Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Toyota Space Verso vs Honda Jazz Hybrid

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העדפתי להתעלם מלענות כאן, אך לאחר שלא ענית להודעתי הפרטית אני מבין שאני בכל זאת צריך להגיב כאן.

אני נפעם מהביטחון שלך לגבי רכב שנסעת בו רק פעמיים בנסיעות מבחן בנות חצי שעה כל אחת ומרפרוף בדפי פורום.

אני מתרשם באמת ולא בציניות, אך לצערי/צערך/צער כל מי שתבחר הדברים הללו אינם טעות.

זה נכון להסתמך על דברים של סוכן מכירות, אך כידוע לך ישנם כאלו שהם מקצועיים יותר ומקצועיים פחות, ישנם כאלו שירעיפו עליך מידע בזמן נסיעת המבחן וכאלו שלא כי הם מעדיפים שתתנסה עם הרכב. לכן אני גם מוסיף עוד מידע שכנראה לא ידעת.

לגבי העובדה שהג'אז עובדת על חשמל בלבד אני אשמח להוכיח לך זאת בכל דרך שתבחר, מעבר לכך גם האינסייט בעלת המנוע והגיר המשותפים ובעלת הניסיון הקודם, גם היא - כן בטח תופתע - יכולה לנוע על חשמל בלבד. שוב אני חוזר בטווח מהירויות בין 20-60 קמ"ש.

אם גם לאחר ההסבר הזה לא שיכנעתי אותך, אז אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

לא היתה שאלה שהייתי אמור לענות עליה בהודעה הפרטית, אמרת את מה שידוע לך וזהו.

בכל מקרה, קראתי בהרבה כתבות שזה לא אפשרי לנסוע על המנוע החשמלי, אבל שהעמקתי ובדקתי, מצאתי גם כתבות שאומרות שזה אפשרי... הדבר קצת מוזר שכן גם אנשי המכירות בארץ אומרים שזה לא אפשרי וגם בנסיעות שעשיתי זה לא קרה אף פעם שהרכב נסע על המנוע החשמלי, והוא היה אמור לעשות את זה כי בדקתי אותו בנסיעה בפקק במצב ECO. בכל מקרה זה מה שאני יודע וזה לא אקסיומה.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי הטויוטה-

הרכב חמוד מאוד בעמידה ודי מחפיר בנסיעה.רעש של מכונת תפירה, מתלים של יפנית לפני עשור. יש כאלו שזה בכלל לא משנה להם. אם הייתי צריך לנהוג רק 15000 ק"מ בשנה אולי הייתי מתפשר.

לגבי הג'ז- לא נסעתי בעצמי אבל:

לרכישה פרטית אני חושב שצריך לקחת בחשבון את העלויות העתידיות של רכב היברידי. אין מספיק נסיון בשוק שלפיו אפשר לצפות את ירידת הערך במיוחד לקראת מועד החלפת הסוללות. נניח כי בעוד חמש שנים יהיה צורך לחדש אותן אז ברור שפעולה יקרה זו תבוא לידי ביטוי במחיר הרכב כך שלמעשה מה שנראה זול עכשיו אולי יתברר כיקר בעתיד.

על עצמי לא הייתי לוקח את הסיכון.

יש רכבים נוספים בשוק. במידה ואתה מתכנן לסוע קצת מעל ההמוצע, אולי כדאי לכם לשקול סיטרואן C3 פיקאסו דיזל. יותר חסכונית בפועל משתי האחרות שנשקלו ומרגישה הרבה יותר רצינית מהן. מתלים נוחים יותר, מרחב פנימי גדול ובכלל- בנויה הרבה יותר מסיבית. (מספיק לסגור דלת נהג על מנת להבין למה אני מתכוון)

נכון שגם רכב כזה אינו מהווה מתכון אידיאלי לשמירת ערך (גם סיטרואן וגם דיזל) אבל מידיים פרטיות וקלומטראג לא גבוהה אני בטוח שיהיו קופצים.

רק מצער שמגיעה עם פחות כריות אויר מהטויוטה.

