Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Toyota Space Verso vs Honda Jazz Hybrid

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבוב,

חוץ מבשם אין שום דמיון בין ספייס וורסו לוורסו, כנס לאתר של טויוטה ושים לב שאילו שתי מכוניות שונות לגמרי שמשווקות במקביל. אין פה חדשה מול ישנה זה פשוט מיתוג גרוע של היבואן.

אני גם התעניינתי בשני הדגמים הנ"ל לקחתי את שתיהן לנסיעה ובסוף הזמנתי ג'אז היברידית (אוג' ספט'...) קשה ל לומר שאני שלם עם ההחלטה (120K, שום מיקוח מצד היבואן לעומת מבצעים יפים שניתנים אצל המתחרים עלולים לגרום לקפיצה על הזדמנות עם תבוא).

קראתי כמוך את ההמלצה על הג'אז בנזין ואני חייב לציין שזה תמוהה לוותר על תמחור נמוך של מכונית (שנובע מדרגת זיהום נמוכה) בשביל שליטה מההגה רמקולים ועוד שטאנצים שנראים לי זניחים (ולשלם עוד 10% בדלק כל חיי הרכב). לגבי הטיעון של הטיפולים היקרים, ממה שראיתי לא מדובר בהבדלים מהותיים בין דגם הבנזין להיברידי.

בהצלחה

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוץ מבשם אין שום דמיון בין ספייס וורסו לוורסו, כנס לאתר של טויוטה ושים לב שאילו שתי מכוניות שונות לגמרי שמשווקות במקביל. אין פה חדשה מול ישנה זה פשוט מיתוג גרוע של היבואן.

תודה רבה. אני גם מודע לכך שאלו שני דגמים שונים, אבל רוב הכותבים כאן מאד נחרצים לגבי כך שהדגם של טויוטה מיושן, בעוד שאני קראתי עליו המון המלצות (וכמובן - ממתין לנסיעת המחבן), כך שלא השתכנעתי לגמרי שהם לא מדברים על הדגם הישן, הורסו.

אני גם התעניינתי בשני הדגמים הנ"ל לקחתי את שתיהן לנסיעה ובסוף הזמנתי ג'אז היברידית (אוג' ספט'...) קשה ל לומר שאני שלם עם ההחלטה (120K, שום מיקוח מצד היבואן לעומת מבצעים יפים שניתנים אצל המתחרים עלולים לגרום לקפיצה על הזדמנות עם תבוא).

מבחינת גמישות ומיקוח - האם הציעו לך לפחות טרייד-אין, או שאין על מה לבנות על זה?

קראתי כמוך את ההמלצה על הג'אז בנזין ואני חייב לציין שזה תמוהה לוותר על תמחור נמוך של מכונית (שנובע מדרגת זיהום נמוכה) בשביל שליטה מההגה רמקולים ועוד שטאנצים שנראים לי זניחים (ולשלם עוד 10% בדלק כל חיי הרכב).

אני מסכים איתך, אבל חייב להודות שזה עניין של טעם והעדפה של כל אחד.

אגב, מוזר לי שצריכת הדלק של הספייס-ורסן, לפי המפרט, דומה לצריכת דלק של ההיברידת (הנסיעה בין-עירונית - הספייס-ורסו אפילו עדיפה).

בהצלחה

תודה! :-)

פורסם
תודה רבה. אני גם מודע לכך שאלו שני דגמים שונים, אבל רוב הכותבים כאן מאד נחרצים לגבי כך שהדגם של טויוטה מיושן, בעוד שאני קראתי עליו המון המלצות (וכמובן - ממתין לנסיעת המחבן), כך שלא השתכנעתי לגמרי שהם לא מדברים על הדגם הישן, הורסו.

גם דגם חדש לגמרי יכול להיראות מיושן. למשל מסך של מערכת שמע נראה כאילו נלקח משנות ה-90

פורסם
[quote

גם דגם חדש לגמרי יכול להיראות מיושן. למשל מסך של מערכת שמע נראה כאילו נלקח משנות ה-90

נו בסדר, השאלה אם זה מה שאלו שהגיבו באמת התכוונו.....

