Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום ראיתי באחד המגרשים רכב טויוטה אוונסיס סול, 2002 110,000 ק"מ נפח מנוע 2 סמ"ק

לפי המחירון מבקשים 45000 ש"ח

שאלתי היא כזאת.

האם הדגם הזה שווה את הכסף הזה או שכדאי לחפש רכב בשנתון יותר מתקדם?

אמרו לי שלמראות שהמנוע 2 סמ"ק, לא יהיה הבדל גדול בתצרוכת דלק לעומת כול יפנית אחרת עם מנוע 1.6, האם זה נכון?

ואחרון חביב: חבר אמר לי שבגלל שהרכב ממגרש, אז יש סיכוי שהתערבו לרכב הזה בקילומטראז', האם דבר כזה יכול להיות ואיך אפשר לבדוק את זה?

אשמח לקבל תגובות ענייניות

תודה מראש

פורסם

היי

ברשותי (בשימוש אצל אשתי) אוונסיס סול 2002 כשלוש שנים

יד שניה 135 אלף ק"מ

רוב האנשים שהכרתי טיפלו ברכבם רק בחברה כי הוא טיפה יותר מתוחכם מרוב המודלים בסביבת שנתון זה

מדובר במנוע הזרקה ישירה עם תזמון שסטומים משתנה

מאה חמישים כ"ס ובקרת החלקה

ואכן בדקתי המון פעמים הרכב צורך 1-11 עד 1-11.5 בסביבה עירונית בלבד

מה שכן מחוץ לעיר זה לא ממש משתפר כי זה ארבע הילוכים באוטומט

הרכב נוח מאוד בנסיעות ארוכות ונוסע ממש מצויין

אם הוא מטופל בחברה עם ספר טיפולים מסודר אז אין לך מה לדאוג- קח אותו לבדיקה ואם הוא תקין אז הרכב שווה כל גרוש

אני אישית מעדיף אותו על כל אלף שש מאות אשפתומטית

אם אין הסטוריית טיפולים מסודרת - את תתקרב כי מי שלא יודע לטפל בו פשוט דופק את הרכב

מחלות ידועות:

ניקוי בית מצערת אחת למאה אלף ק"מ - כארבע מאות ש"ח במוסכי החברה

בדוק סל"ד בזמן עמידה ברמזור משולב די-אם הסל"ד נופל פחות משמונה מאות-קשה לתקן את זה

יש לבצע תיקון ריקול לשנת 2011 - תבדוק שבוצע החלפת צינורית דלק בחברה אחרת לא יחודש רשיון רכב

יתרונות:

עשר שניות מאפס למאה

אמינות קלאסית של טויוטה

ביטוח מקיף וחובה 3400 ש"ח

תא מטען חמש מאות ליטר

מרווח רגליים קדימה ואחורה

עלות טיפולים של קורולה

פרט להחלפת מצתים פעם במאה אלף ק"מ =שש מאות ש"ח רק המצתים המקוריים

מושב אחורי מהגדולים בקטגוריה

אם תרצה עוד פרטים תשאיר הודעה אישית ואעביר לך שם טלפון

באופן כללי

ממליץ ביותר רכב פגז ,היום בבוקר עבר טסט בהליכה

פורסם

אוונסיס היתה בשירות המשטרה.

מדובר ברכב אמין מאוד, לא בזבזני בדלק (יחסית לגודל מנוע).

אתה מתעניין ברכב ממגרש - תבדוק בשבע עיניים, שלא מנסים לדחוף לך רכב שהיה במשטרה ועבר "השבחה" לצורך המכירה, שלא מנסים לדחוף לך רכב אחרי תאונה רצינית.

בקיצור, אם אין תיעוד הטיפולים+קילומטראז' בהתאם מיומו הראשון של הרכב - תתרחק.

ואולי מראש תתרחק מהמגרשים ותחפש מפרטי. פה ושם יש רכבים מאדם מבוגר, שטיפל ושמר על הרכב בצורה טובה וגם לא נסע הרבה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

אם אני לוחק את הרכב הזה לבדיקה, עד כמה אני יכול לסמוך עליה, באיחוד שמדובר במנוע לא סנדרטי? האם הם יודעים לעשות לו בדיקה ראויה?

פורסם

ומה בדיוק לא סטנדרטי במנוע של האוונסיס?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עד כמה שהבנתי, מנוע הזרקע ישירה מבוסס על מערכת הזרקע עם בקרה אלקטרונית ועל מנת לבדוק אותה צריך לעבור דיאגנוסטיקה מיוחדת.

