Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא מה אתה מוצא בכלל בשוק המשומשות והכוונה לק"מ סביר,יד נמוכה ,צבע ועוד,וכל זה במחיר ריאלי ולא 10 מעל המחירון, לכן לא תמיד תמצא את מבוקשך, ואם כבר מצאת את כל מה שאתה מחפש וזה בדגם הפשוט יותר, אז זה לא כ"כ נורא, לי יש את שני הדגמים בבית ומשניהם אני מבסוט עד הגג.

ואגב, בדגם ה SUN שברשותי (2007) יש גם כריות צידיות במושבים , אז זה לא נכון שיש רק 2 כריות,בשנים 2003 ו2004 הרכב שווק עם 2 כריות אוויר בלבד , אחרי זה יש כבר 4 כריות בשני הדגמים, אז לכל היועצים למיניהם, כדאי שתעשו שיעורי בית לפני .

לגבי המאזדה 3, ידוע לא מעט על בעיות בגיר האוטומאטי שלהם אחרי 100 אלף הגיר נוטה לסיים את חייו,וזה לא משמועות אלה מבעלי מקצוע, אצלנו בעבודה כל המאזדות אחרי גירים שהוחלפו במסגרת האחריות,מי שמוכן לקחת סיכון כזה ולשלם על גיר ,כמה שגיר כזה עולה, שיהיה לו לבריאות(או שזה בעצם במסגרת האחריות אז זה לא משנה בעצם),וגם כשהגיר תקין, ההילוכים עוברים בתצורת בעיטות, כל העברה אתה מרגיש אותה בבעיטה, ההעברות לא חלקות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי קרוב ל4 שנים שלמות עם קורולה 2007 SUN PLUS מליסינג

הדבר היחידי שממש מפריע ברכב הזה ומנע ממני לרכוש אותו בסופו של דבר זה מחיר המחירון השערורייתי שלו - מצד שני, כמו שאמרו כאן, זו טויוטה ואתה יודע שאתה בעלים של אחת ואתה גם מרגיש את זה.

הדברים הרעים שלא אהבתי בדגם SUN שהיתה לי:

1. נושא דוושת הגז של CTS - אצלי דווקא לא היה צורך לריקול אבל זה בהחלט לא משרה שקט נפשי אם לא בדקת.

2. המושב האחורי לא מתקפל! - זה מינוס רציני, בדגמי הGLI המינוס הזה לא קיים.

3. הסוויצ' ממקם את המפתח ישירות מול פיקת הברך שלי - לא כיף לדעת מה יכול לקרות אפילו בתאונה קלה - לאנשים ממטר שמונים - זה יכול להיות קצת מעיק...

4. גלגל ההגה בגובה המירבי שלו עדיין הרגיש לי נמוך מידי והסתיר לי קצת את לוח המכוונים - למען האמת - זו אחת הסיבות שלא רציתי להמשיך בכלל עם הרכב הזה ביחד עם 2 ו 3.

5. יחסית לקורולות בכל הזמנים - הדגם הזה פחות חסכוני מכל השאר - זניח מאוד!

הדברים הטובים שאהבתי ברכב הזה -

1. אמנם מנוע 1.6 ליטר אבל סחיבה וזריזות מספקים בהחלט לרכב משפחתי - להמחשה, נהגתי על סובארו אימפרזה GX 2 ליטר עם 125 כוח סוס והרכב היה פשוט עגלה לעומת הקורולה 1.6 ליטר...

2. רכב מרווח מ-א-ו-ד בחלל הפנים שלו וגם האבזור הספיק לי והסתדרתי היטב עם המזגן הרגיל שיש לSUN - ל GLI יש תאורה יפה יותר של לוח המכוונים ובקרת אקלים או לפחות מזגן דיגיטלי עד כמה שזכור לי - הגימור בצבע כסף דווקא פחות חביב עליי, מצועצע ואני מעדיף שחור וזהו...

3. אמינות יוצאת מן הכלל. אפרופו - ה130K קילומטר האלה, עוד בידיעה שבוצעו בכבישים פתוחים - הרכב עדיין בחיתולים שלו מבחינתך.

4. מוסכים פשוט נהדרים - אין מה לאמר, שירות יוצא מן הכלל ועלויות אחזקה שפויות, הרכב הזה יחזיר לך כל אגורה שהשקעת עליו מהבחינה הזו.

5. בעיניי הרכב נאה ובעזרת שיפורי מראה מינימליים כמו ספולייר קטן וחישוקים יפים - פשוט רכב יפה לעין.

6. נוחות מספקת - יש לי דלקת כתפיים כרונית מהעבר הספורטיבי שלי - לא הרגשתי פעם אחת כאב מנסיעה ארוכה ברכב הזה - עבר את המבחן בגדול מבחינתי - וכן 4 כריות אוויר ולא שתיים.

