Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשתדל לענות, אם כי להרבה נושאים שקשורים בשביתה הזאת אין הסבר קצר.

1. שעון נוכחות. בכל העולם פרט לגרמניה, אין שעון נוכחות במרבית צורות ההעסקה של הרופאים. גם בישראל ב99 שנות קיומה של ההסתדרות הרפואית לא הונהג שעון נוכחות.

אלעד הזכיר את האחיות. עבודת הרופא, בניגוד לעבודת האחות, היא עבודה שלעולם לא מתחילה ולא נגמרת ולכן ברוב תחומי הרפואה (פרט לרפואה דחופה ועוד כמה תחומים בודדים) אין אפשרות למשמרות. רופא הוא רופא 24 שעות ביממה. כשלרופא יש עבודה מעבר ליום עבודתו, אין לו למי "להעביר את המקל" - האחריות נשארת בידיו גם בערב, גם בלילה. מנטליות של משמרות נחשבת אצל רופאים לדבר רע מאוד הפוגעת בראש ובראשונה בחולים.

שעון נוכחות הוא אמצעי לתשלום שעות הוגן וגם אמצעי לפקח על עובדים ולוודא שנותנים את השעות הנדרשות, אבל הוא בעיקר אמצעי שליטה ומשמעת באמצעותו המעסיק יכול להתנות הסכמה לדבר אחד (למשל יציאה בשעות העבודה לכנס מדעי, מחקר במעבדה או הוראת סטודנטים) בדבר אחר (למשל הסכמת הרופא לרשום לחולה תרופה זולה יותר). אנחנו מתנגדים בתוקף להפיכת מקצוע הרפואה מחפשי לנשלט.

ישנם במשק הציבורי עוד מקצועות ללא שעון - שופטים למשל. במקצועות בהן אחריות העובד היא כוללת, ותפוקתו אינה ניתנת למדידה בזמן נוכחות בעבודה, משלמים שכר כולל ונותנים לעובד את החופש לנהל את זמנו בין מטלותיו.

אין אחד שטוען שהרופאים לא עובדים קשה, ונותנים הרבה מעבר לשעות העבודה הנדרשות מהם. אם יש רופאים בכירים הנוכחים פחות שעות זה בשוליים, ויש אמצעים יעילים להתגבר על הבעיה ללא הטלת אמצעי משמעת גורף על כלל הרופאים.

***אני חייב לזוז, לכן אמשיך בהסברים על הנושאים האחרים בהמשך****

נמרוד

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מישהו פעם חשב מה יקרה פה במצב חרום ?

בשיגרה, בתי החולים ושירותי הרפואה הכללית עומדים על תפוסה של %100 אם לא יותר, תארו לכם מצב לא ממש היפוטטי של התקפות טילים על ישראל + מלחמה רחבת היקף.

מישהו יכול בכלל לדמיין את התסריט הזה ? מה יהיה על שירותי הבריאות והחירום אז ?

אין לי ספק בכלל שהכול יקרוס ויתפוצץ לנו בפנים.

פורסם

נמרוד,

אין לי מה להוסיף מלבד:

1. כל הכבוד לכם, הלוואי ותקבלו את כל מה שאתם דורשים.

2. בפעם הבאה שאיזה פוליטיקאי או פקיד בכיר במשרד האוצר נכנס לאשפוז, תשימו את המיטה שלו במסדרון כאחד האדם ותזמינו צלם של ידיעות אחרונות. הגיע הזמן שתפסיקו להתיחס אליהם כאל מורמים מעם, כדי שיבינו מה מרגישים פשוטי העם. אומרים שדברים שרואים מכאן לא רואים משם, אז תיקחו אותם לשם שיראו איך מרגיש הזקן שלא קיבל חדר או הזקנה שהרופא מגיע אליה פעם ביומיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם באמת יש פה נציגים של הרופאים, תדעו שאני מאחל לכם שלא תקבלו כלום.

לאימא שלי נקבע תור לרופא עיניים ל 05/05/2011 (זכור לכם יום השביתה). לתור הזה היא חיכתה יותר משלושה חודשים!!!

כמובן שלבסוף לא טיפלו בה.