זה מה שהבנתי, יכול להיות אני טועה, אם כן אשמח אם תקנו אותי.

פורסם

רק הרשו לי לתקן פרט אחד: המנוע בנפח בסביבות 2000סמ"ק ולא 2 סמ"ק. המנוע הוא 2 ליטר.:-)

את הרכב צריך לקחת למכון בדיקה שאין לו קשר עם המגרש, אפילו לעיר אחרת. אפשר גם לשאול לאיזה מכון הוא ממליץ לקחת ולאותו מכון לא לקחת. זה לא משנה איזו מערכת הזרקה יש למנוע הזה, גם ככה המכון עושה בדיקות הבאות למנוע: הספק על דיינו, קומפרסייה, בריחת גזים ועוד.

רוב המנועים ב20 שנה האחרונות הם הזרקה אלקטרונית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היי

אם לרכב ספר טיפולים מסודר אז יש לגשת לכל אחד ממוסכי החברה ולבקש בדיקה לרכב

גם יוציאו שם הסטוריית טיפולים אמיתית וגם יתנו שם בדיקה מקצועית של מומחי טויוטה

הכי טוב לגשת למוסך בו הרכב טופל - אם זה של טויוטה ,כי שם גם יש רישום מלא של בעלים קודמים

שאיתו תוכל לדבר ולבדוק מדוע השאיר את הרכב במגרש ולהכיר באמת את האוטו

בהצלחה

פורסם
רוב האנשים שהכרתי טיפלו ברכבם רק בחברה כי הוא טיפה יותר מתוחכם מרוב המודלים בסביבת שנתון זה

1. הוא ממש אבל ממש לא טיפה יותר מתוחכם משום רכב. גם לא מרכבים שצעירים ממנו בהמון שנים.

מושב אחורי מהגדולים בקטגוריה

2. אני לא מסכים איתך כל כך, סה"כ לא מדבור ברכב מרווח מדיי ובטח ובטח שלא מהגדולים בקטגוריה.

היום בבוקר עבר טסט בהליכה

3. מוזר, שלי עוברות אותו בד"כ בנסיעה :lol:

וברצינות - זה שהרכב עבר טסט מעיד על מה בדיוק?

בקצרה, מרבית המגרשים לא מתעסקים בזיוף קילומטרז' - קל לעלות על זה כי הק"מ רשום היום ברישיון הרכב וכי יש הסיטוריית טיפולים מתועדת.

מה שכן, הם לפעמים מסתירים דברים אחרים.

סה"כ האוונסיס הוא רכב טוב. פרווה כזה. לא לכאן או לכאן.

יכול להיות רכישה מצויינת.

מה שאני הייתי עושה זה:

1. רושם את שם המגרש, ומחפש עליו חוות דעת.

2. לוקח את הרכב לבדיקה במכון בדיקה - רצוי לא בעיר שבא המגרש נמצא ואם אין ברירה, אז מכון מומלץ בפורום ובכל מקרה לא מכון שהמגרש מכוון אותך אליו (בוא ניסע פה 2 דקות יש קומפיוטסט - זה אומר מבחינתך - לא משנה מה, לא נכנסים לקומפיוטסט ההוא). מרבית המגרשים יגידו לך: לך תבדוק את הרכב איפה שבא לך (בגבולות ההיגיון כמובן, אם המגרש בת"א ואתה רוצה לנסוע לבדוק בבאר שבע, תבין לבד למה הוא לא רוצה לנסוע איתך).

3. אחרי הבדיקה, או לפני, נכנס למוסך מורשה של טויטה ובודק את הסיטוריית הטיפולים (כל הרכבים החדשים טופלו ברשת עד גמר האחריות לפחות, בד"כ גם יותר. לאחר מכן בודק איפה הרכב טופל לאחרונה אם הסוחר יודע.

4. מתקשר לבעל הרכב הקודם. השם שלו מופיע על רישיון הרכב. מחפש את המספר ב-144 ומרים לו טלפון. מסביר לו שהרכב שלו נמצא במגרש ואני מעוניין לקנות ושואל אותו מה יש לו לספר על הרכב, רובם יסכימו לנדב לך פרטים וגם בד"כ יגידו לך את האמת: "שמע, האוטו היה במצב לא משהו" - כי אין להם כבר יותר מדי מה להפסיד.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

וכמו כל רכישה בחיים - זהירות.

פורסם

Nakamichi מה תצרוכת דלק באוטו?

מוטי ב. אמר 1:11 אבל אנשים אחרים ברשת אומרים 1:8 1:9

יכול להיות זה תלוי יותא באופן נסיעה?

