Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אויש.. זה הכול? :lol:

היו לי מחשבים הרבה יותר גרועים בחנות.. אנשים מזניחים את המחשבים, שזה לא מצחיק בכלל. לא מבינים כמה שאבק רוצח.

תעשו לעצמכם טובה, פעם בכמה חודשים, חצי שנה גג, תארגנו ניקוי יסודי טוב עם קומפרסור, מכל הלב. עושה פלאים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אני גם אנצל את השרשור לשאלה זריזה:

יש לי מחשב כבן 4-5 ובשנה-שנתיים האחרונות הוא עולה בצורה מוזרה:

הוא מתחיל לעבוד ואחרי כמה שניות נכבה, אז שוב מתחיל לעבוד ונכבה ובפעם השלישית הוא עולה ועובד ללא כל בעיות (כאשר הוא עולה הוא עושה 2 ציפצופים במקום 1 שהוא עשה כשהוא היה תקין).

לפני שנה עשיתי איפוס ללוח אם וזה פתר את הבעיה זמנית.

אני חושד בספק (ספק זבל של EZCOOL שדחפו לי בזמנו) או בלוח אם (רק בגלל האיפוס שעזר). כדאי לפתוח את הספק? מה אני צריך לחפש שיראה שיש בו בעיה? צריך להזהר ממשהו כשאני מתעסק איתו? (התעסקתי כבר עם חומרה אך פנים הספק זה תחום חדש לי).

תודה מראש!

החלטתי לעדכן על פתרון הבעיה והדרך לשם:

דבר ראשון בעצת חברי הפורום ניקיתי את המחשב, את המגעים בזכרונות ופתחתי את הספק כדי לבדוק את הקבלים ולנקות את האבק שהצטבר בו.

למרות שספק הכח נראה במצב טוב ללא קבצים מנופחים המשכתי להאשים אותו בבעיה ותכננתי לקנות אחד חדש, אתמול להפתעתי אני מקבל דואר רשום מאייבורי (מהם רכשתי את המחשב) שמודיע על "ריקול" לכל הספקים מהדגם שברשותי (פה מגיעה מילה טובה כי המחשב כבר מזמן לא באחריות) עקב סכנת התחממות חיבור ה SATA.

בשמחה רבה קפצתי לאייבורי והחלפתי את הספק לאחד חדש, חזרתי הביתה, הרכבתי את הספק החדש אך הבעיה לא נפתרה.

חבר של אבי יעץ לי לבדוק את המאווררים ובעיקר את המאוורר הקידמי, לאחר "משחק" של ניתוק וחיבור המאוורים התגלתה הבעיה. המאוורר הקידמי היה מחובר לספק כח בעזרת מפצל ולאותו הכבל התחבר גם הדיסק הקשיח, חיבור המאוורר ליציאה נפרדת פתר את הבעיה (לפחות נכון לעכשיו).

רציתי לשאול מה ההסבר לבעיה, האם הספק כח חלש מידי? זהו ספק של 450W ובמחשב מותקן כרטיס מסך Geforce 8600GT

שוב תודה על העזרה!

פורסם
עוד לפני שהגעתי בכלל לספק נתקלתי בתמונות המזעזעות האלה של לוח האם - אזור המעבד במיוחד, גוף קירור סתום מאבק ומאוורר שבקושי מסתובב

מה מפתיע בזה, מחשב ממוצע מאמצע שנות ה00 שעבר את רוב חייו אצל משתמש ממוצע במישור החוף.

כל הרשום תקף גם לגבי מחשבים ניידים, אבק רב מצטבר גם בהם ורכיביהם קטנים יותר ויקרים יותר לתיקון, לרוב עלויות התיקון לא יהיו שוות אלא אם המחשב באחריות.

אם מחשב נייד נמצא באחריות, גם אין לך מה לפתוח אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אצלי כידוע, הבית מלא חיות (2 כלבות, 4 חתולים ועוד הרבה אחרים), אם אני לא לוקח את המחשב לטכנאי פעם בחודשיים ועושה ניקוי יסודי, הוא פשוט נכבה תוך כדי עבודה וכשמנסים להפעיל הוא עושה כמה רעשים כאילו הוא לא מצליח להתניע ונכבה מיד, אבל אני ממש משתדל לא להגיע למצב הזה ברגע שאני מזהה שפתאום הוא מאוד איטי, זה הזמן לניקוי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה מפתיע בזה, מחשב ממוצע מאמצע שנות ה00 שעבר את רוב חייו אצל משתמש ממוצע במישור החוף.

אם מחשב נייד נמצא באחריות, גם אין לך מה לפתוח אותו.

"זה לא משהו שזר לי או שאני לא מכיר וראיתי כבר הרבה דברים, אבל המגוון שציפה לי היום זה משהו מיוחד.."

משפט שרשמתי בתחילת השרשור.. אני ממש לא מופתע אבל משתמש בלשון "ציורית" משהו לאפקטים ועלילה :lol: .

לגבי מחשב נייד אתה צודק, לא פותח מחשב שנמצא באחריות, מקסימום מאבחן תקלה.