עכשיו עשו לה טובה ונתנו לה תור רק לעוד חודשיים (חמישה חודשי המתנה סך הכל), תודה רבה...

לפחות תגלגלו את התורים שבוע/ים קדימה, למה להתעלל בחולים.

פורסם
אני אשתדל לענות, אם כי להרבה נושאים שקשורים בשביתה הזאת אין הסבר קצר.

1. שעון נוכחות. בכל העולם פרט לגרמניה, אין שעון נוכחות במרבית צורות ההעסקה של הרופאים. גם בישראל ב99 שנות קיומה של ההסתדרות הרפואית לא הונהג שעון נוכחות.

אלעד הזכיר את האחיות. עבודת הרופא, בניגוד לעבודת האחות, היא עבודה שלעולם לא מתחילה ולא נגמרת ולכן ברוב תחומי הרפואה (פרט לרפואה דחופה ועוד כמה תחומים בודדים) אין אפשרות למשמרות. רופא הוא רופא 24 שעות ביממה. כשלרופא יש עבודה מעבר ליום עבודתו, אין לו למי "להעביר את המקל" - האחריות נשארת בידיו גם בערב, גם בלילה. מנטליות של משמרות נחשבת אצל רופאים לדבר רע מאוד הפוגעת בראש ובראשונה בחולים.

שעון נוכחות הוא אמצעי לתשלום שעות הוגן וגם אמצעי לפקח על עובדים ולוודא שנותנים את השעות הנדרשות, אבל הוא בעיקר אמצעי שליטה ומשמעת באמצעותו המעסיק יכול להתנות הסכמה לדבר אחד (למשל יציאה בשעות העבודה לכנס מדעי, מחקר במעבדה או הוראת סטודנטים) בדבר אחר (למשל הסכמת הרופא לרשום לחולה תרופה זולה יותר). אנחנו מתנגדים בתוקף להפיכת מקצוע הרפואה מחפשי לנשלט.

ישנם במשק הציבורי עוד מקצועות ללא שעון - שופטים למשל. במקצועות בהן אחריות העובד היא כוללת, ותפוקתו אינה ניתנת למדידה בזמן נוכחות בעבודה, משלמים שכר כולל ונותנים לעובד את החופש לנהל את זמנו בין מטלותיו.

אין אחד שטוען שהרופאים לא עובדים קשה, ונותנים הרבה מעבר לשעות העבודה הנדרשות מהם. אם יש רופאים בכירים הנוכחים פחות שעות זה בשוליים, ויש אמצעים יעילים להתגבר על הבעיה ללא הטלת אמצעי משמעת גורף על כלל הרופאים.

2. העלאת שכר השעה בחמישים אחוזים.

צריך להבין את הדרישה הזאת כך: תנו לי לעבוד במקום 300 שעות בחודש רק 200 ( כמו כל מי שעובד משרה מלאה במשק), ותגדילו לי את שכר השעה מ 40 שקלים ל 60. עם התוספות השקליות שאינן תלויות בשעות העבודה , יוצא בשיטה הזאת לרופא מומחה עם ותק של 20 שנה , שעובד משרה מלאה , שכר ברוטו של בערך 15000 ש״ח. זה מוגזם?

3. נושא השר״פ

שר״פ זה ראשי תיבות של שרות רפואי פרטי , וקיים באופן חוקי בבתי החולים של הדסה ושערי צדק בירושלים מתחילת שנות החמישים. המשמעות היא שלצד העבודה הציבורית, רופא יכול לקבל בבית החולים הציבורי גם חולים פרטיים, ולא צריך בשעות אחה״צ לעבור לבית חולים אחר. יש לשיטה הזאת יתרונות וחסרונות, אבל בפיקוח מתאים היא מאפשרת השתכרות נוספת לרופא , הכנסה נוספת לבית החולים, ויכולת בחירת רופא למטופל. בהדסה זה עובד שנים, ואי אפשר לטעון שהחולים הציבוריים שם מקבלים טיפול פחות טוב. לרוב ההפך הוא הנכון- החולה הציבורי נהנה מזמינות גבוהה יותר של רופאים בכירים בשעות הערב והלילה.

