Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים סבא שלי רכש ממגרש פרטי רכב מסוג ביואיק רנדוו שנת 2004 יד 3 וקיבל אחריות של 6 חודש על מנוע גיר שילדה , לפני הקנייה שם לב לסימון של 4 גלגלים וקו שחוצה אותם שאל את בעל המגרש מזה הסימן הזה והוא ענה לו שזה מציג את זה שהאוטו לא נוסע על 4X4 אלה על 2X4 כאילו שהסימן מראה שה 4X4 לא מופעל דבר שהיה נישמע לו הגיוני באותו רגע הוא סידר את התשלום וכמובן שמרוב טיפשותו הוא לא לקח את האוטו לבדיקה לפני הקנייה אלה רכש את הרכב. עד עכשיו הכל היה נישמע טוב אבל אז, הוא הגיע למוסך בבקשה להחליף כמה שמנים באוטו כדי להיות ב"ראש שקט" וברגע שהמוסכניק ראה את התקלה על הצג הסביר לסבא שלי שזאת תקלה והסביר בידיוק מה הבעיה והבעיה היא שיש בעיה בסרן האחורי צריך להחליף שם שסתום שניקרא לטענתו "שסתום 4X4" ולכן הרכב נוסע קבוע על 4X4 דבר שגם הוביל לצריכת דלק שסבא שלי לא הבין למה כל כך הרבה הוא מבין שהאוטו צמא לדלק אבל לא בכמות כזאת.

לאחר בירור של כמה יעלה החלפה של השסתום הזה אמרו לו שזה 2K שח השסתום ועוד 500 שח עבודה כמובן שסבא שלי לא היה מוכן לשלם כזה סכום אחרי כמה ימים שהרכב אצלו וביחד פנינו לבעל המגרש הוא אמר שהוא יסדר את זה ושלח אותנו למוסכניק שלו דיברנו עם המוסכניק שלו הוא בדק את הדבר ואמר שצריך גם להחליף גומי ציריה, בוקסה והשסתום שאנחנו אמרנו לו והוא אמר לנו אני מזמין את החלקים ותוך כמה ימים זה יגיע ואני יסדר הכל הגענו אחרי כמה ימים הוא עבד על הרכב כל היום חזרנו אחרי זה לרכב ולתענתו הוא החליף את הבוקסה ולפי העין רואים שזה חדש. הגומי ציריה הוא לא החליף כי בעל המגרש לא הסכים והשסתום לא הגיע, אני מרים טלפון לבעל המגרש ואומר לו למה לא החלפתה את הגומי? והוא עונה לי אני יחליף לך את זה אל תדאג. בסדר מסרתי את הטלפון למוסכניק והוא ענה לי אני יסדר לך את זה ברגע שיגיע השסתום.

ומאז כל יום אני מתקשר אליו בשאלה נו מה הגיע? והוא עונה לי לא או שזה מגיע וכל מיני תשובות מתוחכמות ועד עכשיו עברו כבר כימעט חודשיים ועדיין אין את השסתום והגומי, את הגומי כבר החלפתי בעצמי אבל על השסתום אנחנו לא מתכוונים לוותר.

היום היינו במגרש עם המוסכניק ובעל המגרש ובעל המגרש אמר לנו אני מבטיח לכם שזה יסודר תוך שבוע ויהי מה.

וכל פעם הוא מזכיר לי שהוא לא חייב לתקן את השסתום והוא עושה זאת רק כי העברו את הכסף בזמן ועשינו הכל מסודר מאוד והוא עושה זאת רק מרצונו.

אני רוצה לישאול אותכם האם הוא באמת לא חייב לסדר את זה? זה כלול בשילדה השסתום הזה? פשוט סבא שלי כבר עצבני עליו ורוצה להעביר פרטים לעורך דין ולכן התשובות חשובות לנו.

תודה רבה ולד.

פורסם

רכשת רכב ממגרש ללא בדיקה והעברת בעלות?