בכל מקרה, לא לקנות ללא נסיעת מבחן ולצרף את בת/ בן הזוג כמובן.

בהצלחה

אורי

פורסם

אורי תודה

אני בד"כ מאלה שלא שמים לב לרעשים :oops:.

לגבי עלויות תחזוקה של היברידית - אכן שאלתי את השאלה והסוכן אמר לי (חצי בצחוק) שזו לא תהיה בעיה שלי כי אני אמכור לפני כן. מה שמחדד את הדעה/טענה/חשש שלך.

ההבדל בין הג'אז לטויוטה הוא 10K, וזה נראה לי סכום גבוה כדי להשקיע אותו בתמורה ליתרונות שלה.

אני בד"כ נוסע 10K בשנה, לרוב מחוץ לעיר, ולטויוטה נתוני צריכת דלק מרשימים על הנייר, כמעט שווים להיברידית.

לגבי סיטרואן - מאד הפחידו אותי מלקחת רכב כזה בפרטי (שהתיקונים הם עליי).

בכל אופן, השורה התחתונה כפי שכתבת היא שבכל רכב יש יתרונות וחסרונות. ככה שנראה לי שהפשרה שלי היא במקום, אבל אני עדיין מתלבט.

קראתי בפורום בחו"ל שמי שלוקח את הטויוטה ספייס-ורסו זה עיקר אנשים מבוגרים... אנחנו משפחה צעירה. האם זו בחירה שמרנית מדי?

פורסם

10000 בשנה? החיסכון בדלק לא צריך להוות שיקול מרכזי.

במקומך הייתי מנסה למצוא הונדה ג'ז בת שנה - שנתיים, אחרי שעברה את ירידת הערך המשמעותית.

חבל להשקיע יותר מזה- סעו לטיול בחול עם העודף.

אורי

פורסם
10000 בשנה? החיסכון בדלק לא צריך להוות שיקול מרכזי.

במקומך הייתי מנסה למצוא הונדה ג'ז בת שנה - שנתיים, אחרי שעברה את ירידת הערך המשמעותית.

חבל להשקיע יותר מזה- סעו לטיול בחול עם העודף.

אורי

תודה.

שאני אבין, ההונדה ג'אז כל-כך מומלצת?!?!!?

על טויוטה באופן כללי עוד לא שמעתי דברים רעים עד עכשיו, והרכב הזה מתומחר די זול ביחס למתחרות (אפילו סוזוקי SX4, ניסאן נוט וגם מאזדה2 סדאן יותר יקרות ממנה!), זה נראה לי עסקת- מציאה. מה אני מפספס?!?!?

:?

פורסם
לגבי הג'ז- לא נסעתי בעצמי אבל:

לרכישה פרטית אני חושב שצריך לקחת בחשבון את העלויות העתידיות של רכב היברידי. אין מספיק נסיון בשוק שלפיו אפשר לצפות את ירידת הערך במיוחד לקראת מועד החלפת הסוללות. נניח כי בעוד חמש שנים יהיה צורך לחדש אותן אז ברור שפעולה יקרה זו תבוא לידי ביטוי במחיר הרכב כך שלמעשה מה שנראה זול עכשיו אולי יתברר כיקר בעתיד.

על עצמי לא הייתי לוקח את הסיכון.

אתה מתעלם מכמה עובדות:

1. בארץ החל משנת 2006 נמכרו כ-10,000 הייברידים, ובעולם מדובר בכ-2 מליון. כך שהנסיון יש ויש.

2. האחריות על הסוללה הינה 8 שנים. עד כמה שידוע לי עדיין לא היו בארץ מקרים בהם נדרשה החלפת הסוללה לרכב היברידי (גם הונדה, גם טויוטה) שלא עבר תאונה.

3. בחו"ל ישנם הייברידים ישנים בהרבה ואורך חיי הסוללה בממוצע הוא 10 שנים.

4. שמירת הערך של ההיברדים בארץ הינה יצאת דופן. אתה מוזמן לעיין במחירונים. לאחרונה ישנה אפילו עליית ערך.