פורסם

זה בדיוק מה שהם התכוונו.

אני רוצה שתבין - יש אלף אנשים ואלף דיעות, בהתאם לסדר עדיפויות, טעם אישית, צרכים.

יש כאלה שמחפשים איבזור , עיצוב חדשניים, ויש כאלה שמחפשים נוחות, מרחב, חיסכון.

לאחד יש חברה, שהוא רוצה להרשים,

לשני יש שני ילדים קטנים, והוא רוצה רכב מרווח, אבל חיכסוני.

השלישי מפחד ממכירה עתידית של רכב היברידי,

הרביעי מפחד מקרינה של הסוללה,

לחמישי לא מתאים שהסוללה תופסת מקום.

תגיע לאולם התצוגה\נסיעת מבחן עם הטעם שלך והצרכים\סדר עדיפות שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מבחינת גמישות ומיקוח - האם הציעו לך לפחות טרייד-אין, או שאין על מה לבנות על זה?

אני מסכים איתך, אבל חייב להודות שזה עניין של טעם והעדפה של כל אחד.

אגב, מוזר לי שצריכת הדלק של הספייס-ורסן, לפי המפרט, דומה לצריכת דלק של ההיברידת (הנסיעה בין-עירונית - הספייס-ורסו אפילו עדיפה).

תודה! :-)

לא היה שום מו"מ, גם לא נסיון לטרייד אין, המוכר המליץ לי למכור לבד ולהמנע מטרייד אין.

גם בנתונים היבשים של צריכת הדלק הספייס וורסו עושה 1:18 או 19 והג'אז 22-3. זה עדיין 15% הבדל לפחות למרות שלא זו תעשה את הנתונים וגם לא השניה אני בטוח שעדיין ישנו הפרש בין המכוניות (כמובן שתלוי גם בצורת נהיגה אבל זה ישפיע בשתי המכוניות...)

פורסם

איתי - הלכת רחוק עם הערכת הק"מ, גם ה- 1.5K ק"מ בחודש וגם ה20K ק"מ בשנה יראו הבדל בצריכת הדלק בין השתיים.

לגבי המערכת ההיברידית, מה ז"א לא מערכת מלאה? המילה "הייבריד" פירושה כלאיים, וזה מה שהונדה מציגה, רכב כלאיים המשלב חשמל ובנזין. לגבי שילוב החשמל והבנזין, הג'אז יכולה לנוע במהירויות מסויימות בתחום שבין 20-60 על מנוע חשמל בלבד כל עוד מדובר במישור או בעליות קלות, מה גם שתוכל לראות זאת במחשב הדרך שלה כאשר יוצג לך "electric vehicle"

לצערי אתה טועה ומטעה. ברור שמערכת היברידית היא שילוב של מנוע בנזין וחשמל אבל כשאמרתי שבהונדה היא לא מערכת מלאה, התכוונתי שאין אפשרות, בניגוד למשל לפריוס או ללקסוס CT200h לנסוע רק על המנוע החשמלי, גם לא 2 קמ"ש, עשיתי 2 נסיעות מבחן על הרכב ושאלתי את זה ספציפית את סוכן המכירות+בדקתי באתרי אינטרנט, לא משנה מה תעשה, המנוע החשמלי לא מזיז את הרכב אפילו מטר לבדו, גם העובדה שכשהרכב עומד ונכבה, אין מזגן(מדחס כבוי) בניגוד לפריוס ששם המערכת החשמלית יכולה לעבוד לבדה ושם המדחס עובד גם שהרכב כבוי, קשורה לזה שהמערכת ההיברידית נקראת חלקית ולא מלאה כמו בפריוס.

פורסם

חזרתי מנסיעת מבחן על הספייס-ורסו (אני מקפיד כעת על השם המלא).

