Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחירי הדלק הכניעו אות ועברתי להסעות של העבודה. כתוצאה מכך אני לא מניע את הרכב כ5 ימים ברצף, ואז בסופ"ש נוסע בעיקר נסיעות עירוניות קצרות(בחיפה).

האם זה מקצר את חיי המצבר? האם מומלץ להניע כל X זמן, כאשר X הוא פחות מ5 ימים? אם כן מהו אותו X..?

תודה.

פורסם

לא קיימת נוסחה מדוייקת או חד משמעית לשאלתך לכן אני ממליץ לך להניע את הרכב לפחות פעם בשבוע ולבצע נסיעה גם מחוץ לעיר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מנסיון מעצבן עם הבעיה הזאת עקב נסיבות שונות (עבודה קרובה לבית, קורס פסיכומטרי שלא עבדתי בו ונסעתי פעמיים בשבוע בדרך בין עירונית די קצרה) אני ממליץ לך לפחות 3 פעמים בשבוע נסיעה של לפחות 20 דקות בדרך בין עירונית, אם לא תקפיד על זה, המצבר יתרוקן לך, אבל לאט ובהדרגה, תוך משהו כמו חודש וחצי חודשיים.

ובאמת לא חייבים לשרוף דלק על מנת לטעון את המצבר, למי שיש עצבים כל פעם להוציא את המצבר מהרכב להעלות הבייתה ולהטעין.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אני נוסע ייזום פעמיים בשבוע עם הרכב כדי לתת למכלולים קצת לעבוד, הנסיעה כוללת קטע בין עירוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מחירי הדלק הכניעו אות ועברתי להסעות של העבודה. כתוצאה מכך אני לא מניע את הרכב כ5 ימים ברצף, ואז בסופ"ש נוסע בעיקר נסיעות עירוניות קצרות(בחיפה).

האם זה מקצר את חיי המצבר? האם מומלץ להניע כל X זמן, כאשר X הוא פחות מ5 ימים? אם כן מהו אותו X..?

תודה.

אם כבר זה מאריך את חייו, מחזורי טעינה פריקה הם מה ש"גומר" את המצבר. הזמן המקסימלי שהמצבר יחזיק ללא התנעה תלוי בהמערכת המיגון והמערכת החשמלית של הרכב, ביחד עם קיבולת המצבר, ואינו מספר קבוע המתאים לכל רכב. מצבר תקין ברכב תקין אמור להחזיק לפחות שבועיים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אוקיי, אני אוסיף נסיעה אחת מחוץ לעיר באופן קבוע(20 דק' לכל כיוון זה מספיק?).

תודה לכם.

• ספונסר פורום
פורסם

מצברים לא מתקלקלים מעודף התנעות אלא מפריקות עמוקות מעבר לנידרש לצורך התנעה סבירה לכן אינך מאריך משמעותית את חיי המצבר בכך שאינך משתמש בו.

הפרמטר הכי חשוב שלא התיחסו אליו זה מידת הזליגה ברכבך. רק אם תכתוב את היקף הזליגה שלך ניתן יהיה לחשב את משך הזמן הסביר ללא נזק למצבר ללא טעינה.

בהנחה תאורטית של אפס זליגה (או מעשית אם ניתקת את המצבר) אז הפריקה העצמית של המצבר עד תחילת נזק תימדד ביותר מ 3-4שבועות.

במצבר קלציום סילבר הפריקה העצמית נמוכה הרבה יותר.

הכלל למצבר שאינו בשימוש הוא שאסור שירד מ 12.5 וולט.

מצורף גרף שמציג את קצב הפריקה של מצברים בטכנולגיית קלציום-אנטימון, קלציום-קלציום וקלציום-סילבר.

הגרף מתיחס למצבר חדש לפני התקנה ראשונה, ברור שמצבר משומש דואך מהר הרבה יותר

discharge.JPG

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...