לדעתי החיוב מוצדק, הרי מצאו תקלה ועבדו על הרכב, ולא משנה אם זה לקח 24 שניות בדיוק. צריך לזכור שמוסך הוא לא בית תמחוי ואני משער שכאשר הם מצאו חוסר בפיוז הם הניחו שמישהו התעסק עם הרכב וזו לא סתם תקלה מקרית.

איתמר.

ואגב, אני לא מבין למה לא חזרת אל החשמלאי מיד עם הדלקות הנורה?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רוצה לחזק את דבריו של איתמר.

הגעת למוסך שאינך לקוח קבוע שלו לתיקון של תקלה שגרם מוסך אחר ומשום מה ציפית שיפתרו לך את התקלה בחינם. אני מניח שזה בגלל שבשם שלך יש ארבע אותיות וספרה אחת או בגלל שאתה גר באשדוד. כך או כך, המוסך לא חייב לך כלום וגם המכונאי שפתר לך את התקלה צריך לקבל משכורת בתחילת החודש וללכת לקנות קוטג'. אם היית לקוח קבוע של המוסך יש סיכוי סביר שהיו עושים לך "טובה" ומוותרים לך על העלות הזניחה. כיוון שאתה לקוח מזדמן זה הגיוני ומקובל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איך זה שבחודש האחרון נפתחים אשכולות רבים עם הכותרת "האם עבדו עליי במוסך" או " האם המוסך גנב אותי" או "האם רימו אותי" או משהו בסיגנון.

ייתכן שהקייץ משגע את המוח של האנשים או בגלל מחיר הקוט'ג.

איזה כייף לי :)

פורסם

או שפשוט מבלי להכליל והפורום מלא בלא מעט כאלו (ואני יודע שמה שאני רושם יכול לעורר כאן מעט עצבים אצל חלקכם) המוסכניקים (רובם) זכו בתואר ב"יושר" (מה שמדליק חשדנות מיידית) בדיוק כמו הסוחרים

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

ייתכן שהקייץ משגע את המוח של האנשים או בגלל מחיר הקוט'ג.

כשאתה אומר אנשים אתה מתכוון ללקוחות או לבעלי המקצוע?

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אף אחד לא עובד בחינם, אם הרכב באחריות חברה אז סריקת תקלות ושירות דומה \ פגם שלא באשמתך לא אמור לעלות כסף

ברגע שהרכב יצא מהאחריות לא מגיע לך שום דבר בחינם, אתה צריך לשאול מראש כמה עולה בדיקה, מה ההשלכות וכו.

ככה זה בכל דבר, אם פעם בדקו לך בחינם תקלות הרווחת והם עשו זאת מרצון טוב שתחזור לשם בעתיד לטפל ברכב.

אתה יכול לבוא בטענות לחשמלאי שהחליף לך את הפיוז עם החשבונית, אם זה באמת אשמתו כמו שאתה אומר.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
שבוע שעבר,חשמלאי רכב בדק לי אורות דרך ברכב. ובטעותו,לא בטעות הכניס לי פיוז 20 לבית פיוזים.כתוצאה מכך נידלקה לי מנורת ה"בדוק מנוע". אמרתי לעצמי דבר כזה אני יבדוק במוסך המרכזי: מוסך סוזוקי במ"מ אשדוד ברחוב האשלג.

קבעתי תיאום ושעה להגיע בטלפון ל3 וקיבלתי שירות רק ב4 ומי יודע כמה...

אמרו לי פתח כרטיס... והחתימו אותי על פתיחת כרטיס אשר היה רשום בה: רשות מבעל הרכב לבדוק נורת בקרה(צ'אק אנג'ן = בדיקת מנוע), ולמטה היה כתוב 0.00 שקל לתשלום!!!

לאחר בדיקת המוסך גילו שזו בעיה של פיוז והוציאו את הפיוז.

הם חיברו את המחשב מגלה התקלות ובדקו...

אמרו לך למשדר לסגירת הכרטיס שלך... ושם הפתיעו אותי :evil:.

70 שקל על עלות הבדיקה (ואני חייב לציין שבדקו לי כבר את נורת הבקרה שמה בחינם פעם אחת).

