Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום!

יש לי הצעה מחבר בעבודה לקנות רכב טיוטה קורולה שנת 2007, מנוע 1,600 אוטומט.

ע"פ המחירון המחיר הוא כ- 70,000 ש"ח.

הבעיה היא שהקילומטראז' די גבוה: 131,000 ק"מ.

האוטו היה בבעלות נהגת יחידה שנסעה כל יום לעבודה לתל-אביב ממושב רחוק לכן הקילומטראז' הגבוה..

מעבר לזה האוטו נראה במצב טוב מאד, יד ראשונה, ללא שום תאונות, מבחינה חשמלית גם ראיתי שהכל בסדר.

עברה טיפולים ותיקונים במוסך מרכזי של טויוטה בלבד.

סיבת המכירה היא שהמוכרת קנתה ג'יפ (ראיתי אותו) והטיוטה כבר לא בשימוש יותר מחודש.

כמובן שאלך גם לבדוק במוסך לפני קנייה אבל לפני זה מה דעתכם על האוטו?

המוכרת הציעה להוריד 10% ממחיר המחירון.

תודה רבה מראש על תשובה מקצועית!

גרי

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קורולה מהשנים האלו היא מכונית די מוצלחת ואפילו די מבוקשת בשוק, למרות שמחיר המחירון שלה גבוה. בסך הכל מדובר במכונית די אמינה ואם מדובר ברכב שנסע בעיקר בכבישים בין עירוניים (בתקווה ללא הרבה פקקים) וטופל כמו שצריך אז הבלאי שלו לא כל כך נורא.

קשה לי להמליץ בלב שלם על קורולה מהשנים האלו למרות שהיא מכונית די טובה לדעתי. המחיר שלה גבוה, ובפחות כסף אתה יכול לרכוש משפחתית לא פחות טובה עם אחריות שתיתן לך שקט נפשי מתקלות שאולי יהיו. תחשוב על זה.

פורסם

תודה על ההתייחסות.

אבל רציתי לשמוע דעה ספיציפית על העובדה שהרכב עבר כבר 131,000 ק"מ מ- 2007.

זה לא צריך להרתיע אותי? וכמה כסף ממולץ לדרוש מהמוכר להוריד ממחיר המחירון (שהוא 70,000 ש"ח)?

פורסם

הנסועה מעל לממוצע אבל לא בהמון. אני לא רואה שום בעייה פקרטית שצפויה.

העניין יותר מסחרי.

קורולות מבוקשות (בין היתר)משום שזה רכב שניתן למצוא רבים עם נסועה נמוכה ולכן מבחינה מסחרית הרכבהזה אכן בבעייה.

אני חושב שבהנחה שהרכב תקין ונקי הפחתה של 10 היא נקודת הכדאיות שלך

בהצלחה

פורסם

רק אני לא מבין מה ההיתלהבות מהקורולות האלה ?

רכב ממוצע ביותר (1600 אוטומת).

לגבי הקילומטרז' זה לא כזה נורא אם הרוב היה בדרכים בין עירוניות ואם יש היתפשרות על המחיר .

דרך אגב יש לך במחירון שקלול של המחיר שיגיד לך בדיוק כמה שווה הרכב עם הקילומטרז' הזה.

פורסם

תעשה סיבוב ותבין,

לרכב הזה יש אמינות מופתית, 130 אלף מדגדג...זה טויוטה לא איזה ציקמוק.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

יש לדוד שלי כזאת מ 2003 שהתחלפה ל-2007 ונסעתי עליהם די הרבה,

לרגע לא פקפקתי באמינות שלה אלה בנוחות בעיצוב ובכללי האוטו לא שווה את המחיר שמר לוי החליט עליו .

פורסם

אם אתה לא נעול על הקורולה אני היתי גם הולך לחפש משהו אחר. אם אתה לוקח בחשבון גם ליסינג - אפשר לרכוש היום מכוניות מעולות משנת 2008 ואולי אף 2009 במחיר של 70K עם חצי מהקילומטרז' ועם אחריות של שנה/שנתיים ואף התחיבות לקנייה חוזרת וכו'

פורסם

בתור אחד שהיתה לו קורולה כזאת משנת 2004:

נכון שאפשר לקנות מאזדה 3 או מיצובישי לנסר מליסינג חדשות יותר.