לסיכום

רכב יקר מהרגיל אבל סה"כ פנטסטי לזוג צעיר או למשפחה קטנה.

יש לא מעט חלופות לא פחות טובות אבל לרכב הזה יש הרבה יותר יתרונות מאשר חיסרונות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

השיקול הזה בהרבה מקרים לא ברור לי - שנתון יותר גבוה בעד מחיר יותר נמוך.

חצי מהארץ הזאת נוסעת במלכודת מוות שנקראת יונדאי גטס... ואח"כ גם אוכלים ח@א במכירה שלה בגלל שאין לה ערך.

לא ברור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה שיקול הגיוני מאוד ולא צריכים להביא את גטס כדוגמא.

היום ב-70 אלף ש"ח אפשר לקנות יונדאי I30 שנת 2009 מהשכרה - עם 60-70 אלף ק"מ.

חסרונות? הייתה בהשכרה ונהג עליה כל יום נהג אחר. זהו.

יתרונות? בבקשה:

1. 60 אלף ק"מ פחות על הספידומטר. לאדם ממוצע זה 3 שנות נסיעה.

2. רכב צעיר בשנתיים.

3. רכב מתקדם יותר מבחינת תכנון - יצא ב-2008 ולא ב-2003 כמו הקורולה.

4. יישור קו על חשבון חברת ההשכרה - דבר שיהיה על חשבונך בקנייה של רכב פרטי.

5. אחריות לשנה על מכלולים עיקריים - לא קיים בקנייה של רכב פרטי.

אז באמת לא ברור לך למה כל העולם ואחותו מעדיף לקנות מקסימום שנתון במינימום כסף?

עם כל הכבוד למותג טויוטה, הוא ושאר המותגים יוצאים מאולם התצוגה באותו מחיר. זה שלוי יצחק בוחר לרסק דגמים מסויימים וחלק הוא אוהב, זה עניין שלו.

לגבי הגטס - אף אחד לא אוכל חסה במכירה שלה. קיבלת הנחה של 20 אלף ש"ח בקנייה של הרכב? אתה מגלגל אותה הלאה לרוכש הבא. אני מבטיח לך שאם אשים למכירה גטס ששווה 30 אלף ש"ח במחיר של 10 אלף ש"ח, הרכב יימכר במהירות.

הכל שאלה של מחיר...תבקש 30, תקבל 0 טלפונים.

פורסם

הייתי קרוב ל4 שנים שלמות עם קורולה 2007 SUN PLUS מליסינג

הדבר היחידי שממש מפריע ברכב הזה ומנע ממני לרכוש אותו בסופו של דבר זה מחיר המחירון השערורייתי שלו - מצד שני, כמו שאמרו כאן, זו טויוטה ואתה יודע שאתה בעלים של אחת ואתה גם מרגיש את זה.

קורולה זה לא סמל סטטוס , זה רק אוטו פשוט .

ואם אתה מבין שהמחירון שערורייתי , אז גם כדאי להימנע מקנייה של אחד כזה

פורסם

כסף מדבר ידידי - סמל סטטוס לרכב משפחתי מעפן אבל כנראה שלמרות שיש לה מתחרות שבאמת נותנות לה פייט אדיר כמו פוקוס כמו גולף כמו קרוז היא עדיין שומרת על הערך הגבוה הזה.

וד"ר סובארו - תשובה יפה מאוד! ענייני ביותר ויש צדק רב בדבריך.

Pioneer TS-X150

פורסם

דודי אני לא מבין איך בכלל אתה משווה רכב מפרטי לרכב מהשכרה? הזוי!

כל פעם אתה מביא את היונדאי או קאיה מהשכרה,בשבלי רכב מהשכרה שווה ערך לרכב גמור.

תבוא תעשה סיבוב...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

סמל סטטוס לרכב משפחתי מעפן אבל כנראה שלמרות שיש לה מתחרות שבאמת נותנות לה פייט אדיר כמו פוקוס כמו גולף כמו קרוז היא עדיין שומרת על הערך הגבוה הזה.

'שומרת על ערך גבוה' ? אתה ראית כמה כאלה יש למכירה ביד 2 ?

המחירון הגבוה לא עוזר למוכרים שנתקעים עם המכונית (בלי טלפונים מקונים פוטנציאלים שנבהלו מהמחירון ),

פורסם

חצי מהארץ הזאת נוסעת במלכודת מוות שנקראת יונדאי גטס... ואח"כ גם אוכלים ח@א במכירה שלה בגלל שאין לה ערך.

לא ברור.

אם בבטיחות עסקינן, אני בטוח שמגאן 2009 לא תהיה פחות בטוחה מהקורולה, ויש עוד המון דוגמאות, כגון: רכבי מנהלים כמו 407, C5, מונדאו שהן זולות מהקורולה.

