Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהי המלצתך לגבי סירקולציה נכונה של אויר במארז?

יש לי ANTEC 300

מאוורר עליון גדול 140 מוציא אויר

שניים רגילים 120 (אחד מאחור ואחד בצד לכרטיס המסך) עליון מוציא צדדי מכניס

קולין פריזר למעבד

מאוור מקורי 120 של הספק HEC.

ועוד שני פתחים מקדימה ללא מאווררים.

אם מניחים יד בקדמת המארז מרגישים שההאויר נשאב לתוך המארז.

יש לך המלצות לשיפור?

תודה!

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלה בנושא, המחשב שלי עובד כבר כמה שנים ללא מכסה צד (נייח).

האם המצב הזה אופטימלי לשמירה על קירור המערכות או שזה בידיוק הפעולה ההפוכה?

פורסם

לא מומלץ להשאיר את המארז פתוח לגמרי. ברגע שהמארז עומד פתוח אין סירקולציה תקינה של אויר קר בתוך המארז, ולכן מה שקורה זה שאויר חם מצטבר לו באזורים החמים - סביב המעבד, כרטיס מסך, אזור לוח האם וכו'.

אם המחשב שלך עומד במקום מאוורר ובחדר עם מזגן - לא הייתי דואג, אך במידה והוא עומד אצלך מתחת לשולחן הייתי מציע לך לסגור את המכסה ולדאוג לסרקולציה טובה. :idea:

פורסם
סליחה, רק רוצה לוודא:

אתה מתכוון לזה?

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=AC-MX-4

האם אני טועה או שזה באמת "חד פעמי"?

כי זה ניראה מזרק כזה לשימוש חד פעמי, עם ממש טיפה חומר - לפחות ככה זה ניראה, אני טועה?

כי זה קצת יקר 65 שקל למשהו חד פעמי

אבל תלוי כל כמה זמן צריך למרוח, אם זה כל שנה/חצי שנה אז זה בסדר להוציא 65 שקל על משחה

אשמח לתשובות לפני שאני רוכש, תודה לך

פעם אחת ויחידה רכשתי בטעות מזרק במחיר מונפץ שכזה ומאז למדתי שמשחה טרמית רוכשים בחנויות אלקטרוניקה.

באחד מביקורי בהר ציון בת"א רכשתי משחה טרמית בשפופרת של חברה אנגלית שלהערכתי תספיק לעשרות עד מאות מריחות במחיר של עשרים וחמישה שקלים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מהי המלצתך לגבי סירקולציה נכונה של אויר במארז?

יש לי ANTEC 300

מאוורר עליון גדול 140 מוציא אויר

שניים רגילים 120 (אחד מאחור ואחד בצד לכרטיס המסך) עליון מוציא צדדי מכניס

קולין פריזר למעבד

מאוור מקורי 120 של הספק HEC.

ועוד שני פתחים מקדימה ללא מאווררים.

אם מניחים יד בקדמת המארז מרגישים שההאויר נשאב לתוך המארז.

יש לך המלצות לשיפור?

תודה!

זו התצורה המקורית של המארז מלבד מאוורר ה120 שהוספת, סידור טוב, מלבד להוסיף מאווררים 120X2 מקדימה שיכניסו אויר לקירור הקשיחים אין מה לשפר וגם לא חובה להוסיף אותם.

לא מומלץ להשאיר את המארז פתוח לגמרי. ברגע שהמארז עומד פתוח אין סירקולציה תקינה של אויר קר בתוך המארז, ולכן מה שקורה זה שאויר חם מצטבר לו באזורים החמים - סביב המעבד, כרטיס מסך, אזור לוח האם וכו'.

אם המחשב שלך עומד במקום מאוורר ובחדר עם מזגן - לא הייתי דואג, אך במידה והוא עומד אצלך מתחת לשולחן הייתי מציע לך לסגור את המכסה ולדאוג לסרקולציה טובה. :idea:

+1

פעם אחת ויחידה רכשתי בטעות מזרק במחיר מונפץ שכזה ומאז למדתי שמשחה טרמית רוכשים בחנויות אלקטרוניקה.

באחד מביקורי בהר ציון בת"א רכשתי משחה טרמית בשפופרת של חברה אנגלית שלהערכתי תספיק לעשרות עד מאות מריחות במחיר של עשרים וחמישה שקלים.