הונדה ג'ז בת שנה - שנתיים, אחרי שעברה את ירידת הערך המשמעותית

אמירה מצחיקה יותר מזו קשה למצוא :lol:

פורסם

מפני שהמכונית הונדה ג'אז בישראל היא כמו תוכנית חיסכון - ערכה באופן אבסורדי כמעט ולא יורד. אז נשאלת השאלה מה הטעם לחפש רכב בן שנה שיהיה זול יותר מהחדש בכמה אלפי ש"ח בלבד (כאשר את רוב הפרש ניתן לקבץ מהיבואן במו"מ קדחתני יותר או פחות) ועוד עם כל הקאקי והשריטות שעשו ברכב הבעלים הקודמים ולקינוח עוד לספוג יד נוספת במחירון (שזה עוד אלפיה-אלפיים)?

פורסם

דווקא לפי מחירון + הצעות תואמות למחירון שמצאתי בלוח יד שניה, יש הבדלים של כ-20-30 אש"ח ברכבים שהם שנתיים-שלוש על הכביש.

(רכב שנת 2009 עולה כ-90000 ש"ח, ושנת 2008 עולה 80000, וזה לעומת מחיר של חדשה שהוא לא פחות מ-116000)

פורסם
דווקא לפי מחירון + הצעות תואמות למחירון שמצאתי בלוח יד שניה, יש הבדלים של כ-20-30 אש"ח ברכבים שהם שנתיים-שלוש על הכביש.

(רכב שנת 2009 עולה כ-90000 ש"ח, ושנת 2008 עולה 80000, וזה לעומת מחיר של חדשה שהוא לא פחות מ-116000)

נתחיל מכך שלא תוכל למצוא הונדה ג'אז במצב טוב במחיר מחירון. תמיד ידרשו מעל והרבה. שנית סביר להניח כי היד ה-1 לא קנו במחיר מלא. כך למשל מחירון הרשמי של הסיוויק פעם היה 147 K ש"ח, כאשר בפועל רכשתי את הרכב עם כמה תוספות ב-130 K. אז שנה וחצי ראשונות על הנייר לא היית לי ירידת ערך כלל. כיום לאחר 3 שנים מחירון יד 2 כ-106 K ש"ח (אך אם ארצה למכור גם אבקש מעל המחירון). וזה עוד בסגמנט של כמעט-מנהלים בו ירידות הערך מורגשת יותר. סתם לשם השוואה - בחו"ל רכב בן 3 מאבד כ-70% מערכו וזה הנתון שאמור להיות אמתי מבחינה כלכלית. הרי באו תחשוב איך אתה מכניס את ראשך הבריא למיטה חולה של הרכבים המשומשים עם כל הסוחרים הרמאים, עם כל התאונות, הקומבינות כדומה. האים החיסכון הקיקיוני שווה את הנ"ל?

ולקינוח: המחיון של הונדה גאז' השנה (שנת 2008 ) היה לא 116 K אלה הרבה פחות, משהו לכיוון של מתחת ל-100 K. וזו של שנת 2009 א. נמכרה בהנחות 5-ספרתיות ו-ב. יש לה התיבה הרובוטית ובלתי-מוצלחת בעליל ואכן קצת ירידת ערך.

פורסם

לדעתי הספייס וורסו גם תשמור על ערכה למופת ותחטף (במצב טוב כמובן) מעל המחירון, כפי שקרה פעם ליאריס האוטומטית. האים היא שווה את המחיר? שאלה סובייקטיבית. באנגליה הגרסה האוטומטית קצת יותר מאובזרת מזאת שמגיע ארצה עולה 15 K פאונדז, ובגרמניה 18.225,00 €. הגאז' ההיברידית בגירסה הדומה לזו הישראלית עולה כ-18 K פאונדז באנגליה ובגרמניה 20.800,00 €. ניתן לראות כי שני הרכבים ממש אינם זולים באירופה. מדובר במחירים שהם יקרים מלמשל מיני קופר הפשוטה ומתקרבים לבמוו סידרה 1 או אודי A3 בטרם הוספת האיבזור. ואם נשאל מי מיהן יקרה יותר לייצור ועל מי היצרן מרוויח יותר? אני בטוח כי הגאז' הרבה יותר יקרה לייצור והרבה פחות רווחית ליצרן. לסיכום - כאשר קונים את הג'ז מקבלים תמורה מצויינת לכסף, אך במקרה של הספייס וורסו גם ממש לא נשארים פראייערים.