אחרי שאמרתי את זה, אני יכול להרגיע שלא דרשנו שר״פ בבתי החולים הציבוריים, אלא דרשנו אפשרות לנצל את הביטוחים המשלימים לא רק ברפואה הפרטית, אלא גם במתקנים הציבוריים . קופות החולים מדי שנה מכניסות 2.7 מיליארד שקלים, וגורפות כל שנה רווח של כחצי מיליארד שקל ממכירת ביטוחים משלימים. למה שזה לא ישמש לשידרוג הרפואה הציבורית?

****המשך יבוא****

• אחראי פורום
פורסם

אני נשוי לרופאה שמגיעה עוד חצי שנה לחלק השני בהתמחות (שנתיים בבי"ח נהריה).

הזכרונות מהסטאז' שנעשה באותו בי"ח חוזרים - השכר הבסיסי המביך שמשתפר רק כשטוחנים תורנויות ללא היכר

(וגם אז אולי שווה לשכר מהנדס שעובד חצי מהשעות וגם למד חצי מהשנים, כמובן בלי שמץ של זילזול, רק למען ההשוואה),

26 שעות עבודה רצופות עם הפסקות מנוחה ואוכל זעומות, הצורך להיות מפוקס ב-100% אחרי כל השעות האלה,

האחריות הכבדה שמוטלת על התורנים הצעירים שלעיתים הם ה"חותמת" הבכירה באמצע הלילה,

הרוטציה הנמוכה מאוד בינהם. אני בכלל לא מדבר על הפגיעה בתא המשפחתי, על ההעדרויות, על שבתות לבד.

כל השאר כבר נאמר פה, רציתי להוסיף זוית אישית.

נמרוד, רק כששמעתי אותך ברדיו הבנתי לראשונה שאתה פעיל רציני במאבק.

מקווה שתמשיכו את העמידה האיתנה מול ראשי האוצר ותביאו למהפכה שכולם מצפים לה.

כל הכבוד ובהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לפעמים חושפים רק חלק מהדברים, וגם אז הם מוצגים בצורה דרמטית כדי לשכנע.

שכר שעה בבית חולים אינו כל הסיפור. ממש לא !

נכון ששכר הרופאים נמוך, אבל הם מקבלים גם שעות כוננות בבית או כאשר הם בקליניקה הפרטית, העבודה בבתי חולים נעשית ע"י רופאים צעירים שמהססים אם להתקשר למומחה בבית. השר"פ מאפשר השכרות נאה תוך שימוש בצוות ומתקני בית החולים.

חלק מהרופאים - אלו שעברו את שנות ההתמחות והמומחיות הראשונות - עובדים בבתי חולים בגלל שיש עניין מקצועי, הרחבת השכלה, וזה צינור פיטום לייעוץ פרטי - כלומר חולים פונים להמשך טיפול פרטי אחרי ששוחררו מהאישפוז.

אף אחד לא מציין כנסים, שבתון, מחקרים וקשרים עם חברות רפואה פרטיות - שלפעמים יש שכר בצידן. וטוב.

זה בסדר מצידי, כל עוד אין העדפת טיפול בגלל תגמול או התנייתו בתשלוממים מהצד-רק שיספרו קצת יותר מכמה שווה שעת רופא.

הכל ביזנס, וכבר לפני שנים הבינו את זה והופכים את בתי החולים למרכז עיסקי, עם כל שרותי הפנאי הנילווים. זה לטובת החולה ומבקריו אבל טוב ליימור הכנסה לארגון.

חלק מסידור העבודה של רופא הוא לפתוח קליניקה פרטית ולעבוד עם קופות החולים כי זה די משתלם ויהיה מעניין לראות רופא שיחשף את תנאי ההסכם עם קופות החולים.

אני תוהה למה יש לא מעט רופאים שמתזזים את עצמם בין כמה בתי חולים וקליניקות. האם אף אחד לא מוכן להעסיק אותם משרה מלאה או שיש שיקול כלכלי בצורת עבודה כזו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לפעמים חושפים רק חלק מהדברים, וגם אז הם מוצגים בצורה דרמטית כדי לשכנע.