איתמר.

אם תערוך השוואה של טמפ' בין משחת כגון הMX או הSILVER לבין הזולות יותר, תמצא שיש הבדל במעלות.

לאורך זמן המשחות היקרות יותר ישמרו על טמפ' נמוכה יותר לעומת המשחה מחנות האלקטרוניקה.

לא חובה לקנות את המשחה היקרה ביותר, יש גם משחות ב20+ ש"ח למעבדים ומזרקים של 30/40 גרם של משחות תרמיות של מותגים בענף המחשבים. "פריקים" של מחשבים וקירור, ויש המון כאלה בארץ, פחות מהמשחה הטובה ביותר לא ישימו.

אני מוכן לעשות בדיקה קלה בין משחה זולה שיש לי לבין יקרה יותר בהמשך בתור "פרוייקט" קטן ולהעלות תוצאות. (למרות שישנם המון השוואות ומבחנים ברשת).

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

איתמר חומר על בסיס סיליקון מה שמוכרים בחנויות אלקטרוניקה לא איכותי.

בחנויות מחשבים אפשר למצוא שפורפרות 12/30 מ"ג , הכמות צריכה להספיק בשימוש ביתי לכ10-15 שנה ללא בעייה.

אודי A4

דימה.

פורסם
"פריקים" של מחשבים וקירור, ויש המון כאלה בארץ, פחות מהמשחה הטובה ביותר לא ישימו.

בדיוק כמו שיש אודיופילים שלא יסתקו בהגברה זולה או חובבי רכב שלא יסתפקו בשמן של פז.

כבר כמה שנים שאני מקפיד על "טיפול 10,000" למחשבים פעם בשנה, בדרך כלל בתחילת הקיץ שכולל נקיון יסודי של הכל ומריחת משחה טרמית על כל הרכיבים במחשב שדורשים את זה, גם על שלל גופי הקירור בלוח האם.

עד היום טפו טפו טפו כל המחשבים שלי שרדו בגבורה, גם כאשר מדובר במשחה סיליקונית או וואט-אבר זולה :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי גם פעם בשנה זה מעט מדי. אני מנקה לפחות פעם בחודש-חודשיים, הכמות של אבק שאני מוציא משם פשוט אסטרונומית.

אבל, יכול להיות שאני בעצם אחד הפריקים ש TheWolf דיבר עליהם.. :-o

פורסם

טוב, אחרי כמה חודשים שאני מתכנן לפתוח את המחשב ולשאוב אותו, השרשור הזה גרם סוף סוף לעשות את זה!

אז היום פתחתי את המחשב ושאבתי את כל מה שרק יכולתי.

הופתעתי לגלות שלא הייתה כמות רצינית של אבק על המאווררים ועל הרכיבים הפנימים, אלא בעיקר בדפנות הפנימיות של המארז ובתחתיתו.

זאת למרות שהמחשב כבר בן שנתיים וחצי. (אולי זה בגלל שמידי פעם כשאני שואב את השטיח בחדר, אני דואג לשאוב גם את פתחי האיוורור מבחוץ)

אז תודה על זריקת המרץ!

ועכשיו שאלה:

לפני כמה חודשים המחשב התחיל להשמיע קולות מוזרים (נראה לי מכיוון ההארד דיסק) רק בזמן ההדלקה הראשונית וכדקה/שתיים אחרי שהמחשב מסיים את העליה של מערכת ההפעלה, הרעש נעלם ולא חוזר בכלל, לא משנה כמה זמן המחשב עובד ומה מריצים עליו.

מה יכולה להיות הבעיה?

בנוסף לזה, פחות או יותר מאותו הזמן שהופיע הבעיה הנ"ל, הופיע גם תופעה נוספת.

לוקח למחשב מלא זמן עד שאפשר להתחיל להריץ תוכנות או לגלוש באינטרנט.

הוא כאילו חושב מלא ורק אחרי כדקה/שתיים הוא מראה שהאינטרנט מחובר.

בעבר היה אפשר כמעט באופן מידי מרגע עלית מערכת ההפעלה, להתחיל בגלישה או להשתמש בתוכנות.

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עוד תמונות חמות מהיום..

שימו לב למשחה התרמית על המעבד אשר התפוררה ולכמות האבק על גוף הקירור.