פורסם
לדעתי הספייס וורסו גם תשמור על ערכה למופת ותחטף (במצב טוב כמובן) מעל המחירון, כפי שקרה פעם ליאריס האוטומטית. האים היא שווה את המחיר? שאלה סובייקטיבית. באנגליה הגרסה האוטומטית קצת יותר מאובזרת מזאת שמגיע ארצה עולה 15 K פאונדז, ובגרמניה 18.225,00 €. הגאז' ההיברידית בגירסה הדומה לזו הישראלית עולה כ-18 K פאונדז באנגליה ובגרמניה 20.800,00 €. ניתן לראות כי שני הרכבים ממש אינם זולים באירופה. מדובר במחירים שהם יקרים מלמשל מיני קופר הפשוטה ומתקרבים לבמוו סידרה 1 או אודי A3 בטרם הוספת האיבזור. ואם נשאל מי מיהן יקרה יותר לייצור ועל מי היצרן מרוויח יותר? אני בטוח כי הגאז' הרבה יותר יקרה לייצור והרבה פחות רווחית ליצרן. לסיכום - כאשר קונים את הג'ז מקבלים תמורה מצויינת לכסף, אך במקרה של הספייס וורסו גם ממש לא נשארים פראייערים.

הבנתי, תודה.

מבחינתי, התמורה של הספייס כנראה מספקת (אם כי לא הייתי שמח לקבל יותר), אבל להוציא עוד 10000 ש"ח (על הג'אז לעומת ה TERRA) זה כבר משמעותי מבחינתי. לכן, נראה לי שאני אלך על הטויוטה. למרות שהתמורה לכסף היא פחותה, זה עדיין פחות כסף ותמורה מספקת.

המון תודה על הסיוע, אעדכן בהמשך :-)

פורסם

אני גם חושב, ש 10 אלפים ש"ח הפרש בין שני הרכבים זה שיקול משמעותי.

לדעתי גם הטיפולים וגם הביטוחים של ג'אז קצת יותר יקרים.

אגב, משהו שמתייחס לאחת ההודעות של לוויתן - אני אישית בהחלט חושב ש SX4 האצ'בק או ניסאן נוט רכבים יותר טובים מאשר ספייס וורסו. אבל הם פחות חיסכוניים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אני גם חושב, ש 10 אלפים ש"ח הפרש בין שני הרכבים זה שיקול משמעותי.

לדעתי גם הטיפולים וגם הביטוחים של ג'אז קצת יותר יקרים.

אגב, משהו שמתייחס לאחת ההודעות של לוויתן - אני אישית בהחלט חושב ש SX4 האצ'בק או ניסאן נוט רכבים יותר טובים מאשר ספייס וורסו. אבל הם פחות חיסכוניים.

הי

היות ואני מתכוונן לדגם GLI של הטויוטה, ההפרש (כולל אגרת רישוי, חבילת אבזור של קודן+מרימי שמשות+חיישני רוורס ואגרה, וצבע מטאלי) יורד ל-5000 עבור הבנזין (אספקה מיידית, אחרי הנחה) ו-6000 עבור ההיברידי.

מובן לי שזו החלטה סובייקטיבית, וכמובן שגם לא מקבלים החלטות רק לפי הפורום, אבל סתם חוות דעתכם - האם זה הפרש שמצדיק שינוי ההחלטה ומעבר להונדה?

(יש גם עניין של מועדי אספקה + התחייבות על מחיר של טויוטה, שקצת מדאיג אותי)

• תוכן חדש...