אם כן מרגע העברת הבעלות הרכב על אחריותך כולל תקלות שהיו\יהיו.

בעל המגרש נתן לך אחריות על הגיר והמנוע, לא על כל חלק ברכב (רוצה אחריות "פגוש לפגוש,? רכוש רכב חדש ולא יד שניה) ובסך הכל עושה רושם שהוא בא לקראתכם.

למען שמו הטוב הוא צריך להחליף את השסתום הנ"ל אבל לטעמי הוא לא חייב.

(וזה שהוא הטעה או לא הטעה שטען שהסימול תקין כבר לא רלוונטי כי אי אפשר לדעת האם זה היה בכוונה תחילה או לא)

פורסם

הוא רשם שיש אחריות גם על השילדה, כך שהשאלה היא האם השסתום הזה נחשב חלק מהשילדה?

פורסם
הוא רשם שיש אחריות גם על השילדה, כך שהשאלה היא האם השסתום הזה נחשב חלק מהשילדה?

זהוא אם השסתום נכנס בשילדה אז אין פה על מה לדבר ביכלל אבל השאלה היא האם הוא ניכנס או לא?

פורסם

שסתום זה חלק מכני. שילדה זה קורות רכב או הפח שמסביב לרכב, ונושא במשקל הרכב ומחזיק את המערכות במקומן.

אם תוך שבוע לא יתקן תבטל את העסקה, יותר קל לבא חשבון עם סוחר רכב מאשר ממוכר פרטי.

תראה לו את השרשור הזה והוא יבין שלא כדאי לו ללכלך את שמו.

אתה אל תפרסם את שמו ללא שעו"ד שלך יאשר שאין בדבר הזה לשון הרע.

לילה טוב

פורסם

+1 לזה שמעלי!!!

הוא חייב לסדר לך את זה כדי ששמו הטוב ישאר טוב!

הוא לא ירצה שיראו אותו בעין רעה, ובטח לא בגלל איזה שסטום קטן, בכל מקרה טעות איומה לא לבדוק את הרכב לפני שקונים ומעבירים בעלות!!

אבל בסופו של דבר סבא שלך צריך להיות מרוצה!

דעה שלי: אחרי שבוע שהוא לא מסדר לך את זה כמו שהוא אומר אז לפעול בכל האמצעים שניתן!

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

טעות איומה לא לקחת רכב לבדיקה וטעות עוד יותר איומה לא לקחת רכב לבדיקה שקונים ממגרשים כאלו

הוא לא חייב לתקין כאלו דברים

האחריות היא על גיר מנוע ושלדה.

שלדה זה לא מכלולים מכניים.

עצם זה שהוא אמר שהוא יתקן לך את הדברים האלו זה לא מטוב ליבו, אלא כדי שהשם שלו יישאר נקי

אבל גם כל עוד הוא לא התחייב לך בכתב או משהו הוא לא חייב לסדר לך שום דבר.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

לפני שאתה טוען שהוא הבטיח, האם יש לך הוכחה שהוא הבטיח ?

אם אין לך הוכחה ובסופו של דבר הוא לא יתקן - הרבה אין לך מה לעשות.

קודם תצטייד בהוכחות.

קח בחשבון שהסוחר אולי קורא בפורום, מכיר את המקרה, ועכשיו ידע שאתה מחפש הוכחות. אולי עכשיו יזהר יותר בלשונו.

אחת השיטות לא לתקן, היא למשוך זמן. ככל שעובר יותר זמן ממועד המכירה, זה עלול להיות לרעתכם אם תחליטו לתבוע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה, הסוחר הזה יכול לשלוח את סבא שלך ללכת לחפש וזה יהיה בסדר גמור מצידו.

קנה רכב בלי בדיקה, קיבל אחריות על גיר-מנוע-שלדה, אח"כ מסתבר שמקולקל פה משהו שהוא לא חלק מגיר-מנוע-שלדה (הוא לא לקח לבדיקה-בעיה שלו), לכן הסוחר לא חייב לכם כלום.

