Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-מעולם לא נתקלתי במוסך שאינו מרשה ללקוח לצפות בהליך הטיפול ברכבו (ודורש במפגיע מהלקוח שלא יתקרב לאזור הטיפול ולא ישוחח עם העובד המטפל ברכב).- ממש לא משנה אם המוסך הינו מורשה הייבואן או מורשה משרד התחבורה בלבד בשני המקרים חל איסור על הלקוח לעמוד ליד הרכב.

-בקשתי שבמסגרת הטיפול יחליפו מסנן אויר למזגן ופילטר דלק. חייבו בעלות עבודה להחלפת כל אחד מהם (סך 80 ש"ח+מע"מ!!), כאילו אינם חלק מטיפול ברכב. (דקה עבודה לכל החלפת פילטר) - אין שום עבודה על הרכב שלוקחת דקה.

-לא התביישו לגבות 11 ש"ח + מע"מ על החלפת נורת אור בלם....-הסכום ששילמת הינו מחיר בריצפה.

-דרשו 100 ש"ח + מע"מ עבור החלפת נורת ביונט בצג הרכב.... (סרבתי להצעה...) - ומה חשבת שגם עבודה זו היא בדיוק דקה או שתיים.

בקיצור - ממש לא נהניתי משהות של 4.5 שעות מתסכלות במוסך "אם הדרך".

בקיצור יצאת בזול.

איזה כייף לי :)

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאם מוסך כלשהו החליט שלא לחייב אותך על העבודה ואתה החלטת שאתה רוכש את החלפים מכספך ורק בא כדי שיתקינו לך בחינם - זו חוצפה לשמה ואני במקומו הייתי בועט אותך מן המוסך.

מה ציפית? שבנאדם יעבוד בחינם ועוד שיתנו לו הוראות איך ומה להרכיב? אף אחד לא היה מסכים לתנאים האלה..

עם זאת, אפנה שאלה לאמנון (ברשותו, אני מקווה):

האם יש אמת בטענה לפיה אתם אוסרים על הלקוחות להיות לצד הרכב (לא מתחתיו!!), למי שרוצה להתרשם מאיכות העבודה?

לי למשל יהיה מאוד חשוב לעמוד ליד הרכב ולראות כיצד מטפלים בו, לא בגלל חוסר אמון אלא בעיקר בגלל הסיבות שכבר צויינו כאן שלפעמים דברים מתפקששים ולא תזיק עין נוספת, מה גם שהרכב יקר לליבי בצורה שבה ארצה לדעת מה בדיוק עושים לו.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

השרשור הזה מגיע בהמשך ישיר לשרשור של הבחור עם הרנו 19, הרדיאטור ואביפרטס. התגובה של אמנון ממוסך אמ הדרך רק מחזקת את הטענה שלי שעל סמך הודעותיו של צד אחד פשוט אי אפשר לשפוט את המקרה בצורה נכונה.

אני לא מוצא שום פסול בהתנהגות של מוסך אמ הדרך.

השמנים של יורול לא פחות טובים מהשמנים של elf ואם אני זוכר נכון אז היבואן שלהם כתב בעבר בפורום שמדובר באותו השמן בדיוק באריזה שונה. 11 ש"ח להחלפת נורה זה כלום כסף. 40 ש"ח על עבודה להחלפת פילטר דלק בסיטרואן קסארה גם לא נשמע לי סכום מופרז (הפילטר בטח יושב מתחת לרכב כמו ב-306, ודורש הרמה על הליפט כדי להחליף אותו).

בקיצור, מהומה רבה על לא דבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא התביישו לגבות 11 ש"ח + מע"מ על החלפת נורת אור בלם....

זה לא 11 שקל , זה יחס גורר יחס ,

תנסה פעם הבאה להתנהג אחרת למי שמטפל לך ברכב .

פורסם
שרשור מאוד מוזר.

ממש כמו גול עצמי, הייתי אומר.

ככה זה כשמקורבים מהגילדה המקצועית נחלצים להגן על בעל מוסך שהתנהלותו לא היתה תקינה, ומה יותר נוח מלנסות הכפשות אישיות תוך עיוות התמונה האמיתית?

יש מאות גולשים שקראו ולא הגיבו. אני משער שהם מבינים מה היה שם באמת.

פורסם

אני ממש לא מהג'ילדה של בעלי המקצוע. ממש ממש לא !

אני גם צרכן כמוך, של שרותי רכב.