איך שלא הופכים את זה, 70K ש"ח זה יותר מדי עבור רכב משפחתי סטנדרטי מייצור 2007.

פורסם

מגאן 2009 לא תהיה פחות בטוח אלא הרבה יותר בטוחה, יותר נוחה, יותר מנגנונים להתראות על כשלים ברכב - הבעיה היחידה היא שחלק גדול מהמנגנונים האלה יפעלו לא פעם ולא פעמיים כי הרכב הזה לא מפסיק לראות את המוסך.

תוסיף לזה שרמת השירות של המוסכים שלהם ידועה לשמצה וקיבלת חתונה מהסוג שאתה לא העזת לחלום עליה.

אמנם השמועות היום שהמוסכים שלהם השתפרו וללא ספק הפלואנס בהחלט מקיימת את הבטחת האמינות, אבל בתמורה לרכב שנוסע כאילו שההילוך הרביעי שלו יגיע רק עם תדרדר אותו לשם...

אחלה דיל :-P

Pioneer TS-X150

פורסם
דודי אני לא מבין איך בכלל אתה משווה רכב מפרטי לרכב מהשכרה? הזוי!

כל פעם אתה מביא את היונדאי או קאיה מהשכרה,בשבלי רכב מהשכרה שווה ערך לרכב גמור.

תבוא תעשה סיבוב...

עם ישראל אלוף בתחזוקת זבל, מי כמוך יודע איזה קומבינות אנשים עושים.

חבר שלי מטפל בדייהטסו סיריון במוסך "דושי ובניו" בראשון לציון. רק חלקים סיניים נכנסים אליו לרכב.

הוא קנה אותו לפני שנתיים בערך, פרטי לגמרי - 50 אלף ש"ח לסיריון מהדור הקודם.

אתה רוצה לקנות רכב "פרטי" כזה? כל חלק שמוחלף, מוחלף בחלק סיני.

ואני לא מכיר כמעט אנשים היום שלא קנו רכב מאחת החברות וכולם מבסוטים - השכרה, ליסינג - כל הרכבים מתפקדים בלי תקלות.

היום סיימתי 20 אלף ק"מ על הפונטו, קצת לפני שהיא שנה איתי - יוצאת ליסינג - במשך שנה נכנסה למוסך פעם אחת להחלפת ממסר שנשרף. זהו.

רכב מהשכרה לא יכול להיות "גמור" כי רכב מודרני בנוי ברמה גבוהה מאוד - וה-60-70 אלף ק"מ שהוא עובר בהשכרה לא מדגדגים לו אפילו, לא משנה מה הוא עובר שם.

כשאני השכרתי רכב ל-3 ימים, החזרתי אותו רק לאחר בדיקה מקיפה של מרכב תחתון ומצב פלסטיקים - ככה שאי אפשר היה להתעלל ברכב בלי לשלם על זה מחיר כבד אח"כ.

פורסם
זה שיקול הגיוני מאוד ולא צריכים להביא את גטס כדוגמא.

היום ב-70 אלף ש"ח אפשר לקנות יונדאי I30 שנת 2009 מהשכרה - עם 60-70 אלף ק"מ.

חסרונות? הייתה בהשכרה ונהג עליה כל יום נהג אחר. זהו.

יתרונות? בבקשה:

1. 60 אלף ק"מ פחות על הספידומטר. לאדם ממוצע זה 3 שנות נסיעה.

2. רכב צעיר בשנתיים.

3. רכב מתקדם יותר מבחינת תכנון - יצא ב-2008 ולא ב-2003 כמו הקורולה.

4. יישור קו על חשבון חברת ההשכרה - דבר שיהיה על חשבונך בקנייה של רכב פרטי.

5. אחריות לשנה על מכלולים עיקריים - לא קיים בקנייה של רכב פרטי.

אז באמת לא ברור לך למה כל העולם ואחותו מעדיף לקנות מקסימום שנתון במינימום כסף?

עם כל הכבוד למותג טויוטה, הוא ושאר המותגים יוצאים מאולם התצוגה באותו מחיר. זה שלוי יצחק בוחר לרסק דגמים מסויימים וחלק הוא אוהב, זה עניין שלו.

לגבי הגטס - אף אחד לא אוכל חסה במכירה שלה. קיבלת הנחה של 20 אלף ש"ח בקנייה של הרכב? אתה מגלגל אותה הלאה לרוכש הבא. אני מבטיח לך שאם אשים למכירה גטס ששווה 30 אלף ש"ח במחיר של 10 אלף ש"ח, הרכב יימכר במהירות.

הכל שאלה של מחיר...תבקש 30, תקבל 0 טלפונים.