שכר שעה בבית חולים אינו כל הסיפור. ממש לא !

נכון ששכר הרופאים נמוך, אבל הם מקבלים גם שעות כוננות בבית או כאשר הם בקליניקה הפרטית, העבודה בבתי חולים נעשית ע"י רופאים צעירים שמהססים אם להתקשר למומחה בבית. השר"פ מאפשר השכרות נאה תוך שימוש בצוות ומתקני בית החולים.

ואני בטוח שאם יעשו בדק בית רציני ברפואה הציבורית,

תראה כמה "חוגגים" הבכירים על חשבונם של הצעירים שכורעים תחת הנטל הבלתי אפשרי.

וכרגיל זה לא המקום והתחום היחידי במדינה שזה קורה.

הבכירים לא חוגגים. הבכירים עובדים קשה מאוד, אבל באופן שונה מהצעירים.

ברפואה הציבורית מקבלים משכורת, שאני חושב שכבר הבנתם שהיא צנועה למדי. מעבר למשכורת על משרה מלאה, יש לרופאים הכנסה מעבודה נוספת, אחרי שעות העבודה הרגילות. רופאים צעירים עושים תורנויות בבתי החולים שזה אומר עבודה רצופה של 26 שעות, והרופאים המומחים עושים באותן שעות כוננויות שזה אומר שאינך חייב להיות פיזית בבית החולים, אבל אתה צריך לעשות ביקור לפחות פעם אחת, לפקח על התורן שנמצא בבית החולים ולהיות אחראי למעשיו, ולהיות זמין תוך 30 דקות מקריאה למקרים דחופים. זה משתנה ממקצוע למקצוע, אבל במקצועות הכירורגים נדיר שהכונן איננו מבלה לפחות כמה שעות כל לילה בחדר ניתוח. אני יכול להעיד ממקור ראשון שכוננות זה יותר קל מתורנות, אבל בגיל כמעט 50 לבלות חצי לילה בבית החולים ואח"כ לעבוד יום עבודה רגיל למחרת זה לא קל.

מעבר לזה, הרופאים הבכירים רשאים לעשות עבודה פרטית שאיננה קשורה לעבודה בבית החולים הציבורי, לאחר שעות העבודה. עבודה פרטית = כל הרופאים המומחים שפוגשים אחה"צ בקופ"ח , במרפאות הפרטיות ובבתי החולים הפרטיים. התגמול הכספי ללא ספק טוב יותר מאשר בבית החולים הציבורי, אבל זו עבודה קשה, ובטח לא "חגיגה". בכל מקרה, אם הרופאים המומחים יפסיקו לעבוד אחה"צ, קופות החולים יקרסו כי אין רופאים אחרים במקומם.

אני בעד שהרופאים שמטפלים בי יהיו מרוצים, אני רק לא מבין את נושא התקנים. הרי משלמים לפי מספר השעות שהרופא/מתמחה נמצא בבית החולים - ועל שעות נוספות יותר מעל שעה רגילה - אז מה קשור נושא התקנים? אם כבר צריך יותר תקנים כדי להוריד את העלות למערכת.

תקן הרופאים אומר כמה רופאים צריך בשביל לטפל בכמות נתונה של חולים. אם אני רוצה לייצר 1000 זוגות נעלים ביום, וכל פועל מסוגל להכין 50 ביום עבודה, אני צריך 20 פועלים. זה נשמע כמו משהו בסיסי, אבל תתפלא שאף גורם במערכת הבריאות, פרט להסתדרות הרפואית, לא בדק כמה רופאים באמת צריך.

תקני הרופאים נקבעו בשנת 1977, ומחושבים בגדול לפי מפתח מיטות אשפוז + גורמים נוספים. מאז, הרפואה השתנתה ללא היכר, והרבה פעילות נעשית כיום באופן אמבולטורי (ללא אשפוז) כך שהיא למעשה לא מתוקננת. בתי חולים עשירים כדוגמת תל-השומר או איכילוב או רמב"ם, שוכרים רופאים מעל לתקן, ומממנים את שכרם מתאגיד הבריאות (לא אכנס לנושא הזה). לשם דוגמא, תקן הרופאים בתל השומר עומד על כ 600 רופאים, ותאגיד הבריאות שם מעסיק עוד 300... לבתי החולים העניים יותר אין תאגיד בריאות מפותח, ולכן בבית החולים בנהריה יש תקנים ל 260 רופאים, ותאגיד הבריאות מעסיק רק עוד 14.