אבל, ואבל גדול :או שתיתן נימוקים יותר משכנעים מדוע השרות שקיבלת אינו טוב (לא שכנעת עד עכשיו. צר לי), או שהשרשור הזה ישקע במצולות הפורום ולא נלמד ממנו דבר וחצי דבר (תוספת - נלמד מה לא צריך לעשות...)

alfa 156 2.5.

פורסם

אם הייתי בעל המוסך הנ"ל, מיד כשהייתי רואה אותך מגיע עם החלקים ורוצה רק את העבודה חינם, הייתי שולח אותך קיבינימט.

החלפת פילטר דלק זה לא דקה. במינימום זה רבע שעה. פילטר אוויר אולי עשר דקות אם הפילטר נגיש.

נראה לי שאתה מאלה שחושבים שהם הכי חכמים ואין מישהו שיכול "לעבוד" עליהם.

חביבי, המוסך זה עסק, שמטרתו לספק רווח לבעליו, בין היתר. [במקרה וקשה לך לקלוט את זה].

אם יבואו לבן אדם עוד 100 כמוך, עם החלקים הדרושים לטיפול, תוך חודש הוא פושט את הרגל.

שונא גזענים !.

פורסם

יש מאות גולשים שקראו ולא הגיבו. אני משער שהם מבינים מה היה שם באמת.

הם מבינים שאם מתנהגים בדרך ארץ כלפי בעלי מקצוע ,

אז הם מקבלים יחס יותר טוב בסופו של דבר .

פורסם

רק לי התגובה של אמנון צורמת?

אז יוגב רוצה בזול, אני לא מכיר אדם אחד שלא רוצה בזול.

אז יוגב היה קצת חוצפן להביא חלפים משלו, האם זה הוסבר מראש, כבלתי אפשרי במסגרת המבצע, בהצעה של המוסך?

אז יוגב הסתובב למכונאי "בין הרגלים", ממש לא תופעה חריגה במוסכים ואני מאד מכבד את בעלי המוסכים שלא מסכימים לכך מטעמי בטיחות, אבל זה משהו שבעל מוסך ותיק צריך לדעת להתמודד מבלי להתרגז על הלקוח.

יוגב דרש חלקים מסויימים וקיבל חלקים אחרים, בעיני זה לא ראוי, וזה לא משנה אם החלק תואם או לא, אם סוכם משהו מראש צריך לעמוד בזה או לשנות את דעת הלקוח אבל שלא ירגיש מרומה.

הייתה כאן חוסר תאום ציפיות מוחלט וזה תמיד באחריותו הבלעדית של המוסך כנותן שירות לוודא שלא יקרה, תרם הטיפול ועוד מול לקוח מוכר "וקשה" כמו יוגב. יש לקוחות , כמו יוגב אולי, שמראש צריך לבנות להם הצעת מחיר כתובה מראש, אותה הלקוח אמור לאשר ואז נגמרות הטענות והמענות משני הכוונים.

לסיום, להזהיר מוסכים אחרים מפני יוגב? אלו דברים שפשוט לא עושים מבחינת שירות ולא משנה באיזה לקוח מדובר, בטח לא בפורום כזה. אז אולי הפעם הלקוח לא צודק, אבל הוא תמיד הלקוח!

ועוד משהו, אם לקוח אחרי טיפול קטן ופשוט כמו שמופרט כאן, יצא ממורמר מאוד, ברמה שהוא היה חייב לעלות את הדברים פה בפורום (בטח לצפות לתגובות אוהדות ולא אוהדות), משהו בהתנהלות המוסך לא היה תקין.

נ.ב. - אני בטח לחלוטין, לאור הדברים הרשומים כאן משני הצדדים, שלא יהיה כאן שום ניסיון לתחמן או לרמות ושבוצע לרכב טיפול מקצועי.

פורסם
אני חושב שאם מוסך כלשהו החליט שלא לחייב אותך על העבודה ואתה החלטת שאתה רוכש את החלפים מכספך ורק בא כדי שיתקינו לך בחינם - זו חוצפה לשמה ואני במקומו הייתי בועט אותך מן המוסך.

מה ציפית? שבנאדם יעבוד בחינם ועוד שיתנו לו הוראות איך ומה להרכיב? אף אחד לא היה מסכים לתנאים האלה..

עם זאת, אפנה שאלה לאמנון (ברשותו, אני מקווה):

האם יש אמת בטענה לפיה אתם אוסרים על הלקוחות להיות לצד הרכב (לא מתחתיו!!), למי שרוצה להתרשם מאיכות העבודה?

