Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Toyota Space Verso vs Honda Jazz Hybrid

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חייב להוסיף שבתור בעלים מאוד מרוצה של ג'אז מודל 2008(לא החדשה)

האם היית מגדיר אותה כרכב משפחתי (כולל למשל נסיעות לחופשות עם עגלה, תיקים וכו')?

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מגדיר את הרכבים כמתאימים לדרישות שלכם.

גם למשפחה עם 4 נפשות הם יספיקו (בתנאי שלא קונים עגלת תינוק ענקית שלא מתקפלת).

כן תרגישו הבדל אחרי פביה.

במושב האחורי של ג'אז יכולים לשבת 3 אנשים באותה הצפיפות כמו במזדה 3.

בגאז' לא קטן בכלל וקיפול המושבים מאוד נוח. למשל בג'אז אפשר להרים את המושבים מאחור למעלה (כמו בקולנוע).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
האם היית מגדיר אותה כרכב משפחתי (כולל למשל נסיעות לחופשות עם עגלה, תיקים וכו')?

נפח תא המטען הוא עצום(בהשוואה למתחרים, 340 ליטר+-), בפני עצמו הוא מספיק לאחסון מלא של עגלה ותיקים ומזוודות.

האופציה של השכבת המושבים הופכת את נפח תא המטען לפי 4 יותר גדול (כמעט 1400) ואם נוסעים זוג לחופשה, אתה יכול לקחת איתך כל מה שאתה צריך, ועוד מקרר בגודל מלא.

ישיבה של שלושה ילדים מאחורה היא סבירה, לא צפופה, אבל מבוגרים לא.

האוטו מספיק ל4 מבוגרים או 2 מבוגרים ושלושה ילדים.

אנחנו שלושה נפשות ולנו הוא מעבר למספיק, הכל תלוי בצרכים.

פורסם

אתם ממש כלים, תודה

עוד שאלה:

הרבה המליצו כאן דווקא על דגם הבנזין של הג'אז.

באופן די מפתיע, לפחות אותי, ההיברידי יותר זול (אפילו מהטרנד)

אמנם יש פחות אבזור (למשל, אין שקע USB, רק 2 רמקולים, אין שליטה עם הרדיו מההגה, אין קיפול מראות חשמלי ואין כסאות אחוריים מתכווננים), אבל קשה ליל האמין שההבדל באזבור גורם לכזה הבדל במחיר. אולי יש פה דברים מעבר לאבזור?

ועוד משהו:

אני רואה פה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161382

שכותבים שהוצאות התחזוקה וגם שגרת הטיפולים הרבה יותר יקרות להונדה מאשר לטויוטה...

האם יש דברים בגו?

פורסם
אתם ממש כלים, תודה

עוד שאלה:

הרבה המליצו כאן דווקא על דגם הבנזין של הג'אז.

באופן די מפתיע, לפחות אותי, ההיברידי יותר זול (אפילו מהטרנד)

אמנם יש פחות אבזור (למשל, אין שקע USB, רק 2 רמקולים, אין שליטה עם הרדיו מההגה, אין קיפול מראות חשמלי ואין כסאות אחוריים מתכווננים), אבל קשה ליל האמין שההבדל באזבור גורם לכזה הבדל במחיר. אולי יש פה דברים מעבר לאבזור?

מעבר לכך, הTREND אוטומת עם 100 כ"ס לעומת 98 (זניח) אבל ההיברידית שוקל עוד 125 קילו שזה הבדל משמעותי, ז"א מבחינת ביצועים, ההבדל מורגש.

האבזור מצדיק את ההבדל במחירים אגב.

מבחינת תחזוקה - אתה יכול לטפל באוטו כל כמה ק"מ שאתה רוצה. וכל 10K יהיה מטופל יותר ביסודיות מאשר 15K.

בכל מקרה, האשכול הוא מ2007, לגבי הביטוח אני יכול להגיד לך שאם יש לך ניסיון נהיגה בלי תאונות של מעל 7 שנים, מקיף וחובה יעלה לך לא יותר מ3000 לשנה.

האוטו פשוט לא רואה מוסך מעבר לטיפולים, את החלקים ניתן להזמין מחו"ל במחירי רבע וחצי, אני מזמין פילטר שמן/אוויר/פלאגים מEBAY וחוסך מאות שקלים בנתיים, הבחור שמחליף את החלקים לרכב אישר את אותם חלקים שאני מזמין ואין שום בעיה איתם.

מה שכן, תוספת ביטוח לילד בן 17 כמוני, משלשת את מחיר הביטוח :)

פורסם

איבזור והנחה במיסוי על רכב היברידי (לפי "החוק הירוק") - זה מה שעושה את ההבדל במחיר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ובנוסף אחזקה של ההיברידית יקרה יותר לאורך השנים

שוב אחד המיטוסים על ההיברידיות. אני מחזיק בסיוויק היברידי וזה לא ראה מוסך פרט לטיפולים תקופתיים מזה 3 שנים. קולגה מעבודה מחזיק פריוס בן 5 שנים (אחד הראשונים שהגיעו ארצה) ושוב - עלות התיקונים אפסית. לקולגה אחר יש פריוס בן 4 שנים ו-150 K ק"מ. הייתה רק תקלה אחת לפני חצי שנה במשאבה וזה עלה לו 1200 ש"ח. הדבר היחיד שהוא קצת יקר הוא טיפול 90000. אך החיסכון בדלק מפצה על כך. אולי מי שמתכוון להחזיק ברכב לתקופה של 10 שנים יתקל יום אחד בנושא של הסוללה. אך גם בכל רכב רגיל בגיל הנ"ל עלולות להיות הפתעות לא נעימות ויקרות. אפשר להגיד גם שבמלך 10 שנים הסוללה מצדיקה את מחירה.