IMG_0352.jpg IMG_0355.jpg IMG_0356.jpg

אין צורך לציין שהמחשב סבל מבעית כיבוי מוזרות.

פורסם

ואו, זאת כבר הגזמה. באמת זה מגיע למצבים כאלה? הזוי משהו.

תגיד ארז, זה בידיוק מה שכתבתי שבוע לפני (התמונה שפירסמת: http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=248597&d=1310305372) איך הצלחת לפרק את זה בכזאת קלות? מסובבים את זה? מורידים אותם למטה? לצד? צריך מברג משהו?

אני מפחד!

כי לך תדע, תעשה משהו - ישבר. תסובב לא נכון - ישבר.

האם יש סירטון ביוטיוב באיכות טובה המסביר שלב שלב כמו שצריך?

אין לי מושג מה כותבים במילות חיפוש לכן אני לא יכול לחפש לבד..

לכתוב פירוק מעבד?

ואם אפשר לדעת, איך ניקית את הרכיבים ב 3 התמונות האחרונות? עם ספריי לחץ אוויר? פן? מפוח? אשמח לדעת :)

תודה לך!

פורסם

ואוו איך מגיעים למצב הזה?? :x

אגב, משום מה יש לי הרגשה שגם הרכבים של אותם אנשים נראים ככה... יצא לך אולי לראות את המכוניות של הלקוחות האלה?

בכל מקרה, תמשים לפרסם תמונות מידי פעם, זה מעלה חיוך בכל פעם מחדש 8)

פורסם
ואו, זאת כבר הגזמה. באמת זה מגיע למצבים כאלה? הזוי משהו.

תגיד ארז, זה בידיוק מה שכתבתי שבוע לפני (התמונה שפירסמת: http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=248597&d=1310305372) איך הצלחת לפרק את זה בכזאת קלות? מסובבים את זה? מורידים אותם למטה? לצד? צריך מברג משהו?

ברגע שאתה יודע איך לפרק את זה, זה קל ופשוט, כמו כל דבר. את הפינים מסובבים נגד כיוון השעון ומושכים מעלה לפתיחה ושליפה מהלוח, מסובבים עם כיוון השעון ולוחצים לסגירה (צריך לשמוע קנאק.. :) ).

אני מפחד!

כי לך תדע, תעשה משהו - ישבר. תסובב לא נכון - ישבר.

מקסימום ישבר פין מפלסטיק בגוף הקירור, מחליפים, גוף קירור פשוט כזה נע בין 35-50 ש"ח.

האם יש סירטון ביוטיוב באיכות טובה המסביר שלב שלב כמו שצריך?

אין לי מושג מה כותבים במילות חיפוש לכן אני לא יכול לחפש לבד..

לכתוב פירוק מעבד?

בבקשה.

ואם אפשר לדעת, איך ניקית את הרכיבים ב 3 התמונות האחרונות? עם ספריי לחץ אוויר? פן? מפוח? אשמח לדעת :)

הסדר שלי הוא שואב אבק לחלקיקים גדולים, מברשות עדינות לאזורי הרכיבים, מפוח/לחץ אויר להסרת החלקיקים הקטנים ומעבר בעין על כל חריץ וחריץ לראות אם לא נתקעו סיבים/אבק, אותם אני שולף עם פינצטה (רצויה מפלסטיק למנוע שריטות) או מעיף עם לחץ אויר.

על כרטיסים ורכיבי זכרון עובר על המגעים ומנקה עם אלכוהול ומייבש עם מטלית.

כאשר אני בתיקון חוץ, אם ללקוח יש שואב זמין אני משתמש בו, אם לא אז לחץ אויר ומברשות מהוות את עיקר הניקוי.

תודה לך!

ואוו איך מגיעים למצב הזה?? :x

אגב, משום מה יש לי הרגשה שגם הרכבים של אותם אנשים נראים ככה... יצא לך אולי לראות את המכוניות של הלקוחות האלה?

בכל מקרה, תמשים לפרסם תמונות מידי פעם, זה מעלה חיוך בכל פעם מחדש 8)

זה עניין של מודעות, יש אנשים שפשוט לא מודעים לכמות האבק המצטברת להם במחשב (מלכודת אבק מבין הגדולות בבית) ואת חשיבות הניקוי לצורך שמירה על הציוד.

• תוכן חדש...