לי למשל יהיה מאוד חשוב לעמוד ליד הרכב ולראות כיצד מטפלים בו, לא בגלל חוסר אמון אלא בעיקר בגלל הסיבות שכבר צויינו כאן שלפעמים דברים מתפקששים ולא תזיק עין נוספת, מה גם שהרכב יקר לליבי בצורה שבה ארצה לדעת מה בדיוק עושים לו.

שלום בנשגיא( לא ככה?)

לקוחותינו יודעים שאין אצלינו מסירת רכב ללא ביקורת קפדנית במהלך ובסיום העבודה, ואנו משקיעים בכח אדם מקצועי ומיומן, שגאוותו המקצועית עומדת בראש מעיניו שיעשה הכל כדי למנוע תקלות ותיקונים חוזרים ולכן הפריע לנו התנהגותו של יוגב.

כשלקוח מכבד את המקום בו בחר כדי לקבל שרות, ולא חושד חס וחלילה שרוצים לדפוק אותו ,הענינים מתגלגלים אחרת.

לילה טוב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איפה אפשר לראות את המודעה עם פרטי המבצע?

אני חושב שהדרישות של יוגב התקבלו כזלזול במקצועיות של המוסך ולפיכך זכה ליחס לא טוב.

לרצות בזול זה הגיוני ומובן, אבל גם כשנותנים לך עבודה על חשבון הבית והבאת את החלקים בעצמך?

אם הוא לא היה מתעקש לעשות את הטיפול במסגרת המבצע עם החלקים שלו אני חושב שלא היו שום בעיות מצד המוסך.

אתה דואג לרכב שלך, קונה חלפים איכותיים אבל על העבודה אתה מתחשבן?

ובכלל להתחשבן על החלפת נורה ב11 ש"ח זו קטנוניות, וזה מצביע על אופי מסויים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הודעה ארוכה :).

לא מכיר את הנפשות הדיון, אבל אני חייב לציין שקראתי את התגובה של דניאל והיא מתארת במדוייק את ההרגשה, שהשרשור פה נתן לי.

אני יכול להעיד על עצמי שאם אני לא מקבל שירות טוב במוסך, זה פשוט הורס לי את כל השבוע.

אני תומך בדיעה שאם אנחנו יצאנו ממוסך מסויים וקיבלנו שירות שאכזב אותנו קשות, זהו המקום לשתף ולנסות לקבל חו"ד מאנשים אחרים.

בעבר הייתה לי מכונית, אשר הוחזרה אליי עם מכה לא יפה בדלת (ואני עוד אחד ששריטה יכולה לגרום לו לדמעה) ומאוד הצטערתי שלא כתבתי פה וביקשתי חו"ד, מה היה עליי לעשות.

התגובה הזו נכתבה באופן כללי ולא כתגובה למקרה הספציפי הנ"ל.

פורסם

כקורא בפורום וגם כלקוח פוטנציאלי שחושב האם להמשיך לטפל במוסך יבואן לאחר תום האחריות או לא, יש לי כמה הערות לגבי המקרה.

יש שני צדדים למטבע, וניתן לדון כל צד לכף חובה ולכף זכות.

לכף חובתו של המוסך עומדים לדעתי הדברים הבאים:

1. אם המוסך פרסם הודעה על מבצע X (בין אם ב SMS, פרסום באינטרנט או בכל מדיום אחר) עם תמחור Y, מחובתו להודיע ללקוח על פרטי המבצע, מה מבצעים, ועל מה משלמים עד הפרט האחרון. איני יודע אם דבר זה בוצע, ולכן יש מן הצדק בטענת יוגב שהשמן שהובטח לו הוא לא מה שבוצע בפועל. כלקוח שכמעט קרה לו מקרה דומה, אני יכול להגיד מדעה אישית שעל דבר כזה איני עובר בשקט. לדעתי היה פה קצר בתקשורת בין המוסך לבין הלקוח.

2. כלקוח קפדן, גם אני מעוניין במוסך שייתן לי את האפשרות להסתכל מהצד גם כדי להבין וגם כדי להסתכל שהכל מבוצע ושום בורג לא נשכח. אני שואל את מר וייסברוט-אם אני כלקוח מביא שמן משלי בהסכמתך, והמוסכניק שלך לא שם אותו אלא שם את שמן המוסך, האם זה לא היה מכעיס אותך שבוצעה אותה פעולה פעמיים עקב פאשלה של המוסך? [ומי שלא מבין-אציין שבטיפול ראשון במוסך יבואן המוסכניק כמעט מילא שמן שלא רציתי וגם סוכם עם המוסך בהצעת מחיר שלא יחייבו אותי עליו כי הבאתי שמן משלי-ורק כניסה שלי לסככת הטיפולים והבאת תשומת לבו של המוסכניק לכך חסכה למוסך את השמן שלו והחלפה מיותרת של שמן ומסנן שמן].