השבועה התקשרי למספר מוסכים מורשים של טויוטה וניסיתי לברר פרטים על האוטו לפי לוחית רישוי.

בשני מוסכים אמרו לי שהם לא יכולים לתת לי שום פרטים כי זה לא חוקי, אלא אם אני בא עם בעל האוטו אליהם למוסך.

ובמוסך אחר נתנו לי תאריכים של טיפולים אחרונים ואת הקילומטראז', שהוא בעצם די תואם את הקילומטראז' של הרכב הנבדק.

את הפרטים של בעל האוטו לא נתנו לי למראות שבקשתי.

אז מה הולך פה? זה חוקי או לא?

פורסם

אני נוהג על אוונסיס 2006 אבל המנוע של הדור הקודם הוא אותו המנוע.

צריכת הדלק הכי גרועה שראיתי מהרכב הזה בפקקים מאוד קשים (עמידה ממושכת וקללות) 1:9

בגדול הדגם של ה2006 מתאפיין בבודי גדול יותר וכבד יותר ולכן גם צריכת הדלק בהתאם (אצלי גם מותקנת מערכת שמוסיפה לרכב לא מעט משקל - יש לזה ביטוי כנראה)

צריכת הדלק הנורמטיבית שלי היא 1:10 עד 1:10.5

אני רואה גם פה ושם כמעט 1:12 ועדיין עם נסיעות משולבות אבל די נדיר.

כביש פתוח זה סיפור אחר.

לגבי הקטע עם המצערת, לצערי נכון ואני גם בקרוב, אעביר את הרכב ניקוי שכזה אבל אחת ל100K זה ממש לא נורא.

הרכב פשוט פ-ג-ז זריז מאוד וחזק, תאוצת ביניים נהדרת, נוח מאוד

ההגה לא משהו אמנם.

הדגם הקודם קומפקטי יותר אבל סה"כ אם אתה מוצא אחת כזו טובה - לדעתי לחטוף בלי לחשוב יותר מידי.

לדעתי אחרי ניקוי המצערת הקרב ובא אני אמור לראות צריכת דלק טובה יותר אולי אפילו באופן ניכר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
Nakamichi מה תצרוכת דלק באוטו?

מוטי ב. אמר 1:11 אבל אנשים אחרים ברשת אומרים 1:8 1:9

יכול להיות זה תלוי יותא באופן נסיעה?

השבועה התקשרי למספר מוסכים מורשים של טויוטה וניסיתי לברר פרטים על האוטו לפי לוחית רישוי.

בשני מוסכים אמרו לי שהם לא יכולים לתת לי שום פרטים כי זה לא חוקי, אלא אם אני בא עם בעל האוטו אליהם למוסך.

ובמוסך אחר נתנו לי תאריכים של טיפולים אחרונים ואת הקילומטראז', שהוא בעצם די תואם את הקילומטראז' של הרכב הנבדק.

את הפרטים של בעל האוטו לא נתנו לי למראות שבקשתי.

אז מה הולך פה? זה חוקי או לא?

בעיקרון אסור להם למסור לך פרטים אלא אם כן אתה בא עם בעל הרכב או מיופה כוחו (הסוחר) למוסך.

בכל מקרה, שמו של בעל הרכב ככל הנראה יופיע על רישיון הרכב או העברת הבעלות לסוחר. תבקש לראות אותו (בכל מקרה תבקש לראות את הרישיון, בלי קשר למי רשום כבעלים).

פורסם

היום לקחתי את האוטו לבדיקה. סה"כ הבדיקה היתה טובה, רק שבהתחלה המנוע היה נכבה כמה פעמים בגלל ירידת בסיבובי מנוע.

שאלתי את הבוחן מה יכולה להיות בעיה, והוא לא בידיוק ידע לאגיד לי. הוא אמר שיכול להיות זה בגלל ששתפו את מנוע ושחוץ מזה למנוע היו נתונים די טובים. בנסיע עצמה האוטו היה בסדר גמור, ורק כשהינו עוצרים סיבובי מנוע היו יורדים כמעט לאפס. בדרך חזרה למגרש, הכול כבר עבד בדר וברמזורים הסיבובי מנוע כבר לא ירדו.

האם הבעיה רצינית וכדאי להתרחק מהאוטו? או שיכול להיות שניכוי בית מצערת יכול להיות פיתרון?

פורסם

אחרי הבדיקה הבוחן לא ידע בוודעות לאגיד מה היתה הבעיה.

איך אני אוכל לבדוק מה זה יכול להיות?

• תוכן חדש...