לסבא שלך אין מה להיות עצבני (אולי רק על עצמו) ואין מה ללכת לעו"ד.

V5

פורסם

אין קשר בין השסתום הזה לבין שילדת הרכב וכאן 2 שילדות רכב להמחשה:

שילדת רכב נפרדת שהייתה נפוצה במכוניות בעבר ועדיין קיימת כיום בחלק מרכבי שטח וטנדרים ורכב כבד:

jeep_chassis_body.jpg

שילדה אחודה שנפוצה מאוד כיום ובה המרכב והשילדה מהווים מיקשה אחת:

831200-18.jpg

בברכה - רפי לין

פורסם
אין קשר בין השסתום הזה לבין שילדת הרכב וכאן 2 שילדות רכב להמחשה:

שילדת רכב נפרדת שהייתה נפוצה במכוניות בעבר ועדיין קיימת כיום בחלק מרכבי שטח וטנדרים ורכב כבד:

jeep_chassis_body.jpg

שילדה אחודה שנפוצה מאוד כיום ובה המרכב והשילדה מהווים מיקשה אחת:

831200-18.jpg

בברכה - רפי לין

השסתום הזה לפי מה שהבנתי נמצע על החלק של השלדה הוא מוקן מלמעטה על איזה בלוק או משהוא כזה...

פורסם

גם הכסאות מורכבים על השילדה, גם הגיר מורכב על השילדה וגם המנוע מורכב על השילדה.

כשנותנים אחריות על שילדה, הכוונה לכך שהרכב לא עבר תאונה שגרמה לפגיעה בשילדה.

המילה שילדה באה מהמילה שלד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רפי, לימדת אותי משהו מעניין.

שמעתי על זה פעם, אבל לא הייתי מודע להבדל בין השילדה למרכב.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

היי

תשתדל להיות נחמד עם בעל המגרש אך אם אפשר אז תנדנד לו עד שיתקן לך

על פניו נראה שהוא לא חייב לכם כלום וגם השתדל לתקן קצת על חשבונו למרות שלא היה צריך

מדובר ברכב יחסית נדיר שמבוקש בנישה מסויימת מאוד

ומי שמכר לו בטח ובטח הוריד במחירון בגלל התקלה הזו ואי הסחירות הכללית

אם הוא "גזר" קופון מסויים על הרכב הוא לא ישקיע בו חזרה את הרווח שיצא לו מהעסקה

ולכן הוא טרח לנסות לכסות חלק מההוצאה כי עדיין הוא ברווח מהרכב הזה

עדיף שתהיה מציק-נחמד ואפילו תביא לו לקוחות פוטנציאליים

כי אם תהיה לא נחמד-שלא בצדק

לו תהיה עילה לתבוע אותך או בכלל להיות לא נחמד כלפיך

ותאמין לי שחוסר הנחמדות שלו תהיה הרבה פחות נעימה מזו שלך

בסך בכל סבא שלך עשה טעות קריטית בזה שקנה רכב ללא בדיקה - ועוד במגרש קטן ולא באלדן או משהו כזה

נסה למזער נזקים ותלמדו לפעם הבאה

שבוע טוב

פורסם

אתם מפספסים משהו חשוב.

בזמן רכישת הרכב התקלה כבר היתה קיימת רק ההסבר של בעל המגרש לפשר הנורית בלוח השעונים היה טעות או שקר.

התקלה לא התחילה לאחר העברת הבעלות אלא אפילו הרוכשים הסבו את תשומת ליבו של בעל המגרש לבעיה והוא הצהיר שזו לא תקלה.

בין אם אמר את מה שאמר מטעמים של חוסר הבנה או אחרים, אני חושב שהוא צריך לקחת אחריות על התיקון הזה...גם מבחינה מסחרית לטובת עצמו וגם משפטית (אבל אני לא עו"ד).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...