רב המחשבים הניידים שמגיעים אלי הם כבר עברו את תקופת האחריות שלהם, אנשים יודעים (ברב המקרים) לפנות לאחריות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הנה דוגמא חיה מלפטופ שפרקתי מהיום לגבי סיבות להתחממות מחשב נייד בצורה המדגישה יפה מאד למה רצוי לרכוש נייד עם לפחות 3 שנים אחריות או אם לא לפחות לדאוג לו לניקוי והחלפת משחות ופדים תרמיים:

HP CQ61 שנקנה לפני שנתיים, שנה אחריות, אבחנה - לוח אם נפח את נשמתו.

IMG_0148.JPG IMG_0149.JPG IMG_0150.JPG

IMG_0152.JPG IMG_0154.JPG IMG_0157.JPG

IMG_0158.JPG

לאחר שנפתחו לאחרונה עוד כל מני שרשורים לגבי התחממות של מחשב נייד ורעשים מצאתי לנכון להעלות תמונות אלה, ובעיקר כי אנו לפני הקיץ.

שבוע טוב!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
חיבור המאוורר ליציאה נפרדת פתר את הבעיה (לפחות נכון לעכשיו).

רציתי לשאול מה ההסבר לבעיה, האם הספק כח חלש מידי? זהו ספק של 450W ובמחשב מותקן כרטיס מסך Geforce 8600GT

אם הבעייה חוזרת תחליף את כרטיס המסך.

לקריאה.

:turn-l:
פורסם

אפשר לקבל הוראות פירוק וניקוי ללפטופ של lg r405 אם יש למישהו או הוראות כלליות .

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אם תערוך השוואה של טמפ' בין משחת כגון הMX או הSILVER לבין הזולות יותר, תמצא שיש הבדל במעלות.

לאורך זמן המשחות היקרות יותר ישמרו על טמפ' נמוכה יותר לעומת המשחה מחנות האלקטרוניקה.

לא חובה לקנות את המשחה היקרה ביותר, יש גם משחות ב20+ ש"ח למעבדים ומזרקים של 30/40 גרם של משחות תרמיות של מותגים בענף המחשבים. "פריקים" של מחשבים וקירור, ויש המון כאלה בארץ, פחות מהמשחה הטובה ביותר לא ישימו.

אני מוכן לעשות בדיקה קלה בין משחה זולה שיש לי לבין יקרה יותר בהמשך בתור "פרוייקט" קטן ולהעלות תוצאות. (למרות שישנם המון השוואות ומבחנים ברשת).

מצפה לעדכון :-)

ארז (ואחרים) - במה אתם משתמשים?

מחשב נייח, מעבד פנטיום 3GHz סוקט 775 - כרגע עם משחה תרמית NONAME מדילאקסטרים וגוף קירור + מאוורר אינטל מקורי. XP בלי תוכנות רצות, טמפרטורת מעבד 55 מעלות ומאורר ב-2500 סל"ד. כמה חלונות אקספלורר נפתחים - הטמפרטורה עולה ל-68 מעלות ומאוורר ממריא (ככה זה נשמע) ל-3500 סל"ד.

הזמנתי משחה של זלמן (יש לו מכנסיים) ZM-STG2 שמתהדרת במוליכות תרמית של 4.1 W/mK, ואז נזכרתי בשרשור הזה.

דעות?

:turn-l:
פורסם

פעם נכבה לי המחשב נייד כל כמה דקות, אפילו שהוא היה מחובר לחשמל, בסוף פתחתי אותו לבד וגיליתי שערה, כן שערה פשוטה וארוכה כרוכה סביב הציר של המאוורר ולא נותנת לו להסתובב. שיחררתי אותה בעדינות שלא תקרע ותשאר שם, והמחשב חזר לחיים.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אפשר להוסיף פילטר לכל פתחי האיוורור (כמו במזגן), ולדאוג מדי חודש לנקות את הפילטר, ויש לכם מחשב דוגמן.

אופציה השנייה היא להכניס את המחשב לחוות שרתים, מחשב שיוצא משם אחרי 9 שנים נראה כמו חדש מבפנים.

----

פורסם

יש לי מארז עם פילטרים נגד אבק - עוזר מאוד לשמור על מחשב נקי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא מומלץ להשאיר את המארז פתוח לגמרי. ברגע שהמארז עומד פתוח אין סירקולציה תקינה של אויר קר בתוך המארז, ולכן מה שקורה זה שאויר חם מצטבר לו באזורים החמים - סביב המעבד, כרטיס מסך, אזור לוח האם וכו'.

אם המחשב שלך עומד במקום מאוורר ובחדר עם מזגן - לא הייתי דואג, אך במידה והוא עומד אצלך מתחת לשולחן הייתי מציע לך לסגור את המכסה ולדאוג לסרקולציה טובה. :idea:

לא מדוייק,

אנשים נוטים לחשוב שמחשב לא נועד לעבוד בטמפ' סבירה (30-60),

הבעיה מתחילה שהטמפ' עולה ל-70+ ואז חלקים מתחילים להתבשל.

----

• תוכן חדש...