3. האם המוסך נתן הצעת מחיר כתובה? לפי יוגב ולפי אמנון (ותקנו אותי אם אני טועה)-בשום שלב לא הוצעה ללקוח הצעת מחיר מפורטת אלא הכל סוכם על סמך שיחה טלפונית-דבר שאינו עומד בכללי שירות פשוטים לדעתי.

4.אופן ההתייחסות של אמנון לפותח השרשור כלקוח (תוך כדי רישום שמו ברבים מעל דפי הפורום למרות שלא ביקש זאת!) הוא לא תקין-יש דרך להביע ביקורת!

מוסך אמ הדרך כתב:

שלום לך יוגב רסיסי

לא הצענו לך דבר, כמו כל לקוחותינו קבלת גם אתה מיסרון המספר על המבצע לחג שלנו, ידעת מראש שהעבודה עליה לא תשלם כוללת החלפת שמן, מסנן שמן ומסנן אויר וכן בדיקת בטיחות הכוללת פ"ה גלגלים לבדיקת בלמים.

יש לך הרגל קבוע לעשות הכל כדי לא לשלם במוסך, ( ואפשר לשאול גם בעלי מוסכים אחרים הכותבים כאן בפורום)...

.

.

אבל כמו שאמרתי קודם , יוגב רסיסי לא אוהב לשלם במוסך עבור השרותים שהוא מקבל!!!

.

.

אני פונה אל כל המוסכים הנותנים שירותים לפז'ו וסיטרואן, הזהרו מיוגב רסיסי ושכמותו !!!

תסלח לי, אמנון-אבל אתה לטעמי הגזמת. אני,כלקוח פוטנציאלי לא אסכים שנותן שירות מבוסס בפורום יכתוב עלי בצורה כזו-יש דרך להביע ביקורת! מה זו צורת ההתיחסות הזו-לרמוז שלקוח הוא קמצן?! הדבר שהכי פחות רציתי לשמוע פה זו התקפה אישית (!!) על לקוח תוך כדי רמיזות לגבי טיב האופי שלו או על טיב היחס שלו. יש דרך להעביר ביקורת, השחרת פני הלקוח זו לא אחת מהן! אם הלקוח לא צודק, יש דרך אחרת לנסח זאת מעל דפי הפורום! וגם אם הלקוח לא (!!) צודק, אז לפחות היית יכול לנסות לרכך את הנזק שנעשה ופשוט לומר מעל דפי הפורום שאתה מעוניין לשמור על שמך הטוב ולהציע הסדר כלשהו מעל דפי הפורום/הודעות פרטיות! ואתה יודע מה-גם אם אדון יוגב לא אוהב לשלם, לא מתפקידך להוסיף בעלי מקצוע אחרים ועמיתים לקלחת הבוערת הזו ולערב גם אותם כי לטענתך הלקוח קמצן (סליחה, לא אוהב לשלם במוסך!). איזה בעל מקצוע היה רוצה להיקשר לסכסוך של עמיתיו למקצוע בגלל שהוא אמר על לקוח שהוא "לקוח ***"?! עצם זה שציינת את שמו של מוסך אחר וכביכול ציינת שצריך לשאול גם אותו, פגעת בעקיפין בבעל המקצוע השני-כי איזה מין בעל מקצוע ירצה לראות (בין אם הוא צודק ובין אם לא) את השם שלו מתנוסס מעל דפי הפורום כאחד שמרכל על לקוחות ללא ידיעתם?!

5. אני כלקוח פוטנציאלי של המוסך שואל את עצמי: אם יהיה מקרה שבו אני כלקוח שלך לא אגיע להסכמה לגבי אופן טיפול כלשהו

במוסך שלך, האם גם אז תרוץ לפורום ותרשום כתגובה "מתן XXXXXX עמד לצד המוסכניק ובלבל לו את השכל" (למרות שדרשתי זאת בשיחת טלפון ששום דבר לא יבוצע ללא אישור שלי) תוך כדי רמיזה על תכונות אופי כאלה ואחרות?! אם כן-לצערי אתה בבעיה, כי זו התלהמות לשמה. יש לך בעיה עם לקוח? אמור אותה בצורה לא מתלהמת ומכובדת-תאמין לי שזה רק יוסיף לך כבוד. זה שהצד השני מתלהם-בעיה שלו. אתה, כבעל מקצוע שמכבד את עצמו- אסור לך לרדת לרמה שלו. כפי שדניאל רשם, ורשם יפה- הוא עדיין הלקוח!