אני עכ"פ מניסיון של 3 וחצי שנים ו120000 ק"מ הייתי מעדיף את הקורולה.

הייתי מנסה להוריד אותה לכיוון 60000 ש"ח וקונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה צודק,ויש לי בעבודה, לפי דעתי אין מה להשוות מיצובישי לקורולה, גם אם המיצובישי יותר חדשה, כנ"ל המאזדה 3.

סיבוב על שלושתן ממחיש את העניין.

לפי דעתי : מי שמציע כל מיני חלופות, הוא פשוט לא ניסה,ונותן הצעות משונות על סמך קריאה ונתונים יבשים וחסרי משמעות.

איפה מיצובישי בכלל ואיפה טויוטה...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

נסעתי בשלושתן והכל עניין של טעם

הקורולה פשוט בסדר בהכל- מקווה שמדובר בג'י-אל-איי ולא בסאן הערום מכל אבזור

למיצובישי יש דגם אקזקיוטיב ממש יפייפה, טיפה כבד בנסיעה ובצריכת דלק כשלוחצים חזק אך עם אמינות מצויינת וחצי מחיר ברכישה

הקורולה נוסעת טיפה יותר טוב אך אפורה ומשעממת בטירוף

המאזדה כאן עולה על שתיהן בזריזות אך עם שני חסרונות גדולים

הראשון הוא צריכת דלק בתוך העיר או בשטח הררי או אם העזת לעלות יותר משלושת אלפים סל"ד עם מזגן

החסרון השני שהרכב כבר מאוס וקשה להסתכל עליו בלי לחטוף נקע בעין

לדעתי - לך על מיצובישי 2007-2009 עם חצי מהקילומטראג' ובמחיר של עד 20000 ש"ח פחות מהטויוטה סע בעדינות - צריכת דלק של 1/12 עד 1/13

פורסם

לגבי סוגיית ה"זריזות"- דווקא הטויוטה היא הזריזה מבין שלושת הרכבים שהוזכרו (מזדה 3, ומיצובישי לנסר).

מניסיון שלי (כ- 6 שנים) עם טויוטה RUNX, שהיא זהה לקורולה 2007 פרט לתצורת ההאצ'בק, אני יכול להמליץ לך בלב שלם על הרכב על אף מחירו הגבוה ביחס למשפחתיות מקבילות.

יתרונות הרכב:

* שילוב מנוע-גיר מצויין (למרות תיבה אוטומטית "מיושנת בעלת 4 יחסי העברה בלבד).

* זריז באופן יחסי לסגמנט המשפחתומטיות.

* מפגין אמינות מופלגת ורואה מוסך (אצלי), פעם בשנה בלבד בטיפול שוטף ותו לא!

* עלות טיפולים זולה יחסית במוסך היבואן- כ- 350- 400 ש"ח טיפול קטן וכ- 800 ש"ח טיפול גדול (ללא החלפת רפידות).

* שמירת ערך מצוינת ולראיה המחיר הגבוה של הקורולה.

* סחירות וביקוש גבוהים! אקזמפלרים שמורים, נמכרים בתוך שעות ספורות מעל מחיר המחירון.

חסרונות הרכב:

*משעמם ברמת ההנאה מנהיגה ובכלל.

*הגה חשמלי מנותק ולא מתקשר.

לדעתי, בשיקולך האם לבחור את הרכב הנ"ל- תתמקד בטיב האקזמפלר ובתוצאות הבדיקה.

זה נכון שבמחירה של הקורולה, ניתן כיום לרכוש רכבים יוצאי ליסינג חדשים יותר, אולם אף אחד לא יכול להבטיח לך שמזדה 3 יוצאת ליסינג משנתון 2009 (לך תדע מי נהג ובאיזה צורה על הרכב), תפגין אמינות גבוהה יותר מקורולה פרטית משנתון 2007!

לגבי המחיר- תשלם עכשיו יקר וסביר מאד להניח שגם תמכור ביקר, הקורולה היא בעלת שמירת הערך מצויינת (עפ"י ההיסטוריה) וסביר להניח שלכאשר תרצה למכור את הרכב, מחירו יהיה גבוה מהמתחרים המקבילים.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

הטויוטה סוחבת טוב יותר מהמאזדה ובטח יותר טוב מהמיצובישי, אתה נוגע הרכב מגיב ישר ואתה לא שומע את המנוע.