אנחנו שכרנו חברה המתמחה בקביעת צרכי כח אדם שנקראת "ארגו". הם בדקו מדגמית מספר רב של מחלקות, ומצאו שקיים מחסור של עד 86% בתקנים. כשהצגנו את הנתונים למעסיקים הסתבר שהם מעולם לא בדקו בעצמם כמה רופאים צריך. התגובה שלהם לדרישתנו היתה לטעון שזה לא עניננו, ושהם לא מוכנים אפילו לדון איתנו על הנושא.

פורסם

נמרוד - בכדי להסיר ספק: אני מעריך מאוווד את עבודת הרופאים, מוקיר ומשבח אותם, את לקיחת האחריות והטיפול במקרה הרפואי, במלווים שנוטים ליהות עצבניים וחוששים, וגם עם תופעות אלימות מול צוות רפואי, שלצערי קורות יותר מידי.

אני, ואחרים, לא אמרנו שאתם "חוגגים" או נמנעים משעות עבודה ארוכות. לפחות רוב העוסקים בתחום. רק ש...אתה יודע, שעות כאלו, התעמקות בתחום, התעדכנות - יש בהרבה מקצועות אחרים...

צורת המאבק לא נראית לי טובה ואולי שינוי גישה/דרך יוביל להידברות ותוצאות טובות יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני חייב לציין שבין לקוחותינו מספר מכובד של רופאים, ואף אחד מהם לא חי רע. נכון, זה לא קורה מייד בגיל 30, זה לוקח איזה 10 שנים, אולי 15, אבל כך זה אצל רוב האנשים שאני מכיר (אלא אם הקימו חברה ומכרו אותה, ואת זה הרבה רופאים עושים/מנסים לעשות - וזה מבורך). אז גם אני חושב שהתקנים - לפי מה שהוסבר פה - לא רלבנטיים, וגם אני חושב שמי שמטפל בי, עדיף שיהיה מרוצה מהשכר שלו, אבל הי - לשמוע כמה קשה לרופאים בסטאז' זה לא ממש דוגמא.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הבכירים לא חוגגים. הבכירים עובדים קשה מאוד, אבל באופן שונה מהצעירים.

ברפואה הציבורית מקבלים משכורת, שאני חושב שכבר הבנתם שהיא צנועה למדי.

כמו בכל שביתה , השובתים מציגים בעיות אמיתיות אבל רלבנטיות רק לחלק מהרופאים. בזכות זה מנסים להעלות שכר ב 50% !לכולם, כולל אלה שמצבם טוב כבר עכשיו.

הבעיות שנמרוד מציג הם בעיות אמיתיות וקשות וצריך לפתור אותם, גם ע"י העלאת שכר אבל סלקטיבית. צריך להעלות שכר לרופאי בתי חולים בפריפריה, למתמחים (וגם לקצץ באורך המשמרות שלהם) ועוד. אבל מה הסיבה להעלות שכר לרופאים במרפאות קופת חולים? לרופאים שעובדים במנגנון הממשלתי? אולי יש סיבה כזו אבל לא מציגים אותה.

כך גם קרה בשביתת העובדים הסוציאלים. מעוותים את המציאות ובסוף מי שמקבלים את רוב ההטבה הם הבכירים ואילו הצעירים הדפוקים ימשיכו להיות דפוקים. ברגע שהאוצר יפתח את הארנק, פתאום יעלמו כל הדרישות הצודקות לתוספת תקנים.

גועל נפש. הציניות חוגגת.

יהודה

פורסם

בתגובה להודעה פרטית שקיבלתי (וגם עניתי) :

מתברר שקימות גם בעיות במרפאות קופות החולים וגם שם יש להשקיע.