השאלה שלי היא: האם מותר למוסך (מורשה) ליגבות תשלום על לא משנה מה, מבלי לשתף את בעל הרכב לפני-כן?

לדוגמה: "שמע אדוני דבר כזה צריך לעלות כך וכך כסף... וכדומה... ואז להתחיל במלאכה...".

מה שאני מבקש זה מי שאומר שכן חייב לשלם,ולא מדע אישית או חובבנית שיסביר מדוע ולמה (מקורות לדעתו).ומי שחושב לא צריך לשלם על דבר כזה, כנ"ל.

תודה.

התשובה היא ברורה: לא. מוסך לא רשאי לחייב אותך על שום סכום שלא סוכם מראש.

המוסך היה אמור להפנות אותך לשלט (שכנראה תלוי במוסך) כי כול בדיקה תחויב בתשלום ולציין מה מחיר הבדיקה, מצד שני אתה היית אמור להיות קצת יותר עירני לפני תחילת התיקון ולשאול האם תחויב ובכמה כי ניתן לצפות ממוסך שיחייב כסף על עבודה או בדיקה, בטח כאשר אתה לקוח מזדמן שלא מכיר את הנהלים של המוסך.

מצד שלישי, המחיר שחוייבת מאוד נמוך לבדיקת מחשב, שבסופה גם יצאת נשכר מהמוסך (רכב תקין) ועל כזה סכום אין על מה לפתוח במהומה.

פורסם

לדעתי, זהו מחיר שווה לכל נפש, ובמיוחד אם חיברו את הרכב לסורק תקלות (בדיקה כזו יכולה להיות מחוייבת "בקלות" בסך של 200 עד 250 ש"ח, וגם אז לא היה לך על מה להלין).

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה רבה על המידע.

אנ יימלא חללים: אני לקוח חוזר לא קבוע! עשיתי שמה 2 טיפולים: 1 טיפול טיימינג ב1300 שקל וטיפול10K ב1600 שקל:idea: לכן לקחתי בחשבון שיש מצב לפינוקים מהצד:lol:.

ולכן ציינתי שזו הפעם השניה שבדקו לי נורת בקרה שמה ובחינם:wink:.

מה שמציק לי זה שהבן אדם רוצה כסף על העיניין הזה ולא עידכן אותי לפני-כן שזה יעלה כסף:evil:. הוא אומר לי: מה אתה חושב לעצמך אתה בא למוסך ולא חושב שתיצתרך לשלם:shock:?!?!?

אני אומר סבבה אם אני צריך לשלם אני ישלם אבל תגיד לי מראש : "אדוני דבר כזה עולה וזה עולה כך וכך.." זה מה שמפריע.

ועתה מבחינת החוק: האם אני נקי או הוא לא נקי: אני חייב לשלם על לא משנה מה במוסך... אם לא אמרו לי: זה עולה! וזה עולה כך וכך.

לכן אני לא רוצה לדעת דעות אישיות או מה מיתבשל לכם בפנים או נימה אישית.

חוק מה אומר? חייב או לא חייב?

ותודה רבה על התשובות :-D

מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? מה שאהוב עליך עשה לחברך!

פורסם

יכלו לכתוב לך שהבדיקה חינם אבל הניתוק עולה כך וכך

כמו במקרה שלי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=380427

ואז מה תעשה עם החוק?

מה גם, עד כמה שאני זוכר, תיקון פשוט שעלותו עד סכום מסויים (נמוך יחסית) אין חובה לדווח ללקוח אלא גובים בדיעבד.

תחרוק קצת שיניים, שתה מים קרים וכשתרגע אתה כבר תשכח מזה...

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם
חוק מה אומר? חייב או לא חייב?

חייבים ליידע אותך על כל עלות שהיא. מותר שתהיה סטיה. לחילופין, יש שיהיה שם שילוט ברור ובולט המבהיר עניין זה.

מאידך, ולאור שחיבור סקנר ואיתור תקלה וסידורה בעלות של 70 שח, הוגן ומכובד וזול מאוד, אין צידוק לבוא בטענות, גם אם לכאורה יש מקום.

לעניין שבעבר חיבור סקנר ולא חייבו בתשלום, הרי שלא חייבים בכל פעם לחבר סקנר לרכב שלך בחינם.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...