יש לי GLI בבית(של אשתי) ויש לי גם אחת SUN(שלי), אני חושב שאתה מגזים בעניין האיבזור, אני אוהב מאוד את הגימור בשניהם,הדש וההגה והכל בעצם, נותן הרגשה של כאילו הכל יחידה אחת מוצקה, הישיבה ב 2007 שונה מה 2003, הדש גבוהה יותר ונותן תחושה של נהיגה בטנק.

פשוט פשוט אולי אבל אני אוהב את הפשטות והעמידות לאורך זמן, יש כאלו שמחפשים גאגטים ואיבזורים חשמליים, להם הדגם הפשוט לא יתאים ואולי גם לא המפואר יותר,בכל אופן לי אישית הוא מתאים כמו כפפה ליד.

הגימור בדגם הפשוט הוא כזה למי שתוהה: (רק בלי העץ המצועצע):

http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/200603/2006-toyota-corolla-4w.jpg&imgrefurl=http://www.topspeed.com/cars/toyota/2006-toyota-corolla-ar3041/picture44006.html&usg=__83LQI9H_wIzEUxivRsDqxSQu-6Y=&h=350&w=640&sz=55&hl=iw&start=24&zoom=1&tbnid=fcK2eI-LY18mbM:&tbnh=101&tbnw=185&ei=qdqzTZWmH9nP4wbW77STDA&prev=/search%3Fq%3Dtoyota%2Bcorolla%2B2006%26um%3D1%26hl%3Diw%26biw%3D1004%26bih%3D602%26tbm%3Disch0%2C1174&um=1&itbs=1&biw=1004&bih=602&iact=rc&dur=328&page=3&ndsp=12&ved=1t:429,r:11,s:24&tx=99&ty=37

פורסם
הטויוטה סוחבת טוב יותר מהמאזדה ובטח יותר טוב מהמיצובישי, אתה נוגע הרכב מגיב ישר ואתה לא שומע את המנוע.

יש לי GLI בבית(של אשתי) ויש לי גם אחת SUN(שלי), אני חושב שאתה מגזים בעניין האיבזור, אני אוהב מאוד את הגימור בשניהם,הדש וההגה והכל בעצם, נותן הרגשה של כאילו הכל יחידה אחת מוצקה, הישיבה ב 2007 שונה מה 2003, הדש גבוהה יותר ונותן תחושה של נהיגה בטנק.

פשוט פשוט אולי אבל אני אוהב את הפשטות והעמידות לאורך זמן, יש כאלו שמחפשים גאגטים ואיבזורים חשמליים, להם הדגם הפשוט לא יתאים ואולי גם לא המפואר יותר,בכל אופן לי אישית הוא מתאים כמו כפפה ליד.

הגימור בדגם הפשוט הוא כזה למי שתוהה: (רק בלי העץ המצועצע):

http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/200603/2006-toyota-corolla-4w.jpg&imgrefurl=http://www.topspeed.com/cars/toyota/2006-toyota-corolla-ar3041/picture44006.html&usg=__83LQI9H_wIzEUxivRsDqxSQu-6Y=&h=350&w=640&sz=55&hl=iw&start=24&zoom=1&tbnid=fcK2eI-LY18mbM:&tbnh=101&tbnw=185&ei=qdqzTZWmH9nP4wbW77STDA&prev=/search%3Fq%3Dtoyota%2Bcorolla%2B2006%26um%3D1%26hl%3Diw%26biw%3D1004%26bih%3D602%26tbm%3Disch0%2C1174&um=1&itbs=1&biw=1004&bih=602&iact=rc&dur=328&page=3&ndsp=12&ved=1t:429,r:11,s:24&tx=99&ty=37

מעבר להבדלים הקומסטיים והגדג'ייטים בין הדגם ה"פשוט" (SUN) לבין המפואר (GLI), לדעתי רצוי מאד להעדיף את הדגם המפואר משלוש סיבות עיקריות:

1. הבדלי אבזור בטיחות- 2 כריות אויר בלבד בדגם SUN לעומת 4 ב GLI.

2. מרבית הרכבים שנמכרו מדגם SUN, נמכרו לציי רכב והשכרה.

3. ההבדל במחיר אינו גבוה ושווה את ההפרש.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...