Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בבחירת מצלמה- Nikon D7000 או D300s

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני עומד לשדרג את המצלמה שלי (D5000) ומתלבט בין 2 הדגמים שבכותרת.

לטובת ה-7000 עומדת העובדה שהיא חדשה הרבה יותר עם חיישן חדש וטוב יותר, אפשרות צילום וידאו ב-FHD ועוד שלל תכונות.

לזכות ה-300 היא בנויה טוב יותר, בגדול נחשבה לסידרה מעל ה-D90 (שהוחלפה ע"י ה-7000), 51 נקודות פוקוס לעומת 39 שיש ב-7000.

מבחינת מחיר שתיהן מתומחרות די דומה.

הנטייה שלי היא ל-7000, כך גם המליצו לי במספר חנויות שטענו שללא צל של ספק התוצאות במצלמה זו יהיו טובות הרבה יותר הודות לחיישן החדש.

מישהו התנסה עם המצלמות האלה ?

רוב תודות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני רכשתי את ה D7000 לפני כחצי שנה ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בשביל שימוש חובבני, הייתי לקוח את הקטנה עם החיישן המתקדם יותר, אלא אם יש יכולות בהנדסת אנוש (תחום שמאוד חשוב בשבילי) ב-300 שאין ב-7000 (אבל בגלל זה יש לי פנטקס...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא חישבתי את הפער בין ה-90 ל-7000 כי זה פחות רלוונטי עבורי, אני מעדיף לקנות את ה-7000 מה גם שאני מניח שהפערי מחירים די זניחים.

פורסם

אם אתה לא צריך את הגוף של ה 300 - ואת כל 51 איזורי הפוקוס, קח את המצלמה החדשה יותר.

פורסם

ההבדל במחיר בין הD90 ל D7000 הוא כמעט כפול.

למי שקצר בתקציב ה D90 בהחלט תספק (מעל ומעבר אבל היא נטולת יכולת וידאו HD)

החיסרון הגדול של ה D7000 הוא המשקל! אבל התמונות מפצות על הכל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא חושב שצילום וידיאו בSLR משמעותי, מהסיבה שהחיישן מאפשר לצלם למיטב ידיעתי רק מספר דקות. לאחר מכן החיישן מתחמם ונכבה. ככה זה לפחות בחלק מהדגמים של קנון.

לדעתי צריך ללכת על ערכים "נצחיים" ולא על פיצ'רים. אני הייתי לוקח את D300 שהיא ההמשך של D200. על פני המצלמות האלו אומנם בחרתי בפוג'י S5 (מבוססת על D200 עם חיישן ייחודי של פוג'י).

אני דווקא רואה במשקל יתרון, לכן מצלם יותר עם הקודאק (מבוססת על ניקון F5 למי שעדיין זוכר מה זה עם גב דיגיטאלי) הישנה שלי מאשר עם S5 (למרות זאת נותנת איכות טובה בהרבה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פרק הסיום לעונה של האוס צולם לחלוטין ע"י Canon 5D Mark II

ל DSLR יש יכולת צילום וידאו טובה. לא ידוע לי על מגבלת זמן בD7000 ואני מעולם לא נתקלתי בבעיה.

למי שלא צלם מקצועי, המשקל כן חשוב וזה הרבה פחות נוח להיסחב עם מצלמה כבדה. בשביל זה אני עדיין חוטא לפעמים עם הקנון הקטנה שלי.

אני ממליץ לך להחזיק את המצלמה ביד ולראות אם אתה מתחבר למצלמה, למגע, לממשק וכד.

אם אין לך ב HK אתה תמיד מוזמן לבוא לפה. :-P

פורסם

גם ב-D5000 ניתן לצלם רק קליפים של 5 דקות.

אין לי "בעיית גודל או משקל" עם הגוף של ה-7000, נראה לי שאלך עליה, בייחוד שהיא מאפשרת וידאו עם פיקוס אוטומטי (בניגוד ל-5000 שבוידאו מחייבת פיקוס ידני).

פורסם

לדעתי פוקוס ידני בצילום וידיאו זו לו בעייה. מצלמות וידיאו מקצועיות גם עם פוקוס ידני ואני בזמנו הסתדרתי עם זה יפה.

הבעייה במיקוד אוטומטי שהמיקוד כל פעם יקפוץ כאשר מישהו יחלוף על פני המצלמה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ל300s אני חושב שיש גם צילום וידאו.

רק אני רוצה להגיד לך משהו, מי שרוצה מצלמת dslr אמיתית ומחפש לצלם תמונות סטילס לא יקנה מצלמה שמטרתה העיקרית היא סטילס עם אופציה "עלק" לוידאו.

לי יש d300 עם עדשה 17-55 f2.8 והתמונות יוצאות מדהים.

לא חשבתי לרגע שחבל שאין לי וידאו כי זאת ממש לא מצלמה שהיעוד שלה אמור להיות וידאו.

אם אתה מחפש וידאו איכותי תקנה מצלמת וידאו, כל ההבריד האלו זה רק בגלל אנשים שאוהבים "פשרות".

בן.

Got To love It

פורסם

נכון למצב היום ה-D7000 נותנת תמורה הרבה יותר טובה מאשר ה-D300s "הישנה".

היתרונות של ה-7000 על ה-300s:

-ביצועי איזו גבוה הרבה יותר טובים.

-יותר מגה-פיקסלים למי שזה חשוב (ניתן לבצע קרופים ולהישאר עם קובץ גדול).

-מנוע פוקוס חדש.

-משקל קל יותר (בכ-61 גרם).

-מצלמה חדשה יותר עם טכנולוגיה מתקדמת יותר.

יתרונות ה-300s על ה-7000:

-גוף רובאסטי ועמיד יותר לפגעי מזג אוויר.

-גוף שעשוי כולו מגנזיום (ה-7000 רק בחלקה עשויה ממגנזיום).

-51 נקודות פוקוס לעומת 39.

-קצב צילום מהיר יותר אשר ניתן לעשות אותו עוד יותר מהיר בתוספת גריפ וסוללה מיוחדת.

אני אישית היום הייתי בוחר את ה-7000 רק בגלל שהיא חדשה יותר, מתקדמת יותר מבחינה טכנולוגית, ביצועי איזו גבוה טובים יותר וכמובן עולה פחות ובהפרש המחירים ניתן לקנות עדשה נחמדה.

לטעמי אופציית הווידאו היא אופציה טובה למי שמוכן להשקיע את זמנו וכספו בציוד מיוחד לצילום ווידאו ב-DSLR, לכל השאר (כלומר אנשים כמונו לרוב) עדיף לקנות מצלמת ווידאו יעודית אשר מצלמת ווידאו בצורה הרבה יותר פשוטה ונוחה.

יש לי 2 מצלמות D90 ו-D700, ב-D90 מעולם לא צילמתי ווידאו וב-D700 אפילו לא חשבתי על כך שחסרה לי אופציית הווידאו.

• תוכן חדש...