בסה"כ רכב מאד נחמד. אין לי דרישות גבוהות או לחילופין, אני לא מבין גדול, לא שמתי לב לרעש יוצא דופן בנסיעה (אכן היה רעש במצב SPORT, אבל ב ECO היה די חלש), האוטו מאד מרווח.

התאכזבתי שהרדיו בא ללא BT (גם המקורי בדגם GLI, וגם זה שמתקינים "מתנה" בדגם TERRA)

זמן האספקה כעת הוא אוקטובר, מה שאני מניח שיהיה נכון גם ל-JAZZ.

יש לי נסיעת מבחן על ה JAZZ ביום שישי, אבל בינתיים הספקתי להתרשם ממבט על רכבים חונים שזה רכב בכל זאת קצת קטן (ודאי לעומת ה טויוטה).

פורסם

ג'אז גם בדגם הקודם נראתה קטנה מבחוץ, עד שנכנסים פנימה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ג'אז גם בדגם הקודם נראתה קטנה מבחוץ, עד שנכנסים פנימה.

לגמרי, צירפתי תמונה להמחשה (כסא הנהג לא בקצה שלו, יש בערך עוד 40% קדימה, לכסא הנוסע יש עוד 50%)

263fsl3.jpg

קישור:http://i51.tinypic.com/263fsl3.jpg

מה לגבי תא המטען של הטויוטה? יש לו אפשרות להפתח ל1300 ליטר? ואיך הוא בסטוק?

אגב, הג'אז החדשה גם נראית וגם באמת גדולה מבפנים ומבחוץ.

תעדכן את הרשמים שלך לגבי הג'אז ביום שישי, על החדשה לא נסעתי, אשמח לשמוע חוות דעת, תתיחס בבקשה לתיבת ההילוכים ובידוד הרעשים (בג'אז הקודמת המנוע מונוטוני לחלוטין בנסיעה רגילה על הילוך D, אבל כשמעבירים לשליטה ידנית הרעש פצצה)

2011-05-13 14.51.10.jpg

פורסם
לצערי אתה טועה ומטעה. ברור שמערכת היברידית היא שילוב של מנוע בנזין וחשמל אבל כשאמרתי שבהונדה היא לא מערכת מלאה, התכוונתי שאין אפשרות, בניגוד למשל לפריוס או ללקסוס CT200h לנסוע רק על המנוע החשמלי, גם לא 2 קמ"ש, עשיתי 2 נסיעות מבחן על הרכב ושאלתי את זה ספציפית את סוכן המכירות+בדקתי באתרי אינטרנט, לא משנה מה תעשה, המנוע החשמלי לא מזיז את הרכב אפילו מטר לבדו, גם העובדה שכשהרכב עומד ונכבה, אין מזגן(מדחס כבוי) בניגוד לפריוס ששם המערכת החשמלית יכולה לעבוד לבדה ושם המדחס עובד גם שהרכב כבוי, קשורה לזה שהמערכת ההיברידית נקראת חלקית ולא מלאה כמו בפריוס.

העדפתי להתעלם מלענות כאן, אך לאחר שלא ענית להודעתי הפרטית אני מבין שאני בכל זאת צריך להגיב כאן.

אני נפעם מהביטחון שלך לגבי רכב שנסעת בו רק פעמיים בנסיעות מבחן בנות חצי שעה כל אחת ומרפרוף בדפי פורום.

אני מתרשם באמת ולא בציניות, אך לצערי/צערך/צער כל מי שתבחר הדברים הללו אינם טעות.

זה נכון להסתמך על דברים של סוכן מכירות, אך כידוע לך ישנם כאלו שהם מקצועיים יותר ומקצועיים פחות, ישנם כאלו שירעיפו עליך מידע בזמן נסיעת המבחן וכאלו שלא כי הם מעדיפים שתתנסה עם הרכב. לכן אני גם מוסיף עוד מידע שכנראה לא ידעת.