עדיין מה שמגעיל הוא שמנהיגי השובתים מנופפים בבעיות אמת שרלבנטיות רק לחלק מהם, אבל ברגע שהאוצר יפתח את הארנק הכסף ילך ברובו לבכירים ולא לפתרון הבעיות עליהם השובתים צועקים.

יהודה

פורסם

עדיין מה שמגעיל הוא שמנהיגי השובתים מנופפים בבעיות אמת שרלבנטיות רק לחלק מהם, אבל ברגע שהאוצר יפתח את הארנק הכסף ילך ברובו לבכירים ולא לפתרון הבעיות עליהם השובתים צועקים.

אני ממש לא יודע על מה אתה מבסס את הקביעה הזאת. יתכן ויש לך מידע טוב משלי, אבל אני חושב שאני שולט לא רע בחומר. אתן כמה דוגמאות:

לב-ליבו של המאבק הוא על תקנים. שם מצוי הכסף הגדול, ולכן על הנושא הזה האוצר מתעקש לא לדון איתנו ומנסה למקד אותנו בדרישות שכר כאלה ואחרות. אם נצליח, תוספת התקנים בוודאי שתקל על הבכירים, אבל היא בראש ובראשונה תקל על הצעירים. אני חושב זה ברור למה: מנהל יש רק אחד, ותוספת התקנים לא תפחית את היקף עבודתו, אבל אם במקום ארבעה רופאי-בית יש במחלקה חמישה על אותו היקף עבודה, כל אחד מהם הפחית את עומס עבודתו ב 20%.

נושא נוסף שעומד בחזית הדרישות הוא חיזוק הרפואה בפריפריה והמקצועות שבמצוקה. איך זה בדיוק מתגמל רק את הבכירים? זה נושא שחשוב לכולם, ויעזור גם לצעירים.

נושא נוסף הוא יום המנוחה השבועי שלא מקבל מי שעושה תורנויות בשבת. זה יעזור רק למי שעושה תורנויות, ואלו בעיקר הצעירים.

דרישה של החזר אגרת הבחינות (750 ש"ח , פעמיים לפחות לכל מתמחה) זה דרישה רק לצעירים.

ועוד ועוד.

אחרי שאמרתי את כל זה, אוסיף שגם לבכירים מגיע. השכר ברפואה כמו בכל מקום אחר הוא דיפרנציאלי. הבכירים מרוויחים יותר מהצעירים, וכך זה גם ישאר. אתה לא מצפה שרופא מומחה עם ותק של 20 שנה ירוויח כמו מתמחה עם ותק של שנתיים? זה חלק מכללי המשחק שחלים על כולם - גם על הרופאים.

פורסם

כך גם קרה בשביתת העובדים הסוציאלים. מעוותים את המציאות ובסוף מי שמקבלים את רוב ההטבה הם הבכירים ואילו הצעירים הדפוקים ימ

מאחר ואתה לא יודע על מה אתה מדבר, אסביר לך.

בשביתת העו"סים האיגוד דרש תוספת דיפרנציאלית, וכזו גם התקבלה בסוף. כל עובד קיבל 1000 ש"ח תוספת ברוטו, שתתקבל על פני 4 שנים - השנה 200, שנה הבאה 300 וכן הלאה.

אז נכון שמי שמרוויח 3000 ש"ח, קיבל תוספת יפה באחוזים אבל בכסף - לא משהו.

והאוצר מנהל כל כך יפה את מלחמתו, זורע מידע מוטעה, משקר ומכפיש, ואתה אוכל... בתיאבון.

לאחר שבני אושפז חודש וחצי במח' טיפול נמרץ יילודים בפוריהואתה רואה את מס' השעות המופרך של הרופאים, גם הצעירים וגם הבכירים, את האחריות ורמת השירות הנדרשת מהם - שיקבלו, וכמה שיותר. הדרך שבה המדינה נשלטת ע"י פקידי האוצר, שעושים קדנציה ונקלטים מייד בשוק הפרטי המרופד (רמז - בדוק מי היה שיאן השכר השנה בחברות הציבוריות), היא דרך של ניתוק מהעם ובושה למדינה.

צביקי.

• תוכן חדש...