לכף חובתו של פותח השרשור יש לי את הדברים הבאים לומר:

1. הלקוח לא דרש הצעת עבודה כתובה ולאחר מכן מתפלא שנוספו עוד דברים- זהו אלף בית של יחסי לקוח ובעל עסק.

2. התגובה שלך לבעל המוסך

אני מבין את כעסך מאחר ואתר זה הווה עבורך אבן שואבת ללקוחות מזדמנים, ונראה שלא עוד.
היא מחוצפת בלשון המעטה. אתה לא שופט של אף אחד. אתה לקוח שיש לו זכויות אך גם חובות. זה לא מתפקידך לבוא ולהצהיר בפורום שאתה מקווה שלא יהיו לו עוד לקוחות. תן לאנשים אחרים כמוני ועוד קוראים בפורום לשפוט. אני חושב שהיה מקום לעדן מצדך את התגובות.

3. כמו כל עסק, למוסך יש רצון להרוויח. אם מחיר של פעולה X או הצעת מחיר Y נראה לך מוגזם, אתה מוזמן ללכת ולהשוות בין מוסכים אחרים. לא טוב לך שיחליף לך נורה? מצאת במחיר זול יותר? בצע את הפעולה במוסך אחר, אך מהרגע שהסכמת להתחייב למוסך ולטיפול, אל תבוא בטענות לאף אחד אלא רק לעצמך. שים לב לסעיף 1-באחריותך ובאחריות בעל המוסך לגבש הצעת מחיר מסוכמת. שניכם לא עשיתם זאת-והכובע בוער על ראש שניכם.

4. קיבלת הצעת מחיר הוגנת, ואם היית בעוד מוסכים היית יודע ש 11 שקל להחלפת נורה זה לא סכום שיחרוך לך את הארנק. הקטנוניות הזו על 11 שקלים עומדת לך בעוכריך. קיבלתי את הרושם שרצית יותר לקבל ממה שרצית לתת ועוד לא היית מעוניין לשלם על כך-וזה משהו שאני כבעל עסק לא הייתי מסכים לקבל. וכן-הייתי אומר לך לחפש מוסכים אחרים אם ההצעה לא נראית לך.

5. הלכת ופנית לפורום בצורה פומבית. מה ציפית, שתתקבל בורדים ושושנים? יש פה אנשים שכן מרוצים מהשירות ושההתבטאויות שלך, שלא לדבר על התלונה שרשמת (4.5 שעות ולא נהנית במוסך?! מי כן נהנה?!) שמבחינתי נשמעת כמו "אוי אוי אוי" (ותסלח לי אם פגעתי בך עקב הניסוח). אני לא מבין למה הטיפול לקח 4.5 שעות, אך מצידי הטיפול יכול לקחת אפילו יום שלם-אתה צריך לדעת שהתוצאה תהיה לשביעות רצונך. במקום לפרט האם העבודה בוצעה לשביעות רצונך (למרות המחיר שלא היה לטעמך) בחרת להציג את המוסך כמוסך שלא ראוי לכינוי "מוסך".

מוניטין טוב אפשר לבנות במשך שנים על גבי שנים של לקוחות מרוצים. מספיק שהתבטאות אחת לא נכונה של בעל עסק-והמוניטין הזה יכול להסדק ולהיפגע. התגובה המתלהמת של אמנון היא דוגמה מאלפת לכך. אם הייתי נתקל בבעל מקצוע שמרכל עליי מאחורי הגב, או שהוא רומז על תכונות אופי/קמצנות ומשחיר את שמי מעל דפי הפורום-בעל המקצוע הזה היה מסתכן בתביעה משפטית על הוצאת דיבה והשחרת פני כלקוח, עם כל החומרה שבדבר. זה שבעל המוסך בוחר להזדהות בשמו-סבבה. אני לא בטוח שהלקוח היה רוצה לעשות את אותו הדבר!

אני רק מקווה שלפחות תיישרו את ההדורים ביניכם, בין אם זה על דפי הפורום או בכל אמצעי אחר. לא ככה מנהלים עסק ולא ככה מתנהגים לבעל עסק.

2 האגורות שלי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...