לגבי העובדה שהג'אז עובדת על חשמל בלבד אני אשמח להוכיח לך זאת בכל דרך שתבחר, מעבר לכך גם האינסייט בעלת המנוע והגיר המשותפים ובעלת הניסיון הקודם, גם היא - כן בטח תופתע - יכולה לנוע על חשמל בלבד. שוב אני חוזר בטווח מהירויות בין 20-60 קמ"ש.

אם גם לאחר ההסבר הזה לא שיכנעתי אותך, אז אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

Confidence In Motion

פורסם
העדפתי להתעלם מלענות כאן, אך לאחר שלא ענית להודעתי הפרטית אני מבין שאני בכל זאת צריך להגיב כאן.

אני נפעם מהביטחון שלך לגבי רכב שנסעת בו רק פעמיים בנסיעות מבחן בנות חצי שעה כל אחת ומרפרוף בדפי פורום.

אני מתרשם באמת ולא בציניות, אך לצערי/צערך/צער כל מי שתבחר הדברים הללו אינם טעות.

זה נכון להסתמך על דברים של סוכן מכירות, אך כידוע לך ישנם כאלו שהם מקצועיים יותר ומקצועיים פחות, ישנם כאלו שירעיפו עליך מידע בזמן נסיעת המבחן וכאלו שלא כי הם מעדיפים שתתנסה עם הרכב. לכן אני גם מוסיף עוד מידע שכנראה לא ידעת.

לגבי העובדה שהג'אז עובדת על חשמל בלבד אני אשמח להוכיח לך זאת בכל דרך שתבחר, מעבר לכך גם האינסייט בעלת המנוע והגיר המשותפים ובעלת הניסיון הקודם, גם היא - כן בטח תופתע - יכולה לנוע על חשמל בלבד. שוב אני חוזר בטווח מהירויות בין 20-60 קמ"ש.

אם גם לאחר ההסבר הזה לא שיכנעתי אותך, אז אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

אני מצטערת שאני נדחפת לכם לויכוח אני לא מדברת מנסיון אבל ממה שקראתי כאן באתר קארטיוב ובעוד מקום נראה שהמנוע חשמל לא עובד לבדו בשום מצב

שוב אני לא אומרת מדעה אישית שלי אלא רק ממה שכתוב

פורסם

שלום לכולם ,

א.פ. ענה בשירשור זה (לפני מספר ימים) כי

" את בלו-טוס אפשר לסדר ללא התקנה כלל"

שאלתי - איך ?

נדמה לי שהיבואן מספק צמה של בלו טוס לג'אז היברידי חדש.

האם זה פשוט לחבר אותה ולא צריך מוסך מקצועי לחיבור נכון של בלו טוס ?

פורסם

תודה מתן על התמונה. אכן זה המצב בפועל כפי שהתרשמתי היום בנסיעת מבחן.

אני לא לגמרי ער לנושא רעשי מנוע ושליטה על ההילוכים. צר לי לאכזב אבל מבחינתי הכל כמעט אותו הדבר.... :-(

בסה"כ מאד התרשמתי מהאוטו. הוא אכן מרווח, אם כי בדגם ההיברידי הבגאז' קצת מוגבה (ביחס לבנזין) בשביל לאפשר מקום לסוללות, מה שגורם לכן שכאשר הכסאות מקופלים, זה עדיין לא משטח ישר אלא עם מדרגה.

הנטייה שלי כעת היא ללכת על ה ספייס-ורסו, ממספר סיבות:

1. המחיר. ה TERRA זולה ב-10,000 ש"ח, שזה משמעותי מבחינתי.

גם ה GLI זולה יותר מההיברידית (שלא לדבר על הבנזין שבאורח פלא יקרה יותר מההיברידית)

2. טיפולים ושירות - מוסכי טויוטה קרובים יותר לבית שלי מאשר הונדה. מה גם שהטיפולים עצמם לפי מה שהבנתי זולים יותר

3. צריכת דלק - רוב הנסיעות הם מחוץ לעיר ולכן ההיברידות פחות משמעותית מבחינתי (ומצד שני מייקרת את עלויות התחזוקה)

לגבי המטען - אני כבר לא יודע אם זה שהורסו גדולה יותר זה טוב או רע. למרות שאפשר, עוד לא מצאתי את עצמי זקוק לנסיעה עם 3 מזוודות בבגאז' (מה שאפשר בטויוטה...)