אגב, רעש המנוע בוורסו הוא זה שגרם לי להיזכר בטרנטע לנסר תאילנד זצ"ל. וכמובן הפלסטיקים העלובים שזו נקודת תורפה גם בטויוטות אחרות: קורולה ופריוס.

פורסם

למיטב זיכרוני, ביטוח מקיף לסיוויק היברידית יותר זול מאשר לסיוויק בנזין (בצורה מורגשת).

אם זה נכון, גם במיקרה של ג'אז זה יכול להיות המצב.

פורסם
למיטב זיכרוני, ביטוח מקיף לסיוויק היברידית יותר זול מאשר לסיוויק בנזין (בצורה מורגשת).

אם זה נכון, גם במיקרה של ג'אז זה יכול להיות המצב.

המקיף הזול ביותר בו נתקלתי היה 1900 ש"ח. אך העדפתי את אחד ב-2300 ש"ח מפני שהמוסך הראשי של הונדה נמצא בהסדר של הפוליסה וגם השתתפות עצמית נמוכה יותר (תוספת של גרר ושמשות עולה בסביבות 200 ש"ח). לסיוויק הרגיל החבילה תעלה 1000-1500 ש"ח יותר. אינני יודע מה הסיבה. אולי מפני שההברידים לא גניבים?

פורסם

אל תחליט כלום לפני שתעשה נסיעת מבחן או לפחות תכנס למכוניות ותשב בהם.

הג׳אז ההיברידית נראתה לי מעולה על הנייר ולאור ההמלצות על דגם הבנזין, הלכתי לנסיעת מבחן. זה אולי רק אני, אבל זה הרכב הכי פחות נוח שישבתי בו בתקופה האחרונה. לא יודע אם זה הכסא עצמו או תנוחת הנהיגה שלא הצלחתי לסדר כמו שצריך, אבל זה היה קיצוני ברמה של פסילת הרכב על הסף.

הספייס ורסו היה לי הרבה יותר נוח.

הבעיה שלי עם שני הרכבים אגב, היא הקושי להצדיק את המחיר הגבוה שלהם. בתוספת לא גדולה אפשר לקבל רכבים הרבה יותר מרווחים של יצרנים אחרים.

פורסם
בתוספת לא גדולה אפשר לקבל רכבים הרבה יותר מרווחים של יצרנים אחרים.

על חשבון צריכת דלק.

פורסם
על חשבון צריכת דלק.

נכון, אבל ההבדלים כיום הם לא דרסטיים ולפי הפוסט הראשון של פותח האשכול, כנראה שזה לא בראש סדר העדיפויות.

מכיוון שהוא שאל על נוחות פנים, ביצועים וכו׳, המכוניות האלו הן תמורה מאוד גרועה למחיר אם מסתכלים מהבחינה הזו בלבד.

פורסם

שלום רב!

א.פ אומר בתגובתו:

>מהנ"ל ממש אין צורך לחשוש. המערכת מפליגה באמינותה והדבר מוכח משך שנים. רק יש להקפיד על 2 דברים:

* >לא להשאיר רכב ללא התנעה לפרקי זמן ארוכים (חודש ומעל)

> לא להתפרע עם ההתקנות המקומיות. מקסימום - בזיהרות רבה ובמקום בדוק חיישני רוורס ובלו-טוס. מסך מגע כבר לא מומלץ.

נראה לי שמי שמשאיר רכב כלשהו , לאו דווקא ג'אז היברידי, ליותר מחודש, שלא יופתע יותר מדי אם הוא לא יניע. נראה לי שלהשאיר רכב ליותר משבוע ללא הנעה זה כבר יכול להסתיים במצבר מרוקן. שוב, לאו דווקא גאז היברידי, אלא כל רכב. לא נראה לי שבבג'אז היברידי קצב ריקון הסוללה הוא גבוה יותר מג'אז רגילה (או מכל אוטו אחר).

שנית, לגבי התקנות: לפי מה ששמעתי ההונדה ג'אז היברידי באה עם איבזור שאינו כולל הרמת חלונות מהשלט רחוק. איני יודע מה הסיבה לכך (אולי יש לכך היבטים של שמירת איכות סביבה ?? קשה לי להאמין).

בכל אופן, הוספה של מנגנון עזה יכול לעלות 500 ש"ח או יותר. קחו בחשבון.

פורסם

ברכב רגיל אי-התנעה עלולה לגרום לנזק למצבר שמחירו 500 ש"ח, ואילו ברכב היברידי בנוסף לנ"ל גם לסוללה שמחירה גבוה פי כמה ומה.

להשאיר רכב לשבוע זה בסדר גמור, לא קורה כלום. אך חודש ומעלה זה כבר מסוכן.

נעילת חלונות אוטומטית הינה אופצונלית אצל הרבה פירמות. אין חשש מהתקנות מקוריות, אך מחירן מופרז. לדעתי ניתן להסתפק במרים שמשות וקודן. את חיישני הרוורס ניתן להתקין הרבה יותר בזול אצל מתקינים מקצועיים. את בלו-טוס אפשר לסדר ללא התקנה כלל.

פורסם

תודה

מאד מעניין אותי לדעת (או לוודא) שכל מי שכתב על הורסו, אכן התכוון לורסו החדשה (שנקראת space verso) ולא לורסו שכבר רצה שנה-שנתיים על הכבישים בארץ.

עד כמה שהבנתי, החדשה שונה מהישנה, וכנראה טובה יותר.

• תוכן חדש...