מסכים עם כל מילה. למה להסתפק בקורולה שהיא בינונית מכל הבחינות ולא לרכוש רכב מודרני, חדיש ובטיחותי יותר?

מה גם שכאן ספיציפית מדובר ברכב שעבר לא מעט קילומטרים ועדיין יעלה לא מעט כסף.

בוא ניקח לדוגמה ניסאן טידה. רכב כזה אפשר להשיג מודל 2009 מליסינג/השכרה בכ-70 אלף שקלים. היא לא מציעה פחות מהקורולה בשום תחום וכוללת שילוב מנוע וגיר טוב עם ביצועים טובים וחיסכון יחסי בדלק, תא נוסעים נעים ואיכותי ודיי מפתיע ביחס לעיצוב החיצוני והמיתוג, האיבזור סביר בקושי, כמו בדגם הסאן של הקורולה והתחום היחיד בו היא נופלת מהקורולה הוא מרווח במושב האחורי עקב מימד רוחב צר יותר. תוכל למצוא רכב כזה עם קילומטראז' מצחיק של בין 20 ל-40 אלף שקל ולהינות מרכב כמעט חדש.

מה יגרום לאדם לרכוש רכב ישן ומיושן יותר שעבר הרבה יותר קילומטרים?

חג שמח.

פורסם

לא ברור.

רק לשם דיוק: יונדאי גטס מהשכרה וליסינג שהם לרוב מדגמי ה GLF, הם אכן מלכודות מוות, פחנועים וכל מה שעולה על דעתך ובהחלט אני מסכים איתך. אבל יונדאי גטס ברמת איבזור GLS יש לו 4 כ"א, ABS, בקרת יציבות מסוף 07, ו4 כוכבים במבחני הריסוק. אלו נתונים זהים ביותר לכמעט כל המתחרות בסגמט ואפילו לכמה משפחתיות (מישהו הזכיר טויוטה?)

תוסיף לכך את האמינות המצוינת של הרכב הזה ועם גיר ידני והספק מנוע מהטובים בקטגוריה, וזה כבר הופך להיות רכב סביר ביותר ועומד יפה מול שאר המתחרות, גם דגם הGLI לא רע אך לו רק 2 כ"א. כאן כבר הדיון הופך לעניין של טעם והעדפה.

ולעניין המרכזי, לדעתי זה בזבוז כסף נוראי, לקנות את הרכב המדובר כאשר יש כל כך הרבה אלטרנטיבות אחרות בשוק, רק בגלל שזה טויוטה- וואהו!.

המלצתי: ערוך חיפוש קצר בחברות הטרייד אין, ובלוחות הרכב ותראה כמה אלטרנטיבות עדיפות יופיעו לך עם נתונים הרבה יותר טובים, תנאים אטרקטיבים מו אחריות, מימון, טרייד אין וכדומה (ויש מלא הצעות כיום בשוק), ובמחיר זהה ואף נמוך מכך.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
רק לשם דיוק: יונדאי גטס מהשכרה וליסינג שהם לרוב מדגמי ה GLF, הם אכן מלכודות מוות, פחנועים וכל מה שעולה על דעתך ובהחלט אני מסכים איתך. אבל יונדאי גטס ברמת איבזור GLS יש לו 4 כ"א, ABS, בקרת יציבות מסוף 07, ו4 כוכבים במבחני הריסוק. אלו נתונים זהים ביותר לכמעט כל המתחרות בסגמט ואפילו לכמה משפחתיות (מישהו הזכיר טויוטה?)

תוסיף לכך את האמינות המצוינת של הרכב הזה ועם גיר ידני והספק מנוע מהטובים בקטגוריה, וזה כבר הופך להיות רכב סביר ביותר ועומד יפה מול שאר המתחרות, גם דגם הGLI לא רע אך לו רק 2 כ"א. כאן כבר הדיון הופך לעניין של טעם והעדפה.

ולעניין המרכזי, לדעתי זה בזבוז כסף נוראי, לקנות את הרכב המדובר כאשר יש כל כך הרבה אלטרנטיבות אחרות בשוק, רק בגלל שזה טויוטה- וואהו!.

המלצתי: ערוך חיפוש קצר בחברות הטרייד אין, ובלוחות הרכב ותראה כמה אלטרנטיבות עדיפות יופיעו לך עם נתונים הרבה יותר טובים, תנאים אטרקטיבים מו אחריות, מימון, טרייד אין וכדומה (ויש מלא הצעות כיום בשוק), ובמחיר זהה ואף נמוך מכך.

בהצלחה.

אבל המחיר שרשמתי הוא המחירון. אפשר הרי לדבר עם המוכר ולהוריד הרבה את המחיר נגיד ל- 55,000 ש"ח

ואז לקחת את הקורולה הזאת יהיה כדאי לא?

• תוכן חדש...