אני מודע לכך שאני מתעלם מיתרונות רבים אחרים של ההונדה, שהם:

1. איכות החומרים והזיווד הפנימי

2. יוקרתיות, מקוריות (כל הדגמים הם העתק של הג'אז) ובטיחות (הספייס ורסו עוד לא עברה מבחני ריסוק)

3. היברידיות (כי בכל זאת, יש נסיעות בעיר מדי פעם - אני מתגורר בתל-אביב)

4. את הדגם של הבנזין ניתן עדיין לקבל מיידית (לעומת ההיברידי וטויוטה שמדובר רק על אוקטובר) - אני יכול לחכות.

בכל מקרה, אני אבקר שוב בטויוטה כדי להתרשם שוב מהרכב.

אשמח לשמוע את דעתכם

פורסם
תודה מתן על התמונה. אכן זה המצב בפועל כפי שהתרשמתי היום בנסיעת מבחן.

אני לא לגמרי ער לנושא רעשי מנוע ושליטה על ההילוכים. צר לי לאכזב אבל מבחינתי הכל כמעט אותו הדבר.... :-(

בסה"כ מאד התרשמתי מהאוטו. הוא אכן מרווח, אם כי בדגם ההיברידי הבגאז' קצת מוגבה (ביחס לבנזין) בשביל לאפשר מקום לסוללות, מה שגורם לכן שכאשר הכסאות מקופלים, זה עדיין לא משטח ישר אלא עם מדרגה.

הנטייה שלי כעת היא ללכת על ה ספייס-ורסו, ממספר סיבות:

1. המחיר. ה TERRA זולה ב-10,000 ש"ח, שזה משמעותי מבחינתי.

גם ה GLI זולה יותר מההיברידית (שלא לדבר על הבנזין שבאורח פלא יקרה יותר מההיברידית)

2. טיפולים ושירות - מוסכי טויוטה קרובים יותר לבית שלי מאשר הונדה. מה גם שהטיפולים עצמם לפי מה שהבנתי זולים יותר

3. צריכת דלק - רוב הנסיעות הם מחוץ לעיר ולכן ההיברידות פחות משמעותית מבחינתי (ומצד שני מייקרת את עלויות התחזוקה)

לגבי המטען - אני כבר לא יודע אם זה שהורסו גדולה יותר זה טוב או רע. למרות שאפשר, עוד לא מצאתי את עצמי זקוק לנסיעה עם 3 מזוודות בבגאז' (מה שאפשר בטויוטה...)

אני מודע לכך שאני מתעלם מיתרונות רבים אחרים של ההונדה, שהם:

1. איכות החומרים והזיווד הפנימי

2. יוקרתיות, מקוריות (כל הדגמים הם העתק של הג'אז) ובטיחות (הספייס ורסו עוד לא עברה מבחני ריסוק)

3. היברידיות (כי בכל זאת, יש נסיעות בעיר מדי פעם - אני מתגורר בתל-אביב)

4. את הדגם של הבנזין ניתן עדיין לקבל מיידית (לעומת ההיברידי וטויוטה שמדובר רק על אוקטובר) - אני יכול לחכות.

בכל מקרה, אני אבקר שוב בטויוטה כדי להתרשם שוב מהרכב.

אשמח לשמוע את דעתכם

אל תשכח שמה שבסופו של דבר חשוב זה איך אתה מרגיש בתור הנהג, שיהיה לך נוח גם פיזית וגם מנטלית לנהוג ושתוכל להגיע בריא ושלם מנקודה A לB במינימום הוצאות ובמקסימום הנאה, אז אל תסתכל על היתרונות בדפים, אם אהבת יותר לנסוע בטויוטה, לך עליה!

• תוכן חדש...